Benim Imtihanimda Boyleymis...

dun aksam arkadasimda kalmaya gittim,gece 1 de catlatma ignemi vurup uyuduk.Sabah saat 7 de muthis bir bas agrisi ve migde bulantisi ile uyandim.Icimde bir sIkinti.basami sariyorum ne...Kahvalti hazirlamis bana guzelce ama hic birsey yiyemedim.Aglama krizine girdim,ellerim ayaklarim basladi titremeye.yine atak gecirdim kizlar yaaaaaaa :14::14::14: canim arkadasimda beni o halde gorunce oda cok agladi.eve gotur beni ablama dedim.getirdi.suanda bunlari aglayarak yaziyorum.sanirim ciddi depresyon geciriyorum.bu psikoloji ile bebek filanda olmaz biliyorum.

ne kadar gucsuzmusum ben yaaa,kendime cok kiziyorum ama inanin elimde degil.Kendimi kontrol edemiyorum.Icim daraliyor,nefes alamiyorum.Ne olur ne olurrrrrrrrr dua edin bana,yoksa dayanma gucum kalmadi daha fazla...

dun aksam arkadasimda kalmaya gittim,gece 1 de catlatma ignemi vurup uyuduk.Sabah saat 7 de muthis bir bas agrisi ve migde bulantisi ile uyandim.Icimde bir sIkinti.basami sariyorum ne...Kahvalti hazirlamis bana guzelce ama hic birsey yiyemedim.Aglama krizine girdim,ellerim ayaklarim basladi titremeye.yine atak gecirdim kizlar yaaaaaaa :14::14::14: canim arkadasimda beni o halde gorunce oda cok agladi.eve gotur beni ablama dedim.getirdi.suanda bunlari aglayarak yaziyorum.sanirim ciddi depresyon geciriyorum.bu psikoloji ile bebek filanda olmaz biliyorum.

ne kadar gucsuzmusum ben yaaa,kendime cok kiziyorum ama inanin elimde degil.Kendimi kontrol edemiyorum.Icim daraliyor,nefes alamiyorum.Ne olur ne olurrrrrrrrr dua edin bana,yoksa dayanma gucum kalmadi daha fazla...

Geçecek bu günler de kendini boşu boşuna bu kadar üzüyorsun , bir tatile gitme imkanın filan yok mu bulunduğun yerden uzaklaşsan azıcık kafanı dağıtsan başka şeyler düşünsen??

Son düzenleme:
Geçecek bu günler de kendini boşu boşuna bu kadar üzüyorsun , bir tatile gitme imkanın filan yok mu bulunduğun yerden uzaklaşsan azıcık kafanı dağıtsan başka şeyler düşünsen??

tup bebek icin tedavi goruyorum yarin yumurtalarim toplancak nasil giderim tatile...

yine atak gecirdim kizlar yaaaaaaa :14::14::14:

Sadece sen değilsin ki bu ağlama kirizlerine giren inan bana ben sabah geliyorum çok mutlu umutlu işe öğlene doğru bir kasfet sarıyo gözümden yaşlar sırasıyla akıyor annemi bile arasam sabretcez ağlayacak bişiy yok sen rahat ol diyolar

yaşadıklarımız kolay şeyler değil etrafımızda okadar umursamaz insan varken bizler birler küçük yüreğin peşinde umutla koşarken millet aldırıyo bakamazlarmış ikinci çocuk fazlaymış diye

bak yiye öğlen biraz önce kaçtım bir odaya ağladım ağladım içim kasıla kasıla dualarla :(

canım iğnenın yan etkılerını yasamıs olabılırsın..zor bır surec Allah yardımcımız olsun..en azından kendını yumurtaların toplandıktan sonra ,transferın olduktan sonra moralını bozmamaya calıs..her seyı bı kenara koy 12 gün..yıpratma kendını bebeğin karnındayken onun senın ıyı olmana ıhtıyacı olacak.ınsallah guzel sonuclar alırsın canım..

yarin toplancak yumurtalarim,bakalim sonra basliyor asil maraton.Verdigin umutlar icin cok tesekkur ederimm arkadasim

Ama kuzum sen lütfen kendini yıpratma raht ol istersen bir psikolojik destek al yada Süleyman bey le konus bu ay opu olsun embriyoların döndürülün önümüzdeki ayda transferin olsun inan bak moral cok önemli inan cnm bebeklerine Rabb'ime sığın iğnelerde seni cok germistir ben hiç unutmuyorum ilk transferde sonra esim bir sabh yüzüme baktı kaldı yatakta oturdum tepiniyordum ben hiç iyi değilim diye boğurmustum resmen şimdi gülüyorm o günler aklıma gelince yaşadıklarımız cok acı biliyorum bizi ancak yaşayan anlar annenin bile seni anlamasını bekleme hatta eşinin bile cnm acı ama gercek tatlım bu o iğneleri sen yapiyorun o hormonlarda senin sakin stres yapma cnm çık yürüyüş yap dolan kitap oku bak bebek mağazaları cok iyi geliyor insanın psikolojisine beğendiğin kıyafetleri al bebegin icin positfdusun hersey Cook guzel olucak inan buna Rabb'ime sığın lütfen bak bol bol hergün Meryem süresi oku Yasin oku ben hergunumu halen böyle geçiriyorum Rabbim hepimize nasip edicek inan kendini yıpratma esini de cok yanlız bırakma biz hepimiz iyi gune kötü gune imza attık hep beraber atlaticaz bu zorlukları inan buna dua ediyorum sana da bana özelden ismini yaz cnm sana ismen dua etmek isterim mümin mümine ismen dua etsin diyorlar Rabbim yardimcn olsun insallh :48::48:

Ah canım ya sabır sabır eminim bu çilenin de bir ömrü var..:31:

bu cıle benım omrumu yedı be ndd

Sadece sen değilsin ki bu ağlama kirizlerine giren inan bana ben sabah geliyorum çok mutlu umutlu işe öğlene doğru bir kasfet sarıyo gözümden yaşlar sırasıyla akıyor annemi bile arasam sabretcez ağlayacak bişiy yok sen rahat ol diyolar

yaşadıklarımız kolay şeyler değil etrafımızda okadar umursamaz insan varken bizler birler küçük yüreğin peşinde umutla koşarken millet aldırıyo bakamazlarmış ikinci çocuk fazlaymış diye

bak yiye öğlen biraz önce kaçtım bir odaya ağladım ağladım içim kasıla kasıla dualarla :(

Allah yardımcımız olsun gercekten ne kadar zormus

canım iğnenın yan etkılerını yasamıs olabılırsın..zor bır surec Allah yardımcımız olsun..en azından kendını yumurtaların toplandıktan sonra ,transferın olduktan sonra moralını bozmamaya calıs..her seyı bı kenara koy 12 gün..yıpratma kendını bebeğin karnındayken onun senın ıyı olmana ıhtıyacı olacak.ınsallah guzel sonuclar alırsın canım..

ınsallahhh

Ama kuzum sen lütfen kendini yıpratma raht ol istersen bir psikolojik destek al yada Süleyman bey le konus bu ay opu olsun embriyoların döndürülün önümüzdeki ayda transferin olsun inan bak moral cok önemli inan cnm bebeklerine Rabb'ime sığın iğnelerde seni cok germistir ben hiç unutmuyorum ilk transferde sonra esim bir sabh yüzüme baktı kaldı yatakta oturdum tepiniyordum ben hiç iyi değilim diye boğurmustum resmen şimdi gülüyorm o günler aklıma gelince yaşadıklarımız cok acı biliyorum bizi ancak yaşayan anlar annenin bile seni anlamasını bekleme hatta eşinin bile cnm acı ama gercek tatlım bu o iğneleri sen yapiyorun o hormonlarda senin sakin stres yapma cnm çık yürüyüş yap dolan kitap oku bak bebek mağazaları cok iyi geliyor insanın psikolojisine beğendiğin kıyafetleri al bebegin icin positfdusun hersey Cook guzel olucak inan buna Rabb'ime sığın lütfen bak bol bol hergün Meryem süresi oku Yasin oku ben hergunumu halen böyle geçiriyorum Rabbim hepimize nasip edicek inan kendini yıpratma esini de cok yanlız bırakma biz hepimiz iyi gune kötü gune imza attık hep beraber atlaticaz bu zorlukları inan buna dua ediyorum sana da bana özelden ismini yaz cnm sana ismen dua etmek isterim mümin mümine ismen dua etsin diyorlar Rabbim yardimcn olsun insallh :48::48:

1 ay daha beklemeyemem canımöbu bekleme suresıde cok yoruyor benı.belkide ignelerin etkisi ile bugun bu hale geldim.Insallah bende ilerde bu durumuma gulerim yaa,buraya yazdiktan sonra uyuya kalmisim,simdi kalktim basim catliyor resmen.banyo yapip biraz disari cikicam.halsizim cok,yemek yiyemiyorum o yuzden gucum kalmadida.ozelden ismimi gonderiyorum.Allah bin kere razi olsun.

insanları umursama sen değerlisin gerisi hikaye. arkadaş, dost edinilir, zamanla aralar açılır akrabalıklar gibi olmaz hiçbir zaman, eşin, sen ve bebeğiniz minik ama mutlu bir dünyanız olacak, artacaksınız zamanla, yaramazlık yapacak yumurcaklar sen onlara terlik atacaksın :))) bu günleri hatırlamayacaksın bile, eşine-ailene sahip olduğun için, çocuk yapmaya çalıştığın elmanın yarısına sahip olduğun için çoookkkk şanslısın, koyver gerisini...

insanları umursama sen değerlisin gerisi hikaye. arkadaş, dost edinilir, zamanla aralar açılır akrabalıklar gibi olmaz hiçbir zaman, eşin, sen ve bebeğiniz minik ama mutlu bir dünyanız olacak, artacaksınız zamanla, yaramazlık yapacak yumurcaklar sen onlara terlik atacaksın :))) bu günleri hatırlamayacaksın bile, eşine-ailene sahip olduğun için, çocuk yapmaya çalıştığın elmanın yarısına sahip olduğun için çoookkkk şanslısın, koyver gerisini...

menac cok tesekkur ederımçne kadar guzel umutlu cumleler yazmıssın.okurken canladirdim resmen yazdiklarini.hele bir olsun o bebisler annesine bu kadar cektirdigi icin bir terlik yiyecekler zaten :1:

kızlar bugun yumurtalarım toplandı.narkozdan hala sersem gibiyim.15 tane yumurtam varmis.kalitesi hakkinda yarin arayip soyleyeceklermis.yanliz verdikleri ilaclar beni maf etti,asiri bas agrim ve migde bulantim var.bas agrisindan uyuyamiyorum bile.bildigim kadari ile yumurta sayisi iyi degilmi :26:

kızlar bugun yumurtalarım toplandı.narkozdan hala sersem gibiyim.15 tane yumurtam varmis.kalitesi hakkinda yarin arayip soyleyeceklermis.yanliz verdikleri ilaclar beni maf etti,asiri bas agrim ve migde bulantim var.bas agrisindan uyuyamiyorum bile.bildigim kadari ile yumurta sayisi iyi degilmi :26:

Masallh cnm masallh :nazar:Bnm de 15 tanedi yumurtam 12 tane saglikliembriyom oldu ilkin de tek transfer yapıldı gerisi dondü ikincide 2 transfer yapıldı 5 li tüp dürüyor onlarida kardes yapicam insallh :9::9:Senin de sayı harika hersey guzel olucak ağrı kesici iç Dr la görüş senin de bol bebegin olsun insallh cok sevindim önemli olan bitti opu gerisi inana ki cok kolay olucak cnm transfer en zevkli yani bebegin icine giderken izliceksin sende onu annesi olarak biraz pozitif ol bakım mizmizlik yok dur bakalım daha dogum var insallh 9ay sonra unut artık ilaçları tedaviyi hersey guzel olucak

Masallh cnm masallh :nazar:Bnm de 15 tanedi yumurtam 12 tane saglikliembriyom oldu ilkin de tek transfer yapıldı gerisi dondü ikincide 2 transfer yapıldı 5 li tüp dürüyor onlarida kardes yapicam insallh :9::9:Senin de sayı harika hersey guzel olucak ağrı kesici iç Dr la görüş senin de bol bebegin olsun insallh cok sevindim önemli olan bitti opu gerisi inana ki cok kolay olucak cnm transfer en zevkli yani bebegin icine giderken izliceksin sende onu annesi olarak biraz pozitif ol bakım mizmizlik yok dur bakalım daha dogum var insallh 9ay sonra unut artık ilaçları tedaviyi hersey guzel olucak

karasu seni cok sevdim biliyorsun degilmi :9: gercekten yazdiklarini okurken icim aciliyor resmen.bizde suleyman bey ile gorustuk 2 tane embriyo istiyoruz dedik.sen bitane ile hamile kalacaksin iki taneye gerek yok dedi :1: biz ikiz cok istiyoruz ama suleyman bey yanasmiyor malum yasa boyle :19: az once aradilar,pazartesi cagirdilar rahimin duvar kalinligina bakacaklarmis,buyuk ihtimalde transferiniz pazartesi olur dediler.yani 3. gun embriyosumu oluyor.5 gun mu daha iyi 3. gunmu...biliyorum cok soru sordum ama heyecanlandim simdi:16:

karasu seni cok sevdim biliyorsun degilmi :9: gercekten yazdiklarini okurken icim aciliyor resmen.bizde suleyman bey ile gorustuk 2 tane embriyo istiyoruz dedik.sen bitane ile hamile kalacaksin iki taneye gerek yok dedi :1: biz ikiz cok istiyoruz ama suleyman bey yanasmiyor malum yasa boyle :19: az once aradilar,pazartesi cagirdilar rahimin duvar kalinligina bakacaklarmis,buyuk ihtimalde transferiniz pazartesi olur dediler.yani 3. gun embriyosumu oluyor.5 gun mu daha iyi 3. gunmu...biliyorum cok soru sordum ama heyecanlandim simdi:16:

Oh oh masallh cnm masallh bebelerine :nazar::nazar:İnan bende seni cok sevdim cok sevindim Süleyman bey söylüyorsa doğrudur vardır bir bildigi tabiki keske iki koysa şans daha yüksek gibi geliyor bana ama o kadar cok ki tek embriyolar hamile klan 2012 tüp bebek günlüğümüzde Rabbim yardimcn olsun cnm olucak tabiki insallh Rabbimn izniyle sadece sen sakin ol telaş yapma unut ya transfer olduğunu bebeğini aldıktan sonra geri side boş zaten bebeğini alınca zaten tıbben hamile bir kadın sin ona göre şekerim seni mutlu eden ne varsa seni öyle yap bize takil mutlaka bana cok iyi geldi2012 tüp bebe gunlugumzdeki arkadaşlarla o donemi atlatmak raht ol inan tek sır inanmak istemk bir de bol ol dua edip raht olmak

bugun umuttan aradilar,8 tane saglikli embriyom olmus.pazartesi buyuk ihtimal transferim var.transferden sonra nette girmemeye dikkat edecegim.dualariniza cokk ihtiyacim var.Bu arada herkesin kandili mubarek olsun.Kimin gonlunde ne varsa bu gunun hurmetine Allah onu yasatsin.

Merhabalar,

Pazartesi gunu Tup Bebek icin tedaviye basliyoruz.Oncelikle yasadiklarimi ve psikolojimden bahsetmek istedim size.Uzun uzun yazacagim.Icimde ne varsa dokecegim buraya...

2010 yilinda cok sevdigim esimle evlenip yasadigim sehir olan Istanbuldan baska bir sehre gittim.Geldigim yer ufak bir sahil kasabasiydi ve herkes birbirini taniyordu.Esimin ailesi dahil hic kimsemiz yoktu orda.Kisa sure de cevrem olusmaya basladi.Yapim geregi kisa surede cok samimi oldum insanlarla.Sonrasinda hayalkirikligi ve baska arkadasliklar.En son tanismamiz gecen yil mart ayinda olan oda istanbuldan gelin gelmis ayni sartlarda oldugumuz,hatta eslerimiz ayni yerde calisan biriyle arkadas oldum hatta benim tabirimle dosttuk.Sonra onun bir arkadasi benim bir arkadasim derken grup olduk.Iyi vakit gecirdigim ailece gorustugumuz insanlardi.Buraya kadar hersey guzel...

2011 yilinda bebek istemeye basladik esimle.1. deneme,2. deneme,3. deneme ... derken ben huzursuz olmaya basladim.3 doktora gittim bir sorun gozukmuyordu.Rahim temiz hersey yolunda diyorlardi.Hayatimin en cahilce isi esimin testlerini o zaman yaptirmamiz oldu.Inanin hic aklima gelmedi.2011 dolu dolu huzurla gecti yinede.

2012 yili hayatimin donum noktasi oldu resmen.Subat ayinda esim ilk spermiyogram testini yaptirdi,bende muayene oldum.Bende sorun gozukmuyordu ama esimin sonuclari hic iyi degildi.Sperm sayisi azdi,yavasdi ustelik morfoloji sorunuda vardi.O an icime bir ates dustu resmen.Ama iyiydim dostlarim vardi ya onlar destekti bana.Dualar okuyacaktik,icim rahat olacakti ve elbette bebegimiz de olacakti.

Subat ve Mart ayinda esim ilac kullandi,keciboynuzlari,cevizler,findiklar...Bu arada ben iyiyim hala..Hatta esimi ben telkin ediyorum.Asla isyan etmeyecegiz daha yasimiz kac bizim diyorum...

4 Nisanda arastirip iyi olduguna karar verdigimiz bir tup bebek merkezine gittik.Yine esime spermiyogram testi ve bana muayene.O koltuktan nefret eder oldum...artik gorunce titremeye basliyorum.Doktor ultrasyonda bakarken cikolata kistin var dedi.Beynim uguldamaya basladi.Arastirdigim kadariyla buda bir ınterfılıte nedeniydi.Birde bu eksikti! Neyse basladik esimin sonucunu beklemeye.Bu arada icim hala yaniyor.Bu sefer az olan sperm sayisi neredeyse yok denecek duruma gelmis,hareket sifira yakin ,morfoloji % 0. Iste o an basladi benim imtihanim.O an dustum aslinda ben o karanlik kuyuya.Cevremde hep bebek askiyla bilinen ben dunyaaa cocugu olmayacak!

Eve geldik..gozler sismis yanliziz.Ama aklim hep dostlarimda onlarla konusmaliyim icim rahatlamali...Onumuzdeki hafta rahim filmi cekilecek bana.Ailem uzakta ama olsun dostum olacak yanimda.Ertesi gun ariyorum dostumu.Sesi soguk,isteksiz konusuyor.Ne oldu diyorum bosver diyor.Coktan bosvermis yani beni.Bize gelsene diyorum isim var diyor.Kapattik telefonu facebooka girdim.Oradan adilik,yalanci arkadaslik,dedikodu falan filan onlarla ilgili bir suru sey paylasmis.Aradim tekrar...Disarda bulusalim evine gelmek istemiyorum dedi.Idrak edemiyordum olanlari peki dedim.Bir cafeye gittik...Benimle ilgili x `e YORUM yapmissin(diger dostum dedigim kisiye).ne yapmisim yorum dedim.O kadar basitce o kadar komik seylerki.Ama konusulan hersey sanki hep art niyetli oldugum ve onu kiskanmisim gibi aktarilmis.Aciklama yaptim ama anlamadi beni.Riyakarlikla sucladi.Birde ustune bende benimle ilgili ne sirrin varsa hepsini sinirlenip x kisiye anlattim dedi.Ben yorum yapmisim ama siz dedikodumu yapmissiniz dedim.Ne dediysem dedim ama bu olayda aklayamadim kendimi.Birden gunah kecisi oldum,hepsi cikti hayatimdan.Daha test sonuclarimi bile paylasamadan,bana yardim edin kotuyum diyemeden onlar yargilayip asmislar bile beni.1 hafta oyle tuhaf duygularla gecti.Isin kotusu bu insanlar ile ayni sitedeyim surekli goruyorum,gorusuyorlar,guluyorlar..sesleri hep evimde.

1 hafta sonrasinda rahim filmim cekildi.Narkozdan aglayarak uyandim.Esim elimi tutmustu yanimda oda agliyordu.Ertesi sabah kalktigimda ben degildim sanki.Sinir krizleri gecirdim ustuste 3 gece acillerde sabahladik.Eve giremiyordum.10 gunde 7 kilo verdim.Surekli kusuyordum.Intihar etme dusuncesi yerlesmistiki artik beynime ablam ve enistem cikip geldiler yanima.Delirmis gibiydim.Nefes alamiyorum diye bagiriyordum surekli.

Mayis ayinda tedavimin baslamasi gerekiyordu ama benim psikolojim berbatti.Beni alip Istanbula getirdi ablam.Burada yaptircaz tedaviyi dedik.Umut tup bebek merkezini arastirdik bulduk.Suleyman Bey ile tanistim.Esimden tekrar spermiyogram istedi.Bu sefer sonuclar daha iyi cikti.Ama benim Mayis ayim gitmisti...

Son olarak hala Istanbuldayim ailemin yaninda.Yasadigim yere donmek istemiyorum.O kadar kotu gunler gecirdimki son zamanlar o evde,sanki gidince tekrar yasayacakmisim gibi....Esimi ara ara gidip geliyor yanima.Cok ozluyorum onu.Psikolojik olarak hala iyi degilim.Kriz gecirmiyorum ama icim hala yaniyor.Sabahlari kalktigimda sikintidan patlayacakmis gibi oluyorum.Namaza basladim,tovbe ettim yaptigim tum gunahlara...surekli tesbih cekiyorum.Carsamba gecesi Hz Mevlanayi ziyaret icin istanbuldan yola ciktik sabah ziyaretimi yapip tekrar donduk.Suan yasadigim ruh durumu normalmi bilmiyorum.Gerci yasadiklarima verdigi tepki bu beynimin biliyorum.

Bu sabah adet oldum,pazartesi umudum icin basliyorum tedaviye.Bakarsiniz sinavim bebegimle biter.Bu bebek yuregime su serper.Suan bunun icin nefes aliyorum.

Biliyorum uzun oldu ama baktimda ben yazarken bile bir nebze olsun rahatlamisim.Okuyan,yorum yapan herkesden Allah razi olsun.Hakkinizi helal edin zamaninizi aldim.
ay canım benim ya ne kadar şeyler yaşamışın çok çok üzüldüm zaten geldimi üstüstte geliyo :2:moralini bozma tatlım bu dönemde moral çok önemli :16:ben 2.tüp bebek yaptırdım tutundu çok şükür bebegim benimle :nazar::nazar::nazar::nazar:bu kandiller hörmetine,3aylar hörmetine darısıda sana inş :54:

ay canım benim ya ne kadar şeyler yaşamışın çok çok üzüldüm zaten geldimi üstüstte geliyo :2:moralini bozma tatlım bu dönemde moral çok önemli :16:ben 2.tüp bebek yaptırdım tutundu çok şükür bebegim benimle :nazar::nazar::nazar::nazar:bu kandiller hörmetine,3aylar hörmetine darısıda sana inş :54:

aminnn canim,Allah bebeginide sana bagislasin

bugun umuttan aradilar,8 tane saglikli embriyom olmus.pazartesi buyuk ihtimal transferim var.transferden sonra nette girmemeye dikkat edecegim.dualariniza cokk ihtiyacim var.Bu arada herkesin kandili mubarek olsun.Kimin gonlunde ne varsa bu gunun hurmetine Allah onu yasatsin.

canım ılk 3 gün cok dıkkat et,kabız olmamaya calıs,bol su içmeye calıs,mumkun oldugunca merdıven ınıp cıkma..arada evde dolas ki kan dolasımın guzel calıssın.tuvalette klozete otur,yoksa da ayakta yapmaya calıs banyoda yapabılırsın..cevız fındık ve ananas yemeye calıs..bol bol dua et.Allah nasıp eder ınsallah canım..bu arada nıye 3.gun transfer oluyo kı.5.gün olsa ıyı olmazmıydı neyse hayırlısı olsun canım..bende nete gırememıstım ılk 4 gün korkumdan

canım ılk 3 gün cok dıkkat et,kabız olmamaya calıs,bol su içmeye calıs,mumkun oldugunca merdıven ınıp cıkma..arada evde dolas ki kan dolasımın guzel calıssın.tuvalette klozete otur,yoksa da ayakta yapmaya calıs banyoda yapabılırsın..cevız fındık ve ananas yemeye calıs..bol bol dua et.Allah nasıp eder ınsallah canım..bu arada nıye 3.gun transfer oluyo kı.5.gün olsa ıyı olmazmıydı neyse hayırlısı olsun canım..bende nete gırememıstım ılk 4 gün korkumdan

canim onerilerin icin cok sagol.doktor 3. gun demis , 5. gun olmasi dahami iyi oluyor,ne gibi farklar oluyor o zaman ?

Back