- 28 Mart 2020
- 43
- 21
- 28
-
- Konu Sahibi Impressionsharee
Pratik yapa yapa alisirsiniz.Merhaba. Artik toplu taşımaya dayanamadigim için araba almaya karar verdim. Ama ehliyetim yok. Manuel araç kullanabiliyorum yani arabayi hareket ettirme sürme vs okey zaten o kolay kısim. Ehliyeti manuel alacağım ama araba otomatik olacak. Ehliyeti de tekte alırım onda da kendine güveniyorum ama İstanbul trafiği hatta genel olarak trafikte yolda araba kullanmak beni çok geriyor. Üst komşum arkadaşım onunla istediğim kadar pratik yapabilirim çok da hevesli öğretmeye ama her gün işe gidip gelecek kadar öğrenmek bana imkansız gibi geliyor. Yolda sürekli araba kullanan kadınlara bakıyorum çok özeniyorum, onlar kullanabiliyor ben neden kullanamayayim diyorum ama içten içe asla yalnız ise gidip gelecek kadar kullanamam gibi geliyor. Gözümde çok büyütüyorum sanırım bilmiyorum. Bu arada kendimden emin olmadan asla tek başıma kullanmam o konuda sıkıntı yok da sizce ne zaman kendimden emin olurum. Bu süreç yıllar almaz değil misiz ne kadar sürede tek başınıza trafiğe çıktınız. Böyle korkularınız var mıydı
Yani alınmaz yılbaşından sonra düşer diyen de var şimdi alacaksan al diyen de. Bana artık acil lazım olduğu için alıyorum ama siz alacaksanız iyice araştırın uzmanların yazılarını okuyun bence.Ben de şey soruyum araba bu zamanlar alınır mı 2. El fiyatları düşmüş daha da düşecek deniliyor
Mükemmel, sizin gibi kadınlar bana motivasyon oluyor3 yıldır istanbulda aktif araba kullanıyorum şuan seviyem taksicileri cebinden çıkarırım ama 3 yıl önce el freni çekmeyi bile bilmiyordum bu işler cesaret ve pratik işi
Bu olaydaki en büyük problem otomobil alabilecek parayı ayarlayabilmek gerisi teferruat.Halledersin yani.Merhaba. Artik toplu taşımaya dayanamadigim için araba almaya karar verdim. Ama ehliyetim yok. Manuel araç kullanabiliyorum yani arabayi hareket ettirme sürme vs okey zaten o kolay kısim. Ehliyeti manuel alacağım ama araba otomatik olacak. Ehliyeti de tekte alırım onda da kendine güveniyorum ama İstanbul trafiği hatta genel olarak trafikte yolda araba kullanmak beni çok geriyor. Üst komşum arkadaşım onunla istediğim kadar pratik yapabilirim çok da hevesli öğretmeye ama her gün işe gidip gelecek kadar öğrenmek bana imkansız gibi geliyor. Yolda sürekli araba kullanan kadınlara bakıyorum çok özeniyorum, onlar kullanabiliyor ben neden kullanamayayim diyorum ama içten içe asla yalnız ise gidip gelecek kadar kullanamam gibi geliyor. Gözümde çok büyütüyorum sanırım bilmiyorum. Bu arada kendimden emin olmadan asla tek başıma kullanmam o konuda sıkıntı yok da sizce ne zaman kendimden emin olurum. Bu süreç yıllar almaz değil misiz ne kadar sürede tek başınıza trafiğe çıktınız. Böyle korkularınız var mıydı
Öncelikle başınız sağolsun18 yaşımdan beri ehliyetim vardı ama arabayı 24 e kadar aktif kullanmadım. Çok fazla özel ders almama rağmen babamı trafik kazasında kaybettiğim için hep bir korkum vardı titriyordum resmen kullanirken. Evlendiğimde isyerim çok ters yerdeydi toplu taşıma yoktu. Hep eşimden bekliyordum beni götürmesi için adam da bende 2 saat erken kalkıp yola çıkıyorduk. İşyerini ben açıyordum kapicidan önceBirgün eşim gece rahatsizlanmiş bana söylememiş benimde o gün önemli bir toplantım vardı giyindim yatak odası kapısında oflaya puflaya bekliyorum. O da çektiği ağrı ile sinirlendi bu böyle gitmez git kendin öğren ömür boyu başında biri olmayacak ya da taksi ile git dedi. Beni de aldı bir gurur dedim kızım sen neleri başardın bunu mu yapmicaksin indim atladım arabaya ilk gün 4 lüler açık en sağdan 50 ile dua okuya okuya gittim işe. O günden sonra park etme taktiklerini araba arizalarini YouTubedan öğrendim. Şimdi şoför Nebahat gibiyim
Bunların hepsi refleks olmadığı sürece araba kullanabiliyorum deemem sanırım. Şu an için zor geliyor ama galiba kafamda büyütüyorum. Umarım benim de sizin gibi şu kadar yıllık şoförüm diyeceğim günlerim gelecek11 yıldır İstanbul trafiğinde araç kullanıyorum. Üni’deyken trafiğe kapalı alanda yarışlara da katılmışlığım var. Birincisi arabanızı çok iyi tanıyacaksınız. Önü arkası sağı solu ezberleyeceksiniz ki nereye sığar hesaplayabilesiniz. Sonra bu işten keyif alacaksınız. Araba kullanmak özgürlük hissi veriyor bana hep. Özellikle araba yağ gibi akıyorsa tadından yenmiyor. Bir de pratik zekaya sahipseniz çok kolay kullanırsınız. Matematik işi biraz trafik. Yolları ve yollarda hangi şeritte nerede trafik oluru ezberlemelisiniz. Otomatikte tek dikkat etmeniz gereken yoldur. O yüzden işiniz daha kolay olur.