Benim karakterimin böyle olması kötü mü?

Hanin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
1.135
50
48
25
Ben şimdi şöyle biriyim
Biri bana laf sokarsa bende karşılık verim
Biri bana hakaret ederse laf sokarım iftira atarsa fitne yaparsa aynısını yapmam ama laf sokarım
Birine bir şey anlatırım anlattım şeyi kimse anlatma dememe rağmen birine anlatırsa mesafemi koyarım bir daha bir şey anlatmam bu annem bile olsa
Kalbim taş değil bundan eminim ama kolay kolay kimseye acımam birini görsem konuşmasında tavrından az çok tahmin ederim nasıl birini gerçeği herkese öyleyim direk herkesle haşır naşır olmam en az bir yıl mesafeli olurum
Kimsenin yatak odama girmesini sevmem kimsenin kıyafetlerimi eşyalarımı dokunmasın denemesinde sevmem denerse o kıyafet benim olmaz bir daha giymem sinirlerim
Cimri değilim ama bir daha almayacağım bildiğim şeyleri de kimseye vermem veremiyorum
Birde beni alakadar olan şeyleri de kimsenin bilmesini sevmem anlatıldı zaman da sinirlenirim kimseye de anlatmaya sevmem
Canım bir şeye sıkıldı zaman yada boğuldum zaman rahat edmedim zaman susarım tripte atarım herkese bir sinirleniyorum
Ona buna değil bu kafama görede canım istiyor diye de yapmam ben şöyle söyleyim
Önüme gidip gelene laf sokmam kısaca şöyle diyim ben kimseye karışmam kimsede durup dururken laf sokmam ben zaten kendi halimde biriyim ama birileri yaptı zaman karşılık olarak böyle oluyorum
Evet biraz kaba biri kibirli biri olarak gözüküyorum ama hiç bir zaman kötü bir niyetim olmuyor kendimi açıklayamadım
Ben bana zarar verildi zaman alttan almıyorum birine bir şey söyleyip kimseye anlatma dedim zaman anlatınca evet güvenim sarsıyor
Bazı şeylerden huylanıyorum yatak odam zaten mahrem ve özel eşyalarım var birileri alıştı zaman kimseye çıkartamıyorum odadan sürekli bir kurculama oluyor ben bekarken veli bile değilken odam da çoğu eşya çalındı da gitti yada bir kere birine elbise verdim bana yırtık olarak geldi başıma gelen bir şey oluyor bir daha tövbe bir şey veremiyorum ben birinden illaki darbe yemişmidir olay bu bir daha yapmıyorum ve veremiyorum

Son düzenleme:
Okuyunca sert geldi ama benzer mizaca sahip olduğum için az çok sizi anladım. Her laf sokmaya karşılık vermek zorunda değilsiniz. İtici olabilir hele ki sinirli bir şekilde dile getirirseniz. Umursamamayı öğrenin. Hak edenlere de yumuşak üslupla 90a çakın. Bazıları maalesef ondan anlıyor.

Laf sokmak yerine umursamadığınızı göstermeniz veya dile getirmeniz daha iyi kapak oluyor. Okuldan bir arkadaşım aklınca beni küçük düşürecekti, biriyle beni fiziki olarak kıyasladı. Birkaç kere tekrarladı sırıtarak. Umursamadığımı belirtince moron gibi kalakaldı. Sanırım karşılık vermemi bekliyordu da beklentisi karşılanmadı.

Saygı sınırını fazlasıyla aşanlarla konuşmam, görmezden gelirim. Bunu yaptığım kişi sayısı da azdır. Şu anda düşününce 5 kişi aklıma geldi. Sık yaptığım bir durum değil. Yoğun/sık bir şekilde hakaret edenlere ve densizlere yaptım.

Eşyalarımı paylaşmaktan kaçınırım çünkü özen gösterilmez, sağlam gelmez. Mesela kıyafet isteyen olursa veririm ama hırpalanacağını bildiğimi vermem. Kuzenime alıp da hiç kullanmadığım topuklu ayakkabımı verdim, ufak hasarlı geldi. 10 yıl kadar önce olsa kıyameti koparırdım ama o gün dile bile getirmedim.

İnsanlarla hemen kaynaşmam. Bazen dengim bulmam bazen de tanımak için uzaktan gözlemlerim. Birebir ilişkilerde iyiyimdir, kalabalıkta gözlemlemeyi tercih ederim. Hemen kaynaştığım durumlar da oldu. Onlarda da insanlar sıcakkanlıydı.

Öfke sorununuz varsa onun üstüne yürüyün. Mizacınız gereği keskin sınırlarınız vardır, onu yumuşatabilirsiniz. Mizaç testleri yapıp önerileri takip edebilirsiniz. Bana genelde sosyal ol, duyguları tanı gibi öneriler verip duruyor 😁

Karmaşık oldu.
Tamda benziyoruz işte anlatmak istedim şeyde anlatmadım maalesef

Ben şimdi şöyle biriyim
Biri bana laf sokarsa bende karşılık verim
Biri bana hakaret ederse laf sokarım iftira atarsa fitne yaparsa aynısını yapmam ama laf sokarım
Birine bir şey anlatırım anlattım şeyi kimse anlatma dememe rağmen birine anlatırsa mesafemi koyarım bir daha bir şey anlatmam bu annem bile olsa
Kalbim taş değil bundan eminim ama kolay kolay kimseye acımam birini görsem konuşmasında tavrından az çok tahmin ederim nasıl birini gerçeği herkese öyleyim direk herkesle haşır naşır olmam en az bir yıl mesafeli olurum
Kimsenin yatak odama girmesini sevmem kimsenin kıyafetlerimi eşyalarımı dokunmasın denemesinde sevmem denerse o kıyafet benim olmaz bir daha giymem sinirlerim
Cimri değilim ama bir daha almayacağım bildiğim şeyleri de kimseye vermem veremiyorum
Birde beni alakadar olan şeyleri de kimsenin bilmesini sevmem anlatıldı zaman da sinirlenirim kimseye de anlatmaya sevmem
Canım bir şeye sıkıldı zaman yada boğuldum zaman rahat edmedim zaman susarım tripte atarım herkese bir sinirleniyorum
Ona buna değil bu kafama görede canım istiyor diye de yapmam ben şöyle söyleyim
Önüme gidip gelene laf sokmam kısaca şöyle diyim ben kimseye karışmam kimsede durup dururken laf sokmam ben zaten kendi halimde biriyim ama birileri yaptı zaman karşılık olarak böyle oluyorum
Evet biraz kaba biri kibirli biri olarak gözüküyorum ama hiç bir zaman kötü bir niyetim olmuyor kendimi açıklayamadım
Ben bana zarar verildi zaman alttan almıyorum birine bir şey söyleyip kimseye anlatma dedim zaman anlatınca evet güvenim sarsıyor
Bazı şeylerden huylanıyorum yatak odam zaten mahrem ve özel eşyalarım var birileri alıştı zaman kimseye çıkartamıyorum odadan sürekli bir kurculama oluyor ben bekarken veli bile değilken odam da çoğu eşya çalındı da gitti yada bir kere birine elbise verdim bana yırtık olarak geldi başıma gelen bir şey oluyor bir daha tövbe bir şey veremiyorum ben birinden illaki darbe yemişmidir olay bu bir daha yapmıyorum ve veremiyorum
Şair burda ne anlatmak istedi ?

“Karşılık” kelimesinden hoşlanmam. İnsanlar bana yapmaması gerektiği bir şey yaptığında aynısı yada benzerini yapıp canlarını yakmaya çalışmam. Çünkü karşımdakinin karakterine göre şekillenmem. Benim hayatım siyah-beyaz değildir grilerim de vardır.
Töleransımın yüksek olduğu kişiler vardır daha az olduğu kişiler vardır.
25 yıllık iki arkadaşım var kolay kolay kredileri tükenmez mesela.
Aile konusunda çok çok yüksektir kredim. Bazı olaylara kişi bazlı tepkiler veririm.
Genel olarak yumuşak mizaçlı ve esnek yapılıyımdır. İnsanları hemen yargılamam önce sebepleri düşünürüm.
Çok sert ve katı olmak benim için büyük marifet değil açıkçası.
Ha bir de trip hiç sevmem çok ilgi isteklisi bir harekettir..
insanları severim,puanım 0 dan başlayıp artmaz genelde 100’den başlar. İltifat etmeyi çok severim özellikle hem cinslerime.
Yıllardır hayatımda insanlar var,çok sevilirim ve bir kazık yemedim bugüne kadar. Bunda tavırlarımın etkisi olduğunu düşünüyorum ve zamanla kendim gibi insanları çekiyorum.

Kendinden şüphe ediyorsan kendin gibi tavırları olan insanlarla arkadaş ol bu seni mutlu ediyorsa devam ar,huzursuz hissediyorsa (ki bence öyle) bir şeyler değişmeli

Back
X