30 yaş üstü gebelik için çok mu geç? Bebek sağlıklı olur mu?

Ah o kadar zor ki çalışmak zorundayım köpek gibi çalışıp kendimi geliştiriyorum ama en en büyük hayalim de bir kızımın olması, sağlıklı akıllı bir kız çocuğu dünyaya getirmek en büyük hayalim. Ama şimdiden onun için kaygılandığımdan dolayı mecbur çok çalışmaya devam etmeliyim… ama ya sonra çocuğum olmazsa? Ya da sağlığı yerinde olmazsa? Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebekler
33 yaşındayım henüz çocuk doğurmadım bu ay ilk defa deniyoruz çünkü kariyerim açısından da kendimi hazır hissetmem açısından da doğru zaman ancak geldi hiç de pişman değilim bu karardan. Annem kardeşimi 37 yaşında doğurdu, beni 25 yaşında doğurmuş kardeşim de gayet sağlıklı her açıdan. “Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebekler” demişsiniz aşırı tilt oldum 30 yaş size göre “yaşlı” ise beklemeyin doğurun o zaman bir an evvel.

33 yaşındayım henüz çocuk doğurmadım bu ay ilk defa deniyoruz çünkü kariyerim açısından da kendimi hazır hissetmem açısından da doğru zaman ancak geldi hiç de pişman değilim bu karardan. Annem kardeşimi 37 yaşında doğurdu, beni 25 yaşında doğurmuş kardeşim de gayet sağlıklı her açıdan. “Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebekler” demişsiniz aşırı tilt oldum 30 yaş size göre “yaşlı” ise beklemeyin doğurun o zaman bir an evvel.
çok araştırma yaptım ve bilimsel makaleler öyle diyordu, bana göre 30lu yaşlar tabiki geç değil ama durum da bu yani. İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız🙏🏼

30 yaş üstü hamile kalabilir mi kolaylıkla? Bebek sağlıklı olur mu? Ben 26 yaşındayım ama kariyer hedefliyorum bu sebepten çocuk yapamayacağım diye düşünüyorum. 32 yaşlarında düşünüyorum sizce çok mu geç?
Hayir geç değil ama hayatı erteleyerek yaşaman yanlış akışına bırak.

Her gebelik risklidir bunu bana bir perinotolog söylemişti. Ben 27 yaşında hiçbir sebep yokken erken doğum yaptım arkadaşlarımdan 30 öncesi düsükler yapanlar oldu bir yakınım 31 yaşında ölü dogum yaptı ya çok şey gördük duyduk bu tamamen nasip. Olmayacaksa yas dinlemiyor olmuyor olacaksa da 40 yaşında yine oluyor. Bazı genetik hastalıkların anne yaşı ile pozitif korelasyon gösterdiği söyleniyor ama 30 dan önce de olabilir. O yüzden akışına bırak kendini hiçbir şeye şartlama inanın ben hep anne olmak istedim tüm ergenliğim ve sonrası yumurtalık kistleriyle uğraşmakta geçti her doktor almaya çalıştı yumurfaligi o yüzden hep korktum hep erken anne olmak istedim

30 yaş üstü hamile kalabilir mi kolaylıkla? Bebek sağlıklı olur mu? Ben 26 yaşındayım ama kariyer hedefliyorum bu sebepten çocuk yapamayacağım diye düşünüyorum. 32 yaşlarında düşünüyorum sizce çok mu geç?
Çok gençsiniz, hayır tabiki de çocuk sahibi olmak için geç değil. 40-50 yaş arası hatta daha üstünde hamile kalanlar var. Önemli olan iyi bir eş ve baba olabilecek birisini hayatına dahil etmek, anneliğe hazır hissetmek, bunun bilincinde olmak.

Zaten anne olmak sizin planladığınız şekilde koşullu sevmeye dayanacaksa sağlıklı bir karar olmaz. Akıllı zeki bir kız çocuğu istiyormuşsunuz, inşallah nasip olur ama annesi 40 yaşında doğurdu diye insanların zekasını da sorgulamayın bence. Şu an bile doğursanız çocuğunuz zeki olmayabilir. O zaman ne yapacaksınız? Ayrıca bahsettiğiniz yaş da gayet normal hatta bence olması gereken, annem 32 yaşında anne oldu zekamız da yerinde çok şükür. Siz biraz daha çalışın

Ah o kadar zor ki çalışmak zorundayım köpek gibi çalışıp kendimi geliştiriyorum ama en en büyük hayalim de bir kızımın olması, sağlıklı akıllı bir kız çocuğu dünyaya getirmek en büyük hayalim. Ama şimdiden onun için kaygılandığımdan dolayı mecbur çok çalışmaya devam etmeliyim… ama ya sonra çocuğum olmazsa? Ya da sağlığı yerinde olmazsa? Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebekler
Annesi yaşlı bebek mi?

Ben de böyle düşündüm kariyer yaptim. Amh FSH fln herseye baktirdim normaldi. Doktor istediginiz anda gebe kalabilirsiniz dedi. Simdi cocuk istiyoruz 2 yildir olmuyor 😅🤣

çok araştırma yaptım ve bilimsel makaleler öyle diyordu, bana göre 30lu yaşlar tabiki geç değil ama durum da bu yani. İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız🙏🏼

Emin misiniz çok araştırma yaptığınıza?
Siz önce makale okumak yerine bir kadın doğum uzmanına gidin. Yumurtalık rezervlerinize bakılsın. Düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin.
Oğlumu 33 yaşımda doğurdum. 36 yım 2. Yi istiyorum. Keşke 40ta da 3. Olsa ☺️ insanlar 45 yaşında doğuruyor gayet sağlıklı şekilde.
35 yaş öncesi için okuduğunuz makalelerde bir şey olduğunu sanmıyorum. 35 yaş sonrası bazı riskler artıyor sadece.
Otizm değil de down sendromu mesela. Otizm alakasız bir olay.
Kuşkularınız varsa eşinizle birlikte gebelik öncesi tüm gen testi verebilirsiniz mutasyonlu geniniz varsa sağlıklı embriyolardan tüp bebekle ilerlersiniz.
Hepimiz çalışmak zorundayız bu devirde çalışmak zorunda olmayan var mı?
Gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Evli misiniz onu da anlamadım da. Hele bir işinize gücünüze bakın. 26 yaşındayken evli arkadaşım yoktu benim…

35 ve 40 yaşlarında doğurdum. Çocuklarımın ikisi de sağlıklı şükür. Genç evlenip genç anne olmak isterdim. Şu an çok yorgunum. Çocuklar yokken çok dinçtim.
öğretmen olduğum için çokça otizmli öğrencim oldu. Kiminin annesi ‘yaşlıydı’ kiminin genç.
Bir de 70 kişilik devlet okulunda okuyup istanbul hukuk, çapa tıp fakültesi kazanan öğrencilerim oldu.
Biraz etiketlemeye meyillisiniz. Çok gençsiniz, koşa koşa çocuk yapmak zorunda değilsiniz eğer bir doktor size aksini söylemediyse.

Bi kaç yorumunuzu okudum. Mantıklı düşünüyorsunuz genel çerçevede maddi ve manevi olarak birikimle ilerlemek vs. Yalnız şunu eklemek istiyorum ki lütfen bebek sahibi olma zamanı için asla plan yapmayın.
Diger konuya gelince 26 yaşında evlendim 30 da gebe kaldım 31 de dogum yaptım. Çocuğa değil de anne olmak belli yaştan sonra kafa ve bedenin kaldırması açısından zor biraz. 30 ila 32 arasında pek fark yok ancak her yıl bu ülke koşullarında daha da yipraniyoruz. Keske elimde olsaydı da evlenir evlenmez gebe kalsaydım 🤷‍♀️ bebeklerle vakit geçirmeye bayılırım. Ama bedenim iyice hantallasmis. Eskisi gibi çevik değil bedenim. Ha bide belli yıllar içinde hayatın düzeni oluyor o düzen tamamiyla değişiyor.

• Beğen
Reactions: H M
İnanın yemin ederim ki tüm arkadaşlarım evlendi ve çocuk yaptılar. Sizin sandığınız gibi değil aslında ama onlara soruyorum ben devlet okuluna vericem diyorlar ben kızım için en iyisini istediğimden ancak 32 yaşlarında doğurabilirim diye tahmin ediyorum.
36 yaşında doğum yapmış ben bugün de kendimi yaşlı hissettirildim çok şükür. Düşünce yapınız bana çok saçma ve üzgünüm ama itici geldi. Annesi 40inda doğurmuş diyen birine kardesinizle zeka farkınız var mı diye sormussunuz ağzım açık okudum bunu. Zekanın yaşla bir alakası yok önce bunu bilin. Bu işler siparişle olmuyor ne yazık ki. Ultra zeki,zehir gibi bir kız çocuğunun denk getirilmesi gereken bir yaş yok. Bu kadar saçma takintilariniz olmasın sonra takıntılı olduğunuz yerden sinanirsiniz. Ayrıca oğlumun okul yaşı geldiğinde aksi bişey çıkmazsa gayet de en iyi özel okullarda okutacak durumumuz ve birikimimiz olacak ama ben sistemde büyük bir değişiklik olmadığı sürece çocuğumu özel okula asla göndermeyeceğim. Sandığınız kadar matah bişey değil özel okulda okumuş olmak. Çevremde 5 farklı tanıdığım var özel okulda okumuş olan hepsi de boş boş takılıyor üniversiteyi bile aynı şekil parayla ve zorla okudular hatta biri 10 yıldır hala okuyor. Begenmediginiz devlet okulundan çıkma zehir gibi tanıdıklarım da var. Bir de çevreme sordum devlete verecekler ben en iyisini istediğimden özele vercem diyosunuz. Herkes çocuğu için en iyisini ister hanımefendi. En idealist anne ödülü vermeyecek kimse size.

Emin misiniz çok araştırma yaptığınıza?
Siz önce makale okumak yerine bir kadın doğum uzmanına gidin. Yumurtalık rezervlerinize bakılsın. Düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin.
Oğlumu 33 yaşımda doğurdum. 36 yım 2. Yi istiyorum. Keşke 40ta da 3. Olsa ☺️ insanlar 45 yaşında doğuruyor gayet sağlıklı şekilde.
35 yaş öncesi için okuduğunuz makalelerde bir şey olduğunu sanmıyorum. 35 yaş sonrası bazı riskler artıyor sadece.
Otizm değil de down sendromu mesela. Otizm alakasız bir olay.
Kuşkularınız varsa eşinizle birlikte gebelik öncesi tüm gen testi verebilirsiniz mutasyonlu geniniz varsa sağlıklı embriyolardan tüp bebekle ilerlersiniz.
Hepimiz çalışmak zorundayız bu devirde çalışmak zorunda olmayan var mı?
Gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Evli misiniz onu da anlamadım da. Hele bir işinize gücünüze bakın. 26 yaşındayken evli arkadaşım yoktu benim…
Çok maşallah size 🧿
Hayır henüz evli değilim benim evlenmeye vs merakım yok da cocuk cok seviyorum ve isterim

36 yaşında doğum yapmış ben bugün de kendimi yaşlı hissettirildim çok şükür. Düşünce yapınız bana çok saçma ve üzgünüm ama itici geldi. Annesi 40inda doğurmuş diyen birine kardesinizle zeka farkınız var mı diye sormussunuz ağzım açık okudum bunu. Zekanın yaşla bir alakası yok önce bunu bilin. Bu işler siparişle olmuyor ne yazık ki. Ultra zeki,zehir gibi bir kız çocuğunun denk getirilmesi gereken bir yaş yok. Bu kadar saçma takintilariniz olmasın sonra takıntılı olduğunuz yerden sinanirsiniz. Ayrıca oğlumun okul yaşı geldiğinde aksi bişey çıkmazsa gayet de en iyi özel okullarda okutacak durumumuz ve birikimimiz olacak ama ben sistemde büyük bir değişiklik olmadığı sürece çocuğumu özel okula asla göndermeyeceğim. Sandığınız kadar matah bişey değil özel okulda okumuş olmak. Çevremde 5 farklı tanıdığım var özel okulda okumuş olan hepsi de boş boş takılıyor üniversiteyi bile aynı şekil parayla ve zorla okudular hatta biri 10 yıldır hala okuyor. Begenmediginiz devlet okulundan çıkma zehir gibi tanıdıklarım da var. Bir de çevreme sordum devlete verecekler ben en iyisini istediğimden özele vercem diyosunuz. Herkes çocuğu için en iyisini ister hanımefendi. En idealist anne ödülü vermeyecek kimse size.
Merhabalar,
Devlet okuluna giden bir tanıdığımızın kızı tuvaletten ağır enfeksiyon kaptı, çocuk mecburi kullanmış tuvaleti onun hiçbir suçu yok zaten, birsürü ilaç kullanmak durumunda kaldı. Devlet okulunda sadece tuvalete gitmek bile çok büyük problem.

Cok sevdigim bi soz var
Kul plan yaparken kader gulermis diye

Ornek benim 😀 her seyi saldim dedim araba kredisi bitsin artik tedavi falan istemiyorum Allahim oyle bi mucize verdi ki bebek rizkiyla geldi esimin bekledigi atama bile oldu🥰

Merhabalar,
Devlet okuluna giden bir tanıdığımızın kızı tuvaletten ağır enfeksiyon kaptı, çocuk mecburi kullanmış tuvaleti onun hiçbir suçu yok zaten, birsürü ilaç kullanmak durumunda kaldı. Devlet okulunda sadece tuvalete gitmek bile çok büyük problem.
Siz böyle şeylere takılarak yaşarsanız ve takıldıklarınız üzerinden plan yapmaya çalışırsanız bu hayat sizi çok üzer söyleyeyim.

X