Benim bebeğim kadar zayıf var mı😔

Yaa maşallah sağlık sorunu yok ve sadece zayıf olmasına mi uzuluyrsnz?
Ya avuç kadar doğmuş maşallah büyümüş şimdi Allah'ım saklasın tüm yavruları. Kız ise narin kibar bir kız olur ceylan gibi takmayın. Artık her şey ilerledk bu günlerin tadını çıkarın bir şey söyleyrn varsa da ağzına kürekle vurun

Ek gıdaya yakın başlamışsınız. Şu an daha tadım sürecindedir, tam olarak ek gıdayla doyma süreci yavaş yavaş gelecek. Ben de bebişinizin 2 yaş civarı, tamamen yemeye geçince kilo alacağını düşünüyorum.
Ek gıdaya geçtiğim süreçte ben 3 ana 3 ara öğün yapmaya çalışıyordum.
Sabah.. Labne peynir içine haşlanmış yumurta sarısı, avokado ezip verebilirsiniz. Ardından yediği kadar tahin pekmez
Ara öğün.. Yiyebildiği kadar muz
Öğle yemeği.. Köfte gibi yumuşak et yemeği, ya da kıymalı şehriye çorbası. İyice ezip verebilirsiniz.
Ara öğün.. Mama, iyice çekilip ezilmiş kuruyemiş, pekmeze katabilirsiniz
Akşam.. Makarna erişte gibi karbonhidrat
Gece yatmadan.. Mama veya irmikli muhallebi
Bu ve buna benzer öğünlerle, bebiş yediği kadar deneyin. Allah gücünüzü artırsın, bugünler geçecek emin olun

Zayifliktanda ziyade yeteri kadar kilo almamasına takılıyorum korkuyorum. Premature bebek anneleri cok zorlu sureclerden geciyo hep korku dolu oluyorlar. Neler geridenl kaldı buda kalacak inşallah ama yaşarken çok zorlanıyorum

Çok teşekkür ederim. Günde 2 öğün mu mama veriyorsunuz

Tamam inşallah birde onu deneyeyim.

Tamam corba seviyorsa ustune kasar rendeleyin mesela, sebzelerin hepsinden corba yapılabilir, onlari deneyin. Benim cocuklarimda agizlarina kofte patates surmez, ama omletin her turlusunu yerler. :)

Mutlaka ceviz yedirin, yemeklerinin icine dovecekle ezin ceviz katin, alerji riski en dusuk olan yemis biliyorsunuz ve cok saglikli yaglar iceriyor.

Ornegin benim kizlar tatli yemez ama sarimsakli cevizli avokado ezmesine bayilirlar, buyuk kizim sarimsakli caciga bayiliyor ama kucugu yogurdu agzina bile surmezdi yeni yeni tadini kabullenir oldu ablasindan gordukce. Kisaca her cocugun anlamsiz ozellikleri olabiliyor. Hic bunlara takilmayin, sevmedigi seyleri corbalarin icine katin gitsin.

Ha bir de kabak cekirdekli bir karisim var, instada karsiniza cikmistir belki o tarz karisimlarda cok guzel kilo aldiriyor.

Çok teşekkür ederim. Günde 2 öğün mu mama veriyorsunuz
Yok benim bebiş büyüdü de, günde 3 mama, 3 ek gıda diyorlardı. Bazı bebişler mama sevmiyor, o yüzden muhallebi ya da muzlu irmikli mamalar daha iyi oluyor.
Bir tanıdığımın bebişi çok erken doğmuştu, doğum kilosu sizin bebiş kadar bile yoktu. Şimdi 4 yaşında akıllı kocaman kız oldu. Siz de endişe etmeyin. Sağlıklı olsunlar yavrucaklar

Çok küçük doğmuş bebeğiniz normal takılmayın bir anda ayda 3 kilo alamaz ki

Bizimkininde tuhaf bı yeme şekli var ama dediklerinizi yapacagim kaşar peyniri vermiyodum vericem

Beslenme uzmanıns gidiyoruz. Her kilo başına 100 kcal diyo hedef 9 900 kcal alması gerek diyo bazen aliyo bazen almiyo bazen yaramiyo

Kızım 28 haftalık 1kg doğdu sizi o kadar iyi anlıyorum ki :)
Şu an 11.5 aylık düzeltilmiş 8.5 aylık 6700gram boyu da 66cm yani sizin bebek daha uzun bakın daha kötüsü de var :)
İki aydır emekleme ve yürüme denemeleri yaptığı için 10 gram bile aşmadı nerdeyse ve hasta oldu durdu kilosu. Ben de konu açmayı düşünüyordum buradaki prematüre anneleri yazar diye.
Ceviz badem fındık susam toz haline getirin tahin pekmez bal koyun yedirebilirseniz yedirin bu karışımı çok övüyorlar boy ve kilo aldırıyormuş.

Ben de prematüre annesiyim, henüz ek gıda tecrübem yok daha küçük o yüzden tavsiye vermeye gelmedim ama beslenmeyi ben de hep düşünürüm. Şu an düzeltilmiş 3 ay 18 günlük kronolojik 5 aylık. Kendi kendine gece beslenmesini kesmeye çalışıyor zorla yediriyorum, günlük 600 cc daha yeni yeni tamamlıyor. Kontrollerinde çok şükür bir sorun yok, açlık huysuzluğu yok vs vs. ben de diyorum ki demek ki yetiyor bu benim kızıma. Eğer sağlıklıysa tek sorun kiloysa inanın bi yerden sonra o da düzene girecek ne güzel ek gıdaya başlamışsınız sevdiği yemekten zevk aldığı yiyecekleri keşfettiğiniz an kolaylaşacaktır içinizi ferah tutun.

Kiziminda ayina gore kilosu dusuk bugun doktorumyz balik yagi ve cinko yazdi kilo almssina yardimci olsun diye. Ayrica kiziniz minik dogdu diye uzulmeyin bunyesine gore yiyordur yeni alisiyordur melek kiz can kiz sunu deneyin siz ve kiziniz masaya oturup ayni anda yiyin cunku onundekini yemese de elinizdekini gorup istiyor o yiyecegim diye tutturuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…