Biz de benzer şeyleri yaşadık.size buyuk bir olay gibi gelmemis olabilir. Gecmisinde bu tip seyler yasamis bir anne olarak evlatlarima ayni seyin yapildigini gormek benim icin cok buyuk ve onemli bir olaydir.. sizin fikriniz bisey diyemem.
Biz de benzer şeyleri yaşadık.
Babam kardeşimin kemerini çıkartır yeğenine verirdi, benim tokamı alır diğer yeğenine vs. Sizinki yine yengeymiş eldir yani ne yapsa yeridir. Uyanıp tokayı, kemeri alanın baba olduğunu görmek daha bi garip oluyor.
Buna rağmen öyle hayatımıza damga vurmuş olaylar değil.
Okurken gerçekten çocuk istismarı falan çıkacak diye okudum, o şekilde anlatmışsınız, konu yastık almaymış meğer.
Bir babanenin bunu yapmasi cok sasirtici. Ilk defa duyuyorum. Benim babanem olsa ustundekileri bana verirdi. Canim senin yasadiginin bir benzerinide ben yasadim. Seni de cok iyi anliyorum. O yuzden adina uzuldum. cocuklarinin basina gelmesine de uzuldum. Sende kafana takma artik. Birak kv kendi haline. 60 yasina gelmis zaten. Cocuklarina da baska odada yatak kur artik.
her anne evladına kıyamaz.. ama çok abartmışsınız yahu..
bende çok büyük kötülükler etmiş işkence etmiş gibi anladım.. bende yastığım ve kendi battaniyem olmadan rahat edemem.. annem yastığıma yattığında uyandırır alırdım.. yenisini verirdim.. şimdi eşim alıyor arada onuda uyandırıyorum.. fark etmiyor bile..devam ediyor uykusuna.. kimse uykusunda yastığım alındı diye büyük acılar çekmiyor pikem alındı diye dünyası kararmıyor.. büyük ihtimal 10 saniye sonra çocuklarınız unuttu olayı.. uyuyan oğlunuz hatırlamıyor bile.. bence sizin içinizde biriken başka bişeyler varmış o olayda patmamış yoksa gerçekten abartılacak bişey değil..
Kayınvalideniz düşüncesizlik etmiş, torunlarını seviyormuş gibi yapmasına daha çok içerlemişsiniz bence, birikmiş bazı şeyler.
Herkesin tavri ayni olmuyo bu kesin ztn ben de konunuzu acarken daha vahim bi durum sandim sukur ki degilmis.
Ben anne degilim ama benim babannem su yasimda yastigimi pikemi alsa annemin verecegi tepki sizinkinden de fazla olur.
Ayrica ben de asla yorgan yastik paylasamam kimseyle ama bunu bi cocuk almissa da gulerim, sevimli gelir en fazla uyaninca degistiririm kaldi ki bu hanimin torunuymus yastigini alan.. Bilemiyorum uyurken ya da uyanikken basimin altindan yastik cekildigini dusununce irkilidim. Hasas bi cocuk icin unutulmasi zor bir durum
Ya canim herkez bunu yaziyor.
Dogrudur baslik biraz urkutucu olmus, benim hatamdir. kabul ediyorum.
ama biranda oyle yazmisim basligi..
Yani aslinda her annenin verebilecegi tepki, birde ben cok hassas bir insanim. e bunu cok iyi biliyorlar kendileri. benim gordugumu gormedi zaten,Allah gosterdi resmen bana..
ha iste. bir cocuk yani yastiginizi alan oyle degil mi? hemde uyurken ona nasil kiyilir.. ?
cocuk belki hatirlamaz o an evet kucuk, ama ben goruyorum oyle degil mi? Birde aynisi bana da yapildi cocukken..
ondan bu sekilde tepkim oldu zaten canim..
Anliyorum sizi. Cocukluk travmasi cok baska bi sey ben hala bes alti yaslarindayen kim bana ters bakti kim azarladi hatirlarim ve hep ilerde cocuguma kizarlarsa kotu bakarlasa da etkilenirse diye korkarim. Biliyorum sagliksiz ama elimde degil sizin de tepenizi attiran daha once yasamis olmaniz ztn.
Sahsin babanne olmasi da konuyu daha ilginc hale getiriyo. Yenge yine el der gecersiniz. insallah dediginiz gibi cocuklariniz hatirlamaz bile ya da ilerde birbirlerine babannelerinin bu huyunu anlatip gulerler:)