• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Düzensiz Evim :)

Bugünün işini yarına bırakma demiş Atalarımız, insanın içinde olunca hasta bile olsa yatamaz, rahat edemez yani.
Size tavsiyem anlık yaparsanız işler birikmediği gibi kafanızda bir ton işin ağırlığıyla değil rahatlıkla oturur yatarsınız :KK76:
Ha birde telefonla değil de daha çok yavrucuğunla vakit geçirsen keşke, geçen günler geri gelmiyor malesef.

Herkes işini o anda yap yazmış yemek yedik hemen bulaşık makinesine koydum çıkanları inşallah alışkanlık haline gelir de düzenli biri olurum..

Bebeğimle çok konuşup ilgileniyorum uyuyunca iş yapmam gereken yerde pinekliyorum işte.. Sonra tekrar uyanıyo derken işler kalıyo

Bari cocukta tembellik yapma...
Bende sengildenim :) ama ogluma hic usenmiyorum yemek banyo vs ama mevzu ben ve ev olunca.. oldugum yere yığilmayi tercih ediyorum...hele cocuktan once beterdim simdi hic olmazsa bir bulasik bir supurge tutuyorum :D

Bari cocukta tembellik yapma...
Bende sengildenim :) ama ogluma hic usenmiyorum yemek banyo vs ama mevzu ben ve ev olunca.. oldugum yere yığilmayi tercih ediyorum...hele cocuktan once beterdim simdi hic olmazsa bir bulasik bir supurge tutuyorum :KK70:

Ya zayıf biriyim ben kaldır indir küvet kova derken yoruyo ondan :)

İnan ki seninle aynıydım İnan hatta daha fazlası ben büyük tuvalet bezini bile kaldırmadım bir tepsi aksam kalsa diğer gün eşimin gelmesine yakın kalkardı aksama kadar yatardım bakardım saate koca geliyo ev b.k yemek yok ya nasıl desem insan değil hayvan yasamazdı . Sonra kendim den nefret etmeye başladım ve en son bu böyle olmaz ben bir kadınım kadın dediğin temiz olur dedim bütün halılar yıkmaya bütün yatak yorgan yıkandı aklına gelen ne varsa temiz ettim düzenledim şimdi ne olursa olsun aldığımı yerine koyarım asla tembellik yok aman sonra kaldırırm lafını hayatımdan attım ne varsa o dakika o saniye şimdi sabah erken kalkarım bebeğimin kahvaltısı verilir üstü bası temiz gıyılır hemen eve baslarım öğlene kadar süpürme banyo mutfak öğlen oğlum yatar hemen ona bir yemek yaparım uyanır yer sonra biz oyunlar oynarız eşim gelmeye yakın yemeğimi yaparım aksam da yatmadan asla bulaşık ve dağınıklık arkamda birakmam bu prensip ettim 2 hafta da bir yogun temizlik yaparım kapı cam hersey öyle bak İnan modun yükselir hayat böyle gitmez psikolojın bozulur altın kural
1 . Sabah yaptın yaptın yoksa gecti
2 . Aksam yatmadan ev heryer yerli yerinde olacak
3. Asla sonra yaparım deme
4. Aldığını yerine koy
5 . Bebeği lütfen en kötü üç günde bir yıkar kış geldi sacını uzaktan dön makinesiyle kurut :)

İnan ki seninle aynıydım İnan hatta daha fazlası ben büyük tuvalet bezini bile kaldırmadım bir tepsi aksam kalsa diğer gün eşimin gelmesine yakın kalkardı aksama kadar yatardım bakardım saate koca geliyo ev b.k yemek yok ya nasıl desem insan değil hayvan yasamazdı . Sonra kendim den nefret etmeye başladım ve en son bu böyle olmaz ben bir kadınım kadın dediğin temiz olur dedim bütün halılar yıkmaya bütün yatak yorgan yıkandı aklına gelen ne varsa temiz ettim düzenledim şimdi ne olursa olsun aldığımı yerine koyarım asla tembellik yok aman sonra kaldırırm lafını hayatımdan attım ne varsa o dakika o saniye şimdi sabah erken kalkarım bebeğimin kahvaltısı verilir üstü bası temiz gıyılır hemen eve baslarım öğlene kadar süpürme banyo mutfak öğlen oğlum yatar hemen ona bir yemek yaparım uyanır yer sonra biz oyunlar oynarız eşim gelmeye yakın yemeğimi yaparım aksam da yatmadan asla bulaşık ve dağınıklık arkamda birakmam bu prensip ettim 2 hafta da bir yogun temizlik yaparım kapı cam hersey öyle bak İnan modun yükselir hayat böyle gitmez psikolojın bozulur altın kural
1 . Sabah yaptın yaptın yoksa gecti
2 . Aksam yatmadan ev heryer yerli yerinde olacak
3. Asla sonra yaparım deme
4. Aldığını yerine koy
5 . Bebeği lütfen en kötü üç günde bir yıkar kış geldi sacını uzaktan dön makinesiyle kurut :)

İşte aradığım cevap :) iki kez okudum mesajınızı valla eminim ben de öyle yapınca çok mutlu huzurlu olacağım bugünden itibaren başlıyorum

EbrarinAnnesi EbrarinAnnesi ilk yazdığınıza güldüm ama bebeği 10 günde bir yıkamak nedir ya? Az vicdanlı olun. Ben bazen kızımdan ötürü ertelerim yıkanmayi çok yorgunsam uykusuzsam 8 aylık çünkü ama onu mutlaka yikariz eşimle. Hatta içerde yikiyoruz artik sobayi yakıp. Arada altlarini bile yıkamak lazım bebeğinize bunu yapmayin lütfen çok sinirlendim:// temizlik ayri dağiniklik ayridir ikisini birbirine kariştirmayin.

Ha birde vitamin eksikliği yoksa bile psikolojik olabilir yeni doğum yapmiş sayilirsiniz psikologa gidebilirsiniz

Yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum temiz olmak ile dağınık olmak arasında dağlar kadar fark var. 10 günde bir bebeği yıkamak nasıl bir şeydir , evlenmeden önce de böylemiydiniz ?

Herkesin dedigi gibi, sonraya birakmadan hemen toplayacaksin. Ben bir cesit yemek, bir tatli yapsam ortalik birbirine girerdi. Mutfak perişan olurdu.
Şimdi 3-4 cesit yemek, tatlisi, salatasi vs yapiyorum ve yemekler bittiginde mutfakta ayni zamanda toplu olabiliyor. Ortalik birbirine girmiyor.
O an isinin bittigi seyi toplayacaksin, makinaya atacaksin artik o iş herneyse. Sonraya birakinca olmuyor daha birde ustune yiğilıyor.
Ya bende böyleyim yemeği biyandan yapıp biyandan fazlalıkları toplarım yoksa hiç birşey yapamıyorum :110: ama yemeği üstüme koyduğumda mutfağım tertemiz oluyor :KK76:

EbrarinAnnesi EbrarinAnnesi ilk yazdığınıza güldüm ama bebeği 10 günde bir yıkamak nedir ya? Az vicdanlı olun. Ben bazen kızımdan ötürü ertelerim yıkanmayi çok yorgunsam uykusuzsam 8 aylık çünkü ama onu mutlaka yikariz eşimle. Hatta içerde yikiyoruz artik sobayi yakıp. Arada altlarini bile yıkamak lazım bebeğinize bunu yapmayin lütfen çok sinirlendim:// temizlik ayri dağiniklik ayridir ikisini birbirine kariştirmayin.

Ha birde vitamin eksikliği yoksa bile psikolojik olabilir yeni doğum yapmiş sayilirsiniz psikologa gidebilirsiniz

10 gün her zaman değil tabi bu seferlik öyle oldu hem ev soğuk bebek hasta diye yıkamadım ama normalde de beş günde bir yıkardım :/

Herkes birilerinden dertli ben de kendimi size şikayet edeyim.. Çok tembelim çook.. İnsan akşam nasılsa yine yatacağım diye yatağını toplamaya üşenir mi? 1 senelik evliyim bebeğim var ama uslu bi bebek yani o bırakmıyo da yapamıyorum diyemem bir türlü kalkamıyorum yerimden.. Akşam içtiğimiz çay tepsisini odada bırakıyorum bazen ertesi gün ikiye üçe kadar orda duruyo.. Oda sürekli dağınık eşimin gelmesine yakın hızlıca topluyorum çünkü bi kaç kez dile getirdi dağınıklığı sevmediğini.. Telefon elimden düşmüyo ona bak buna bak resmen bağımlı gibiyim sonra bakıyorum yemek yapılacak etraf toplanacak saat ilerlemiş strese giriyorum.. Halbuki bi hedefim var kpssye çalışmam lazım ama daha işimi yapamıyorum kaldı ders:/ .. Evimiz tanıdıklara uzak kimse gelip gitmez çok,bazen sırf temizlik yapayım diye misafir çağırıyorum.. İki gün önce yerleri silmiştim o su kovayla birlikte banyoda duruyo resmen öğrenci evine çevirdim evi.. Artık kızar mısınız makara mı yaparsınız tavsiye mi verirsiniz bi yol gösterin :) iyi akşamlar herkese..
Aaa aynı ben..birdr çalişiyorum hiç halim yok valla:))

10 gün her zaman değil tabi bu seferlik öyle oldu hem ev soğuk bebek hasta diye yıkamadım ama normalde de beş günde bir yıkardım :/
Olabiliyor bazen ama herzaman olması kötü olur anlamında yazdım bebekler günah ya. Benimde evim karman çorman oluyor ki bebeğim çok huysuz ama onu günde iki üç kez değiştiriyorum temiz tutuyorum kaldiği odayida özellikle. arkadaşlar yazmiş zaten kendinizi şartlayin her an birisi gelecekmiş gibi olun. Birde biz içeri elektrikli soba açıp yıkıyoruz varsa eğer içerde yıkarsiniz üşütmez

Balık burcu musunuz ben sizden çok daha beterim ve Bunny artık burcuma bagliyotum çünkü nerdeyse çevremdeki herkes başak ve müthiş duzenliler bende yaşadığım yeri 1 hafta da harabeye cevirebilirim birde anaokulu öğretmeniyim sinifimda felaket dağınık ben ne pismisim yaaaa :kızgın::eek::KK14::oha::KK11::olamaz:

Zamanı bereketli kullanmaya çalış.. benim günlük programım tam böyle deil örnek veriyorum
Saat
11-12 arası bebeğimle aktivite
1-2 arası temizlik
2-4 arası bebişlermle uyurm
5-6 yemek pişir
7-8 bebeğime aktivite
9-10 ders

Bu saadece örnek bazen yapcaklarmı değiştirrim. sende kendine göre bi program hazırla .. vakit çok bereketli olur. (Uyumaya yakın kitap oku)

Balık burcu musunuz ben sizden çok daha beterim ve Bunny artık burcuma bagliyotum çünkü nerdeyse çevremdeki herkes başak ve müthiş duzenliler bende yaşadığım yeri 1 hafta da harabeye cevirebilirim birde anaokulu öğretmeniyim sinifimda felaket dağınık ben ne pismisim yaaaa :kızgın::eek::KK14::oha::KK11::olamaz:
Valla ben basak burcuyum ama bazen ipin ucu kaciyo yani biseyleri takinti haline getirmesem cok zor.ya galiba bu ara hormanlardan danirim bende cok tembelim

Allah
İşte aradığım cevap :) iki kez okudum mesajınızı valla eminim ben de öyle yapınca çok mutlu huzurlu olacağım bugünden itibaren başlıyorum
Allah yardımcı olsun dediği harfiyen yap pişman olmayacaksın ilk de zor gelecek hani sigarayı bırakınca ilk zamanlar nasıl zorlanıyorsun pasajlılıgı bırakınca da zotlanacaksın ama azim eder dediğimi yaparsan ben iki haftaya alıştım

Allah

Allah yardımcı olsun dediği harfiyen yap pişman olmayacaksın ilk de zor gelecek hani sigarayı bırakınca ilk zamanlar nasıl zorlanıyorsun pasajlılıgı bırakınca da zotlanacaksın ama azim eder dediğimi yaparsan ben iki haftaya alıştım

Kız güldürdün beni bagımlılık resmen bu dagınıklık diyosun :))

Yok kızlar o burçlar yalan inanır mısınız BAŞAK burcuyum :)) yani acayip titiz olmam gerekirken böyleyim

Bebek icin hijyen şart.
Kendiniz için değil ama bebeğin öyle hijyensiz bi ortamda büyümesi. .
Bilemedim. .....

Canım hijyensiz değil yani o kadar da silip süpürüyorum kalktım mı hızlıca yapıyorum ama rutine bindiremedim yetişemiyorum birini yapsam biri kalıyo

Back
X