bence sorun geçmişte halledemediğiniz meseleler. ta ilk baştan, ailenizden, inançlarınızdan vs kaynaklanan stres.
şöyle bir şey önerebilirim, inancınızı, ailenizin size öğrettiği istemeyerek de olsa sorumluluk bilinciyle yapmak zorunda hissettiklerinizi bir düşünün. eğer bu kalıplar olmasaydı, içinizden geldiği gibi nasıl davranırdınız, bunu sorgulayın. bilemiyorum belki çok otoriter bir aileniz vardı. belki sizin dindar biri olmanız için çok uğraştılar, belki size bir çok ahlaki değer yüklemesi yaptılar. siz bir düşünün, kendi değer yargılarınız gerçekten size öğretilenlerle örtüşüyor mu? çünkü gördüğüm kadarıyla modern bir kadın olduğnuuzu düşünsem de içinizde o mahalle baskısını hissediyorsunuz. bu kızlık zarı meselesiyle kocanızın size sahip olamadığı mevzusunu ilişkilendirmişsiniz. gerçekten ne alaka dedirtiyor insana. demek ki bu kızlık zarı mevzusuna gerçekten takılmışsınız.
bir de nacizane tespitim, çok korkuyorsunuz. gelecekte baba evine gidemem, yeni düzen kuramam gibi gelecek kaygısına çok kapılıyorsunuz. bence şuanki mutlu olma/olmama durumunuzu sorgulamalısınız? evliliğim beni mutlu ediyor mu? eşimle beraberken zaman hızlı mı geçiyor yoksa işkenceye mi dönüşüyor bu zaman dilimi? birlikteyken eğleniyor muyuz? canım sıkkın olduğunda onla konuşmak beni rahatlatıyor mu? o benimle birlikte olmaktan keyif alıyor mu? onla seviştiğimde mutlu oluyor muyum? bu soruları sormalısınız. kimsenin evliliği mükemmel olmadığı gibi hayat da zaten mükemmel değil. evliliğinizin artılarını eksilerini bir araya getirip kendi değerlendirmenizi yapmanız daha doğru olur.
başka bir tespit, kendinizi başka erkekleri beğendiğiniz için suçluyorsunuz.(belki yanılıyorum) ama bence kendinizi suçlamayın. her insan karşı cinsi hoş, çekici bulabilir. benim eşim de başka bir kadını zarif, seksi, güzel vs bulabilir. bundan asla rahatsız olmam.ama bu sadece beğeni boyutunda kalmalı aksi olursa evlilikte güven duygusu zedelenir. bu dengeyi iyi tutturmak lazım.(terazi burcuymuşsunuz bence bunu en iyi siz gibi biri başarır. bende teraziyim bu arada:)) kendinizi başka erkekleri hoş bulduğunuz için suçlamamalısınız. yeter ki evlendiğiniz kişiye karşı sorumlu olduğnuzu aklınızdan çıkarmayın.birini beğendiğiniz için onunla öpüşmek, sevişmek zorunda değilsiniz değil mi?
bunların içinde en çok düşünmeniz gereken konu bence evliliğiniz. bunu çok iyi düşünün, diğer konuları evlilik meselesini hallettikten sonra da yoluna koyabilirsiniz. ve gelecek konusunda çok kafa yormayın olacak olan zaten oluyor. hatta hiç hesapta olmayan şeyler bile oluyor.
ayrıca biraz daha pozitif yaklaşmanızı tavsiye ederim. hayat artılarla eksilerle dolu. mesela şuan size o kadar olumsuz can sıkıcı şey yazabilirdim ama daha yapıcı olanlarını seçtim. hayat sizin seçtiklerinizden oluşuyor. korkuyu kaygıyı seçerseniz sizin hayatınız onlardan ibaret olur. önce sizi neyin mutlu ettiğine karar verin ve mutlu olmak için ne gerekiyorsa yapın. kendinizi kuruntularınıza esir etmeyin. sevgiler