- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.123
- 598
Ayy sağolun ama elim bir hastalığım varmış gibi söylemişsiniz.
Enişteniz halinden çok memnun mu peki? Merak ettiğim eşi bu durumdan şikayetçi mi?
Teşekkür ederim. :)
Karaciğere iyi geldiği doğru ama. Babam senelerdir alkol alır, karaciğeri mis gibi. Enginarlara doyamaz çünkü.
Ama karaciğer yağlanması bendede var ve benim- ki kızartma pişmez evimde.. Dışarıda hamburger pizza ağzıma sürmem.
Bak bak bunları söylemek için fırsat kolluyormuş.
Dışardan o kadar sıkıcı mı duruyoruz yahu.
Bilakis bize hiç mi hiç sıkıcı gelmiyor.
Bu arada enginar demişken, sendeki karaciğer yağlanması bende olsa (Allah korusun)
Canım karaciğerim benim diye hergün onu düşünür, günde 3 öğün enginar yerdim.
Off çiğ yufka.
Annem eve yufka aldığında 2 tane fazla alır ben didikleyip kaçırıyorum diye
O değil de olm ben ne biçim bir insanmışım valla şu başlıkta anladım haÇöp tenekesi gibi hatunmuşum meğer.
Yürü vive gidelim
Ama karaciğer yağlanması bendede var ve benim- ki kızartma pişmez evimde.. Dışarıda hamburger pizza ağzıma sürmem.
Enginar manyağıyımdır, kereviz kışın asla çıkmaz evimden..
Et ve sebzeyi orantılı yeriz ve tavuk organik sıfatındaki (çünkü emin olamıyorum) paraya kıyar yinede ondan ayda 1-2 kez tüketmeye çalışırız.
Her türlüsü mevsime göre..
Börek çörek ayda 1-2 o da mecburi çünkü eşim sabahları kahvaltısına destek yapsın diye..
Haftada en az 3 gün yürümeye çalışırım.. Havalar iyiyken her gün..
Kolestrolümde yüksek bazen..
Yani sadece beslenme ile olsa o zaman emin ol benim gibi yemek seçmeyen ve hep kendi pişiren birinde bunlar olmaz..
Buradaki görüntüm hamurlu baklavalı olabilir ama gerçekte o kadarda değil
Ahaha ben köklerime uygun, Anadolu tipi beslenme yapıyorum. Hamur işi, etO çiğ yufkanın içine saracaksın peyniri, ince kıyılmış maydanozu, löpp lööp götüreceksin.
Ve evet ben de fark ettim, sanki sen beslenmiyorsun Shot, şans eseri hayatta kalıyorsun
He valla tırsıyorum senden biraz. Tersleyiveriyorsun bir şey deyince
Cutemom deyince ondan cesaret aldım
Açıkçası biraz sıkıcı duruyorsunuz. Bu tabii yediklerinizden ötürü değil, sonuçta herkes farklı sebeplerle istediğini yer. Ama sağlıklı beslenmeye, sağlıklı yaşamaya bu kadar kafayı takınca etrafınızdakiler de bunu hissediyor, o nedenle biraz sıkıcı gibi olabiliyor. Yani tek odak noktanız "aman her şeyimi sağlıklı yapayım" oluyor gibi geliyor.
Yok benimle bir şey olmadı tabii. Ben başlık içinde seni eleştiren bazı üyelere verdiğin cevaplardan ötürü öyle dedim. Kesinlikle üslubunda bir şey yok, o konuda asla bir şey demem ama bende bazı üyeleri terslediğin veya alındığın kanısı uyandı. Hani hoşuna gitmeyecek bir şey söylediğinde kibarca tersleme potansiyelin var gibi :)Tersliyor muyum.
Neye dayanarak söyledin? :) Yani seninle bir tatsızlık yaşadığımızı sanmıyorum.
Yok ya tırsma lütfen.
Bu arada konu çok hızlı akıyor her mesajına yazamıyorum kusura bakma.
Ama yazdıklarını hep okuyorum.
Bana yönelik yaptığın eleştirilere hak veriyorum bir yerde.
Söylediğin iyi oldu ordan nasıl gözüktüğümüzü bilelim. :))
Doğru tespit aynen tek odak noktamız sağlıklı olması.
Hehe onu bende yapıyorumRaw foodu destekliyorum ben. Etimi çok az pişmiş, kırmızı yiyorum çünkü
Sarma sararken, köfte yaparken çiğ kıymalı içi atıveririm ağzıma
Çiğ hamur yemeyi çok severim ben de, un tüketirken tabi :)Hehe onu bende yapıyorum
Arada annem mantı yaparken çaktırmadan aşırmışlığım vardır
Birde kek hazırlayıp kalıba döktükten sonra dibini sıyırmasını severim
Elbette işe yarar fikirler paylaşıldı.Bunca yorumu elbette okuyamadim arkadaşım, işine yarar bir fikir buldun mu bilmem ama ben kendimden şöyle bir örnek vereyim size.
Yıllar evvel dışarıda tuvalete girmeyen, çantasında sabunlu bez veya sabunla dolaşan, her fırsatta elini yıkayan, sofrada tuzu birine uzatirken eli elime değerse yemeğe devam edemeyen, ısınmIş yemeği asla yemeyen bir gençtim.
Sonra uni.den mezun olunca 12 saat ayakta çalıştığım, günde yarimsardan bir saat yemek molası olan bir işte; avm de calismaya başladım. Yaşamak için yemek yemek lazım, sağlık için tuvalete gitmek lazımSonuçta bu takintilarimin hepsinden yavaş yavas kurtuldum. Evet hala bazı hassasiyetlerim devam ediyor.
Yani kısaca hayat standartinizi değiştirin, kendinizi oyalayin vakit bulamayın
Sevgiler
Ayy bari kahve ortak noktamız olsaymış.Çay kahveyle hiç aram yoktur, sevmem. Anca nadiren teklif edilmeden getirilmişse çayı içerim o kadar. Kahveyi de kırk yılda bir bol şekerli Türk kahvesi olarak içerim.
Tek istisnası white chocolate mocha. Yazın ice, kışın normal hiç affetmemÜstü de kremalı.
Ama kahve kültürüm yoktur pek, o yüzden Starbucks, Nero, Kahve Dünyası, Kahve Diyarı, bilumum Kahve Zımbırtısında içerim.
Ayy bari kahve ortak noktamız olsaymış.Bende kahve aşığıyımdır. Siyah çay sevmem.
O bahsettiğin mochayı ömrü hayatımda iki kere içtim. Aynen yaz-kış.
Resmen şeker ve kalori bombası.İçince rahatsızlandım. Keşke içmeseydim dedim.
Ağır gelmiyor mu gerçekten?
Alkol ve Su dışında ne içiyorsun peki? Senin yeşil çay falan içtiğini düşünemiyorum mesela.
Kahveyi ben de çok severim, gerçi bağımlıyım. Sütlü ve şekersiz içerim. İçmediğim zamanlar keskin bir baş ağrısı oluyor artık.Ayy bari kahve ortak noktamız olsaymış.Bende kahve aşığıyımdır. Siyah çay sevmem.
Alkol ve Su dışında ne içiyorsun peki? Senin yeşil çay falan içtiğini düşünemiyorum mesela.
Hımmmmm.Yok benimle bir şey olmadı tabii. Ben başlık içinde seni eleştiren bazı üyelere verdiğin cevaplardan ötürü öyle dedim. Kesinlikle üslubunda bir şey yok, o konuda asla bir şey demem ama bende bazı üyeleri terslediğin veya alındığın kanısı uyandı. Hani hoşuna gitmeyecek bir şey söylediğinde kibarca tersleme potansiyelin var gibi :)
Sıkıcı olma konusunda da, çevren de senin gibiyse zaten hiç sorun yoktur. Ha sıkıcı bulan arkadaşların için de çok dert olmuyor çünkü öyle kabul ediyoruz
Soda, elmalı veya limonlu.Ayy bari kahve ortak noktamız olsaymış.Bende kahve aşığıyımdır. Siyah çay sevmem.
İlk ve son olarak kaldı mı diyorsun.Benim yeşil çay içmişliğim varkuru kaysı ve badem içiyle hem de )
Evet onu zaman zaman hissettiriyorsun :) Ama farkındaysan önemli olan o zaten :)Hımmmmm.:)
Eleştiriye çok açık biri değilimdir. Ondan olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?