Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Benim Maaşım ve Cimri Eşim
- Konu Sahibi rmrmrmrm
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 11 Şubat 2023
- 9.823
- 1
- 21.813
- 268
Valla yemeyecegim paranın benim için bir önemi yok, o kadar çalışıp emegimi satiyorum karşılığını da almam lazım. Har vurup harman savurmak değil mesele elbette çocuklarımızı düşüneceğiz ama ben iyi değilsem çocuga da faydam olmaz. Sen de harca masayı değiştir kavga ediyorsa da etsin kendi bilir. Anneannemin bir lafı var ;" ekmeğini böyle yemiş" der. Yani surat asarak,laf sokarak kavga çıkararak cimriligini normallestirmis, ekmeğini kesmenin vakti gelmiş.Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
- 3 Şubat 2009
- 9.875
- 16.851
- 773
- 44
Bir sey almadikca kuru kuru para biriktirmenin ne anlami var degerlenmez ki. Siz rahatca yasayamadiktan böyle kendi paranızın dilencisi olduktan sonra zaten evin arabanin da bi kiymeti yok. Ömrünüz gidiyor. Cok dogru düşünmüşsün gerektigi kadarini yollayin evin ve cocuklarin ortak masraflarini bölüşün. O kendi kalanini napiosa yapsın siz de kafaniza gore harcayin. Ayrica simdiye kadar biriktirilenin de yarısını ya da sizin payınız neyse versin. Götürün annnenize falan verin. Bosanma durumu için cikarin denklemden. Yoksa bu manyak para icin sizi boşar zaten maasi vermeyince.
En son biz kadınlar erkeğe muhtaç olmamak, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak, müdanasız ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek, kendimizi garanti altına almak gibi sebeplerle eğitim alıp çalışmıyor muyduk? Noldu da erkeğin evrimsel yükünü hafifleten modern kölelere dönüştük? Bu işin cidden tadı kaçtı artık. Erkekler de unuttu erkekliğini iyice bu şekilde. Maaşınızı göndermeyin hanımefendi, sadece söyleyebileceğim bu.
Konu sahibinde bağımsız, bazı kadınlar maalesef parayı erkeği yanıda tutmak için kullanıyor. Adamlara para verirse, yada evin bütün yükünü üstlenirse sevilecegini düşünüyor.
- 4 Şubat 2022
- 2.629
- 6.365
- 88
Bakın annemle babam evlendiğinde iki taraftan da destek veren bı kişi olmamış ve bir iğneleri bile yokmuş. Her şeyi annemin tutumlu ve düzenli çalışması sayesinde yaptılar. Babam bazen iş bulurdu çoğu işsizdi. Annem pinti değil ama çok çalışkan ve tutumlu bir kadın.Kahve olayı yanlış anlaşıldı.eşim dışarıds böyle şeyler asla yapamayız.çünkü kahveye asla para vermez.Brn kızlarımla gidiyorum bazen.
Peki ne oldu dersiniz? 45 sene sonra 70 yaşında babamın bitmek bilmeyen sömürüleri karşısında resti çekebildi annem ve babam birlikte yaptıkları hatta annemin yaptığı her şeyi isteyip çekişmeli boşanmayı seçti.
Eşiniz ürkütücü derecede pinti hatta acımasız. Hakkınızı istemeye başladığınızda çok daha fazla ileri gidecek. Bunları ayrıntılı düşünüp o şekilde karar verin ama böyle para içinde parasız kalmak da kabul edilemez artık.
Kesinlikle ne olursa olsun pes etmeyecekseniz, her şekilde kendinizi savunmaya hazırsanız, gardınızı asla indirmeyecekseniz, kendinizden eminseniz hakkınızı isteyin ama en ufak bir şüpheniz varsa bu adam daha beter olur, yıllarca burnunuzdan getirir.
- 23 Ocak 2016
- 32.939
- 49.330
- 598
Her gün önüne tarhana koyun bir tas tarhana neden her gün aynı derse ohooo listeyi almaya kalkarsak para kalmaz bundan sonra devir tasarruf devri deyip bir gün tarhana bir gün mercimek koyun önüne bakalım ne olacakmarket alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.
Ay önce kendi aç karnını doyursun yani ben burada 1 tane ihtiyaç sahibi görüyorum sadece. Sadaka verecekmiş. Yıllarca 10 bine 3 kişi gecinmis bi sadakası kalmış.Sadaka vermek, yardım etmek, paylaşmak birilerine para yedirmek değildir. Ayrıca kadın diyor ki "çocuklarımın ihtiyaçlarını daha iyi karşılayıp sadaka vereceğim" maaşını başkalarına yedirmekten bahsetmiyor. Çok tuhaf bir bakış açınız var
- 23 Ocak 2016
- 32.939
- 49.330
- 598
10 bin TL sadece çocuklara anca yeter yahu siz kendinize hiç mi bir şey almayacaksınız çocuk masrafları ayrı tutulmalımaaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.
- 17 Ekim 2016
- 332
- 736
- 103
Bu tip kadınların hiç sevildiğini de görmedim.Konu sahibinde bağımsız, bazı kadınlar maalesef parayı erkeği yanıda tutmak için kullanıyor. Adamlara para verirse, yada evin bütün yükünü üstlenirse sevilecegini düşünüyor.
- 3 Şubat 2009
- 9.875
- 16.851
- 773
- 44
Sen maaşı yollamamadan önce 20 yillik birikimini bi garantiye al. Maaşı gondermeyecegini duyar duymaz bu adam her seyin üstüne yatar seni mecbur birakir düzeni devam ettirmeye.Değerli arkadaşlar,yapıcı yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.Kararlıyım.Herşeyi göze aldım.Uzunca bir süre sancılı geçecek ama sonu güzel olacak inşallah.
Gerekirse yalan soyle annem babam hasta de borc vercem önümüzdeki ay geri alcam de. O birikimde de hakkin var kayıp senelerin onlar senin sadece günü kurtarma komple her seyi değiştir. Zaten baya bi kavga çıkacak bari kökten çözülsün hepsi.
20 yilda kac kere tatile gittiniz merak ettim?
Bu tip kadınların hiç sevildiğini de görmedim.
Benim bir öğretmen arkadaşım boşanmış eşine para veriyordu. Üstelik adam onu başka bir kadın için boşanmış, kadın onu terk edince tekrar bununla iletişim kurmuştu. Beni ilgilendiren hiç bir şey olmamasına rağmen çok sinir oluyordum.
- 12 Mart 2021
- 2.145
- 4.026
- 83
Her masrafı siz karşılıyorsunuz ,bu adam ne harcıyor eve.Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Bizimde ortaktır giderlerimiz, eskiden bizimki de benim paramı fazlaca yönetirdi.Şimdi maaşımı bile soramaz.Yakın siz de gemileri,iyi niyet bazen işe yaramıyor maalesef.
Benim de emin olduğum bir konu varsa,her kuruşunu eve harcıyor olmasıydı.Her istediğimi hemen alırdık,siz de o da yokmuş. Çok bile dayanmışsınız.
- 11 Aralık 2018
- 40.381
- 250.851
- 598
E yuh artık ya. Ayarınız yok, birileri söylediklerinizi desteklemeyince çok çirkinleşiyorsunuz.Ay önce kendi aç karnını doyursun
Yıllar sonra çok doğru ve geç kalınmış bir karar. Kesinlikle uygulayın. Kavga da cıkabilir ÇIKSIN. O kadar çalışmış memur olmuşsunuz ve siz para vermeseniz bile geçinebiliyorsunuz zaten ki bahsettiklerinizi alsanız bile birikime devam edebilirsiniz . Kendi birikimimi kendim yapacağım demelisiniz artık.Merhabalar,
- 18 Aralık 2024
- 15
- 6
- 1
- 31
Artık maaşınızı ona vermeyin, bu zamana kadar aldıkları ona yetsin kavga çıkarmaya da hakkı yok yüzsüzlük yaparsa görmezden gelin bildiginizi okuyun bence, çok sinir oldum okuyuncaMerhabalar,
- 3 Ağustos 2024
- 498
- 1.332
- 28
- 31
Yorumları okumadım ama ben sorunu sizde gördüm. Neden alalım diyosunuz ki. Robot süpürgeyi masayı alın. Eşinize parayı yolluyosanız bile sonuçta mecbur ödeyecek kredi kartı borcunu. İstemeniz çok saçma. Üzgünüm ama siz alıştırmışsınız bu duruma. 10 bini de kızlarla kendinize harcamayın. Her şeyi karttan alın o para da günlük harcamalarınız için kalsın.
- 19 Şubat 2021
- 4.967
- 12.091
- 158
- 38
- 1 Ekim 2013
- 7.995
- 16.316
- 448
- 34
Ev sizin lüksünüz yok her ay senin 10 binden sonra kalan 90 bin neye harcanıyor ??Merhabalar,
- 24 Ekim 2019
- 1.387
- 7.594
- 158
Yazık ya siz bu durumu kabullenmişsiniz ama ben çocuklara çok üzüldüm.
O çocuklar bir kurs, aktivite, bir hobi görebiliyorlar mı acaba?
10 yaşındaki yeğenim bir sürü hobi denedi şuan piyano kursunda ve bir spor dalında karar kıldı düzenli olarak gidiyor ve bir sürü para harcanıyor tabiki.
Sadece kurslarına,ve okul için ek desteklerine nerdeyse 10 bin gidiyordur.
Siz hem kendinize hem iki çocuğunuza nasıl yettiriyorsunuz o parayı?
Sizin insanca yaşamanız ve çocuklarınızın donanımlı yetişmesi için asla yeterli olamaz para. Kendinizi zaten yok saymışsınız ama çocuklarınız için de mi üzülmüyorsunuz hiç?
Adamı yola getirmeyi ya da rezil rüsva edip, hem biriltirdiği paraların yarısını hem de kallavi bir nafaka ve tazminat almayı neden beceremediniz ki şu zamana kadar?
Şuan bile tereddüt edip çekiniyorsunuz ama lütfen çocuklarınız için biraz kendinize gelin!
O çocuklar bir kurs, aktivite, bir hobi görebiliyorlar mı acaba?
10 yaşındaki yeğenim bir sürü hobi denedi şuan piyano kursunda ve bir spor dalında karar kıldı düzenli olarak gidiyor ve bir sürü para harcanıyor tabiki.
Sadece kurslarına,ve okul için ek desteklerine nerdeyse 10 bin gidiyordur.
Siz hem kendinize hem iki çocuğunuza nasıl yettiriyorsunuz o parayı?
Sizin insanca yaşamanız ve çocuklarınızın donanımlı yetişmesi için asla yeterli olamaz para. Kendinizi zaten yok saymışsınız ama çocuklarınız için de mi üzülmüyorsunuz hiç?
Adamı yola getirmeyi ya da rezil rüsva edip, hem biriltirdiği paraların yarısını hem de kallavi bir nafaka ve tazminat almayı neden beceremediniz ki şu zamana kadar?
Şuan bile tereddüt edip çekiniyorsunuz ama lütfen çocuklarınız için biraz kendinize gelin!