• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim,sorunlarım bitmez arkadaş!

muzlupasta72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
534
54
28
Diğer
Dertlerimle sizi sıkıyor olabilirim ama napayım,paylaşabileceğim kimsem yok :( Uzun uzun anlatacağım her şeyi ama lütfen seviyesiz,dalga amaçlı yorumlar olmasın :(

Mevzu tabi ki ''ailem''. Ergen zannedeceksiniz yine beni ama değilim,korkmayın.Ailem beni sevmiyor.Bu cümleyi okuduktan sonra ''hadi canım,sana öyle geliyordur,sevgilerini yansıtamıyorlardır'' falan diye düşünmeyin sakın.Ciddi ciddi sevmiyorlar beni...Keşke şu an karşımda olabilseydiniz de her şeyi,tüm geçmişimi,ailemi anlatabilseydim size bir bir...O zaman inanırdınız.Elimden geldiğince anlatacağım bazı şeyleri,hadi hayırlısı...

Evin en küçüğü ve tek kızıyım güya;ama yine değer görmüyorum ! 2 abim var,biri öğretmen,biri de tıp okuyor.Ailemde maalesef çocuk kayırma var :( Ben de öğretmenlik okuyorum.Abim tıp okuyor diye abime daha fazla para gönderiyorlar,bana daha az.Abime özel ev tuttular,ben ise yurtlarda sürünüyorum.Abim liseyi il dışında okumuştu ve resmen abim için evi taşımışlardı zamanında.Ben de liseyi il dışında okudum ama bir kere bile olsun beni ziyarete gelmediler :( Liseye kaydımı,üniversiteye kaydımı hep kendim yaptım,üstelik İstanbul gibi bir yerde.İstanbul gibi bir yerde okuyorum ve ailem bana sadece aylık 60 lira gönderiyor,şaka gibi değil mi?Bu yüzden hafta sonları marketlerde çalışıyorum,ürün tanıtımında bulunuyorum :(

Bunlar yeter mi acaba ailemin beni sevmediğine,önemsemidiğini anlatmak için?

Babam bana değer vermediğini itiraf ediyor zaten.Napalım,abin tıp,sen öğretmenlik okuyorsun diyo her zaman :( Annem desen babamdan daha beter...Acı ama,lise 2'ye kadar şiddet uygulamıştır bana.Babama kızardı,gelir hıncını benden çıkarırdı,abime yaranamazdı,gelir yine hıncını benden çıkarırdı...Üniversite birinci sınıftayken ayağımı sakatlamıştım ve ayağımı alçıya almışlardı,yaz tatiline denk gelmişti,arkadaşlarım evine git,ailen iyice bakar sana demişlerdi,oysaki gerçekleri bilseler böyle demezlerdi.Neyse,eve gideyim dedim.Babam o halimle beni otogardan bile karşılamadı :( Bir kere olsun hastaneye gelmemişlerdi benle...Şu an bunları yazarken ağlıyorum :'( Arkadaşlarım ailelerinden bahsederken o kadar kıskanıyorum ki onları :( Anne kavramını,baba kavramını, ''aile'' kavramını hep hayallerimde yaşattım ben.Beni seven ve benim de onları sevdiğim,mutlu mesut yaşadığımız bir ailem vardı hep hayallerimde...

Bu durumu onlarla konuşmaya çalıştım hayatım boyunca;ama onlar hep kaçtılar benden.Hiç dinlemediler beni.

Ailem çok fazla muhafazakar.Babam 5 vakit namazını da camide kılar.Ben de örtülü değilim.Bana dediği şey ne biliyor musunuz? ''Ben camilere gidiyorum,namaz kılıyorum,sen hala başını kapamıyorsun.Kızım diyemiyorum,utanıyorum senden'' ve gerçekten benim yanımda dolaşmıyor.Dışarda karşılaştık mı,yüzüme dahi bakmıyor,resmen utanıyor benden :(

Daha da anlatmama gerek yok sanırım :( durum bu.

Lütfen konu altına dalga geçilecek,saçma sapan şeyler yazılmasın :(

Ay Allahım yaaaa
resmen doğurduklarına pişmanmış gibi konuşuyorlar,öyle davranıyorlar.
çok kötü evlat ayırmak ya..bnmde 1 abim var bnde bi kaç bişi yaşamıştım zamanında.
sende artık bişi bekleme tatlım o zaman,kendi ayaklarının üzerinde dur ve fazla da muhattap olma derim.
tavrını koy,mesafe tut..
yaptığım kötü öneriler ama senin kıymetini anca böyle anlarlar belki :50:

Ay Allahım yaaaa
resmen doğurduklarına pişmanmış gibi konuşuyorlar,öyle davranıyorlar.
çok kötü evlat ayırmak ya..bnmde 1 abim var bnde bi kaç bişi yaşamıştım zamanında.
sende artık bişi bekleme tatlım o zaman,kendi ayaklarının üzerinde dur ve fazla da muhattap olma derim.
tavrını koy,mesafe tut..
yaptığım kötü öneriler ama senin kıymetini anca böyle anlarlar belki :50:

Beni anladığın için çok teşekkür ederim.Ama insan hep bi anne sevgisine,aile sevgisine ihtiyaç duyuyor :( Yani yaptığım işlerdn,başarılarımdan dolayı arkamda olmalarını istiyorum.Öss'de il birincisi olmştum zamanında,buna bile burun kıvırmış,dudak bükmüşlerdi :( Böyle bşy olabilir mi? Ne bileyim işte yaa :(

Beni anladığın için çok teşekkür ederim.Ama insan hep bi anne sevgisine,aile sevgisine ihtiyaç duyuyor :( Yani yaptığım işlerdn,başarılarımdan dolayı arkamda olmalarını istiyorum.Öss'de il birincisi olmştum zamanında,buna bile burun kıvırmış,dudak bükmüşlerdi :( Böyle bşy olabilir mi? Ne bileyim işte yaa :(

ya şaka gibi :53: bişi diyemiyorum artık.
acaba nerelisiniz? mesela sivasta kızları sevmezler,doğuda falan da öyle ya.
yani erkek çocuğu isterler,hatta doğsa adam bile öldürse afferim derler yani o derece :27:

cnm bnm ya Allah sabır versin. kndii kızına böyle bir muamele nasııl ypılır ya hemen hemen aynı derdi paylaşıyoruz. insanın sığındığı yer ailesi anası babasıdır. ama onlardanda sevgi göremeyince hayat zindan oluyor. arkadaşlarım babalarını anlatırlardı hayran hayran dinlerdim benden ses çıkmazdı. hiç değişmediler yıllardır böyleler. değişmeyeceklerinede karar verdim artık .. dua ediyorum Allah ım annem babamdan bile sevgi göremiyorum nasip olursa evlenince eşimin annesi babasından göreyim anne bba sevgisini die.. belki onlar kızı yerine koyup severler die. çok zor durum gerçekten. :(

Dualarımız aynıymış Kevsercim...Benim de tek umudum ilerde eğer nasip olursa eşimin annesinin,babasının beni kızları yerine koyup sevip,sayması :(

Çok zor bi durum,cidden çok zor bi durum :( Öyle bşy ki,sürekli ağlama pozisyonundasın.Otobüsteyim,kızını seven bi anne görüyorum,hemencecik ağlayıveriyorum :'( Film,dizi izlerken de öyle...Bıktım,cidden bıktım :(

Canım ya ALLAH yardımcın olsun.
Yazacak kelime bulamıyorum :ssz:
En kısa zaman da meslek sahibi olursunda onlara muhtaç yaşamazsın.

Dualarımız aynıymış Kevsercim...Benim de tek umudum ilerde eğer nasip olursa eşimin annesinin,babasının beni kızları yerine koyup sevip,sayması :(

Çok zor bi durum,cidden çok zor bi durum :( Öyle bşy ki,sürekli ağlama pozisyonundasın.Otobüsteyim,kızını seven bi anne görüyorum,hemencecik ağlayıveriyorum :'( Film,dizi izlerken de öyle...Bıktım,cidden bıktım :(

:'( bu yönüm eksik olduğu için ilerde anne olduğumda çocuğuma çok hassas davrancm. bir an olsun acaba annem babam beni sevmiyor mu sorusu bile geçmeyecek içinden inş. :( kndim yaşıyorum bu durumu. çocuğuma yaşatmıycam.

canım sık dişini, az kalmış, mezun oldugun sene KPSS'yi kazanmaya atanmaya bak. kendi ayakların üzerınde dur. kadına deger pek verılmıyor malesef... mazeret değil ama sosyal bir gerçeklik. çoğu insan kendi evladına bunu yapabılıyor malesef. onlar degışmez kolay kolay. sen yıne de saygılı davran. Allah göruyor.

Senin durumunu cok iyi anliyorum,.. ama düsünme gercekten bir zaman geliyor onlar sana muhtac oluyor ve senin pesinden kosuyorlar.. Emin ol bu vakitte düsündügünden daha erken olacak...Sen kendi ayagin üstünde durmaya bak, isini ve meslegini eline al ... Bunlarda geciyor...

Son düzenleme:
ALLAH yardımcın olsun kelin ilacı olsa başına sürermiş, benimde derdim okadar çokki kendime bile çare bulamıyorum, hayattan hiç zevk alamıyorum tam bir boşluk içindeyim, bu hayatta hiçbirşey beni mutlu etmiyor tek başıma ailemden uzak dağın başında bir yerde bana yapmadığı kötülük kalmyan bir adamla çocuksuz (çocuğum olmuyor) bir şekilde bekliyorum... kusura bakma kendi derdimi yazdım şunun için dünyada kendini tek sorunları olan biri olarak düşünüp üzülme diye, senin babanın yaptığı tabiki kötü benim babamın yaptıklarını bilsen haline şükrederdin, babam evi bile geçindirmezdi, bırak evi geçindirmeyi çocukluğum hep dayaklarla geçti....

ALLAH yardımcın olsun kelin ilacı olsa başına sürermiş, benimde derdim okadar çokki kendime bile çare bulamıyorum, hayattan hiç zevk alamıyorum tam bir boşluk içindeyim, bu hayatta hiçbirşey beni mutlu etmiyor tek başıma ailemden uzak dağın başında bir yerde bana yapmadığı kötülük kalmyan bir adamla çocuksuz (çocuğum olmuyor) bir şekilde bekliyorum... kusura bakma kendi derdimi yazdım şunun için dünyada kendini tek sorunları olan biri olarak düşünüp üzülme diye, senin babanın yaptığı tabiki kötü benim babamın yaptıklarını bilsen haline şükrederdin, babam evi bile geçindirmezdi, bırak evi geçindirmeyi çocukluğum hep dayaklarla geçti....

Çok üzüldüm :( Ben hep burdayım,mesaj falan atabilirsin,iletişime geçebiliriz.Destek olalım birbirimize...Aileden,arkadaştan,çevreden destek,sevgi görmüyorsak bari biz birbirimize destek olalım?

Çok üzüldüm..
Ama gerçek bu.. Şu an elinden bir şey gelmez. İşte bu sebeple bu konuya fazla takılmamalısın..
Sadece derslerine odaklan ve bu durumu nasıl pozitife çeviririm diye düşün..
Eline mesleğini al.. Paranı kazan, onlar olsa da olur olmasa da.. Zaten sen kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun...
Senin yaşında bir çok genç bunu başaramıyor.. Bunu artı olarak düşün...

Ve hayatta hepimizin bir sınavı var, seninki de bu.. Duygusallıkla bu işin üstesinden gelemezsin..
Gerçekleri gör ve kabul et.. Kendi hayatına odaklan...
Başarılar dilerim.. Hayal ettiğin her şeyi gerçekleştirirsin inşallah..

öncelikle dalga gecılecek bır tarafı yok konunuzun
cok acı ve gercek

evet cok guzel tespit yapmışsın canım ailen dediğin şahışlar maalesefki sadece biyolojik ailen gerisi içi boş fıçı

seni asla üzmek istemem ama zaten sen gerceklerı idrak edebılecek kapasitedesın ve fark etmıssın

ama aslaaaa ve kattiyen üzülme ..

çunku sen koluna altın bılezınzıgını takmıssın meslek sahıbı olacaksın

ÖĞRETMEN olacaksın bu ne büyük bir şereff

ALLAHIM bunu sana bahsetmıs bu kutsal görevı sana layık görmus bence bınlerce kez sukretmelısın ...

artık önüne bak gelecegın ıcın savaşş

eminim o kıymaetlı saydıkları abilerini

yaşlandıkları zaman yanlarında bulamayacaklar ve yıne senın eline bakacaklarr

ama sen asla annem baban gibi yapma olurmuu vicdanını asla köreltme sana uzanan elı asla gerı cevırme

emınım bır gun muhtac olurllar sana
ama sen bunları kafana takıptaa canını sıkmaa önune bak ıdeallerıne ulas elıne meslegını al dımdık ayakta durabıl sonra zaten dağ olsa duramaz karşında

.......
ALLAHIMA sığın RAABBİM o kadar buyukkı kımseye kaldıramayacağı yükü yüklemez...
sabırlı ol
ayrıca başını kapatmıyorsun dıye hıcbır anne baba kızından utanmamalı bu ne sacma bırseydır anlamıyorum
herkes kendınden meshuldur sen baba olarak uyarırsın ıyıyı kötuyu sevabı gunahı öğretırsın ki zaten karsısındakı kadın üni okuyan zekı bır ınsan anlayacagını anlamıstır

uygulaması kendısıne kalmıstırr...

sıkmanın zorlamanın alemı yok

herseyın bır zamanın var zaten elbet bırgun ıcınden gelecek ve yapacak bazı şeylerii
.......

babanız belkı kotulugunuzu ıstemıyor basınızı kapatmanız konusunda ama yanlış yönlendırıyor aslında farkında degıl
bu sekıl sızden utanma hareketlerıyle sızı daha cok sogutuyorr ...
guzellıkle anlatsaydı belkıde sız severek kapanacaktınız...
....
canım uzun oldu belkı ama canını sıkma olurmu ALLAH herkesı bırılerıyle sınarmışş senınde sınavın ailen mişş sabrett mükafatını elbet alırsın ya bu dunyada yada ahirette ..

SAYGILARR HOCAMM...:1::1::1:

öncelikle dalga gecılecek bır tarafı yok konunuzun
cok acı ve gercek

evet cok guzel tespit yapmışsın canım ailen dediğin şahışlar maalesefki sadece biyolojik ailen gerisi içi boş fıçı

seni asla üzmek istemem ama zaten sen gerceklerı idrak edebılecek kapasitedesın ve fark etmıssın

ama aslaaaa ve kattiyen üzülme ..

çunku sen koluna altın bılezınzıgını takmıssın meslek sahıbı olacaksın

ÖĞRETMEN olacaksın bu ne büyük bir şereff

ALLAHIM bunu sana bahsetmıs bu kutsal görevı sana layık görmus bence bınlerce kez sukretmelısın ...

artık önüne bak gelecegın ıcın savaşş

eminim o kıymaetlı saydıkları abilerini

yaşlandıkları zaman yanlarında bulamayacaklar ve yıne senın eline bakacaklarr

ama sen asla annem baban gibi yapma olurmuu vicdanını asla köreltme sana uzanan elı asla gerı cevırme

emınım bır gun muhtac olurllar sana
ama sen bunları kafana takıptaa canını sıkmaa önune bak ıdeallerıne ulas elıne meslegını al dımdık ayakta durabıl sonra zaten dağ olsa duramaz karşında

.......
ALLAHIMA sığın RAABBİM o kadar buyukkı kımseye kaldıramayacağı yükü yüklemez...
sabırlı ol
ayrıca başını kapatmıyorsun dıye hıcbır anne baba kızından utanmamalı bu ne sacma bırseydır anlamıyorum
herkes kendınden meshuldur sen baba olarak uyarırsın ıyıyı kötuyu sevabı gunahı öğretırsın ki zaten karsısındakı kadın üni okuyan zekı bır ınsan anlayacagını anlamıstır

uygulaması kendısıne kalmıstırr...

sıkmanın zorlamanın alemı yok

herseyın bır zamanın var zaten elbet bırgun ıcınden gelecek ve yapacak bazı şeylerii
.......

babanız belkı kotulugunuzu ıstemıyor basınızı kapatmanız konusunda ama yanlış yönlendırıyor aslında farkında degıl
bu sekıl sızden utanma hareketlerıyle sızı daha cok sogutuyorr ...
guzellıkle anlatsaydı belkıde sız severek kapanacaktınız...
....
canım uzun oldu belkı ama canını sıkma olurmu ALLAH herkesı bırılerıyle sınarmışş senınde sınavın ailen mişş sabrett mükafatını elbet alırsın ya bu dunyada yada ahirette ..

SAYGILARR HOCAMM...:1::1::1:

Ne uzunu,ne sıkılması...Cümlelerin,kelimelerin,okuyup bana deramn olabildiğin için çok,çok teşekkür ederim ...

Tek tesellim altın bileziğim zaten...Atandım mı,gerisi kolay...Dualarınızı eksik eylemeyin yeter ki...Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

rica ederım benım çenem bir pırttı mı mazallah tutabılene aşk olsun konusrda konusurum ama BOŞ konuşmam işte orası mantıklı

ıcını bır nebzede olsa ferahlatabıldıysem ben ve arkadaşlarım ne mutlu bizee

psikologmuyum hayırr

ama bazen burası ınsana psikologtan daha ıyı gelıyor

bana her daım özel mesaj taabılırsın her sıkıldııgnda her daraldıgındaa

RABBIM YAR VE YARDIMCIN OLSUN KARDESIM

hoşça bak zatına :)

Back