Benim yerimde olsaniz bu teklifi kabul eder miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aime
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aime

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
98
0
16
İstanbul
Merhaba, benim bir senelik bir iliskim var. Ailelerle tanistik, birbirimizin dugunlerine de gidip geldigimiz icin genis ailelerle de tanisma firsatimiz oldu. Zaten sevgilimle ayni sitede oturuyoruz, aile bireyleri evdeykende birbirimize surekli gidip gelebiliyoruz. Hatta en son gecen ay onunla tatildeyken annemler yanimiza bir gunlugune gelmisti. Yani herkes birbirini kabullendi ve sevdi.

Sevgilim bana gecen hafta bir oneride bulundu bana mantikli geldi. Ortak banka hesabi acalim her ay ikimizde 500er tl yatiralim onerisini getirdi. Vadeli hesaba olsun parayi cekmeyelim biriksin dedi. Ilk defa bir erkek arkadasim boyle bir teklifte bulundu. Ben kabul etmeyi dusunuyorum. Diger bir taraftan da evlenmemize 2 sene kadar var boyle birsey icin erken mi degil mi bilemedim. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

kabul ederdi eğer guven anlamında problem yasıyorsan ortakların işlem yaparken aynı anda olmalarını secersınız oblece sevgılınız sızsız sızde sevgılınsız ıslem yapamazsınız

Sakın öyle bir şey yapma:26:
Çok biriktirmek istiyorsanız herkes kendi hesabında da biriktirebilir.
Direk evlilik düşünülüyor umarım da öyle olur ama 2 sene uzun bir süre, ayrılırsanız ne olacak, nasıl olacak?
Bildiğim kadarıyla çiftlerden biri istediği kadar parayı çekebiliyor...
Yapmaz demeyin, insanoğlu çiğ süt emmiş...

Hiç gereği yok ilişkinizi böyle yormaya. Ayrı hesaplar açın

Valla arkadaşım.bence hiç para,pul muhabbetlerine girme..tamam yine biriktirin ama ayrı,ayrı..
Dünya hali bu..hele ki para gibi pis bir şey için ortaklığa gerek yok bence..üstelik 2 sene uzun bir süre

o ayrı ayrı işlem yapabilen ortakların hesapları bırde aynı anda işlem yapabilme secenegi var.

Ayrı hesaplar açın derim ayrılırsanız nolacak belki parayı çekip gidebilir en azında sözlenirseniz o zaman biriktirmeye başlayabilirsiniz

gayet mantıklı bir teklif
ama BİRİNİN İMZASI OLMADAN DİĞERİNİN PARA ÇEKEMEYECEĞİ !!!!!
bir hesap açtırın.aksine aslaaaa yanaşmayın!
bir de iyi takip edin onun yatırmadığı ay siz de yatırmayın
bana güvenmiyormusun gibi laf salatalarına kanmayın
insanoğlu çiğ süt emmiş belli olmaz!!!!
birşeyler yolunda gitmezse paranız boşa gitmemiş olur
herşey yolunda giderse evllilik için iyi bir birikim olur

Son düzenleme:
Canım aynı konu başımdan geçti,bizde eski sevgilimle düşünmüştük bunu yani kendisi istemişti birikim yaparız ilerde evlenirken rahat oluruz diye,ben kabul etmedim yarın bir gün ayrılmayacagımızın ne garantisi var? Aileleri bile bilmiyordu bizi tek onun ailesi. Bence kabul etme birikim yapacaksa herkes kendi yapsın.Kabul etme canım nolucağınız belli olmaz ki hayat bu ..

Ben yapmazdim, iki sene uzun bir zaman. Zaten biriyle para pul islerine girmekten
Hep kacinmisimdir. Herzaman bir sorun cikiyor cünkü.

bende ayrı hesap açmanı önerenlerdenim.2 yıl uzun bir süre.biriktirmek isteyen her türlü biriktirir illa ortak hesap açmanıza gerek yoktur.ilişkiye hiç para işlerini karıştırma derim..

bende ayrı hesap açmanı önerenlerdenim.2 yıl uzun bir süre.biriktirmek isteyen her türlü biriktirir illa ortak hesap açmanıza gerek yoktur.ilişkiye hiç para işlerini karıştırma derim..

Bende sana katılıyorum 2 yıl içinde para biriktirilir

Böyle bir teklifte bulunması yersiz geldi bana..
Daha orta da fol yok yumurta yok.
Temkini elden bırakma,ayrı hesaplar açın.

Bana düsünce olarak ters gelmedi, tam tersi geleceginizi düsünüyor planliyor, bu cok güzel bisey, hatta bence nekadar sorumluluk sahibi oldugunuda gösteriyor... Yanliz tabiii daha evli degilsiniz yani nisanli bile olsaniz, gelin ata binmis ya nasip gibi.... Eger ortak bi hesapta sadece ikiniz beraberken islem yapilan olursa yani kimse kendi basina is ceviremezse ozaman öneririm ama eger olmuyosa bencede hic girmeyin derim butür olaya, herkes kendisi biriktirsin ozaman...güven önemlidir ama kontrolü elden birakmamak lazim....

bencede riske girme

ayda 5OO tl bırıkım çok ıyı, eğer ılerde olurda evlenırsenız sızın ıçın çok ıyı olur.
Bızde yapıyoruz bunu erkek arkadaşımla, ama herkes kendı hesabında bırıktırıyor, ortak bı hesabımız yok yanı.
ve belırlı bı mıktarda belırlemedık.

Mesela bır ay benım fazla ödemem oluyor atıyorum sadece 5Otl kenara atıyorum, erkek arkadaşım 3OO atıyor.

herkes kendı bırıktırsın bence şımdıden ortak hesap ışıne gırmeyın,

Bence güveniyorsan kabul etmelisin . Evlenmeyi düşündüğün biri ile aranda böyle şeylerin lafı bile olmamalı bence .
Biz sevgilimle öyle yaptık . Gerçi ben baya az bi miktar attım geri kalanın hepsiini o maaşından attı şuanda 5 milyara yakın bi paramız var bankada . Ama yine de sen bilirsin ayrı ayrı da arkadaşların dediiği gbi briktirebilrisiniz .
1 sene az bi zaman birbirini tanımak için yani herşey 1 seneden sonra pekişiyo . Bi de bana kalırsa zorluklarla ilişki biyerlere geliyo ve kişi gibi ilişkide olgunlaşıyo değişiyo .. Siz yazdıklarınıza göre öyle pekk bi zorluk çekmemişsiniz hep yan yana olma şansınız olmuş tatile bile gidebilme şansınız olmuş baş başa . Bunu çoğu insan yapamıyo . Yani bilemiyorum ne şanslısınız ne de şanssızsınız diyebiliyorum belki de ikisi birdendir . O yüzden erken bi teklif de olabilir söylediği şey . Yani çok zorluk çekmediğiniz için birbirinizi her yönden tanımıyo olabilrisiniz o yüzden mesela Allah korusun ayrılık olsa acaba parayı çekip gider mi diye de düşünebilirsiisiniz kafanızda böyle soru işaretleri varken kabul etmemelisiniz . İlk önce güven .

Herkesin iliskisi kendinedir, bana esim evlenmeden önce söylese sanirim kabul ederdim böyle birseyi cünkü güvenim sonsuzdu.
Fakat diger yandan düsününce mantikli olarak, tek bir hesaba gerek yok hic. Herkes kendi hesabinda da biriktirebilir cok ala.
Ki ne olacagi belli olmaz, bunu göz ardi etmemek lazim. O yüzden kirmadan ortak hesapla kim ugrasacak kendi hesaplarimizda biriktirelim diyin.

Son düzenleme:
En yakın arkadaşım yaptı bunu. Tam 5 yıl. Hatta bir ara birlikte yaşadılar filan. Evlenecekleri kesindi. 50 bine yakın birikti. Sonra ne mi oldu. Çocuk vazgeçti. Bütün hesaplar karıştı. Baya zor oldu ayırması.

Arkadaşım tabiki çok pişman.

Atalarımız babana bile güvenme derken şaka yapmıyorlardı bence:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…