Benim Imtihanimda Boyleymis...

bugun umuttan aradilar,8 tane saglikli embriyom olmus.pazartesi buyuk ihtimal transferim var.transferden sonra nette girmemeye dikkat edecegim.dualariniza cokk ihtiyacim var.Bu arada herkesin kandili mubarek olsun.Kimin gonlunde ne varsa bu gunun hurmetine Allah onu yasatsin.

Ay cnm masllh ama neden netegirmiceksin ki ben transferde sonra hiç çıkmadım topikten :60::60:burda guzel vakit geçiyor sen takil bize ve mutlu ölçmem insallh guzel hbrler ver bize Cook öptüm seni annecik :49:

yarin transferim olacak.icim cok tuhaf,bir iyiyim bir kotu.simdiden gececek olan o 12 gunu dusunuyorum.Ilaclar beni mafetti resmen.hele o kalcadan vurulan igne...popumun ustune oturamiyorum.anne olmadan anneligin kutsalligini ogrenmis oldum.herseyin hayirlisi,artik test gunu gelsin ve butun kabuslar sona ersin.

Merhabalar,

Pazartesi gunu Tup Bebek icin tedaviye basliyoruz.Oncelikle yasadiklarimi ve psikolojimden bahsetmek istedim size.Uzun uzun yazacagim.Icimde ne varsa dokecegim buraya...

2010 yilinda cok sevdigim esimle evlenip yasadigim sehir olan Istanbuldan baska bir sehre gittim.Geldigim yer ufak bir sahil kasabasiydi ve herkes birbirini taniyordu.Esimin ailesi dahil hic kimsemiz yoktu orda.Kisa sure de cevrem olusmaya basladi.Yapim geregi kisa surede cok samimi oldum insanlarla.Sonrasinda hayalkirikligi ve baska arkadasliklar.En son tanismamiz gecen yil mart ayinda olan oda istanbuldan gelin gelmis ayni sartlarda oldugumuz,hatta eslerimiz ayni yerde calisan biriyle arkadas oldum hatta benim tabirimle dosttuk.Sonra onun bir arkadasi benim bir arkadasim derken grup olduk.Iyi vakit gecirdigim ailece gorustugumuz insanlardi.Buraya kadar hersey guzel...

2011 yilinda bebek istemeye basladik esimle.1. deneme,2. deneme,3. deneme ... derken ben huzursuz olmaya basladim.3 doktora gittim bir sorun gozukmuyordu.Rahim temiz hersey yolunda diyorlardi.Hayatimin en cahilce isi esimin testlerini o zaman yaptirmamiz oldu.Inanin hic aklima gelmedi.2011 dolu dolu huzurla gecti yinede.

2012 yili hayatimin donum noktasi oldu resmen.Subat ayinda esim ilk spermiyogram testini yaptirdi,bende muayene oldum.Bende sorun gozukmuyordu ama esimin sonuclari hic iyi degildi.Sperm sayisi azdi,yavasdi ustelik morfoloji sorunuda vardi.O an icime bir ates dustu resmen.Ama iyiydim dostlarim vardi ya onlar destekti bana.Dualar okuyacaktik,icim rahat olacakti ve elbette bebegimiz de olacakti.

Subat ve Mart ayinda esim ilac kullandi,keciboynuzlari,cevizler,findiklar...Bu arada ben iyiyim hala..Hatta esimi ben telkin ediyorum.Asla isyan etmeyecegiz daha yasimiz kac bizim diyorum...

4 Nisanda arastirip iyi olduguna karar verdigimiz bir tup bebek merkezine gittik.Yine esime spermiyogram testi ve bana muayene.O koltuktan nefret eder oldum...artik gorunce titremeye basliyorum.Doktor ultrasyonda bakarken cikolata kistin var dedi.Beynim uguldamaya basladi.Arastirdigim kadariyla buda bir ınterfılıte nedeniydi.Birde bu eksikti! Neyse basladik esimin sonucunu beklemeye.Bu arada icim hala yaniyor.Bu sefer az olan sperm sayisi neredeyse yok denecek duruma gelmis,hareket sifira yakin ,morfoloji % 0. Iste o an basladi benim imtihanim.O an dustum aslinda ben o karanlik kuyuya.Cevremde hep bebek askiyla bilinen ben dunyaaa cocugu olmayacak!

Eve geldik..gozler sismis yanliziz.Ama aklim hep dostlarimda onlarla konusmaliyim icim rahatlamali...Onumuzdeki hafta rahim filmi cekilecek bana.Ailem uzakta ama olsun dostum olacak yanimda.Ertesi gun ariyorum dostumu.Sesi soguk,isteksiz konusuyor.Ne oldu diyorum bosver diyor.Coktan bosvermis yani beni.Bize gelsene diyorum isim var diyor.Kapattik telefonu facebooka girdim.Oradan adilik,yalanci arkadaslik,dedikodu falan filan onlarla ilgili bir suru sey paylasmis.Aradim tekrar...Disarda bulusalim evine gelmek istemiyorum dedi.Idrak edemiyordum olanlari peki dedim.Bir cafeye gittik...Benimle ilgili x `e YORUM yapmissin(diger dostum dedigim kisiye).ne yapmisim yorum dedim.O kadar basitce o kadar komik seylerki.Ama konusulan hersey sanki hep art niyetli oldugum ve onu kiskanmisim gibi aktarilmis.Aciklama yaptim ama anlamadi beni.Riyakarlikla sucladi.Birde ustune bende benimle ilgili ne sirrin varsa hepsini sinirlenip x kisiye anlattim dedi.Ben yorum yapmisim ama siz dedikodumu yapmissiniz dedim.Ne dediysem dedim ama bu olayda aklayamadim kendimi.Birden gunah kecisi oldum,hepsi cikti hayatimdan.Daha test sonuclarimi bile paylasamadan,bana yardim edin kotuyum diyemeden onlar yargilayip asmislar bile beni.1 hafta oyle tuhaf duygularla gecti.Isin kotusu bu insanlar ile ayni sitedeyim surekli goruyorum,gorusuyorlar,guluyorlar..sesleri hep evimde.

1 hafta sonrasinda rahim filmim cekildi.Narkozdan aglayarak uyandim.Esim elimi tutmustu yanimda oda agliyordu.Ertesi sabah kalktigimda ben degildim sanki.Sinir krizleri gecirdim ustuste 3 gece acillerde sabahladik.Eve giremiyordum.10 gunde 7 kilo verdim.Surekli kusuyordum.Intihar etme dusuncesi yerlesmistiki artik beynime ablam ve enistem cikip geldiler yanima.Delirmis gibiydim.Nefes alamiyorum diye bagiriyordum surekli.

Mayis ayinda tedavimin baslamasi gerekiyordu ama benim psikolojim berbatti.Beni alip Istanbula getirdi ablam.Burada yaptircaz tedaviyi dedik.Umut tup bebek merkezini arastirdik bulduk.Suleyman Bey ile tanistim.Esimden tekrar spermiyogram istedi.Bu sefer sonuclar daha iyi cikti.Ama benim Mayis ayim gitmisti...

Son olarak hala Istanbuldayim ailemin yaninda.Yasadigim yere donmek istemiyorum.O kadar kotu gunler gecirdimki son zamanlar o evde,sanki gidince tekrar yasayacakmisim gibi....Esimi ara ara gidip geliyor yanima.Cok ozluyorum onu.Psikolojik olarak hala iyi degilim.Kriz gecirmiyorum ama icim hala yaniyor.Sabahlari kalktigimda sikintidan patlayacakmis gibi oluyorum.Namaza basladim,tovbe ettim yaptigim tum gunahlara...surekli tesbih cekiyorum.Carsamba gecesi Hz Mevlanayi ziyaret icin istanbuldan yola ciktik sabah ziyaretimi yapip tekrar donduk.Suan yasadigim ruh durumu normalmi bilmiyorum.Gerci yasadiklarima verdigi tepki bu beynimin biliyorum.

Bu sabah adet oldum,pazartesi umudum icin basliyorum tedaviye.Bakarsiniz sinavim bebegimle biter.Bu bebek yuregime su serper.Suan bunun icin nefes aliyorum.

Biliyorum uzun oldu ama baktimda ben yazarken bile bir nebze olsun rahatlamisim.Okuyan,yorum yapan herkesden Allah razi olsun.Hakkinizi helal edin zamaninizi aldim.

Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum. Öncelikle psikolojini iyi tut sırrını kimseyle paylaşmamaya çalış. Oda gider başkası ile paylaşır ve senin canın yanar. Ben de ilk zamanlar senin gibi her şeyimi herkesle paylaşıyordum. Yaşadıklarımdan sonra hiç kimse ile paylaşmamaya karar verdim. Metanetli ol. Olumlu düşün ki olumlu olsun.

Benimde son yaşadığım 7 yılımı aşağıya sığdırmaya çalıştım.

Merhaba arkadaşlar

Klübü tanımam ve üye olmam çocuk sahibi olamamam ile birlikte başladı. Baktım ki hepimiz aynı durumdayız. Bir yandan iş stresi, bir yandan çevre, bir yandan kazandıklarımızı biriktirip tüp bebek merkezlerine harcamamız ve sonuç hüsran ve sonuç psikolojik tramva yaşamamız çabası. Ben de 1 yıl bebek sahibi olamayınca önce 3-4 kez aşılama ve sonuç başarısız. Sonra tüp bebek merkezlerinin kapısını çalıp, acemi çaylak gibi ticarethanelerin eline düşmek, hiçbir test yapmadan, üç dört kez tüp bebek yapıp, başarız sonuç almak. Başarısızlıklardan sonra kendi imkanlarımızı zorlayarak ve araştırarak hidrosalpings olduğumun tespiti. Tetkiklerden sonra rahim filmi, rahimde hafif yapışıklık polip ve tüplerde hidrosalpings var denildi. Laparaskopi ile tüpün biri kapatıldı. Diğeri açık halbuki tek tüpte sorun varsa diğer tüpde etkilenme olasılığı yüksekmiş. Tabiki yine kendi araştırmalarımızla öğrendik. Tek Tüp kapatıldıkdan sonra yine üç dört kez tüp bebek sonuç hüsran. 1 yıl sonra diğer tüpünde hidrosalpings olduğu tespit edilerek diğeri de kapatıldı. Yani 1 yıl zaman ve para kaybı anlayacagınız. Tekrar kontroller de her şey normal dr. göre. bu sefer hamilelik gerçekleşti. Önce biokimyasal gebelik, sonraki denemede 7,5 haftalık kalp atışı durması ile sonlandı. Bu arada eş sperm testlerinde bir çok teste sorun görülmemesine rağmen eşimin ileri derecede vasikosel olduğunu (3-4 dr. ve prf. sonrası kimi yok diyor, kimi var diyor kimi ameliyat önermiyor vs. ) yine kendi çabalarımızla Türkiye'nin en iyi üroloğu ile görüşme yaparak öğrendik. (üroloğlar ve tüp bebekciler ayrı fikirdeler genelde.) ve 7 ay önce eşimin varikosel ameliyatını yaptırdık. Yine tüp bebek denemesinde başarısız olunca, kapatılan tüplerden sızıntı (bebeğin tutunmasını engelleyen) olabileceği ihtimali ile (benim fikrim buda) (bana hiçbir faydasının olmadığını ve de tekrar açılma ihtimali (ileri teknolojide bile) düşük olan ve açılsa bile dış gebelik olasılığı yüksek ve kapalı olupta enfeksiyonlu tüplerin bana hiçbir faydasının olmadığını ve tüp bebek yapsak bile içimdeki enfeksiyondan dolayı bebeğimi öldüreceği şüphesi ile araştırarak kendi kararımla her iki tüpümü de komple aldırdım. 4 gün önce. (ilk başta yapılması gereken buydu bana göre) Bu ameliyatla birlikte rahim ve yumurtalık kontrolu ve sol yumurtalığımdaki 1 adet kiste alındı. Yani anlayacağınız her şey tertemiz. Gelelim şimdi bu kadar tramvadan sonra psikolojik durumuma şimdi de bununla ilgili de araştırma yapıyorum.

Psikolojik durumumla ilgili bana gelen özel mesaj "Tüp bebek denemelerinde başarısızlığın en önemli sebeplerinden biri psikolojik durum. Konu sizin için bir obsesyona dönüşmüş. Öncelikle bir psikiyatra başvurmalısınız ve psikiyatrik tedavi yapılmalı." Bu gelen mesaj Türkiye 'nin en büyük psikiyatri merkezinden bana gelen özel mesajdır.

Psikolojik durumumu Allahın izniyle düzelttikten sonra tüp bebek deneyeceğiz. Arkadaşlar benim bu yaşadıklarım sizlere örnek olsun. Tüp bebek Merkezlerini iyi seçin. ve de iyice durumunuz araştırmadan hemen tüp bebek denemesine geçmeyin. Tüm sorunlarınızı çözdükden sonra yapın. Bende İnşallah durumu aştıkdan sonra tekrar deneyecegim. Burada başarılı sonucu da yazacağım Allahın izniyle. Hepinizi öpüyorum. Sağlıcakla kalın........

Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum. Öncelikle psikolojini iyi tut sırrını kimseyle paylaşmamaya çalış. Oda gider başkası ile paylaşır ve senin canın yanar. Ben de ilk zamanlar senin gibi her şeyimi herkesle paylaşıyordum. Yaşadıklarımdan sonra hiç kimse ile paylaşmamaya karar verdim. Metanetli ol. Olumlu düşün ki olumlu olsun.

Benimde son yaşadığım 7 yılımı aşağıya sığdırmaya çalıştım.

Merhaba arkadaşlar

Klübü tanımam ve üye olmam çocuk sahibi olamamam ile birlikte başladı. Baktım ki hepimiz aynı durumdayız. Bir yandan iş stresi, bir yandan çevre, bir yandan kazandıklarımızı biriktirip tüp bebek merkezlerine harcamamız ve sonuç hüsran ve sonuç psikolojik tramva yaşamamız çabası. Ben de 1 yıl bebek sahibi olamayınca önce 3-4 kez aşılama ve sonuç başarısız. Sonra tüp bebek merkezlerinin kapısını çalıp, acemi çaylak gibi ticarethanelerin eline düşmek, hiçbir test yapmadan, üç dört kez tüp bebek yapıp, başarız sonuç almak. Başarısızlıklardan sonra kendi imkanlarımızı zorlayarak ve araştırarak hidrosalpings olduğumun tespiti. Tetkiklerden sonra rahim filmi, rahimde hafif yapışıklık polip ve tüplerde hidrosalpings var denildi. Laparaskopi ile tüpün biri kapatıldı. Diğeri açık halbuki tek tüpte sorun varsa diğer tüpde etkilenme olasılığı yüksekmiş. Tabiki yine kendi araştırmalarımızla öğrendik. Tek Tüp kapatıldıkdan sonra yine üç dört kez tüp bebek sonuç hüsran. 1 yıl sonra diğer tüpünde hidrosalpings olduğu tespit edilerek diğeri de kapatıldı. Yani 1 yıl zaman ve para kaybı anlayacagınız. Tekrar kontroller de her şey normal dr. göre. bu sefer hamilelik gerçekleşti. Önce biokimyasal gebelik, sonraki denemede 7,5 haftalık kalp atışı durması ile sonlandı. Bu arada eş sperm testlerinde bir çok teste sorun görülmemesine rağmen eşimin ileri derecede vasikosel olduğunu (3-4 dr. ve prf. sonrası kimi yok diyor, kimi var diyor kimi ameliyat önermiyor vs. ) yine kendi çabalarımızla Türkiye'nin en iyi üroloğu ile görüşme yaparak öğrendik. (üroloğlar ve tüp bebekciler ayrı fikirdeler genelde.) ve 7 ay önce eşimin varikosel ameliyatını yaptırdık. Yine tüp bebek denemesinde başarısız olunca, kapatılan tüplerden sızıntı (bebeğin tutunmasını engelleyen) olabileceği ihtimali ile (benim fikrim buda) (bana hiçbir faydasının olmadığını ve de tekrar açılma ihtimali (ileri teknolojide bile) düşük olan ve açılsa bile dış gebelik olasılığı yüksek ve kapalı olupta enfeksiyonlu tüplerin bana hiçbir faydasının olmadığını ve tüp bebek yapsak bile içimdeki enfeksiyondan dolayı bebeğimi öldüreceği şüphesi ile araştırarak kendi kararımla her iki tüpümü de komple aldırdım. 4 gün önce. (ilk başta yapılması gereken buydu bana göre) Bu ameliyatla birlikte rahim ve yumurtalık kontrolu ve sol yumurtalığımdaki 1 adet kiste alındı. Yani anlayacağınız her şey tertemiz. Gelelim şimdi bu kadar tramvadan sonra psikolojik durumuma şimdi de bununla ilgili de araştırma yapıyorum.

Psikolojik durumumla ilgili bana gelen özel mesaj "Tüp bebek denemelerinde başarısızlığın en önemli sebeplerinden biri psikolojik durum. Konu sizin için bir obsesyona dönüşmüş. Öncelikle bir psikiyatra başvurmalısınız ve psikiyatrik tedavi yapılmalı." Bu gelen mesaj Türkiye 'nin en büyük psikiyatri merkezinden bana gelen özel mesajdır.

Psikolojik durumumu Allahın izniyle düzelttikten sonra tüp bebek deneyeceğiz. Arkadaşlar benim bu yaşadıklarım sizlere örnek olsun. Tüp bebek Merkezlerini iyi seçin. ve de iyice durumunuz araştırmadan hemen tüp bebek denemesine geçmeyin. Tüm sorunlarınızı çözdükden sonra yapın. Bende İnşallah durumu aştıkdan sonra tekrar deneyecegim. Burada başarılı sonucu da yazacağım Allahın izniyle. Hepinizi öpüyorum. Sağlıcakla kalın........

arkadasım ınan yasadıklarına cok üzüldüm.ama benim anlam veremedıgım durum bu durumda olupta bu ılaçlar,saglık,acılar,bebek isteği vs.. nasıl psikolojimiz normal olabilir.nasıl hiçbirşey yokmuş gibi davranabiliriz.ben şahsen hiç normal bir psikolojide değilim.hersey olacağına varır evet,daha başındayım evet,elbet sonunda bebeğim olacak evet...ama olmuyor işte iyi olamıyorum.acaba önce bende psikolojik destek alıp 1 sene sonra filanmı başlasaydım tedaviye bilemiyorum.inan öyle bir durumdayım ki hamile kalsam bile eski ben olurmuyum onu düşünüyorum.ben normal şartlarda öyle herşeyi kafama takan,negatif bir insan değildim.ailem,eşim tanıyamıyor beni.ailenin neşe kaynağı idim.eşim neşeme aşık olmuştu.ama inan neredeyse 3 aydır kahkaha bile atmadım.bebek haberini alınca eski ben olurum umarım,aksi takdirde ciddi psikolojik desteğe ihtiyacım olacak ki olmaması durumunu düşünmek dahi istemiyorum.

arkadasım ınan yasadıklarına cok üzüldüm.ama benim anlam veremedıgım durum bu durumda olupta bu ılaçlar,saglık,acılar,bebek isteği vs.. nasıl psikolojimiz normal olabilir.nasıl hiçbirşey yokmuş gibi davranabiliriz.ben şahsen hiç normal bir psikolojide değilim.hersey olacağına varır evet,daha başındayım evet,elbet sonunda bebeğim olacak evet...ama olmuyor işte iyi olamıyorum.acaba önce bende psikolojik destek alıp 1 sene sonra filanmı başlasaydım tedaviye bilemiyorum.inan öyle bir durumdayım ki hamile kalsam bile eski ben olurmuyum onu düşünüyorum.ben normal şartlarda öyle herşeyi kafama takan,negatif bir insan değildim.ailem,eşim tanıyamıyor beni.ailenin neşe kaynağı idim.eşim neşeme aşık olmuştu.ama inan neredeyse 3 aydır kahkaha bile atmadım.bebek haberini alınca eski ben olurum umarım,aksi takdirde ciddi psikolojik desteğe ihtiyacım olacak ki olmaması durumunu düşünmek dahi istemiyorum.

İyi Akşamlar dünyaaaaa

Öncelikle şimdi bu yaşadıklarının hepsini unutmaya çalış. (Emriyoların için) Bizden uzakta bile olsa emriyoların içindeki kendi DNA larımızı etkiliyebileceğimiz tıbben kanıtlanmış durumda. Burada nice arkadaşlarımız hamile kaldı. Psikolojik olarak pozitif düşün. Senin canını sıkan kötü niyetli olarak gördüğün kişilerden uzak durmaya çalış. En yakının bile olsa. Ayrıca tedavini hiç kimseyle paylaşma. Tedavin olumlu olacak inşallah her şey geçecek. Bizler burada isim vermeden Türkiye'nin bir çok yerinden hattan ülke dışından sorunlarımızı ve tecrübelerimiz paylaşan kişileriz. Olumlu düşünme üzerine bir çok makele okudum. Olumlu düşünen ileri derece kanser hastalarının ne kadar hızlı iyileştiği, olumsuz düşünen hafif hastaların ne kadar çabuk kötüye gittiği tıbben kanıtlanmış durumda. Gerekirse transferden sonra seni mutlu edecek işlere odaklaş. Ben böyle yapacagım inşallah diğer tedavimde. Hamile kalırsın inşallah. Bizlerde dualarını bekliyoruz. moony her zaman yanınızda.

carsamba gunu 5. gun embriyosuyla transferim oldu.bebegim 2 gundur benimle neredeyse...yerlesmeye calistigini hissediyorum,kasiklarim cokkk agriyor.embriyo kaliteliymis hatta 4 tanede kaliteli dondurulmusum oldu.simdiden buz kardesleri var yavrumun.ruyalarimda surekli hamileyim,hep bir oglan cocugu goruyorum kucagimda...hep uyumak istiyorum ruyam hic bitmesin istiyorum.daha var oldugunu bilmeden isik oldu omrume bide gelse neler olur bilemiyorum.babamizi yolcu ettik carsamba aksami,giderken agladi,iki kalp olarak bekliyorum sizi dedi.ablam basimdan hic ayrilmiyor.bir tek tuvalete kalkiyorum.igne icin bile eve geliyor hemsire.yarin yavas yavas yurumeye baslayacagim.yan yatamiyorum kasiklarimda igneler var batiyor sanki...icimdeyse bebegim varsin batsin o igneler her yerime...

carsamba gunu 5. gun embriyosuyla transferim oldu.bebegim 2 gundur benimle neredeyse...yerlesmeye calistigini hissediyorum,kasiklarim cokkk agriyor.embriyo kaliteliymis hatta 4 tanede kaliteli dondurulmusum oldu.simdiden buz kardesleri var yavrumun.ruyalarimda surekli hamileyim,hep bir oglan cocugu goruyorum kucagimda...hep uyumak istiyorum ruyam hic bitmesin istiyorum.daha var oldugunu bilmeden isik oldu omrume bide gelse neler olur bilemiyorum.babamizi yolcu ettik carsamba aksami,giderken agladi,iki kalp olarak bekliyorum sizi dedi.ablam basimdan hic ayrilmiyor.bir tek tuvalete kalkiyorum.igne icin bile eve geliyor hemsire.yarin yavas yavas yurumeye baslayacagim.yan yatamiyorum kasiklarimda igneler var batiyor sanki...icimdeyse bebegim varsin batsin o igneler her yerime...

Cnmm bnm bebegin icimdeyse değil icinde zaten:9::9:Masallh poitfsin cok sevindim konus onlarla cnm buarada evin icinde dolan mutlaka rahimine kan gitsin cnm hp yatmn da doğru değil dolan yormadan kendini cnm hayrli olsun bebegin test gunünü biz de sabırsızlıkla bekliyoruz kızım la hadı bakalım selam söyle yavruna bizden cok öptük siziiii :54:

carsamba gunu 5. Gun embriyosuyla transferim oldu.bebegim 2 gundur benimle neredeyse...yerlesmeye calistigini hissediyorum,kasiklarim cokkk agriyor.embriyo kaliteliymis hatta 4 tanede kaliteli dondurulmusum oldu.simdiden buz kardesleri var yavrumun.ruyalarimda surekli hamileyim,hep bir oglan cocugu goruyorum kucagimda...hep uyumak istiyorum ruyam hic bitmesin istiyorum.daha var oldugunu bilmeden isik oldu omrume bide gelse neler olur bilemiyorum.babamizi yolcu ettik carsamba aksami,giderken agladi,iki kalp olarak bekliyorum sizi dedi.ablam basimdan hic ayrilmiyor.bir tek tuvalete kalkiyorum.igne icin bile eve geliyor hemsire.yarin yavas yavas yurumeye baslayacagim.yan yatamiyorum kasiklarimda igneler var batiyor sanki...icimdeyse bebegim varsin batsin o igneler her yerime...

hayırlı olsun.. Allah tamamıma erdirsin. Ama hareket önemli. Kanın damarlara gitmesi şart. Psikolojik olarak yatıyoruz. çok faydasıda yok.

Iyi haberler verirsin inşallah( bu arada ben altı kez denediğim için, 2 sinde yattım olmadı.. Koştur koştur çalıştıklarımda tuttu.)

hayırlı olsun canımm 5.gun embrıyosu olmasına sevındım acıkcası

3.gun embrıyosuyla tutmayan arkadslara cook rastladımda ondan sormustum

ınsallah guzle haberler alırsın canım

ağrıları kafana hıc takma umarım hersey yolunda gıder

Cnmm bnm bebegin icimdeyse değil icinde zaten:9::9:Masallh poitfsin cok sevindim konus onlarla cnm buarada evin icinde dolan mutlaka rahimine kan gitsin cnm hp yatmn da doğru değil dolan yormadan kendini cnm hayrli olsun bebegin test gunünü biz de sabırsızlıkla bekliyoruz kızım la hadı bakalım selam söyle yavruna bizden cok öptük siziiii :54:

canım arkadasım bızde coook optukk fıstıgınla senı

hayırlı olsun.. Allah tamamıma erdirsin. Ama hareket önemli. Kanın damarlara gitmesi şart. Psikolojik olarak yatıyoruz. çok faydasıda yok.

Iyi haberler verirsin inşallah( bu arada ben altı kez denediğim için, 2 sinde yattım olmadı.. Koştur koştur çalıştıklarımda tuttu.)

aslında bende kalkıp gezmek taraftarıyım ama ablam hareket ettırmıyor benı,neredeyse lazımlık getırcek o kadar yanı :1:

hayırlı olsun canımm 5.gun embrıyosu olmasına sevındım acıkcası

3.gun embrıyosuyla tutmayan arkadslara cook rastladımda ondan sormustum

ınsallah guzle haberler alırsın canım

ağrıları kafana hıc takma umarım hersey yolunda gıder

guzel haberler verecegım ınanıyorum,benım ruyalarım cıkar,dun gecede parmagıma yenı yuzuk almıstım,baktım ruya tabırlerıne cocuk sahıbı olmak dıyorrrr :8:

hepınızden Allah razı olsun,sıkıntımı derdımı,umudumu paylastıgınız ıcın...

Çoook sevindim inan inşallah kucağına alıp sağlıkla büyütmek de nasip olur :1::1::1:

test gunun ne zaman canım haber beklıyoruz sende

2 temmuzda canim...hemen yazacagim buraya... kasiklarimda agrim cok fazla...bebis iyice tutundu asla birakmam diye asiliyor galiba :1: beklemek gercekten cok zormus ya...kaldi 1 hafta bakalim sonunda gulecekmi yuzum

değerin farklı olacak senin
varlığın ve (yokluğun)
bizim için bu kadar önemliyken

sabretmeyi öğrettiğin için
bir cana hasreti
bu hasretin sonunda
kazandıklarımızı gösterdiğin (göstereceğin) için

umudun bittiği
gündüzlerin karardığı
gecelerin anlamsızlaştığı
o günlerin ardından
bıkmışlığın çaresizlikle kol kola gezdiği
bumerangların ardından geldiğin için

tükendiğimiz zamanlarda
hayaline sarılıp acaba dediğimiz
o zor zamanlardan sonra
dünyaya geldiğin için

bekliyoruz seni
suya hasret bir ağacın
bir avuç suyu özlemle beklemesi gibi
idam sehpasına giden mahkumun
son anda bile affedilmeyi beklemesi gibi

özlemle bekliyoruz seni
daha fazla bekletme bizi
...

varlığın ve (yokluğun)
bizim için bu kadar önemliyken

sabretmeyi öğrettiğin için
bir cana hasreti
bu hasretin sonunda
kazandıklarımızı gösterdiğin (göstereceğin) için

umudun bittiği
gündüzlerin karardığı
gecelerin anlamsızlaştığı
o günlerin ardından
bıkmışlığın çaresizlikle kol kola gezdiği
bumerangların ardından geldiğin için

tükendiğimiz zamanlarda
hayaline sarılıp acaba dediğimiz
o zor zamanlardan sonra
dünyaya geldiğin için

bekliyoruz seni
suya hasret bir ağacın
bir avuç suyu özlemle beklemesi gibi
idam sehpasına giden mahkumun
son anda bile affedilmeyi beklemesi gibi

özlemle bekliyoruz seni
daha fazla bekletme bizi
...

:46::46::46::46::46:Tebrikler cok guzel az kaldı hadı gözün Aydın cnm 5 gun daha sabır bebegin senin le insallh bunu unutma konus onunla bol bol

Back