benim gibi geç kaldığını düşünenler

Sizin kafanızda bir kalıp oluşmuş: dua evlenezegimiz kişiyi ve zamani değiştirmez diye !!!

Sanırım kaderimizin nasıl olustugundan bihabersiniz. Biliyorum biliyorum diyorsunuz da pek bişey bilmiyorsunuz sanki. Kader dediğimiz şey Allah ın bizim yapacaklarımizı önceden bilip bunları evvvelden yazmasidir. Yani Allah azimussan sizin belki de dua etmeyeceğinizi önceden bilip evliliği henüz yazmamistir. Ne zaman ki Ona yalvarip yakardin belki de o zaman duanı yaşarken bulacaksın kendini.

Ayrıca karşımda mutsuz, nesesiz, gergin bir kadın görüyorum. Bu haleti ruhiyenizle hangi erkeği kendinize cekebilirsiniz ki?

Dayanamıyorum diyorsunuz da anlıyorum zor, çok zor ama elden ne gelir söyleyin, ne ? Ben nacizane soyledim. Elden sadece dua etmek ve sabretmek gelir yalnızca

lütfen bana burda çok bilmişlik yapma . bu teselli değil bilmişlik taslama ! gayet de iyi biliyorum . ama madem çok kurcaladın cnm söyleyeyim . asıl senin mutlak kaderin ne olduğundan haberin yok . önce bir detaylı öğren kader konusunu. önceki mesajda da söyledim . duaya inanmıyorum değil . dua ile kaderimizdeki insanın karakter özelliklerinin değişmesini dileyebiliriz . ama evlenilecek insan kaderde kimse ne dua edersen et o dur .elimden ne geleceğini bilsem zaten yapardım . sadece aynı durumu , aynı duyguları yaşayan arkadaşlarla dertleşmek benim derdim ! konuşmaya da ihtiyacımız var ne de olsa !

Çok antipatik bir uslubunuz var. Bunu sizi üzmek için söylemiyorum bana yansittiginiz bu duyguyu umarım sosyal hayatta yansitmiyorsunuzdur. Neyse anladım ben sizin için bir şey yapamayacağımi. Iyi geceler

ben sana antipatik gelmiş olabilirim . sen de bana senin tavrından dolayı çok bilmiş ve sığ geldin . kimse kimseye bişey diyemez . o senin bakış açın . sana da iyi geceler .

Kaderde yazılıdır değişmez gibi bir şey yoktur.
Mesela ben hayatıma giren erkeklerden birine gayet de evlilik isteğini kabul ediyorum diyebilirdim ve şimdi evlilik hazırlığı yapıyor olurdum istemiş olsaydım.
Yani karşıma çıktı kısmetlerim ve çıkmaya da devam ediyor ama aşık olmadan evlenemem dediğim için istemiyorum. Yani bu benim seçimim.
Karşına birçok insan çıkar ve sen birini seçersin.
Ama gönlüne göre biri çıkmazsa işte orada senin yapabileceğin bir şey yok. Demek ki aşktan mahrum yaratılmışsın.
Benim de karşıma aşık olacağım biri, bana evliliği düşündürecek biri çıkmadı.
Kader budur. Yoksa kimse seni zorla evlendirecek değil. Seçim hakkın sonsuz bu konularda.

lüften bu topiğe kimse kader konusu hakkında yazmasın artık. ben de inançlı bir insanım . kader konusunu da gayet iyi biliyorum. ama sizden ufak bir farkla. son olarak düşüncemi yazıcam ve artık kader konusunda konuşmak istemiyorum. çünkü ben bu topiği benim gibi düşünen kızlarla dertleşmek için açtım kader konusunu tartışmak için değil. kaderde mutlak kader olarak yazılan belli bazı şeylerin dışında kaderimizdeki herşeyi kendi çabamızla değiştirebiliriz. sadaka vererek olur, dua ederek olur, kötüysek iyi insan oluruz bu şekilde olur vs . ama kaderimize yazılan evleniceğimiz kişi bellidir. biz çok erken yaşlarda da bunun için dua etsek şöyle olsun böyle olsun allahım diye, o belli olan insanın istediğimiz yönlerinin istedimiz gibi değişmesini sağlayabiliriz ancak . ve bir de zamanı mutlak kaderdir. ben de kadere iman etmiş biriyim. sizin dediğiniz, ben kabul etseydim olayı da bununla ilgili. zaten kaderinizdeki o olsaydı siz orda evet diyerek iradenizi kullanırdınız. siz hayır demişsiniz . yani allah o kaderi gerçekleştirirken sizin iradenizi sebep kılmış.
benzer şöyle bir örnek vereyim :
bir gün müşriklerden bir adam peygamberimize elindeki ekmeği gösterip sence bu benim nasibim midir diye soruyor . evet derse yere atıp O'nu yanıltacak hayır derse de yiyerek O'nu yanıltacak . resulullah diyor ki, yersen nasibindir yemezsen nasibin değildir.
kaderle ilgili başka hiçbir mesaj almak istemiyorum arkadaşlar , lütfen .
herkesin inandığı kendine .

geç bi yaş.hem çocuk için hem de hamilelik riskleri açısından.bir de 30 dan sonra bizlerde ivme hızla aşağı iniyor.25 26 ve özellikle 27 sınır yaş diye düşünüyorum.

geç bi yaş.hem çocuk için hem de hamilelik riskleri açısından.bir de 30 dan sonra bizlerde ivme hızla aşağı iniyor.25 26 ve özellikle 27 sınır yaş diye düşünüyorum.
kesinlikle aynı fikirdeyim . ve 30 üstü olarak artık umudumu kesmiş vaziyetteyim. bir taraftan da umut etmeyince napacam hayattan ne beklentim var diye düşünüp boşluğa düşüyorum . sen kaç yaşındasın ? evli misin ?

Hıı hıı evet bellidir kaderdeki kişi. Senin inandığın doğru olsun. =D
Topik açılmışsa isteyen istediği görüşü yazar. Buna karışamazsın. Millet senin kafandaki görüşlere uygun cevap mı yazmak zorunda? Kafanın içindekileri nereden bilelim? İnsanlar yardımcı olmaya çalışırken senin çirkin üslubun herkesi kaçırtır buradan. Beğenmiyorsan
cevap vermeden geçersin olur biter.
Atarlanmanın lüzumu yok. Senin tavrın sebebiyle zaten kimse uğraşmaz burada yazmaya.
Beni alıntılayıp yazdığın mesajın da ilk cümleleri harici okumadım. Hadi bay bay. Kendi kendine yazmaya devam et.

hayırdır kuyruğuna basılmış kedi gibi ? bana atar yapıyorsun diyene bak ! ben sana cevap yazıp nickini bile unuttum . bana çirkin bir üslubun var diyene bak ! üslup konuşuyor maşallah . asıl sen beğenmiyorsan yazmazsın sana ne benim topiğimden . sen beğenmiyorsan sen yazma asıl sana zorla mı yazdırıyorlar? seni tanımıyorum bile zorla mı dikkat çekmeye çalışıyorsun nedir bu?ha bir de ilk cümlesinden başka okumadığın için değişmediğini söylediğimi biliyorsun tabii !

sizce 30 undan sonra bir bayan artık evlilik için geç mi kalmıştır ?

Bi bayan için 30 en güzel yaş derler. . Hem neye geç kalacaksınız ki? Sanki evlenenlerin başı göklerde. Ben bu yaz evleniyorum, tek bi çekincem vardı, o da bebek yapma konusundaydı. Ben 30' umda bebek yapmayı planlıyorum inşallah. Geç kalmadınız bence.

Nereye geç kaldınız?

İnsanoğlu kendi ile mutlu olmayınca kendisini mutlu edecek şeyler arıyor.
Mutlu olmanın formülü eş -erkek mi? bebek sahibi olmak mı?

Karamsarlık bünyeyi sarınca kendimiz gibi düşünenlerle dertleşmek güzel ama başlık olarak yanlış.

Biz şimdi çooookkkkk geç kalmışın evlenmek için dediğimizde karşına adam gibi biri çıkınca yok ben geç kaldım kaçırdım o otobüsü mü diyeceksin..

Bu başlığı okuyan mutluluk için çare arayan arkadaşlar. Lütfen içinde bulunduğunuz durumu tahlil edin.
Şu an bir rahatsızlığınız var mı? Eksiklikleriniz ne ?

Kazanabileceğiniz size artı özellik katabilecek ne var.
Birazcık da olsa Şükredip bulunduğunuz yaşama şükredin.

İşsiz, 5 parasız, sakat, hasta, öksüz o kadar insan var ki. Yaşamayı seviyorlar.... Nefes almayı seviyorlar...

Nefes alabilmek kadar güzel bir şey var mı.... Çiçekleri koklamak... Bir kedinin veya bir kuşun sesini duymak... DIşarı çıkıp yürüyebilmek ne kadar şeyler...

Ben şu ana kadar aşk, sevgi..vs acı. tatlı, maddi sıkıntı vs., hastalık, bela., vs... Bütün olumsuzlukları yaşadım. çok şükür çok olumlu şeyler de yaşadım..

Her yeni gün bir başlangıçtır.

Kapatın eski defterleri .. Yeni bir başlangıç yapın yeni bir günle...

Kısmet çıkmıyor demisiniz. Acaba çıkanları beğenmene durumumu var yoksa gerçekten hiç olmuyor mu? Çevrenizi genisletseniz? 30 bence çok geç değil ama canlarin çalmaya basladigi bir yaş. Ben 23 umde evlendim 25 yaşındayım şimdi çok erken laflarına maruz kalmıştım ama bence normaldi. Herkesin bir kriteri var bu konuda. Ama biyolojik saat açısından haklısınız. Bir de sanırım yalnızlık cekiyorsunuz. Dediğim gibi farklı ortamlara girin. Web Tasarım kursları vs olabilir beylerin rağbet ettigi

30 altı olduğun için böyle düşünüyor olabilir misin? ben de 25 yaşına kadar bile böyle birşey düşünmüyordum . kaldı ki kendine özgüvenli bir bayandım . oysa zaman geçince öyle de bir düşünüyorsun ki ! inş sen öyle düşünmeye kalmadan mutlu bir yuva sahibi olursun .

olgunluk konusunda hem fikirim . önceki yaşlarıma göre çok daha olgun olduğumu karakterimin oturduğunu hissedebiliyorum. tabii ki bu güzel . ama bebek konusu benim de canımı çok acıtıyor. ne de çok seviyorum onları üstelik. ayrıca evlenmeyenlerin başı göğe ermiş mi?

mutlu olmaya çocuk sahibi olmaya vs
20 yaşında evlenip mutlu olmak var 35 yaşında evlenip mutlu olmak var. arada 15 yıl var . ve bu yıllar o kadar değerli ki .tamam kabul ediyorum , yapacak birşey yok . ne yapabilirim diye sormuyorum da zaten . ayrıca kızlar emin olun kendimi geliştirmekten tutun , iyi bişeyler yapıp kendimi unutmaya kadar sürekli bişeylerle çabalıyorum . zaten sürekli hayata dik durmak zorunda kaldım . bazen gerekmediği halde deli gibi yoruluncaya kadar çalışıyorum . bazen sürekli film izleyip düşünmeye bazen alış verişe kendimi vermeye bazen bir konuda araştırmaya vs yapmaya dikkat ediyorum . çözüm mü bunlar ? hayır maalesef. bundan muzdaribim ya . ne yaparsam yapayım en ufak bir boş anımda düşüyorum o boşluğa. ve bence evet bu dünya için ASIL mutlu olmanın yolu mutlu bir yuva ve evlat. tüm diğer mutluluk yollarını zorladım ve mutlu olmadm . bence hayatın anlamı bu . allah bu şekilde yaratmış .

Bizim aileye bakacak olursam geneli 30 undan sonra evleniyor...Hatta 30 unu geçmiş bekar olan kuzenlerim amcalarım teyzelerim bile var ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…