Benim bebeğim ne olacak

Haklısın canım haklısın hata bende haklısın ama ne yapayım ben istifa mı edeyim o kadar çok sevdiğim severek yaptığım biricik mesleğim ve bir yandan da biricik canım kızım. O kadar çaresizimki
İstifa edin diyen yok ki memuriyetin getirdiği iki senelik izin hakkını kullanabilirsin diyoruz.

Memur olmak için millet kendini paralıyor. Kreş, bakıcı hiçbir şey ayarlamamak için memurluktan istifa edecekseniz siz bilirsiniz tabi.

Biliyorum ama evde olduğum sğrece eş ailesi ile durmadan görüşmek beni bıktırdı bir sene daha tahammül etmek istemiyorum hem çocuğuma bakmıyorlar hem durmadan onların gönüllerinizi nazlıyorum hürmet ediyorum ben kendimden nefret eder oldum
Siz bunları göze alarak çocuk yaptınız değil mi?Büyükanneler çocuk bakmak zorunda değiller,siz de onlara hizmet ve hürmet etmek zorunda değilsiniz.

Valla ama sen de hiçbir çözüme gelmiyorsun konu sahibi 😂 yani bu öyle çok karmaşık bı matematik problemi degil ki iki üç seçenek var zaten hepsine no'sun biz napalim😂 maddi zorluk yokken 14 aylık bebeği bakiciya/kreşe/babaanneye bırakmak normal değil bence ne derseniz deyin. Babaanne okey dese bile ne verebilir ki yaşlı kadın kucucuk çocuğa. Onun gelişimine katkı sağlayacak çeşitli etkinlikler yapmaya, günde iki üç kere bile olabilecek şekilde dışarıda hava alıp enerjisini atmaya, en önemlisi de anne şefkatine doymaya ihtiyaci var. Babaanne eve tikip eline TV telefon tablet verecek belki zar zor biraz biseyler yedirecek. Yazık değil mi çocuğa

Haklısın canım haklısın hata bende haklısın ama ne yapayım ben istifa mı edeyim o kadar çok sevdiğim severek yaptığım biricik mesleğim ve bir yandan da biricik canım kızım. O kadar çaresizimki
Ya bunalmanızı çok iyi anlıyorum da yarattığınız dramayı anlamıyorum. Çocuk sahibi olmak için memurluktan iyi şartlar ben bilmiyorum. Siz istifa diyorsunuz. İstifa edince daha mı az bunalacaksınız. 1 yıl daha çocuğunuza bakıp işe başlayacaksınız. Çocuk da kreşe gidecek. Bitti gitti. İstifa ne alaka şimdi.

Zaten birkaç tane şık var
Ya büyüklerinizden biri bakacak
Ya kreşe vereceksiniz
Ya izninizi uzatacaksiniz.

Babannenin bakmasını istemiyorsunuz, böylece bir şık elendi.
Kreşe yanasmiyorsunuz, hoop bir şık daha gitti.
E geriye tek bir şık kaldi...

Düşünüp karar vereceksiniz.

Bu kadar dramaya gercekten gerek yok..

Evet çok küçük canım bende düşünmüyorum kreş. Ama çok bunaldım anım çok. Kayınvalidegil ile yakınız arabayla 10 dakika evler durmadan durmadan onlarla görüşmekten de artık çok sıkıldım işime gücüme bakmak istiyorum
Ben degil kayinvalidem bunalsin yani...:işsiz:

Maddi imkansızlıktan işe gireceğim deseniz tamam diyeceğim de bunaldım ne demek ya? O bebek bu dünyaya “annem bunaldı beni en bağımlı olduğum zamanda tek bırakıyor” diye düşünerek mi geldi?. Öyle getirmediniz bence. Ya bunaldım ne demek hayret bi şey doğrusu. Bir de hiçbir şeyi hazırlamamışsınız. Ne bebek emmeyerek uyumayı öğrenmiş, ne babaya sorumluluk verilmiş, hiçbir şey yapmamışsınız ve çocuğun birden bunları hayatından çıkarmasını mı bekliyorsunuz? Hele memeyi? Nasıl olacak mesela o iş? Nasıl başedecek o bebek?
Olsun ama annesi bunalmasın yeter!
Ya arkadaş Allah aşkına önünü arkasını düşünmeden kimseye güvenerek çocuk yapmayın Allah Peygamber aşkına! Yazık ya!

Ayrıca ara sıra siz gidip kayinvalidenize bırakın çocuğu kendinize vakit ayırın gezin tozun. Bazen insan kendini sudan çıkmış balık gibi hissedebiliyor olduğu durumdan bunaliyor ama durumunuzu güzelleştirmek de sizin elinizde küçücük çocuğunuz var onunla güzel vakit geçirmeye bakın. Kendinizi sıkışmış hissetmeyin cocugunuzla beraber sosyallesip ozgurlesin
Canım hiç keyif almıyormuşlar bu düşünceler sürekli peşimde şimdi olmasa yarın yarın olmasa oku yaşında ben bu çocuğum ile işe gitmek devam etmek zorundayım eninde sonunda bu mesele karşıma çıkacak ayrıca ben onlara çocuk mocuk bırakıp gelemem tozamam o an da binbir laflarıyla pişman eder hem bakmak istiyor hem binbir laf söylüyor yani ne yapmaya çalıştığını ben de anlamıyorum açıkçası benim ona muhtaç oldugum
Senin komple evlilikte sorun var konu sahibi.

Çalışsan da stresinin biteceğini sanmam.
Kendi çocuğunun hiç birşeyiyle ilgilenmeyen bir şambabası kocan var, çocuğu özledik bahanesiyle zırt pırt evine kurulup kendine hizmet ettiren bir koca ailesi var.
Sen sınır çizmeyi bilmiyorsan, çalışsan da yine gelmeye devam edeceklerine emin olabilirsin. Bu defa hem zaten yorgunum hem de ağırlamaktan bıktım diyeceksin.
Bence çocuğun bakımıyla birlikte her şeyi ve herkesi hizaya getirip düzene sokman lazım.

Bir tanıdığımızın kaynanası böyle torun oldu diye zırt pırt kızın evine geliyordu. Bir gün yine habersiz gelmiş, kız kapıyı yarım aralamış ve çocuk uyudu geceden beri uyuyamadık anca daldı ben de şimdi uyucam sen git sonra gelirsin demişti. Kaynana arkasından dedikodu kazanını güzelce kaynattı tabi. Ama kız önce kendine sonra eşine güveniyordu, ev hanımı olmasına rağmen. Senin elinde memuriyetin varmış göster dişini biraz.

Koca ailesi gelmesin diye kendini işe başlamak zorunda hissetmek inanılmaz bir psikolojik baskı. Onun yerine memuriyetinin iki sene imkanından faydalan ve eş ailesinin evinden ayağını kesmesen de aza indir. Yoksa huzursuzluğunun yine bitmeyeceğine aksine artacağına eminim.
yapamıyorum canım bu dediklerini ben yapamıyorum evet aynen de ben bu yazıklarım gibiyim ezik gibi lafları yiyorum sonra kalkıpçay dolduruyorum bebeğe bakamayıza getiriyorlar lafı sonra onlara muhtaç olduğumuzu bilip yok bakarız bilmem ne diyorlar sonra ben kalkıp kahve felan yapıyorum öyle bir eziklik yani gerçekten çok mutsuzum evde durmakta istemiyorum bunaldım çok bunaldım ama yavrumdan bunalmadım ben bir an evvel çalışan anne tarafıma geçmek istiyorum ama nasıl olacak onun da bilmiyorum eşim hiçbir şeye yardım etmiyor eve hiçbir şeye aklınıza gelen ne varsa eşim onlardan hiçbirini yapmıyor

Merhaba kızlar. Doğum yaptığım günden beri bir an olsun evde olduğuma sevinemedim. Doğum yaptığım günden beri benim çocuğuma kim bakacak kaygısından keyifli vakit geçiremedim.
hemşireyim devlet hastanesinde. 1 senelik ücretsiz izine ayrıldım bebeğim şu an 12 aylık. Yani iznim bitiyor. Ramazandan sonra başlayacağım diye karar vermiştim o zaman bebeğim 14 aylık olacak. Durum şu ki kayınvalidem bebeğime bakmak çok istiyor gibi görünüyor ama zor geliyor ve nazlanıyorda nazlanıyor. Bunu eşimde görüyor bana diyorki e sende gönlünü yapmaya çalış, nazla diyor kısaca.bakıcıya emanet etmek istemiyorum. Bakıcıya verene kadar iznimi 2 yıla kadar uzatayım diyorum ama gerçekten çok bunalmış vaziyetteyim. Hastanem evimin karşsında o kadar ki yakın. Nöbet isteyip dilekçe yazayım diyorum kurumum izin veriyor haftada iki veya üç kere nöbete gideyim diyorum eşim gündüz mesai çalışıyor gece evde. Bu seferde eşimin bebek bakımıyla uzaktan yakından alakası olmadı bir senedir ben yokken çocuğa bakamaz çocuğum biberon tutmuyor gece beni emerek uyuyor o kadar çaresizimki ne olur bana akıl verin
İmkanıniz varsa izni 2 yıl kullanın sonrasında nöbet usulüne geçmeniz daha iyi olur bence. Evet bunalmış olmanızı anliyorum ama bu zamanlar bir daha gelmeyecek ve kv ile ugrasmamista olursunuz bu süreçte. Hem sonrasında eşinizin bakması da daha kolay olur.

bence siz bi süre kendi ailenizin yanına gidip ortam değiştirin. Ya da psikoloğa falan gidin.
Canım evleneli 3 sene olcak inanır mısın daha bir kere bile tek başıma ailemin yanına gitmedim çünkü eşim duygu sömğrğsğ yapıyor ben ne olurum siz yokken sizi özlerim annemgile de gitmem bilmem ne onla gideriz onl döneriz

birak istifa etmeyi izni bile uzatmak istemiyorsunuz ki nereden cikti bu ? tavirlariniz dunya yanmis gibi bi sakin olun

Canım evleneli 3 sene olcak inanır mısın daha bir kere bile tek başıma ailemin yanına gitmedim çünkü eşim duygu sömğrğsğ yapıyor ben ne olurum siz yokken sizi özlerim annemgile de gitmem bilmem ne onla gideriz onl döneriz
Evladına bu kadar bağlı adamın bebeğinin bakımıyla hiç ilgisinin olmaması çok tezat değil mi ?

İmkanıniz varsa izni 2 yıl kullanın sonrasında nöbet usulüne geçmeniz daha iyi olur bence. Evet bunalmış olmanızı anliyorum ama bu zamanlar bir daha gelmeyecek ve kv ile ugrasmamista olursunuz bu süreçte. Hem sonrasında eşinizin bakması da daha kolay olur.
İçimden biraz da öyle geliyor iki sene olmasın varsın 20 aylık felan olsun diyorum eşim bakar mı diyorum ama yine eşim güvendirmezse kendini ben gündğz çalışıyorum gece yorgun oluyorum derse o zaman ne yaparım diyorum ya da belki bakabilir kimseye de muhtaç kalmamış olurum diyorum kayınvalide baksa idi eğer bakıcıya vereceğim para neyse aynen ona teslim edecektim zaten elimizden gelen desteği yapıyoruz ama nazlanan bir insanla uğraşmak üstelik bebeğime bakarsa daha çok görüşeceğim şu şöyle bu böyle diyecek sinirlerim bozulacak ne yapacağımı şaşırdım

birak istifa etmeyi izni bile uzatmak istemiyorsunuz ki nereden cikti bu ? tavirlariniz dunya yanmis gibi bi sakin olun
Canım gerçekten çok yoruldum yalnız başına gurbette doğum yaptım 1 hafta sonra yapayalnızım o günden beri ben yapayalnızım evladıma bakmayı çok seviyorum ama ben eski beni çalışan beni mutlu beni de özlüyorum çalışan annelere arkadaşlarıma bakıyorum düzenlerini oturtmuşlar. İşten çıkıyorlar bebekleri ile parka gidiyorlar tatillerinde değerlendiriyorlar bağımsızlar kimseyle bağları yok ben bu hale ne zaman geleceğim ben milletin nazını çekmekten çok yoruldum istifa etmeyi şu yüzden dddim eşim gerekirse istiyorsan çalışma diyor istifa et diyor yani o konudan tamamen sıyrılıp çıkıyor

X