Uzun zamandır aranızda değildim ve hepinizi çok özledim.
Bir maratondan çıkmış gibiyim. Radyoterapim nihayet sona erdi. Bu çok önemli; çünkü evime döndüm. Yaklaşık bir haftadır evdeyim. Çocuklarıma kavuştum ya gerisi hiç önemli değil artık.
İzmir'i oldum olası çok severim ben. Ancak son iki ayda şunu anladım ki insanın evi neredeyse memleketi de orasıymış. İzmir İzmirlilerin olsun, ben oraya sadece gezmeye gideyim artık...
Sağlık durumum genel anlamda gayet iyi. Işın aldığım bölgelerdeki yanıklarımın iyileşmesini bekliyorum. Bu arada da kemoterapi için gün sayıyorum. Önümüzdeki hafta kontrollerim var. Tedavi takvimim de o zaman belirlenecek.
En büyük sorunum sol böbreğimde duran ve inatla düşmeyen taşım. İnanılmaz sancılarım oluyor. Umarım bu koşuşturmanın içinde bir ara nurtopu gibi bir taşım olur da azıcık nefes alabilirim.
Hepinizi seviyorum...
sevgili anuşka seni çoooooooook iyi anlıyorum.nasıl anlayabilirsin diyeceksin.çünkü annem yaklaşık 3,5 yıl önce bu hastalığa yakalandı.biz de izmirde tedavi gördük.hangi dr unun kim olduğunu çok merak ettim.çünkü forum sayfalarının hepsini okuyamadım.biz dokuz eylül de tedavi gördük.biz diyorum çünkü hemen her hastane macerasında annemin yanında ben de vardım.o kadar çok üzüldük,araştırdık,yorulduk ve yıprandık ki bilemezsin.bu şekilde tedavilerle,kontrollerle tam 3,5 yılı devirdik çok şükür ki 3 yılın sonun da hastalığın metastaz riski %75 azalıyo.
sen bize göre daha şanslısın çünkü seni moral olarak yazılarını okuduğum kadarı ile daha güçlü görüyorum+ 1. evrede olduğumu yazmışsın annem de organ metastazı yoktu ama kitle yaklaşık 5*7*9 cm ebatlarında 2. evre sonundaydı.ama bak Allahın izniyle 1 hafta önce yapılan kan tetkiklerinde ve mamografisinde herşey iyi çıktı.15 gün sonra gerçi sintigrafi ve tomografileri yapılacak ama inşallah onlar da temiz çıkar.
bu yol da mücadele eden herkese Allah şifa ,sabır ve maddi manevi her türlü olanağı sağlasın inşallah.konuyu biraz geç farkettim ama sormak istediğin her konuda yanında olmaya hazırım.geçmiş olsun
Nihayet yine aranızdayım...
Bu süre içinde olup biteni kısaca özetleyeyim size:
Tam yaralarım iyileşiyordu ki 14 Şubat sevgililer gününde göğsümdeki dikişlerim patladı. İçinde fazla sıvı biriktiği için patladığı söylendi. Ben yine hastanelerde koşuşturup durdum anlayacağınız. Ayak üstü bir operasyon dendi ama pek de öyle olmadı. Canım yandı, moralim bozuldu ve her şeyden önce de başladığımız yere döndük yine.
Bir anda uzun sürecek bir iyileşme sürecinde buldum kendimi. Radyoterapim de gecikti tabii. Yaralarımın da düzelmeyeceği tuttu. 10 gün boyunca her gün su çekildi kolumun altından. Sonunda biraz iyileşince İzmir' e gelip tedaviye başladık.
anuşka cım annemin tetkikleri hepsi Allaha çok şükür yine iyi çıktı. neredeyse 4 yıl geçti bu hastalığın tedavileri ve takipleri ile uğraşmaya başlayalı.ama gördüğün gibi çok iyiyiz.bunları sadece sana yalnız olmadığını, sabır,umut,tevekkül ve yüksek moralle bu hastalığı Allahın izniyle atlatacağına olan inancını hiç bi zaman kaybetmemen gerktiğini söylemek için yazıyorum.gerçi sen yeterince mantıklı ve güçlü olmaya çalışıyorsun ama naçizane bunlar da benim önerilerim işte.kendine çok iyi bak.Allah her zaman yanında ve yardımcın olsun....
geçirdiiniz zor zamanları gozlerım dolarak okudum..ne dırayetlı ne olgun ne pozıtıfsınız sahsen gıpte ıle baktım....bu hastalıgı yeneceınıze kemoterapılerle dahada iiye gıdeceinize yurekten ınanıorum.en kısa zamanda bobrek taşınızda dusrde sancı ve agrılarınızdan kurtulursunuz....
bır an once tam anlamıyla eskı saglıınıza kavusmanız dıleğıyle....
allah yardımcın olsun cnm.. dualarızmız seninle, acil şifalar..
çok çok geçmiş olsun.çok zorlu bi dönem geçirmişsin.tüm yazdıklarını baştan sona okudum ablacım. hemde ağlayarak.senağlama çünki annemde ameliyat olacak 8 gün sonra.2 ay öncesi tespit etti kitleyi.biyopsi yapıldı önce.sora en güzeli izmire gidip orda baştan sona bir tedavi uygulamak doğru olur diye düşündük. DEÜ de tedaviye başladı.tahliller vs hepsi oldu 1 hafta içinde. dr unuda çok beğendi annem.eğer ters suratsız biriyse napıcam die çok korkuyordu. ama tamda istediği gibi çok ilgili güler yüzlü bi dr çıktı.geçtiğimiz pzrtsi ameliyat günü belli oldu.önce kitleye kanser dendi sora değil dendi.kitle alınıp incelendikten sora belli olacak aslı.ve ben çok korkuyorum senin anlattıklarından sonra.çok zorlu bi dönem bekliyo anladığım kadarıyla.annem parmağı kanasa acısıyla bayılan bi insan.ve bende çalışıyorum.kardşm öss hazırlanıyo.okadar karışık ki herşey.korkuyorum.korkumuz ameliyat değil.sorası.şimdilik gelen giden arayan soranla moral buluyor.ameliyatını düşünmüyor.korkmuyorum ne olacaksa olsun,gerikirse alınsın tamamı diyor ama içide gerçekten öylemi.kanser dendiğini bana ve kardşme söylemeyi düşünmemiş ama bana dayanamadı söyledi.ve iyikide söyledi.en yakın destekçisi ben ve babam şuan bilenlerden.:çok üzgünüm: annem 5 kardş,ananemde var ama hepside gamsız derlerya öle insanlar.yani onlara güvenipte annemi emanet edemem.
sana bikaç şey sormak istiyorum şimdi.
-deu deki doktorunun adı ne?münir kıyat demişssin.onun dışında genel cerrahi dr un var mı. anneminki prof.dr.serdar saydam
-şimdilik ameliyat parasını denkleştirdik.ama dediğin gibi soraki tedavilerde ne kadar para gerekiyor.sağlık güvencemizde var. tedaviyi karşılarmı. yani ne bileyim bilirsem tahmini parayı ona göre bişiler yaparım.şuan için başka birikimimiz yok.ve bu beni düşündürüyo.anneme para konusunu düşündürmek istemiyorum,napıcaz ne edicez falan die.
yaşadıklarını burda paylaşman çok güsel. mesela ben bu kadar zorlu bi süreç geçireceğimizi bilmiyodum.en azından annemin yanında kndmi koyvermemek adına daha güçlü olmaya çalışırım,hazırlarım kndmi. tekrar çok çok çok geçmiş olsun.a.s.a.s.
canım benim inşallah tez günde tüm sıkıntıladan kurtulurda görmemişe dönersin.allh şifa,güç,sabır versin bitanem.
Canım, epeydir uğrayamadım. Umarım geç olmaz yazacaklarım.
Benim Genel Cerrahım Prof. Dr. Ömer harmancıoğlu. DEÜ Öğretim görevlisi; ancak orada ameliyat yapmıyor. Çiğli Kent Hast. de ameliyatlara giriyor. Benim ameliyatım 3000 TL tuttu. Sosyal güvence falan da geçmiyor orada.
Sonrası tamamen size bağlı. Eğer hoca tedavisi istemiyorsanız devlet tamamını ödüyor. Yok eğer Münir Bey'e veya başka bir profa giderseniz 1300 TL civarında fark ödüyorsunuz. Bu dediğim radyoterapi için geçerli. Kemoterapi için de ayrı ücretlendirme yapılıyor.
Annenin bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum canım. Beni de durumdan haberdar edersen sevinirim...
Anuşkam, inan dualarımız seninle, haberlerini bekliyoruz, sen yazmayınca merak ediyoruz. bunlar son olsun. Yanaklarından kocaman öpüyorum
ablacım beni bilgilendirdiğin için çok tşkr ederim öncelikle.a.s.geçtiğimiz cuma DEÜ ya gittik.nükleer tıpta ameliyat yeri belirlendi.sadece memedeki büyük kitle ve koltuk altındakilerden de 1 tanesi alınacak dedi.çıkan sonuca göre hareket edicez dedi dr. sora gündüz hastanesinde annem ameliyata girdi.saat 14:30 du. 1 saat sürdü ve 2 saat yanına kimse alınmadan dinlenmeye bırakıldı.ama dışarıda beklemek gerçektende çok zordu. saat 17:30 da annemi giydirmek için beni çağırdılar.((babam,komşumuz(şoför),sözlüm ve ben gitmiştik yanında.)) annem canı azcık acısa bayılan bi insandı.karşımda bitkin,sararmış bi anne beklerken çok iyi gülen birini buldum.ve çok şaşırdım.annem aynen şöyle konuştu : korkuttukları kadar değilmiş ya,bende bişey sanmıştım.bilseydim burnumdaki beni bile aldırırdım hazır girmişken dedi. ve aynen :1shok: kaldım. dedim annem naptın sen.dur ben daha bunu atlatamadım:roflol: sora giydirdim ve çıkardık annemi.hafif baş dönmesi oldu ilk yarım saat.ani hareket yasak şuanda. dr hemen ertesi gün duş alabilir,sütyen takabilir dedi.ama biz duş olayına cesaret edemiyoruz henüz. herhangi bi ağrı kesici kullanma gereğide duymadı.ameliyat yeri üzerine konan sargı bezini dün çıkarttık ama yapışkanlı yeri giysiye yapışıo tek sorunumuz oydu.bugün sargı bezi alıp oranın yapışmamasını sağladım.çünki yapışkanlı yeri düzeltmeye çalışırken içi fenalaşıo ve bayılma durumuna geliyo.1hafta boyunca annemin eli kolu bnm.herşeyiyle ben ilgileniyorum.kıyamıyorum ona.onunla ilgilenmek çok zevkli:lepi: neysem çok konuştum galiba :) ücret 1750 tl tuttu. ve sonuçlar iyi çıktı.kanser beklioduk ama temiz çıkmış.sadece radyoterapi alabilirmiş gerek görülürse.nsl sevindim anlatamam. resmen çökmüştüm. cuma günü dr uyla görüşüp tekrar bi kontrole gidicez. ve ayrıca şunu belirteyim annem DEÜ den çok memnun kaldı.içerde kaldığım sürece başımda dört döndüler,çok ilgilendiler diyo. sıkıntılı günler geride kaldı.allah hasta olan herkesin yardımcısı olsun.a.s.
Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim. Aslında hep burada evimdeydim ama hastaneye gidiş gelişlerle öylesine meşguldüm ki foruma uğrayıp iki satır yazamadım malesef...
Şu malum böbrek taşıyla uğraşıyorum bir buçuk aydır. Böbreğe stend takıldı, taşım kırıldı, stend beni inanılmaz rahatsız etti, defalarca hastanelik oldum ve sonunda stend çıkarıldı. Tüm bunlar genel anestezi altında yapıldığı için de oldukça yıprandım ve acı çektim. Şimdi taşımın kırılan parçalarını dökmekle meşgulüm.
Bu sabahki kontrolümde sağ böbreğimin şiş olduğu görüldü. Muhtemelen bir taş var ama görülemiyor. Perşembe günü yine küçük bir operasyon geçireceğim sanırım.
Bu arada bu taş yüzünden kemoterapim hala yapılamıyor. Az önce bir medikal onkologla görüştüm. O da bekleme taraftarı. İnşallah şu taştan kurtulabilirsem yarım kalan tedavime de devam edeceğim.
Herkesi çok çok öpüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?