• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim yerimde olsaniz bu teklifi kabul eder miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aime
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hiç gerek yok herkes pekala kendisi para biriktirebilir 2 yıla kim öle kim kala duygular nerelere gide, iş ciddiyete binerse herkes kesesini ortaya koyar, ben böyle işlere sıcak bakmıyorum
şunu da belirtmeden edemicem insanlar misal ayşe-ahmet şahin şeklinde ortak hesap açıyolar ya sinir oluyorum diyelim ayşe benim arkadaşım kızsal bişey yazıcam yazamıyorum

insanları kaç senelik kocaları bırakıyor . boşanmaya gelince iş mal kaçırmak için ne rezillikler yapıyor erkekler . kaldı ki senin erkek arkadaşın . bence yapma . ikinizde ayrı hesaplara yatırrın . evlenince herkes üstüne düşeni yapar zaten . ben çok gördüm böle yaptıktan sonra ayrılanları . bence yapma . ama sen bilirsin . ben erkeklere pek güvenmiyorum belkide ondan sıcak bakmıyorum bu tür şeylere .

Benim arkadaşımda sevgilisinin isteği üzerine ortak hesap açtılar ve o para ne mi oldu adamın bir yıl sonra hesapta beş lira bırakarak yeni bir aşka yelken açmasıyla sonuclandi..

Olumsuz yorumlar var ama bana mantikli geldi. Mantikli ama 2 sene cok uzun bi sure. Bi ara sevgilimle bende konustuk bu konuyu ama sonra galiba unuttuk kaldi oyle.

Evlenmeden para pul islerine girmeyin.
Herkes kendi biriktirsin .
Biz 7 yilin sonunda evlendik , evlenene kadar da birbirimize maasini ne yapiyorsun diye sormadik bile ...
Hatta esim ,sevgiliyken bana boyle bir sey teklif etse acikcasi suphe duyardim...

Bence öyle bir şey yapma canım olurda ayrılırsanız zor olur eşler bile ayrılırken para kavgası ediyolar hiç gerek yok herkes kendi hesabına atsın girme para işlerine

Merhaba, benim bir senelik bir iliskim var. Ailelerle tanistik, birbirimizin dugunlerine de gidip geldigimiz icin genis ailelerle de tanisma firsatimiz oldu. Zaten sevgilimle ayni sitede oturuyoruz, aile bireyleri evdeykende birbirimize surekli gidip gelebiliyoruz. Hatta en son gecen ay onunla tatildeyken annemler yanimiza bir gunlugune gelmisti. Yani herkes birbirini kabullendi ve sevdi.

Sevgilim bana gecen hafta bir oneride bulundu bana mantikli geldi. Ortak banka hesabi acalim her ay ikimizde 500er tl yatiralim onerisini getirdi. Vadeli hesaba olsun parayi cekmeyelim biriksin dedi. Ilk defa bir erkek arkadasim boyle bir teklifte bulundu. Ben kabul etmeyi dusunuyorum. Diger bir taraftan da evlenmemize 2 sene kadar var boyle birsey icin erken mi degil mi bilemedim. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Eğer karşındaki adama güveniyorsan için rahat olarak kabul et bu teklifi derdim.Çünkü bizde nişanlımla aynı bu şekilde 1 sene para biriktirdik ve geçen ay da kendi evimizi aldık.Şimdi düğünümüze kadar elimizden geldiğince yavaş yavaş döşüyoruz kendi durumlarımıza göre yavaştan tadilatını da kendi isteklerimize göre yaptırıcaz.Bu sadece bi örnek. Güveniyorsan dediğim gibi,bu çok mantıklı bi teklif :128:

Merhaba, benim bir senelik bir iliskim var. Ailelerle tanistik, birbirimizin dugunlerine de gidip geldigimiz icin genis ailelerle de tanisma firsatimiz oldu. Zaten sevgilimle ayni sitede oturuyoruz, aile bireyleri evdeykende birbirimize surekli gidip gelebiliyoruz. Hatta en son gecen ay onunla tatildeyken annemler yanimiza bir gunlugune gelmisti. Yani herkes birbirini kabullendi ve sevdi.

Sevgilim bana gecen hafta bir oneride bulundu bana mantikli geldi. Ortak banka hesabi acalim her ay ikimizde 500er tl yatiralim onerisini getirdi. Vadeli hesaba olsun parayi cekmeyelim biriksin dedi. Ilk defa bir erkek arkadasim boyle bir teklifte bulundu. Ben kabul etmeyi dusunuyorum. Diger bir taraftan da evlenmemize 2 sene kadar var boyle birsey icin erken mi degil mi bilemedim. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

evlenmenize daha 2 sene varken böyle bir teklifi hiç kabul etmeyin bence.insanlar göründüğü gibi değiller sevgilim diyorsunuz ayıca o kişiye hala.tanıdığım bir arkadaş nişanlanınca nişanlısı maaş kartını elinden almıştı ayrıca şu an da bile ne kadar maaş aldığını bilmiyor hepsini eşi çekiyor.evlendikten sonra zaten birlikte olacağınız için şimdi size ve ailenize kullanmanızı tavsiye ederim.siz çeyiz hazırlayın.bırakın erkek tarafı yapsın düğünü de

belki fesat bi düşünce diyeceksin ama erkek arkadaşın galiba ilerisi için kendini maddi anlamda garatiye almak istedi. evlenirken maddi yük ona binmesin diye:ssz::ssz:

Valla eğri oturup doğru konuşalım şuan sevgilisinin elini tutan 100 kadının %99u güveniyorum der, herhalde güveniyoruz. Ancak o paraları kaptıranlar da güveniyolardı bunu atlıyoruz. Malesef insanoğlu çiğ süt emmiş diye bi'laf var yarın öbür gün sevginiz biterse o adam sevip, güvendiğiniz adamdan başka biri olacak yeri gelecek tanıyamayacaksınız.

Bu en kötüsüydü. Diğer seçenekler;

*"Aşkım ben geçen ay bu sıkışıklığımda 500 koydum sen iki aydır 200 koyuyosun ya :S / bitanem bu ay ben para koyamayacağım aileme lazımmış " gibi parasal muhabbetlerin çok dönmesi / can sıkması olabilitesi yüksek. Ne kadar yok desenizde biriniz ayda 500 koyarken karşınızdaki 2 ay ailesine yardım etse ben niye koyuyorum ya ozaman bana da lazım sonuçta diye yüzünüz ekşiyebilir.

Ki 2 yıl yani arada söz bile yok. Yarın öbür gün ortak yapalım dediniz ortak müdahale dışında para çekimi olmasın diye şart koydunuz büyük ihtimal ucu "güvene" dayanacak ve yine tatsızlık olacak.

Bu kadar olumsuz seçenek varken bu gereksiz şeyi(bana göre) göze almak bil(e)miyorum. Ağız tadıyla ayrı ayrı hesap açın, alnınızda yazıyo da evlenirseniz de dökersiniz ortaya birikimleri. Bu para mevzuları ilişkileri çok laçkalaştırıyo kim ne dersin.

Eğer para çekmek için ikinizin de imzasını gerektiren hesaplardan açacaksanız çok mantıklı olabilir. İnsan para biriktirmeye ne kadar niyetlense de her zaman kenara para koymayabiliyor. Benim sevgilim (şimdiki eşim) bunu söyleseydi kötü düşünmezdim ama kesinlikle iki imzanın gerektiği bir hesap açtırırdım.

şaşırdım açıkcası zaten isteseniz siz ayrı hesap açıp yatırırsınız.evli olsanız anlıycamda sevgilimle ortak hesap bana komik geldi

imza demiş arkadaşlar o imzayı sizden alması çok kolay kanmayın böyle şeylere

şimdi kocaya güven yok sevgiliyemi olacak.bana öle teklif getirecek sevgilim paramda gözünmü var derdim

ben istiyosam biriktiririm istemiyosam harcarım kımseye lafı düşmez

Ben yapmazdım, para işleriyle ilişkimi yormazdım.

Valla eğri oturup doğru konuşalım şuan sevgilisinin elini tutan 100 kadının %99u güveniyorum der, herhalde güveniyoruz. Ancak o paraları kaptıranlar da güveniyolardı bunu atlıyoruz. Malesef insanoğlu çiğ süt emmiş diye bi'laf var yarın öbür gün sevginiz biterse o adam sevip, güvendiğiniz adamdan başka biri olacak yeri gelecek tanıyamayacaksınız.

Bu en kötüsüydü. Diğer seçenekler;

*"Aşkım ben geçen ay bu sıkışıklığımda 500 koydum sen iki aydır 200 koyuyosun ya :S / bitanem bu ay ben para koyamayacağım aileme lazımmış " gibi parasal muhabbetlerin çok dönmesi / can sıkması olabilitesi yüksek. Ne kadar yok desenizde biriniz ayda 500 koyarken karşınızdaki 2 ay ailesine yardım etse ben niye koyuyorum ya ozaman bana da lazım sonuçta diye yüzünüz ekşiyebilir.

Ki 2 yıl yani arada söz bile yok. Yarın öbür gün ortak yapalım dediniz ortak müdahale dışında para çekimi olmasın diye şart koydunuz büyük ihtimal ucu "güvene" dayanacak ve yine tatsızlık olacak.

Bu kadar olumsuz seçenek varken bu gereksiz şeyi(bana göre) göze almak bil(e)miyorum. Ağız tadıyla ayrı ayrı hesap açın, alnınızda yazıyo da evlenirseniz de dökersiniz ortaya birikimleri. Bu para mevzuları ilişkileri çok laçkalaştırıyo kim ne dersin.

kesinlikle katılıyorum.erkek heray bahaneyle parayı yatırmaz olan bu arkadaşa olur.insan sevince çok saf oluyor malesef hemen kanıyor çoğu bayan.ama ben büyük konusmuyorum böyle olaylarda erkeğe asla kanmam
bide sevgilimse daha kocam dahi değilse

herkes kendi birikimini yapsın diye bir teklif getirin siz de o zaman. yani belki siz yastık altı dolar altın vs. biriktirmek isteyebilirsiniz. ben öyleyimdir mesela. hangisi düştüyse elimdeki parayla onu alır koyarım köşeye. evleneceğiniz zaman da paraları birleştirirsiniz.

hesap açarken ikinizin imzası alınıp para çekme yatırma işlemlerindede bu şekilde gerçekleşecekse neden olmasın?
teklif güzel. geleceğe bi yatırım ama ikinizinde imzası olmalı mutlaka bu devirde kimseye güvenilmez.
olurda anlaşamazsanız ortak imzayla parayı bölüşürsünüz.

Bizde nişanlıyken yapmıştık böyle bişey ama 6 ay falan yani evlenene kadar..

Cevaplar icin tesekkurler, hepsini okudum. Ben sevgilime guveniyorum biz asla ayrilmayacagiz gibi sacmaliklar soylemeyecegim ama sunlari soyleyebilirim.

1 sene birbirinizi tanimak icin az bir sure daha zorluk yasamadiniz demissiniz, maddi acidan zorluk yasamadik hic bir zaman ama iliski bazinda pek cok sikintilar yasadik. O acidan hayatimdaki diger 1 senelik iliskilerime gore daha cok pekismis bir iliskim var.

Ortak hesap acalim dusuncesi durup dururken gelmedi, ben okuldan para almaya basladim, zaten ihtiyacimiz yok cebimizde durunca harciyoruz biriktirelim, evlenirken kullaniriz. Belki ona da gerek kalmaz cocuklarimizin egitim masraflari direk hazir olur dedi. Biz cebimizde para biriktiremiyoruz, fazla rahata aliskiniz kendimizi biliyoruz.

Ayri ayri hesaplar olmasin denmesinin nedeni de o ay onun yatirdigini benim, benim yatirdigimi da onun denetleyebilmesi. Kendi hesabimiz olunca kafamiza gore takiliriz durumu olsun istemedik yani.

Guven isine gelince, guvenmedigim adamla isim olmaz sonsuz guveniyorum ve bunu hakediyor.

Bana pek normal gelmedi nedense..

Normal gelmeyen tarafı şu: sevgilin evlenirken senin de masraf yapmanı istiyor, yani eşit masraf yapalım şimdiden eşit miktarda para koyalım ..demesi bundan..

yani altında kötülük de aramamak lazım:26: aslında ama 2 sene uzun bir zaman..:26:

İlerde sorun yapmasın..?Ben bu kadar yatırdım da sen az yatırdın vs vs..diye..O zaman şu eşyayı da sen al ..falan diye..

Bu fikri büyükleri de vermiş olabilir ona..

Son zamanlarda düğün salonu masraflarının da gelin damat tarafında eşit paylaşıldığını duymaya başladım da..olabilir tabii..

Ama bana pek hoş bir fikir gibi gelmedi..Dünyanın 1000 türlü hali var.

Çok güveniyorsan o ayrı.

Back
X