Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

Yazık kocana

Brokoli brüksel lahanası favori yemeklerim
Bazen anneme "ne yemek var" dediğimde "pırasa var" diyor. "Tamam yemek yok yani, ben dışardan söylerim" diyorum. Veya "karnabahar var" diyor, "yemek sordum ya, karnabahar değil, yemek var mı" diyorum O derece yemek olarak görmüyorum kendilerini

Bence cok güzel birsey. Heryerden de yemek yenmezki zaten. senin hayat felsefen öyle ise cevrendekiler saygi duymasi gerekir. Bende yedigime dikkat ederim ama senin kadar olamam herhalde abur cuburu ve haftada kacamiklari severim. Ve avocado yulaf enginar kefir felan dediklerin cok anormal seyler degil biz severek tüketiriz onlari.

Ayyy ayni kocam oda öyle sebzeyi yemekten saymaz. Et köfte tavuk balik olmasi lazim onun icin

Aynen benimde çiğ kuruyemiş veya ayran aldığım olur. Olmadı bir kahveciye girer sade türk kahvesi içerim.
Güzel alışkanlıklar olduğu konusunda hemfikiriz. :)

Çölyak değil ama nedeni tam bilinmeyen genetik etkileri olan tedavisi tam olmayan bir hastalık.
Öldürmeyen ama süründüren cinsten.
Gizli saklı değil tabi ama bahsetmekten hoşlanmıyorum.
Merak ettiğiniz için özelden yazayım dedim ama ayarlarınız kapalıydı.

Ne güzel işte.
Dert değil ki bu nimet.
Takıntın sadece bu yönde ise kimseye zararı yok .
Tek takıntım bu değil maalesef.
Evet kimseye bir zararım olduğunu düşünmüyorum.
Ben kimsenin ne yediğine ne içtiğine karışmam. Aynı şeyi karşı taraftan da beklerim.

Bir dönem anoreksiya nevrozanın yıkıcılığının kıyısından dönmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki
psikolojik tabanlı yeme bozukluklarını aşmak için, kesinlikle ama kesinlikle geri adım atmaman ve kendini zorlaman gerekiyor Aysar_ .

Uzun uzun açıklamayayım, bu durum sigarayı bırakmak gibi biraz. Kafanda bitiyor.

Ayyy ayni kocam oda öyle sebzeyi yemekten saymaz. Et köfte tavuk balik olmasi lazim onun icin
Sebze yerim, bamyaya bayılırım mesela. Ispanak da öyle. Lahana sarması, kabak dolması gibi yemekleri, kuru fasulye, nohut gibi bakliyatı da severim ama sebzeyle ilişkim çok kısıtlı.

Günde üç öğün et yesem hiç sorun değil. Dukan yapmıştık arkadaşla bir ara, ben cennette gibiydim

Ben yerim bunları anneciğin fırında üzeri kıyma soslu bir karnıbahar yapsında gör nasıl güzel oluyor benim anamm yapar gelsede yapsa pırasayıda pek severim

Haha ayy cok fena bana göre bende et yemem. adece sebze ot meyveden beslensen bana cennetlik. Ama illaki esim icin de et yapiyorum oda beni zorluyor hep et yemeye kansiz oldugum icin

Size çok benziyorum tek fark yemesemde arada canımın istemesi. Çevrem tarafından da bu özelliğimle çok bilinirim. Sürekli bu konuda kendimi geliştirir yerli yabancı yayınları okurum.

Kronik rahatsızlığınız nedir özel olmayacaksa? Bende çölyaklıyım zaten kısıtlı bir çok şey, biraz da ben ekliyorum. Ya da bu insanlara böyle geliyor. Bana göre iyi ki çölyaklıyım da yemiyorum.

Ben et diyince aklıma tavuk geliyor kırmızı et de sadece dana yerim çok aramam balık pek yemem ayda yılda bir oda hamsi kılçıkla uğraşamam çünkü koyun kuzu keçi kesinlikle yemem bana kokuyorlar kokoreç falan Allah korusun

Her türlü kırmızı eti, tavuğu ve her balığı yerim. Ahtapot, karides ve midye severim, hele karidese can feda. Çok canım çekerse evde de yapıyorum Koyun kuzu falan götürürüm

Sakatat sevmem sadece. İşkembe çorbası hariç.

valla ben sizi hem özendimm hemde bi üzüldüm. Gerçi siz alıştığınız için size zor gelmiyodur. Hiç mi aramıyosunuz şöyle iskender falan? Bir de bişi sroucam yediklerinize bu kadar dikkat etmenizin size kazandırğı ve gözlemlediğiniz şeyler ne mesela? Yani cildiniz falan bebek gibidir heralde...

Midye yerim bak canım çekti şimdi kocama şipariş vericem

Eşimde öyleydi ilk zamanlar
Alışveriş yapıp geliyorum dolaba dolduruyorum
Akşam gelince dolabı açıp llinaaa dolapta yiyecek hiçbirşey yok dışarıı çıkalımmı hayaattııımmmm

Haha aynı ben Bütün güzel şeyler sağlıksızdır diyerek devam ediyorum yaşamaya.
İskender mesela, şöyle bol tereyağlı. Napim yemeyeyim mi yani

Dayımı hatırlattın. Sofradaki herkesin tereyağ hakkından alıyormuş. :)) Onlar sevmiyor bana dökün diye. :))

Ayy neden yahu sağlıklı gıdalara alerjin mi var?

Karaciğer yağlanması mı? Bu seni endişelendirmiyor mu peki?

Kerevize haksızlık yapıyorsun.
Brokoliyi, kerevizi, karnabaharı,enginarı çok severim. Lahanayı da sırf sağlıklı diye tüketmeye çalışıyorum.

Evet tam zıtız. Sende bu gibi takıntıların olacağına ihtimal vermem. :))
Zaten yapı olarak çok rahat, relax biri değil misin ne yalan söyleyeyim bazen bu yanına imrenmiyor değilim.

Eğer yediğin etlerde yağlı kısımlar yoksa problem değil.

Konu sahibi benim konumu hatırlarsın. Hamur yiye yiye hamur gibi oldum :)
Bana yazdıklarını hiç unutmuyorum. Peki neyi degistirdin dersen hiç bir şeyi

O kadar seviyorum ki senin o sevmediklerini.

Ben öyle asla yaşayamam. Ne gezdigimden tat alırım ne izlediğim fılmden..

Yine de doğru olan senin yaptığın elbette. Bence böyle yaşamaya devam et ama haftanın bir gününü "saldım çayira" günü ilan et ve o gün gerçekten aklın başında yokmuş gibi ye iç yasa. Arada dağıtmak da lazım canım. Ben hiç toparlamiyorum o da iyi değil de tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…