Benim için en doğrusu yalnız yaşamak değilmi hayattan bıktım?

4peynirlipizza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2021
17
11
26
Herkese merhaba benim sorunum şu ki ailemle herşeyde çok zıttız ve anlayışsızlar. 23 yaşındayım lise mezunuyum komik gelicek belki ama sadece ailemle yaşamaktan kurtulmak için üniversite sınavına giricem tercih listemi şimdiden hazırladım en fazla alıcağım puana göre bütün üniversiteler farklı şehirde. Hayata bakış açılarımız çok farklı benim doğru bulduklarım onlara göre yanlış onların doğruları bana göre yanlış ve üstüne kendi doğrularını bana diretmeye çalışıyorlar. Sadece uygulamada değil beyinen'de onların doğrularını desteklememi istiyorlar. Aileden kastım sadece anne baba değil kardeş teyze, dayı, amca, hala hepsiyle çok zıt düşünüyorum. Yemek zevkimiz, giyim zevkim, dini görüşüm, bakış açısı, istekler herşey farklı onlar müslüman ben deizm ve agnostizme inanıyorum yani ikisinin karışımı gibi onlarla din konusunu konuşmadım çünkü hem gereksiz tartışma çıkarmak istemedim hemde bunu söyleme zorunluluğum yok zaten benim keyfime kalmış söyleyip söylememek. Ben dışarıdayım mesela yanımda bir erkek var hemen sevgilim olmasından şüpheleniyorlar. Sevgilin olamaz kafasında değiller ama bir kadınla bir erkeğin arkadaş olamayacağını düşünecek kadar düşüyorlar maalesef. Zaten hiç sevgilim olmadı ufak tefek şeyler yaşadım ama öyle sevgililik gibi bir durum olmadı hem ben bir erkeğe bağlanmak istemiyorum şu genç yaşımda onun yerine hayatımı yaşarım daha iyi hemde zaten sevgilim olsa bir dışarı çıksam evdekiler elli kere arar neredesin napıyorsun görüntülü arayacağım kaçta gelicen diye hem beni hem sevgilimi darlarlar o yüzden hiç baştan sevgili yapmıyorum ki ne benim başım çeneleriyle baskılarla ağrısın nede sevgilimin. Benim sevgilim olsa istediğim gibi nasıl mutluysam öyle yaşamak isterim sevgililiğimi aşkımı cinselliğimi özgürce yaşamak isterim benim doğrum bu. Cinsellik yaşamadığım biriyle evlenmek istemem nasıl çıkacağı belli değil sonuçta. Ama mesela ailem bir kadın evlenmeden yaşadımı kullanılmış olarak görücek kadar ucuzlaşıyorlar sanki hiç kadının isteği olmazmış yada olacaksa evlendikten sonra olmalı bekarın yapması onlara göre kullanılmak ben canım isterse yaparım kafammı attı yada kafam uymadımı sevgilimle ayrılırım yada o ayrılır hiçte kendimi cinsel olarak kullanılmış gibi hissetmem pişmanda olmam. Giyim zevki desen ona bile karışıyorlar. Bazen sırf kurtulmak için kendime zarar vermeyi bile düşündüm sonra vazgeçtim çünkü kendime inanıyorum bir gün kendi istediğim mutlu olucağım özgürce yaşayabileceğim bir hayat kurabileceğime inanıyorum. Fakat şuan ne yazık ki onların sözünden çıkmamalıyım çünkü parayı onlar veriyor üstüne onlarla yaşıyorum ama çok bunaldım artık bazen nefesim daralıyor düşündükçe. Benim için en doğru karar yalnız yaşamak değilmi sizcede?

Yaşınız gereği ve tecrübesizliğinizden böyle düşünüyorsunuz. Senin yaşındayken bende öyle düşünürdüm. Ama hayat şartları o,insanlar( hele de tanımadığın insanlar sana karşı geldiğinde ailenin kıymetini çok daha iyi anlarsın.) O kadar zor ki. Aileninki seni koruma iç.güdüsü.
Dışardaki hayat sandığın kadar mükemmel değil .kolay hiç değil

Deizm ve agnostizm’e İNANIYORUM’dan sonrasının bir önemi kalmadı.

Çok toysun çoook. Daha kırk fırın ekmek yemen lazım fikirlerinin oturması için. Yazdıklarının tamamı ordan burdan duyduğun şeyleri içselleştirmekten ve özentilikten başka bir şey değil.
Niye önemi kalmamış herkesin kendi şahsi tercihi değilmi?

Ben de bir kadının cinsel hayatını özgürce yaşamasından yanayım ama size yakın tüm fikirlerimi anneme söylesem kadın kalp krizi geçirir. Bu yaştan sonra onları pat diye değiştiremezsiniz. Yavaş yavaş ince ince dokuyacaksınız. Ben daha küçükken ve henüz çok fazla söz sahibi değilken benim ailem de böyleydi. Ben ise başlayıp hem ekonomik özgürlüğümü hem ifade özgürlüğümü kazandım. Allahtan kardeşlerim de benim gibi. Kardeslerimle birlikte anne babamı değiştirdik. Biz öğrenip değiştikçe, kendimizi gelistirdikce anne babamız da değişti. Öğrendiğimiz gördüğümüz şeyleri onlarla da paylaşıyoruz. Dayıyı, teyzeyi falan bosverin çekirdek ailenizden başlayın. Ama mutlaka ekonomik özgürlüğünüzü kazanıp, kılıfına uydurup ayrı bir eve çıkın. Çok aykırı davranarak değil de kılıfına uydurarak yapmanız bence daha iyi olur

Niye önemi kalmamış herkesin kendi şahsi tercihi değilmi?
Inanmak fiili yerine "deistim, agnostiğim" şeklinde söylemek daha doğru ya çünkü anafikir olarak inanma fiiliyle uyuşmuyor sanırım o kastedildi. Aile 40 yaşına gelince de merak eder ve göruntülü aramaktan, gittiğin yeri haber vermekten kimseye zarar gelmez. Üniversiteye girmek kolay değil, sanırım dısardan lise bitirmişsiniz. Online sınavlar oldu 1.5 senedir. Kopya çekilmiştir kesin :))) Okumak için uyduruk bir bölüm seçip, şehirdışına çıkıp, ailenizi maddi külfete sokmayın. Ekonomik özgürlük kazandıracak bir bölüm okuyun ya da kurslarla filan gidip kendinize yatırım yapın ki özgür bir hayat şansınız olsun.

Başkalarından bekleyeceğine sen kendini biraz geliştirsen nasıl olur? Bol bol kitap oku ama “elde etme sanatı” vb kitaplar değil, gerçek kitaplar oku. Zamanla okuduğunu anlamaya başlarsın.
O zaman senin dediğin kadarıyla büyücülük tarzı kitaplar okumam gerekiyor müneccim olmam lazım senin dediğine göre.

X