Merhaba,
Konu sahibinin hikayesini okudum,ayni problemleri yasiyoruz..benimde kayinvalidem,kayinpeder,kayinbirader,elti dortlusu hayatimi beli bir sure isgal etti.ben 5 yillik evli bir bayanim,esim ve esimin aileside yabanci...
Eltim kiskanc,yalanci,dolanbazin tekidir..kayinvalidemi somurur,kayin validem ve esi elinde avcunda ne varsa onlara yedirir,bize gelince biz onlara bakcakmisiz,anneye babaya bakilirmis,birlikte yasicakmisiz..neyse eltim evine almaz,senede 1 2 kere anca disarda gorusulur..kayinvalidem ve esi de hani yani bizim turkleri aratmiolar..esimde biraz aileci,beli bir donem cok alttan aldim,inanin bayanlar ilk nasil alistirirsaniz olede devam eder...beni yumusak basli gorduler..hem maddi hemde manevi somurduler.esimi kullandilar..bana hayvana etmedikleri muameleyi yaptilar..kac kere tatli dille anlattim,anlamak istemediler..son bir yildir birlikte yasiyoruz,evimiz yapilio assagi yukari bi okadar daha birlikteyiz,ama onlar yeni evdede birlikte olmayi kafalarina koymyslardi..esimide razi ettiler..ne yaptiysam fikirlerinden vazgeciremdim resmen beni taltiklari yoktu..en sonunda bir patladim esimin onunde onlarin ailesine demedigim kalmadi..
Agzima geleni soyledim.oglunuzla evliysem sizinledemi evliyim,bu evden cikip kendimi evime gectigimde bidaha yuzumu gormeyimi umuyorsunuz,sizi istemiyorum,kocamla arami bozdunuz,cok gorgusuz ve terbiyesizsiniz,bana kaynanalik yapma sana gelinligin nasil oldugunu gosteririm,git eltimle yasa seni evine almayan kadina yedir paralarini,bana yaptiginiz muamele kopege yapilmaz ama ben yinede oglunuzun eniklerini tasicam bakalim o enikleri gorebilcekmisiniz vs vs..evde saglam kavga cikti,ben 10 gun konusmadim..olaydan sonra kimse kimseyle bi ara konusmadi ama ben tavrimi net koydum,artik her agzini actiginda laf sokarim,yaptigini kesinlikle yemem de esimede cogu zaman yedirmem..isime,okuluma,sporuma gider eve uyumaya gelirim..cokkk onemli pazar yemeklerini kocaciginla birlikte yer..burdan yeni evleneceklere,evlenmislere,kaynana elti,gorumce derdi cekenlere sesleniorum.sakin taviz vermeyin,sakin yuzgoz olayin.eger egitim seviyesi ve maddi durumu size denk degilse zaten hiccc evlilige kalkismayin derim.hadi evlendiniz diyelim bu durumdada sakin cocuk yapmayin..bayanlar artik gozumuz acilsin,eskidenmis oooo kaynana,gorumce,elti vs...elimizde ekonomik ozgurlugumuzu alalim,egitim seviyemizi yukseltelim,kimsenin bizleri ezmesine izin vermeyelim..ailemizin kiyipta belki bir kere olsun bagirmadigi bizler,gelin olup terbiyesiz insanlarin kolesi oluyoruz..sevgiler