Benim yasadigimi,cocuklarim yasadi..Uzgunum :(

çocukların yastığı pikesi belli değil mi,neden babaannelerinin yastığı pikesini alıyorlar.üstelik kadın besbelli senden çekiniyor :KK66:

canim hersey belli
cocuklar klimali odada uyuyacagi icin ve oglum banyo yapmisti ben uzerine kalin pike orttum.
ve o pikeyi zaten bize hediye getirmisti ev icin.
bir onceki gun kendisi soguk odada yatti bizimle o zaman o kalin pikeleri kimseye vermedi valla
biz devam ettik klimali odada yatmaya, o klimasiz odaya gecti.
sen koca kadinsin, biliyorsun ki klimali oda soguk cocuklar uzerine almis soguk diye.
ne diye gelip uzerlerinden aliyorsun ki.. ? sen zaten sicak odadasin..
ona yastik pike koymustuk canim.. illede cocuklardan almak istedi ve aldi.
ben ne yaptim ertesi gunu?
onun bize aldigi iki pikeyi de onun odasina koydum katladim..
asla da kullanmadim o bizde oldugu sure icinde..
umarim anlamistir tenezzul bile etmedim..
alsin kullansin usumesin ...
cocuklarin herseyi vardi, hazirdi onun da..
ama cocuk iste .. gitmis almis onun yastigini uyumus..

cekiniyorsa da cekinsin..
ama ben sanmiyorum. benden cekinen insan ben yurt disina cikar cikmaz evimdeki esyalarimi evine tasimazdi benden habersiz.. :) ceyizlik esyalarimin cogunu almis evine goturmus.. hemde benden izinsiz.. diyorum ya baskasinin malini ellemek zevkli ama kendi esyalarini vermez titizzz!.. :) ohh ne ala memleket

Çocuğun üstünde ki şey çekip alınır mı yahu? İnsan nasıl uyur sonra öyle fosur fosur?
Çok üşürsem başka da pike yoksa onlara sokulur yatarım yine açıkta bırakmam.

Çok orjinal bir kv var. Hele sen gördükten sonra çocuğu yalap şap öpmesi yok mu? Ben olsam gülme krizine girerdim.

Yahu ev pike kayniyor.
gitsin alsin cok iyi biliyor benim nasil oldugumu. benden cekinmez ki..
kadinin huyu bu.. ben esirgemem ki birseyi mi.. cok iyi bilir beni..
benim herseyim ortadadir.. ama bende aptallik. bende saklamaliyim herseyimi,
ben herseyimi ulu orta sererim o benim evlatlarimdan yastigini,pikesini esirger..
ben gordukten sonrada cocugu yaladi optu..
ben sok oldum zaten, ne gulecegim o an, dua etsin ona baska seyler soylemedim.
bende ki sabir o bicim.
ama lafimi dedim o ayri.. keske deseydim
"ah canim oglum kaderin annenin kaderi.. benimde kafamdan cekmislerdi boyle yastigi uyurken"....

bunu demeyi cok isterdim ama demedim iste..

bana kalırsa çocuklarını tembihle herkes kendi pikesini yastığını kullansın.açıkcası ben hiç hoşlanmam.kaynanamlara hem kendimiz için,hem de çocuklarım için yastık nevresim pike koydum.sadece biz kullanıyoruz.dönerken yıkar kaldırırım.iki oğluma bile birbirlerinin eşyalarını kullandırmam.:KK66:

Bu ne saçma birşey yastıkla pike kıskanılırmıymış ya:KK57:daha neler duyacağız

layik gormuyor iste..
benim cocugumun kafasinda "bit,sirke,pire" var ne olur ne olmaz.
bulasir sonra neme lazim.. o usumesin cocuklar ususun ne olur sanki..
bencillikten ve gormemislikten baska birsey degil..

layik gormuyor iste..
benim cocugumun kafasinda "bit,sirke,pire" var ne olur ne olmaz.
bulasir sonra neme lazim.. o usumesin cocuklar ususun ne olur sanki..
bencillikten ve gormemislikten baska birsey degil..

torunlarına bir pikeyi yastığı çok gören babaneden hayır mı gelir bide sen görünce göstermelik sevgi gösterisinde bulunmuş .

bana kalırsa çocuklarını tembihle herkes kendi pikesini yastığını kullansın.açıkcası ben hiç hoşlanmam.kaynanamlara hem kendimiz için,hem de çocuklarım için yastık nevresim pike koydum.sadece biz kullanıyoruz.dönerken yıkar kaldırırım.iki oğluma bile birbirlerinin eşyalarını kullandırmam.:KK66:

bende koydum zaten.
evde pike vardi ama kalin pike yoktu, onun getirdikleri kalindi.. cocuk usumus uzerine ortmus..
banyo yapmisti cocuk..usumus.. bana dememis gitmis onu almis uyumuslar..
bana dese ben zaten onun pikesine kalmazdim. asla..cocuklarima gider bulur bulusturur orterdim.
ama bu farkli..
sen koca kadinsin, babaannesin.. baktin ki oda soguk, cocuklar uzerine ortmus ne diye onlardan almak icin mucadele edersin. gel benden iste, yada git kendin al icerden.. hayatta agzimi acip da birsey demem.. cok iyi bilir.
uyuyan bir cocugun kafasinin altindan yastik alan biri benim icin hangi mazareti sayarsa saysin kabul etmem..
uyuyan bir cocuk var ortada..

Tsk.ederim fikirlerin icin

Ayy benim babanecim gece kalkar kalkar kontrol ederdi basim duzgun mu ustum acilmis mi diye. Kizardim uyandiriyosun derdim yat uyu ne kalkiyosun derdim :KK43: valla nankorluk etmisim kadincagiza.. esinin toz kondurmamasi normal. Kim annesinin kotuluk edebilecegini dusunebilir ki. Bosver esinle ugrasma bu konuda.

torunlarına bir pikeyi yastığı çok gören babaneden hayır mı gelir bide sen görünce göstermelik sevgi gösterisinde bulunmuş .

zaten bir hayrini gormedik.. ne ben ne cocuklarim.
beni gorunce gostermelik sevgi gosterisinde bulununca kendini iyice dusurdu gozumden..
ele verdi kendini..

Ayy benim babanecim gece kalkar kalkar kontrol ederdi basim duzgun mu ustum acilmis mi diye. Kizardim uyandiriyosun derdim yat uyu ne kalkiyosun derdim :KK43: valla nankorluk etmisim kadincagiza.. esinin toz kondurmamasi normal. Kim annesinin kotuluk edebilecegini dusunebilir ki. Bosver esinle ugrasma bu konuda.

Benim babaannemde oyleydi..
biz uyurken gelir kafamiza havlu sarardi usumesin kafamiz diye..
uzerimizi orterdi.. ben boyle birseyi ilkkez gordum bir babaanneden..
ben gerci yasadim birebir kafamdan yastik cekildigini o ayri..
talihsizlik oldu resmen..
bununla da kalsin dilerim ...

zaten bu yastik olayi olduktan sonra biz esimle disari ciktik. disarida anlattim esime olanlari.
eve gelince kv soylemis olabilecegimi dusundugu icin hemen ogluna sevimlilik yapmaya basladi, aman Allahim neler neler. benim saf kocamda anasina kandi.. oysaki onun anasi benim ogluma ne yapti ben ne anlattim. umurunda olmadi.

Evet Anne..
benim tuylerim diken diken oldu..
bir babaanneye gidip de kafa altindan yastik cekmek yakismaz.. uzerinden pike almak yakismaz..
ben donarim usurum, yastiksiz yatarim boynum tutulsun ama Torunlarima kiyamam..
kiymamaliyim..
Bu bencillikten baska birsey degil...!!
Bu huy olamaz.. boyle huy mu olurmus. basliyayim boyle huya..
Konuyu okuyunca acaba dedim acaba düşünce yelpazemiz idrak yeteneğimiz arasında çok derin farklılıklar mı var?
İşletilmeyen mekanizma sığ mı kalıyor acaba? Bize inanılmaz, akıl almaz gelen davranış, o kişi için gayet doğal sıradan olabiliyor. Bizim hayret nidalarımız da onlara çok anlamsız geliyordur belki...
Hiç derinliği olmayan aklına geleni hemen uygulayan bir düşünce yapısı mı?
Senin tepkilerine karşı tutumu art niyetli gelmedi bana canım.
Büyük anne tanımımız, torunları için tarifsiz fedakarlığın sembolüdür.
Her insanın düşünebilme dağarcığı farklı ise farklı anlamlar yüklemekle hata mı ediyoruz acaba?
Şu andan itibaren ''nasıl yani???'' dedirten olayları daha farklı yorumlayacağım. Kendi adıma.

Soguktan olecegimi bilsem cocuklarin yastigini ve pikesini almam. Sizin kayinvalide epey bir bencil. Bunu cocuklara gostermekten de cekinmiyor. Bir de yalandan yuze guluyor. Tavriniz yerinde olmus. Eski konunuzu da biliyorum. Sizin esyalarinizi sizden izinsiz evine almisti. Yazik, ne denir ki boylelerine.

olayı abarttığınızı düşünen tek benim sanırım:KK57: sanki çocuklarınızı dilendirmişler gibi bahsediyorsunuz...hoş bir davranış olmayabilir yaptığı ama sizin tepkiniz de hoş değil... çocuklarım da çocuklarım:KK43:

lütfen kızmayın merakımdan sorucam, acaba ailenizde babanız ya da annenizle iletişiminizde sıkıntı var mıydı? yani sorunlu bi ailede büyüdüyseniz bu sevgi eksikliğini çocuklarınıza fazla korumacı olarak kapatmaya çalışıyor olabilirsiniz.....

yawrularına yaklaşanlara hırlayan kediler gibisiniz yahu...ne var kadıncağız misafirmiş... ne gerek var ..madem 10 tane pikeniz var..siz alın serin çocuğun üstüne bi daha...bi de kibar ve imalı bir dille " anneciğim pike istiosan çekinme söyle,burası senin de evin,çocuklar uyuyor baksana..." falan deseniz olmaz mıydı :KK43:

Allah tüm çocukların başından anne ve babalarını eksik etmesin. Ne insanlar var bu hayatta Tanrım :KK34:Yedi düvel yabancı yapmaz, kayınvalidenizin torunlarına yaptığını. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Ben böyle olayları okudukça çocuk sahibi olmaktan çok korkuyorum. Olur da onları büyütemeden başıma bir iş gelirse, onları sahipsiz bırakırsam diye... Babaanne ya, o da böyle yapacaksa, kime güveneceğiz biz ? Yorumumun başında da belirttiğim gibi Allah sizin yavrucaklarınızla birlikte , hiçbir masumu annesiz babasız bırakmasın.

Annem kendi yastığını örtüsünü asla kimseye kullandırmaz, kimi insanlarda var bu takıntı. aslında bence yanlış bişey de değil sonuçta terliyoruz, kişisel olmalı bu gibi şeyler bana göre. sizin küçükken yaşadığınız o olay olmasaydı bu kadar tepki de vermezdiniz belki de...

al bu pike ahanda bunlarda pike işte bir dene daha kaynana bak bunların hepsi pike diye yatağa pikeleri fırlatmanızı hayal ettimde yeminlen çok güldüm ...anladıysa iyi ders vermişiniz helal olsun..:KK70::KK70::KK70:
benim babaannemde kondurmazdı bi yere anam babam civarda olmasın ağzımıza..........
Allah analarımızı babalarımızı başımızdan eksik etmesin...

iyi yapmışsın canım, cok düşüncesizmiş kayınvaliden

selam kizlar

Henuz 11 yasinda iken, amcamin israri uzerine onlarla tatile gitmistim. gece yarisi herkez uyudugu bir anda,ben daha tam uykuya dalmamisken, birden ayaklarinin uzerinde yavas yavas yuruyerek yattigim yere dogru yaklasan yengemi gordum..hemen gozlerimi kapadim tabi cocuk akli iste. ne yapacak ki? diye bekledim. uyuyor gibi yaptim. yengem yanima geldi kafamin altindaki yastigi aldi ve yine yavasca gitti..kafam oylece dustu o sert yataga umurunda olmadi kadinin..ardindan baktigimda ise o yastigi oglunun kafasina koydugunu gordum. o benim yastigimi aldigini gordugumu fark etmedi.. Bu olayi asla unutmadim..hep aklimin bir kosesinde durmustur..

Bu yaz senelik iznimiz icin,Turkiyeye gittik..Evde yastik cok,pike cok..en kucuk oglum 4 yasinda olan,cekyatta uzanmis uykuya dalmis bir haldeydi. bende tesadufen yatak odama dogru geciyordum koridorda idim..birden yan odada kayinvalidemin cocugumun kafasinin altindan kendi yastigini cektigini gordum. sok oldum. cocuk uyuyordu uyandi "benim yastigimi alayim mi canim"dedi cocuga uykudan kaldirip. yastigi aldi ve oglum yastiksiz oyle uyumaya devam etti. benim gordugumu gormuyor. ben oyle kalakaldim..(cocuklugumdaki yasadiklarim gozumun onunde oluyordu sanki)etraf karanlikti isiklari actim yatak odama gittim ordaki kullanilmamis yastiklardan birini alip yuzunu cekip direk odaya gittim. kv orda beni karsinda gorunce sok oldu. ogluma yonelip "al oglum bunu kafanin altina yepyeni yastik,yuzunude gecirdim" rahatca uyu dedim!..sert bir sekilde. kv anladi benim gordugumu ki, telaslandi. yuzsuzce guluyor "ay canim torunum,seni cok seviyorum canim benim,"diye cocuga abandi ve opmeye basladi. vicdani sizladi belkide.
Esime bu olanlari anlattim esim inanmak istemedi.. annesinin yastigi sonucta almis olabilir, yapisi oyleymis.

2 gun sonra bu sefer yine yan odadan sesini duydum. cocuklarim uzanmis uzerine pike ortmusler.. odada klima var. bir baktim cocuklarin uzerinden pikeleri almak icin ugrasiyor. yine kucuk ogluma gitmis pikeyi alayim mi? hadii canim..oglum ona"babaanne ben usuyorum oda soguk " deyince ki cocuk yeni banyo yapmisti..bu sefer diger cocuguma gitti o uyuyordu onun uzerinden pikeyi cekti aldi gitti..kiz oyle ciplak kaldi, uzerinde bisey yok.. ben deliye dondum..cildiracak gibi oldum.. hemen odaya daldim"ne oldu anne? hayirdir? ne istiyorsun sen cocuklardan? baska pike yok mu evde dedim. "ay var kizim sen onu getir icerden" dedi.. bende ona sert bir bakis atip direk y.odama yoneldim o da arkamdan geliyor gittim dolabi actim "evet pike pikeler!! bak bu pike,bu da pike, aaa burda da pike varmis! diye diye hepsini cikardim yatagin uzerine firlattim.. neye ugradigini sasirdi.. burda pikeler varmis bak ben orterim cocuklarimin uzerine iyi geceler dedim onu orda birakip ciktim kizgin bir sekilde.. bilmem anladi mi? ama ben cok sinirlendim..
koca kadin evde gidip baska pike alamiyor cocugun uzerindeki aliyor.. bizim arkamizdan yapiyor bunlari..Bu daha da sinirimi bozdu. yahu gel benden iste, ben sana veririm en kral yorgani,yastigi.. bu nedir boyle cingenelik resmen!!

Esime anlattim,annesine toz kondurmadi. o yasli bir kadinmis,(60 yasinda) huyu oyleymis..bana kiziyor birde koskoca evde pike mi yok,diye.. bunu kv dusunemiyor mu? da cocuklarin uzerinden almaya kiyiyor..? dedigimde ise cevap veremedi kendisi..

kucukken yasadigim o yastik alma olayi, tekrar yasandigi icin o kadar uzuldum ki anlatamam..tuylerim diken diken oldu..ne kotu bir talihsizlik ki, kucukken yasadigim ve asla unutmadigim bu olayin aynisini cocugum yasarken sahit oldum..

ben yasli insanlara cok saygi duyarim. Ama bencil yaslilari sevemem..saygida duyamam..
Torunun bu senin ya.. Torunlarin.. nasil kiyarda onun kafasinin altindaki yastigi alirsin? yada uzerinden ortulerini almak icin mucadele edersin.. sanki koca evde baska ortu yok, yastik yok..

Ben yanlis mi dusunuyorum, bilemedim.. icime inanilmaz bir sogukluk girdi o gunden beri..
her yaşlı saygıyı hak etmez..saygıyı hak edene göstereceksin..

X