Çok tezat canım o gitme deyince bende hiç gitmedim onla gittim üç gün durdum geldim ben o kadar kafasız bir insanım işteEvladına bu kadar bağlı adamın bebeğinin bakımıyla hiç ilgisinin olmaması çok tezat değil mi ?
Bence her şekilde izninizi sonuna kadar kullanın bu karmaşa bitsin. Sonrasında bakıcı olur kres olur kv birakmak istemiyorssniz eşiniz de bakamayacaksa böyle bir sık oluyor.İçimden biraz da öyle geliyor iki sene olmasın varsın 20 aylık felan olsun diyorum eşim bakar mı diyorum ama yine eşim güvendirmezse kendini ben gündğz çalışıyorum gece yorgun oluyorum derse o zaman ne yaparım diyorum ya da belki bakabilir kimseye de muhtaç kalmamış olurum diyorum kayınvalide baksa idi eğer bakıcıya vereceğim para neyse aynen ona teslim edecektim zaten elimizden gelen desteği yapıyoruz ama nazlanan bir insanla uğraşmak üstelik bebeğime bakarsa daha çok görüşeceğim şu şöyle bu böyle diyecek sinirlerim bozulacak ne yapacağımı şaşırdım
Bilmiyorum bir sene daha evde durmak fikri beni çok korkutuyor köreldiğimi hissediyorum2 yasa kadar bekleyin bence maddi imkanlar yerindeyken bu kadar kaosa gerek yok
ya lutfen kendinize acimayi birakin cok dramatik cumleler kullaniyorsunuz inanin oyle bir durumunuz yok .gurbette dogum yapmayan arkadasjm yoktur ben de dahil .herkes olumsuz taraflara odaklanmayi birakip hayatin keyfini cikariyor siz ise kendinizi darliyor gibisiniz inanilmaz negatif dusunuyorsunuz terapi falan alin .iki dakika da bogulduk su konudaCanım gerçekten çok yoruldum yalnız başına gurbette doğum yaptım 1 hafta sonra yapayalnızım o günden beri ben yapayalnızım evladıma bakmayı çok seviyorum ama ben eski beni çalışan beni mutlu beni de özlüyorum çalışan annelere arkadaşlarıma bakıyorum düzenlerini oturtmuşlar. İşten çıkıyorlar bebekleri ile parka gidiyorlar tatillerinde değerlendiriyorlar bağımsızlar kimseyle bağları yok ben bu hale ne zaman geleceğim ben milletin nazını çekmekten çok yoruldum istifa etmeyi şu yüzden dddim eşim gerekirse istiyorsan çalışma diyor istifa et diyor yani o konudan tamamen sıyrılıp çıkıyor
git işte koca herif o da başının çaresine baksın. Biraz ses çıkar içinde yaşadıklarından ne eşinin haberi var ne annesinin haberi var kimse farkında değil. Bu psikoloji önce sana daha çok çocuğuna zarar.Canım evleneli 3 sene olcak inanır mısın daha bir kere bile tek başıma ailemin yanına gitmedim çünkü eşim duygu sömğrğsğ yapıyor ben ne olurum siz yokken sizi özlerim annemgile de gitmem bilmem ne onla gideriz onl döneriz
Yalnız başına degildiniz esinizde vardı ki yalnız basina gurbette doğum yapan tek kişi siz değilsiniz. Bu kadar drama gerek var mı cidden? Bende evlendikten sonra başka bir şehire geldim doğum yaptığım ilk günler hariç sonrasını kendimiz hallettik arada destekler dışında ki o da nadirdir yani. Bizim akraba olarak kimse yok yasadigimiz yerde üstelik 2 çocuk büyüttük ve ben çalışmıyorum ama böyle dram bilmiyorum ben yani. Sonuçta çocuk yapıyorsak ileriyide düşünmüş olmamız gerekiyor.Canım gerçekten çok yoruldum yalnız başına gurbette doğum yaptım 1 hafta sonra yapayalnızım o günden beri ben yapayalnızım evladıma bakmayı çok seviyorum ama ben eski beni çalışan beni mutlu beni de özlüyorum çalışan annelere arkadaşlarıma bakıyorum düzenlerini oturtmuşlar. İşten çıkıyorlar bebekleri ile parka gidiyorlar tatillerinde değerlendiriyorlar bağımsızlar kimseyle bağları yok ben bu hale ne zaman geleceğim ben milletin nazını çekmekten çok yoruldum istifa etmeyi şu yüzden dddim eşim gerekirse istiyorsan çalışma diyor istifa et diyor yani o konudan tamamen sıyrılıp çıkıyor
Canım üç senenin birikimi bu yazdıklarım bunalmadım sebebi bu benim.ya lutfen kendinize acimayi birakin cok dramatik cumleler kullaniyorsunuz inanin oyle bir durumunuz yok .gurbette dogum yapmayan arkadasjm yoktur ben de dahil .herkes olumsuz taraflara odaklanmayi birakip hayatin keyfini cikariyor siz ise kendinizi darliyor gibisiniz inanilmaz negatif dusunuyorsunuz terapi falan alin .iki dakika da bogulduk su konuda
Canım inan çocuğa kim bakacak konusunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum işin ucunda çocuk olunca insan binbir yerden düşünüp taşınıp karar veriyor benimki de o hesap. Canım çalışmayan anne ile çalışan anne kaygısı çok farklı buna emin olabilirsinYalnız başına degildiniz esinizde vardı ki yalnız basina gurbette doğum yapan tek kişi siz değilsiniz. Bu kadar drama gerek var mı cidden? Bende evlendikten sonra başka bir şehire geldim doğum yaptığım ilk günler hariç sonrasını kendimiz hallettik arada destekler dışında ki o da nadirdir yani. Bizim akraba olarak kimse yok yasadigimiz yerde üstelik 2 çocuk büyüttük ve ben çalışmıyorum ama böyle dram bilmiyorum ben yani. Sonuçta çocuk yapıyorsak ileriyide düşünmüş olmamız gerekiyor.
Tamam da her şey zamanla. Siz de o günlere ulaşacaksınız. Bağımsız olmak istiyorsanız bakıcı ttutacaksınız. Milletin nazıyla işiniz yok. Kayinvalide çocuğa bakmak istemiyor zaten.Canım gerçekten çok yoruldum yalnız başına gurbette doğum yaptım 1 hafta sonra yapayalnızım o günden beri ben yapayalnızım evladıma bakmayı çok seviyorum ama ben eski beni çalışan beni mutlu beni de özlüyorum çalışan annelere arkadaşlarıma bakıyorum düzenlerini oturtmuşlar. İşten çıkıyorlar bebekleri ile parka gidiyorlar tatillerinde değerlendiriyorlar bağımsızlar kimseyle bağları yok ben bu hale ne zaman geleceğim ben milletin nazını çekmekten çok yoruldum istifa etmeyi şu yüzden dddim eşim gerekirse istiyorsan çalışma diyor istifa et diyor yani o konudan tamamen sıyrılıp çıkıyor
Öyle kocayı boşayıp hem kocadan hem ailesinden kurtulmaya ne dersin ?Canım hiç keyif almıyormuşlar bu düşünceler sürekli peşimde şimdi olmasa yarın yarın olmasa oku yaşında ben bu çocuğum ile işe gitmek devam etmek zorundayım eninde sonunda bu mesele karşıma çıkacak ayrıca ben onlara çocuk mocuk bırakıp gelemem tozamam o an da binbir laflarıyla pişman eder hem bakmak istiyor hem binbir laf söylüyor yani ne yapmaya çalıştığını ben de anlamıyorum açıkçası benim ona muhtaç oldugum
yapamıyorum canım bu dediklerini ben yapamıyorum evet aynen de ben bu yazıklarım gibiyim ezik gibi lafları yiyorum sonra kalkıpçay dolduruyorum bebeğe bakamayıza getiriyorlar lafı sonra onlara muhtaç olduğumuzu bilip yok bakarız bilmem ne diyorlar sonra ben kalkıp kahve felan yapıyorum öyle bir eziklik yani gerçekten çok mutsuzum evde durmakta istemiyorum bunaldım çok bunaldım ama yavrumdan bunalmadım ben bir an evvel çalışan anne tarafıma geçmek istiyorum ama nasıl olacak onun da bilmiyorum eşim hiçbir şeye yardım etmiyor eve hiçbir şeye aklınıza gelen ne varsa eşim onlardan hiçbirini yapmıyor
Yok kimsenin haberi Güleryüz’üm hiç eksiltmedim ama bu insanlar için değer migit işte koca herif o da başının çaresine baksın. Biraz ses çıkar içinde yaşadıklarından ne eşinin haberi var ne annesinin haberi var kimse farkında değil. Bu psikoloji önce sana daha çok çocuğuna zarar.
Senin bana ne faydan var vasat herif çöktünüz tepeme kabus gibi de. Beni düşündüğün mü var bana ne senden de. İnji diye bi şarkıcının şarkısı var ya onun gibi böyle bi hareketlen yahu.
Stres atarsın hem iyi gelir
Canım bilmiyorum ne yapacağıma karar veremiyorumTamam da her şey zamanla. Siz de o günlere ulaşacaksınız. Bağımsız olmak istiyorsanız bakıcı ttutacaksınız. Milletin nazıyla işiniz yok. Kayinvalide çocuğa bakmak istemiyor zaten.
Esas kizmaniz gereken eşinize tek laf etmeyip kayinvalidenize bilenmeyin boşuna. Yok gündüz çalıştım yoruldum bakamam dermişmiş. Yok ya!
Evet canım ben yapamam çünkü neden biliyor musun ben bu adımı atarsam her şeyi göze almak zorunda olduğumu biliyorum arkamdan yapılacak dedikoduları bizim gelin meğer böyleymişleri çünkü beni o kadar iyi biliyorlar ki daha geçen ay 30 tane küçük altınım vardı onlara verdim borçları varmış yanı eşimle tartışmalarımız artacak sen şöyle dedin ben böyle dedim bende bu sebeple bunları göze alamıyorum ve sesimi çıkartmadan aramızı iyi tutarak yoluma bakıyorum böyle olmasının en büyük sebeplerinden biri de yani bu kadar ezilmemin ben yalnızım mesela görümcem asla ezilmez neden çünkü ailesi de yanında oturuyor yakınındaÖyle kocayı boşayıp hem kocadan hem ailesinden kurtulmaya ne dersin ?
Valla güzellikle yapmıyorsa kendini göstererek yaptır. Bir şekilde orta yol bulunması lazım. Bu zamana kadar evdeydin, şimdi hem anne hem çalışan hem de yorulabilen bir kadın olarak devam edeceksin. Bu durumda evle ve çocukla ilgilenmeye mecbur, daha da düzelmezse bu adamla ömrünü geçirmek için motivasyonun olacak mı gerçekten?
Eş ailesine de açıkça sor, az kaldı ben işe başlayacağm ya da uzatacağım bana kesin kararınızı söyleyin derim. Ağızlarından bir cevap çıksın. Sen de yolunu gör.
He ben senin yanında olsam bakıcı ayarlayıp işe başlarım, yemekleri temizliği kocamla birlikte yaparım, yapmıyorsa temizlikçi parasını söke söke ödetirim. Ama çocukla ilgilenme konusunda taviz vermem. Babalık yapmak zorunda. Eş ailesine asla müdana etmem ve işimi de bahane edip görüşmeleri en minimuma indiririm. Ama malesef senin hiçbirini yapacağını sanmıyorum. Valla ne diyeyim giden gün senden, gittikçe bozulan psikoloji de, bence hayatının iplerini eline al.
İşte sende bu kaygıyı istersen erteleyebilirsin bunu anlatmaya çalışıyor aslında şuan herkes. Sonrasında da yine insanlar nasıl yapıyorsa sende o şekilde yaparsın. Tabiki kaygılarımız bir olamaz ve eminim çok zordur bebeğini birisine emanet etmek. Ben zaten bunu gözealamadigim için çalışmıyorum senelerdir. İleride düşünüyorum. Tamam çok zor seni anlıyorum ama seçeneklerin var bunu demek istiyoruz.Canım inan çocuğa kim bakacak konusunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum işin ucunda çocuk olunca insan binbir yerden düşünüp taşınıp karar veriyor benimki de o hesap. Canım çalışmayan anne ile çalışan anne kaygısı çok farklı buna emin olabilirsin
Maddi sıkıntınız yoksa izninizi 2 yıla tamamlayın derim. Çok bunaldığınız zamanlar haftada 1-2 kez kayınvalidenize bırakıp alışverişe , yürüyüşe , arkadaşlarla çay kahveye çıkın. Emin olun çok iyi gelecektir size. Ben de çok bunaldım işi özledim ama benim de bebeğim de 13 aylık ben çözümü böyle buldum. Haftada 1-2 yarım gün kayınvalideme bırakıp işe kaçıyorumMerhaba kızlar. Doğum yaptığım günden beri bir an olsun evde olduğuma sevinemedim. Doğum yaptığım günden beri benim çocuğuma kim bakacak kaygısından keyifli vakit geçiremedim.
hemşireyim devlet hastanesinde. 1 senelik ücretsiz izine ayrıldım bebeğim şu an 12 aylık. Yani iznim bitiyor. Ramazandan sonra başlayacağım diye karar vermiştim o zaman bebeğim 14 aylık olacak. Durum şu ki kayınvalidem bebeğime bakmak çok istiyor gibi görünüyor ama zor geliyor ve nazlanıyorda nazlanıyor. Bunu eşimde görüyor bana diyorki e sende gönlünü yapmaya çalış, nazla diyor kısaca.bakıcıya emanet etmek istemiyorum. Bakıcıya verene kadar iznimi 2 yıla kadar uzatayım diyorum ama gerçekten çok bunalmış vaziyetteyim. Hastanem evimin karşsında o kadar ki yakın. Nöbet isteyip dilekçe yazayım diyorum kurumum izin veriyor haftada iki veya üç kere nöbete gideyim diyorum eşim gündüz mesai çalışıyor gece evde. Bu seferde eşimin bebek bakımıyla uzaktan yakından alakası olmadı bir senedir ben yokken çocuğa bakamaz çocuğum biberon tutmuyor gece beni emerek uyuyor o kadar çaresizimki ne olur bana akıl verin
Ya nolur yanlış anlamayın, iyi niyetten söylüyorsunuzdur eminim. Ama her mesaja canım diye başlamışsınız bütün konuda. Yani kendimi mahalle kuaföründe hissettimCanım bilmiyorum ne yapacağıma karar veremiyorum
Canım haklısın babası baksa ah keşke insanın içi nasıl rahat olur zaten sağlıkçılar genelde böle yapıyor ama çoğunun çocuğu artık 3 yaşından büyük oluyor öyle babaları bakıyor bir an içimden öyle yapmak geliyor diyorum eşime ben çalışacağım sen bakacaksın diyorum tamam diyor o da ben bakarım diyor ama hiç umudum yok yarın ben bakamıyorum derse ben o zaman ne yaparım vurdumduymazlık çok fazla eşimde ne çocuk giydirmeyi bilir ne altını değiştirmeyi ne yemek yedirmeyi hiçbir şey bilmez ne uyutmayı kabus gibi üstelik eve gelince yemekten sonra direk uuur yani hali hiç olmaz ben bu adama nasıl evlat emanet edeyim babası bile olsaBen olsam baktırırım babaya, hem de baba çocuk bağı oluşur.
Inanılır gibi değil, koca adam kendi çocuğuna bakmaktan mı kaçıyordümdüz söylerim, ben işe gidicem hazır ol sen bakıcaksın her şeyi öğretiniceksin derdim. Evde baba varken kimsenin derdini çekmeyin.
Onların yetiştirdiği çocuk eşim bakmak istemiyor demekki içinden çocuğun bakımı ile bir şey yapmak gelmiyor demekki daha da hala benden ikinci çocuğu istiyor kesinlikle ben düşünmüyorum tek başına bakmak o kadar zor ki