• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Düzensiz Evim :)

Cay tepsisi ertesi gune kadar oda da ve iki gun once yerleri sildigin kova banyoda ay bana fenalik gelir

Eğer sabah kalktiginizda hemen isleri yapmazsaniz o isler daha da yapilmaz.. bir tek aksam ustu dediginiz gibi ustten toplarsiniz. Siz yarin sabah kalkar kalkmaz evi toplayin. kendinizi sartlayin. Aksama kadar temiz temiz oturun. Aksamda uyamadan bulasik falan varsa mutfaga birakip uyuyun. Sabah yine az daginiklik oldugu icin kahvaltidan once iki dakikada toparlarsiniz:)

Sinir hastası olurum öyle bi evde benimde bebeğim var ama en kötü gece yatmadan toplar her yeri sabah toplu bulurum mesela gece evi güzelce toplayıp sabah sadece supurup silerim bu şekilde daha kolay oluyor

Biraz daha anlatayım da ne kadınlar var deyin :) valla çocuğu on günde bi banyo yaptırıyorum desem yeridir :/ bazen bezini değişiyorum odada bırakıyorum ( küçük yaptığında tabi) sabaha kadar orda duruyo :/ kalkıp banyoya götüresim gelmiyo.. Çamaşırlar iki gündür askıda toplayıp yerine koymadım biraz ütü yaptım bugun yerine yerleştirmedim yemekten sonra da ya ağırlık bascak ya çocuk emzirme vs derken kalacak yarına.. Neden böyleyim ya nefret ediyorum kendimden :(

Biraz daha anlatayım da ne kadınlar var deyin :) valla çocuğu on günde bi banyo yaptırıyorum desem yeridir :/ bazen bezini değişiyorum odada bırakıyorum ( küçük yaptığında tabi) sabaha kadar orda duruyo :/ kalkıp banyoya götüresim gelmiyo.. Çamaşırlar iki gündür askıda toplayıp yerine koymadım biraz ütü yaptım bugun yerine yerleştirmedim yemekten sonra da ya ağırlık bascak ya çocuk emzirme vs derken kalacak yarına.. Neden böyleyim ya nefret ediyorum kendimden :KK43:

Bebeyi kokutuyorsun resmen yazık ya

Herkesin dedigi gibi, sonraya birakmadan hemen toplayacaksin. Ben bir cesit yemek, bir tatli yapsam ortalik birbirine girerdi. Mutfak perişan olurdu.
Şimdi 3-4 cesit yemek, tatlisi, salatasi vs yapiyorum ve yemekler bittiginde mutfakta ayni zamanda toplu olabiliyor. Ortalik birbirine girmiyor.
O an isinin bittigi seyi toplayacaksin, makinaya atacaksin artik o iş herneyse. Sonraya birakinca olmuyor daha birde ustune yiğilıyor.

Siz de farkına varmıssınız zaten.Bu güzel bir şey bir de bazıları var pisliğin içinde oturur ama fakında değildir.
Bakın bir tanıdıgımız vardı abartmadan söyleyeyim evinde yaglar baglamış ,bardaklar kirli suya tutup koyuyor sanırım.
Zaten etraf dagınık ocak kirden geçilmiyor derken bir kere evine gitmiştik.
Annem yardım bahanesiyle temizleyip öyle yiyebilmişti.
Annem yapmıştı kısırı da.
Ben de de kansızlık var ve çok çabuk yoruluyorum.
İşimi yaparken mesela gidip mutfagı topladım wc yi fırçaladım gelip oturum dinlenirim bir kahve molası veririm.
Daha sonra oda oda yapar geçerim.
Çamaşırları da aksam tv izlerken katlarım ki benim de çok oluyor.
Zaman çabuk geçer dizi felan izlerken katlamak.
Müzik açıp hareketli şarkılarla da iş yapabilirsiniz.
Herkesin dediği gibi bazı şeyleri bez su kovası gibi anında atar ve temizlerseniz sorun kalmayacaktır.
Kendinşze saat verin mesela işe başlayın is yaptıktan sonra sevdiğiniz bir aktiviteyi yapacagım diyin.

Biraz daha anlatayım da ne kadınlar var deyin :) valla çocuğu on günde bi banyo yaptırıyorum desem yeridir :/ bazen bezini değişiyorum odada bırakıyorum ( küçük yaptığında tabi) sabaha kadar orda duruyo :/ kalkıp banyoya götüresim gelmiyo.. Çamaşırlar iki gündür askıda toplayıp yerine koymadım biraz ütü yaptım bugun yerine yerleştirmedim yemekten sonra da ya ağırlık bascak ya çocuk emzirme vs derken kalacak yarına.. Neden böyleyim ya nefret ediyorum kendimden :KK43:
10 günde 1 bebeği yıkıyorsunuz.
Yuhhh yani kusura bakmayın da

Bol bol misafir çağır hayatına maraton kat
Arkadaslaeina git,Arkadaşlarının evini gördükçe seninde is yapma hevesin gelir

Ben de aynı sizin gibiyim:)ki benim cocugum bile yok,calismiyorum da...yani beterin beteri var merak etmeyin yalniz degilsiniz:))ben evin en küçük kiziydim iki ablam var her isi kendileri yapardi,bana bisey yapmaya izin vermediler,yapamazsin guzel supuremezsin falan dediler hep,ee noldu buyudum evlendim,cok sikinti cekiyorum simdi,cunku hic aliskanligim yok temizlik yapmaya:(

Ben de aynı sizin gibiyim:)ki benim cocugum bile yok,calismiyorum da...yani beterin beteri var merak etmeyin yalniz degilsiniz:))ben evin en küçük kiziydim iki ablam var her isi kendileri yapardi,bana bisey yapmaya izin vermediler,yapamazsin guzel supuremezsin falan dediler hep,ee noldu buyudum evlendim,cok sikinti cekiyorum simdi,cunku hic aliskanligim yok temizlik yapmaya:KK43:

Ben de öyleydim hep annem yapardı şimdi bi de bebek var onun da dağınıklığı yorgunluğu olunca hepten pisleştim :/

Haha demek öyle :)

Valla bende de durumlar öyle
Camasırlar askıda kurudu şimdi yeniler yıkanıyor onları asarken toplıcam yoksa toplamazdım yani:D
Öğlen evi temizledim vileda kovasında suyu duruyor. Ocak silinecek beni bekliyor. Bulasık makinesi boşaltılcak akşamkiler yerleşcek geniş geniş oturuyorum. Amann canımdan kıymetli mi:D

Ben de öyleydim hep annem yapardı şimdi bi de bebek var onun da dağınıklığı yorgunluğu olunca hepten pisleştim :/
Çok iyi anliyorum sizi,bence çocukken bu alışkanlığı edinmedigimiz için böyle zorluk çekiyoruz,şimdi birde cocugunuz var daha da zor bir yerden başlamak,sadece şunu size tavsiye etmek istiyorum,bi ajanda tutun,aksamdan yarin yapilacak işleri yazin gerçekten çok işe yariyor,cok daha fazla is yapabilirsiniz daha az zaman harciyarak,planli olunca daha kolay oluyor herşey

Bugünün işini yarına bırakma demiş Atalarımız, insanın içinde olunca hasta bile olsa yatamaz, rahat edemez yani.
Size tavsiyem anlık yaparsanız işler birikmediği gibi kafanızda bir ton işin ağırlığıyla değil rahatlıkla oturur yatarsınız :KK76:
Ha birde telefonla değil de daha çok yavrucuğunla vakit geçirsen keşke, geçen günler geri gelmiyor malesef.

cok acayipsiniz bende 2 ay once dogum yaptım. İsmi ebrar biraz benzıyorız yoksa bu ben mıyım :KK70:

Back
X