- 25 Mayıs 2020
- 4.351
- 2.799
- 83
- 29
- Konu Sahibi dreamer1522
-
Aynen de işte yetmiyor takviyede ben kaç ay inofolic kullandın aynıPko gebeliğe engel degilki canim yumurtaları gelistirmek için biraz takviyeye ihtiyacımız var sadece
Merhaba bende de pko var bizde 3 yıldır evliyiz ve 1 senedir bebek istiyoruz pko nunndusmani kilo diyebilirim benimde reglim duzensizdi 12 kg verdim ver ilaç kullanmadan reglim kendiliginden geldi doktorum da bana kendiliğinden gebe kalabilirsin dedi kg verince ve reglim kendiliğinden gelince bana bı umut geldi kafa rahatlığı önemli tabi takmicaz ama takiyoruzMerhabalar öncelikle. ben 2 senelik evliyim 9 aydır bebek düşünüyoruz. Son beş aya kadar adetlerim 31-33 gün aralığıyla olmak suretiyle düzenliydi. Son 5 aydır adetlerim düzensizleşmeye başladı. Son 5 ay adet düzenim şu şekilde 35 gün, 38 gün, 50 gün, 49 gün, 44 gün. Bunda kilo almamın etkisi var mı bilmiyorum yaklaşık 5 kilo aldım bu süreçte ve çene bölgem aşırı sivilce doldu. Ben geçen ay adetin üçücü günü doktora gittim çünkü bi sorun vardı belliydi. Bu arada hamileliği çok istediğimi ve çok kafaya taktığımı belirtmek istiyorum. Doktor bana hafif düzeyde polikistik over olduğumu, hormonlarımda herhangi bir sıkıntı olmadığını, yumurtalık rezervimin falan iyi olduğunu, doğal yoldan gebe kalabileceğimi söyledi ve inofolic combi adında bir ilaç verdi. Bu ilacı günde 2 kez kullanıyorum şuan üçüncü kutumdayım. Çok karışık duygular içindeyim şuan adetim biteli 27 gün oldu ve ben gene hamile miyim, hamileyim aa bak başım döndü, aa bak gülünce kasığım battı, aa halsizlik var kesin hamileyim diye kafamda kurmaya başladım. Aklımın diğer bi köşesinde ise hı hı daha yumurtlama günün gelmeden hamile kaldın, hı hı zaten belirtiler hemen başlıyor, sen hamile kalamazsın şeklinde cümleler dönüyor. Akışına bırakmam gerektiğini biliyorum ama bırakamıyorum 8 aydır yaptığım testin haddi hesabı yok. Ben bu düşünceleri aklımdan çıkarmayı nasıl başarıcam, nasıl akışına bırakıcam. Bi tarafım kesin hamilesin diye düşünürken bi tarafım nasıl sen hamile kalamazsın diye düşünüyor. Benim gibi olan var mı lütfen yardımcı olun. Adetim düzensizleştiği için ne zaman olacağımı bilmiyorum ama normal şartlarda bile şuan daha bir hafta var. Lütfen yardımcı olun napmam gerekiyor nasıl kafamdan Atıcam bu düşünceleri. Biliyorum akışına bırakmadan hamile kalamıcam. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen
D vitaminine baktır, eksikse takviye al, başka kürler dene yumurta kalitesini artırmak için bal+tarçın+çörekotu kürü var mesela çok öneriliyor, bazı macunlar var bal ve çeşitli bitkilerden oluşan bunlar hep yumurtanın kalitesini artırıp döllenme ihtimalini artırır. Eşin doktora gitmediyse o da baktirsin spermlerinde sorun var mı yokmu, varsa onun çaresine bakarsınız. Yoksa bile spermleri daha da canlandırmak için belli başlı yiyecekler yiyebilir, ilk aklıma gelenler bunlar. Olur inşallah iki tarafta da ciddi bi sorun yoksa artık bircok seyin çözümü var diye düşünüyorumAynen de işte yetmiyor takviyede ben kaç ay inofolic kullandın aynı
Sağol canım inşallahD vitaminine baktır, eksikse takviye al, başka kürler dene yumurta kalitesini artırmak için bal+tarçın+çörekotu kürü var mesela çok öneriliyor, bazı macunlar var bal ve çeşitli bitkilerden oluşan bunlar hep yumurtanın kalitesini artırıp döllenme ihtimalini artırır. Eşin doktora gitmediyse o da baktirsin spermlerinde sorun var mı yokmu, varsa onun çaresine bakarsınız. Yoksa bile spermleri daha da canlandırmak için belli başlı yiyecekler yiyebilir, ilk aklıma gelenler bunlar. Olur inşallah iki tarafta da ciddi bi sorun yoksa artık bircok seyin çözümü var diye düşünüyorum
Bide dünü ndeğerlemedik bugün olsa olur muD vitaminine baktır, eksikse takviye al, başka kürler dene yumurta kalitesini artırmak için bal+tarçın+çörekotu kürü var mesela çok öneriliyor, bazı macunlar var bal ve çeşitli bitkilerden oluşan bunlar hep yumurtanın kalitesini artırıp döllenme ihtimalini artırır. Eşin doktora gitmediyse o da baktirsin spermlerinde sorun var mı yokmu, varsa onun çaresine bakarsınız. Yoksa bile spermleri daha da canlandırmak için belli başlı yiyecekler yiyebilir, ilk aklıma gelenler bunlar. Olur inşallah iki tarafta da ciddi bi sorun yoksa artık bircok seyin çözümü var diye düşünüyorum
Dünü biz de değerlendirmedikBide dünü ndeğerlemedik bugün olsa olur mu
Şöyle diyim ayıp olmasın bu sabah değerlendirdikDünü biz de değerlendirmedikbugün yarın devam
Merhaba canım yazdıklarını çok üzülerek okudumMerhabalar öncelikle. ben 2 senelik evliyim 9 aydır bebek düşünüyoruz. Son beş aya kadar adetlerim 31-33 gün aralığıyla olmak suretiyle düzenliydi. Son 5 aydır adetlerim düzensizleşmeye başladı. Son 5 ay adet düzenim şu şekilde 35 gün, 38 gün, 50 gün, 49 gün, 44 gün. Bunda kilo almamın etkisi var mı bilmiyorum yaklaşık 5 kilo aldım bu süreçte ve çene bölgem aşırı sivilce doldu. Ben geçen ay adetin üçücü günü doktora gittim çünkü bi sorun vardı belliydi. Bu arada hamileliği çok istediğimi ve çok kafaya taktığımı belirtmek istiyorum. Doktor bana hafif düzeyde polikistik over olduğumu, hormonlarımda herhangi bir sıkıntı olmadığını, yumurtalık rezervimin falan iyi olduğunu, doğal yoldan gebe kalabileceğimi söyledi ve inofolic combi adında bir ilaç verdi. Bu ilacı günde 2 kez kullanıyorum şuan üçüncü kutumdayım. Çok karışık duygular içindeyim şuan adetim biteli 27 gün oldu ve ben gene hamile miyim, hamileyim aa bak başım döndü, aa bak gülünce kasığım battı, aa halsizlik var kesin hamileyim diye kafamda kurmaya başladım. Aklımın diğer bi köşesinde ise hı hı daha yumurtlama günün gelmeden hamile kaldın, hı hı zaten belirtiler hemen başlıyor, sen hamile kalamazsın şeklinde cümleler dönüyor. Akışına bırakmam gerektiğini biliyorum ama bırakamıyorum 8 aydır yaptığım testin haddi hesabı yok. Ben bu düşünceleri aklımdan çıkarmayı nasıl başarıcam, nasıl akışına bırakıcam. Bi tarafım kesin hamilesin diye düşünürken bi tarafım nasıl sen hamile kalamazsın diye düşünüyor. Benim gibi olan var mı lütfen yardımcı olun. Adetim düzensizleştiği için ne zaman olacağımı bilmiyorum ama normal şartlarda bile şuan daha bir hafta var. Lütfen yardımcı olun napmam gerekiyor nasıl kafamdan Atıcam bu düşünceleri. Biliyorum akışına bırakmadan hamile kalamıcam. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen
Gayet güzel yumurtan çatlamış 1-2 gün daha degerlendirin sonra gün aşırı veya 2 gün arayla devam edin. Test yapmana gerek yok artıkŞöyle diyim ayıp olmasın bu sabah değerlendirdik
Buda bugünün lh testi ovulasyon
İnşallah canım bu ay güzel haberler alırızGayet güzel yumurtan çatlamış 1-2 gün daha degerlendirin sonra gün aşırı veya 2 gün arayla devam edin. Test yapmana gerek yok artık
Ben de seninle aynı durumu yaşadım. Pcos var ama ileri seviye değil ve kilo alımı etkiliyor evet zayıflamak gerekiyormuş doktor dedi. Bana da inofolic toz olandan verdi. Ben 38-39 günde bir oluyorum ama o ilacı kullandığım için sanırım bu ay 28. Günde adet oldum ve seninle aynı duyguları yaşıyorum. Ama stres yaparsak olmuyormuş kuzum. Stresi azaltarak olma ihtimalini yükseltiyoruz. Kötü düşünceleri kafandan at. Pcos konusunda doktor öyle dediyse çok şanslısın çünkü ileri seviye olursa kısırlık olması muhtemel oluyor. İkimizde de Allah’a şükür öyle bir durum yok. Veren de Alan da Allah. O yüzden canını sıkmadan pozitif düşünerek bebeğini bekle. Biliyorum zor ama ben de kendimi deliriyor gibi hissediyordum ve doğru olmadığını bana zarar verdiğini bebeğim olacaksa bile takıntım yüzünden olmama ihtimali beni biraz olsun sakinleştirdi. Mutlu olmaya çalış. Güzel düşün güzel şeyler olsun. Rabbim isteyen herkese bizlere de nasip etsin hayırlısıyla sağlıklıca bir evlatMerhabalar öncelikle. ben 2 senelik evliyim 9 aydır bebek düşünüyoruz. Son beş aya kadar adetlerim 31-33 gün aralığıyla olmak suretiyle düzenliydi. Son 5 aydır adetlerim düzensizleşmeye başladı. Son 5 ay adet düzenim şu şekilde 35 gün, 38 gün, 50 gün, 49 gün, 44 gün. Bunda kilo almamın etkisi var mı bilmiyorum yaklaşık 5 kilo aldım bu süreçte ve çene bölgem aşırı sivilce doldu. Ben geçen ay adetin üçücü günü doktora gittim çünkü bi sorun vardı belliydi. Bu arada hamileliği çok istediğimi ve çok kafaya taktığımı belirtmek istiyorum. Doktor bana hafif düzeyde polikistik over olduğumu, hormonlarımda herhangi bir sıkıntı olmadığını, yumurtalık rezervimin falan iyi olduğunu, doğal yoldan gebe kalabileceğimi söyledi ve inofolic combi adında bir ilaç verdi. Bu ilacı günde 2 kez kullanıyorum şuan üçüncü kutumdayım. Çok karışık duygular içindeyim şuan adetim biteli 27 gün oldu ve ben gene hamile miyim, hamileyim aa bak başım döndü, aa bak gülünce kasığım battı, aa halsizlik var kesin hamileyim diye kafamda kurmaya başladım. Aklımın diğer bi köşesinde ise hı hı daha yumurtlama günün gelmeden hamile kaldın, hı hı zaten belirtiler hemen başlıyor, sen hamile kalamazsın şeklinde cümleler dönüyor. Akışına bırakmam gerektiğini biliyorum ama bırakamıyorum 8 aydır yaptığım testin haddi hesabı yok. Ben bu düşünceleri aklımdan çıkarmayı nasıl başarıcam, nasıl akışına bırakıcam. Bi tarafım kesin hamilesin diye düşünürken bi tarafım nasıl sen hamile kalamazsın diye düşünüyor. Benim gibi olan var mı lütfen yardımcı olun. Adetim düzensizleştiği için ne zaman olacağımı bilmiyorum ama normal şartlarda bile şuan daha bir hafta var. Lütfen yardımcı olun napmam gerekiyor nasıl kafamdan Atıcam bu düşünceleri. Biliyorum akışına bırakmadan hamile kalamıcam. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen
Aynen öyle canım maalesef takılıyor ne kadar takılmasını istemesek deMerhaba bende de pko var bizde 3 yıldır evliyiz ve 1 senedir bebek istiyoruz pko nunndusmani kilo diyebilirim benimde reglim duzensizdi 12 kg verdim ver ilaç kullanmadan reglim kendiliginden geldi doktorum da bana kendiliğinden gebe kalabilirsin dedi kg verince ve reglim kendiliğinden gelince bana bı umut geldi kafa rahatlığı önemli tabi takmicaz ama takiyoruz
Amin... Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin canımBenimde olmadı 3 sene pco dan dolayı. Çok şükür hamileyim ve 57. gün öğrendim geç döllenme oluyor bizde umudunuzu kaybetmeyin. Allah tez zamanda nasip etsin inşallah
Çok sağol canım yorumun için. Evet en iyisi zamana bırakmak ben de olacağına inanıyorum ama işte insan gene de adet yaklaştıkça bi strese giriyor maalesefMerhaba canım yazdıklarını çok üzülerek okudumBebek sahibi olmak sanırım dünyanın en güzel şeyi ve o yüzden çok etkileniyoruz diye düşünüyorum. Ben 3 senelik evliyim ve 1,5 senedir korunmuyoruz ve kendiliğinden olmadı öyle zamanlar geçirdim ki hıçkıra hıçkıra ağladım gizli gizli ağladım ve bunun gibi kötü zamanlar diyeyim. Neyse her seferinde negatig yazısını görmek yeterince beni üzdü sonra eşimle bi ara çok kavga ettik ama bebek yüzünden değil başka sebepler sonra da ilk başta dedim ya hamileysem ya boşanırsak ne olacak falan filan kafamda dönen bin tane şey kafayı yedim test yaptırdım negatif sonra kendi kendime dedim ki ya bebek olsaydı ya biz boşansaydık... herşey daha da zor olmaz mıydı? Ve kendime dedim ki Allah herşeyin zamanını en iyi bilendir ve Bizim olan bize gelecektir... kendime bunları söyledim ve sürekli hayırlı zamanda olsun diye dua ediyorum çünkü en iyi zamanı Allah bilir eğer ki böyle düşünebilirsen biraz daha rahat edersin çünkü stres altında olmuyor bunu herkes söylüyor bende hepsini bıraktım kendimi de doktora bıraktım ve olumlu düşünüyorum benim bebeğim olacak biliyorum ve hissediyorum sadece doğru zamanı bekliyor canım Allaha emanet ol
Amin canım çok teşekkür ederim yorumunuz için ilk zamanlara göre biraz daha rahatım aslında ilk zamanlar bi de bilgisizlikten hemen hamile kalacağımı sanıyordum ve her ay negatif görmek çok kötü oluyordu artık en azından daha bilgiliyim ve yavaş yavaş kabulleniyorum hemen olmayabileceğini gibi inişli çıkışlı duygularım bilmiyorum allah hayırlısını versin diyelim hakkımızda.Ben de seninle aynı durumu yaşadım. Pcos var ama ileri seviye değil ve kilo alımı etkiliyor evet zayıflamak gerekiyormuş doktor dedi. Bana da inofolic toz olandan verdi. Ben 38-39 günde bir oluyorum ama o ilacı kullandığım için sanırım bu ay 28. Günde adet oldum ve seninle aynı duyguları yaşıyorum. Ama stres yaparsak olmuyormuş kuzum. Stresi azaltarak olma ihtimalini yükseltiyoruz. Kötü düşünceleri kafandan at. Pcos konusunda doktor öyle dediyse çok şanslısın çünkü ileri seviye olursa kısırlık olması muhtemel oluyor. İkimizde de Allah’a şükür öyle bir durum yok. Veren de Alan da Allah. O yüzden canını sıkmadan pozitif düşünerek bebeğini bekle. Biliyorum zor ama ben de kendimi deliriyor gibi hissediyordum ve doğru olmadığını bana zarar verdiğini bebeğim olacaksa bile takıntım yüzünden olmama ihtimali beni biraz olsun sakinleştirdi. Mutlu olmaya çalış. Güzel düşün güzel şeyler olsun. Rabbim isteyen herkese bizlere de nasip etsin hayırlısıyla sağlıklıca bir evlat
Haklısın canım. Ben de akışına bıraktım diyip kabulleniyorum ama kendimi burda hamilelik postlarını okurken buluyorum. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallahAmin canım çok teşekkür ederim yorumunuz için ilk zamanlara göre biraz daha rahatım aslında ilk zamanlar bi de bilgisizlikten hemen hamile kalacağımı sanıyordum ve her ay negatif görmek çok kötü oluyordu artık en azından daha bilgiliyim ve yavaş yavaş kabulleniyorum hemen olmayabileceğini gibi inişli çıkışlı duygularım bilmiyorum allah hayırlısını versin diyelim hakkımızda.
Aminnn inşallahAmin... Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin canım
Bahsettiğiniz ilacın ismi nedirMeraba yorumlara goz atıp genel yazmak istedim.
Oncelikle pco görünümü varsa hormon tahlilleri ile bu netleştirilip ona uygun yumurtlama duzenlenmesi gerekir.
Ben 2014te evlendim ve hiç korunmadım. 1 yil dolmadan doktora gitmiştim. Yaşımda 22 olduğu için doktor bir yılı doldur oyle gel dedi. 1 yıldan sonra gittigimde klomen ve catlatma ignesiyle tedaviye başladik. Ama bana pco oldugumu soylemedi. Ben tesadufen acilw gittigim baska bir doktorda ogrendim ve hemen tahlillerimi yaptirdim. Hormonlar normal fakat pcos kistleri vardi. Ayrica bende yumurta catlama sorunu da vardim igneye ragmen catlamayip kiste dönüşüyordu. Ben evlendigimde de kiloluydum 72 ile evlendim. Bu tedavi surecinde 87 civarıydim. Bir donem ara verip kendim kürler ve ovulasyon testleri denedim. Ama asla yakalayamadim. Çünkü lh salinimi pcoda fazla oldugundan testler yanlış çıkarmış. Evliligimin 2.yili bitmesine 3 ay kala başka bir doktora başladım önce rahim filmi istedi. O ay boş geçtik. İnsulin direnci testi icin dahiliyeye gittim ve tabiki cikti çünkü pco ile insulin direnci baglantilidir. Bu ilac yumurtlamayida duzene sokuyor. Ayrica doktorum kg vermemi soyledi. 6 kg verdim.
Kadin dogum doktorumun verdigi diger ilaclarla tedaviye başladım. İlk ay yine klomen ve catlatma ignesi oldu fakat tam catlatma donemi bayrama denk geldi acilde baska bi doktora yaptirdim. O ay olmadı. 2. Ay denemesinde 3 kez yumurta kontrolune kendi doktoruma gittim. 19 mm iken ilaclarimin saatine varana kadar yazdı. İgnemi olacagim gün ve saati de oyle. İliski vakitleri de yaziyordu. Aynen bunlara uydum ve ilk çocuğuma hamile kaldım.
Doğum dan sonra cok kiloluydum. 2019da diyete başladim. İnsulin direncim oldugu icin yine o ilaca başladim.
3.5ayda 15 kg verdim. Ve surpiz bi sekilde ikinciye hamile kaldim.
Uzun yazdim. Kusura bakmayın. Sadece umutsuz olmayin. Kafaniza fazla takmayin. Ama pco da kendiniz yumurta takibi yapmaya calisarak vakit kaybetmeyin.doktor takibinde yumurtlama netleşirse hamilelik olasiligi da artar. Verilen ilaclar da etkili oluyor. Bu arada benim eşim de sperm verdi iki kez. İkinci verdiginde likefaksiyon suresi uzundu. Ben bu son klomen denemem de cok uzun sure yattım kalkmadim
Dahiliyenin verdiği şeker ilacıBahsettiğiniz ilacın ismi nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?