- 13 Ekim 2015
- 81
- 134
- 93
haksizsin kardesim .hastalikta saglikta iyi gunde kotu gunde diye soz verdin esinin yaninda olacagina ona sarf ettigin sozlere bakk adamin onurunu gururunu yere atip cignemissin resmenn yarin is bulsa gelse utanirsin soyledigin sozlerden ayip etmissin o calissa sen evde dursan acaba o sana sen beni kullaniyormusun dese ne dersin ayrica evi size almis baska bir kadin icin almamisMerhaba arkadaşlar
dertler hiç bitmezmi ?
çok yoruldummmm artık beni anlayan hiç kimse yok bu dünyada. ..
yıllardır çalışıyorum artık çok yoruldum çocuğumun annesi Evimin hanımı olmak istiyorum dedim eşime. .
ama eşim çocuk yapmayı erteledi ve ev aldı. . Bütün birikimimizi eve verdik. .
ve yakın bi zaman da işten atıldı bütün yükü omuzlarima attı. .
iş bulması çok zor bisey. ..
30 lu yaşlara geldik çocukta düşünemiyorum artık o işsiz ben işsiz nasıl olacak. ..
daha fazla yük yukleyecek üstüme. .
dün gece bu yüzden tartıştık. .
yeter artık bende normal bi kadın olmak istiyorum sen beni kullanıyorsun dedim. .
ev alıp krediyi de bana ödeti yorsun dedim ağladım dayanamıyorum ben bu yüke hersey benim üstünde. .
ev işi. . çalışmak. .borç a dan Z ye. .
böyle evlilik olmaz olsun. ..
bana yıllardır söz veriyor birakacaksin işi diye şimdi kendi işsiz. .
allahım kafayı yiyeceğim yakında. ..
dün geceden sonra konuşmuyor benle haksiz miyim allah aşkına
Merhaba arkadaşlar
Sonuna kadar haklısın rabbim yardımcın olsun. . Ve şunuda söyleyeyim eğer seni kullandığını düşünüyosan hemen bırak git nasıl olsa kendi ayaklarının üstünde duruyosundertler hiç bitmezmi ?
yıllardır çalışıyorum artık çok yoruldum çocuğumun annesi Evimin hanımı olmak istiyorum dedim eşime. .
30 lu yaşlara geldik çocukta düşünemiyorum artık o işsiz ben işsiz nasıl olacak. ..
yeter artık bende normal bi kadın olmak istiyorum sen beni kullanıyorsun dedim. .
ev alıp krediyi de bana ödeti yorsun dedim ağladım dayanamıyorum ben bu yüke hersey benim üstünde. .
Merhaba arkadaşlar
dertler hiç bitmezmi ?
Önceki konumdan. ...
ISSIZZAktif ÜyeÜye
Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim içimde biriken bir volkan var birgün çok kötü patlayacak. ..
4 senedir bu evde hem erkek hem kadınım eşim bütün sorumlulugu üstüme yükledi yada ben üstüme aldım mi bilemiyorum. .evde herşey bana bakıyor fatura.. alışveriş ..iş.. ev işi. .
8 saat çalışıyorum..ben yurt dışında yaşıyorum. .
üstümde o kadar ağır yük hissediyorum ki bazen dayanamıyorum artık. .
eşime bitane bişeyi de sen yap dedim. .
bi ay faturaları ona bıraktım ve olan oldu. .. Kimisini unutmuş kimisini geç yatirmis.. kafayı yiyeceğim allahım nedir bu çektiğim... iş ten çıkmayı çok düşündüm ama ev aldık ödemeler var babama kalsa çık diyor ne hali varsa görsün o erkek o düşünsün evi gecindirmeyi. .. ama işten çıkarsam banada batacak sonuçları aynı evde yaşıyorum sonuçta. .. düşünmekten kafayı yiyeceğim sorumluluğun altında eziliyorum Yarabbim ben nasıl yasayayim böyle...
benim gibi olan bayanlar neler önerirsiniz... 4 senede çok yıprandım çocuğum henüz yok. ..
Valla benim bildiğim erkek çalışmak zorundadır.
Olur da Allah korusun bazı sebeplerden dolayı çalışamayacak duruma gelir (hastalık vs.) tabi ki kadın çalışıp eşine bakmalı.
Ama işten çıkıp da ben artık asla iş bulamam deyip evde yan gelip yatıyorsa karısı çalışıp borçları ödüyorsa o erkekte sorun vardır.
İş arasın bence asla iş bulamaz artık gibi birşeye inanmıyorum ben. Simit alıp satsın. Yeter ki ekmeğini kazansın. Karısı bu durumdayken hiçbirşey yapmazsa sorun büyük olur. Ama biraz zaman verin. Eşiniz iş bulunca belki birlikte borçları daha rahat öder ve bebek de yaparsınız.
konu sahibinin yazısından yurt dışında yaşadığı eşini kendi çalıştığı ülkeye getirdiği gibi birşey yazmıyor ya da ben mi göremedim?Yurt disinda öyle kolay olmuyor iste. Rastgele simit bile satamazsiniz. Resmi yerlerden gerekli izinleri almadan hic bir sey satamazsiniz. Isten cikarildiniz mi is ve isci bulma kurumu gibi bir yere müracat ediyorsunuz, sizi özelliklerinize göre eleman arayan varsa ise yerlestiriyorlar. Dil problemi olmayan ve is tecrübesi daha cok olanlara öncelik veriliyor. Kimse lisan ögrenmemis birine is vermez. Almanya'da cok fazla göcmen var. Suriyelilerin bile ilk hedefi Almanya. Issizlik orani yükseldikce de eleman alimlarinda kendi vatandasini kolluyor dogal olarak.
Erkek calismak zorunda demek kolay. Adami dilini kültürünü hic bilmedigi ve calisma sansinin cok düsük oldugu baska bir ülkeye al götür, hasbelkadar 2 sene ugrasarak zorla ise yerlestir, hic hesapta yokken de isten cikartilsin. Kendinizi bir de erkegin yerine koyun. Cocuk gibi, kendi basina hareket rahatligi yok. Gazete okumak istese okuyamaz, sinemaya gitmek istese konusmalari anlamayacak. Esinin arkadas cevresine bile adapte olamayacak. Almanca ögrenmesi cok zor bir dil ve is hayatinda kabul görmek icin Almancayi iyi derecede konusmak sart.
Benim haddime degil ama böyle evlilikleri yanlis buluyorum. Konu sahibinin sahsina degil genel görüsüm bu. Türkiye'den gelin getiriyorlar, aileyle ayni evde kaliniyor, kizi asla kursa dil ögrenmeye göndermiyorlar, evde temizlik yemek, bulasik is görüyor. Damat aliyorlar, adamdan Türkiye sartlarinda performans bekliyorlar. Kendi ülkesinde dediginiz gibi simit satar, limon satar, hamallik bile yapar ama yabanci bir ülkede hem de karisinin ailesinin baskisi altinda adamin da hayati cok zor. Konu sahibinin babasi bile birak ne hali varsa görsün diyormus. E siz bu adami niye evinden yurdundan alip getirdiniz.
Kocayi da hatali buluyorum. Biraz negatif yanlari da düsünmeliydi. Is bulamazsam calisamazsam sadece karimin getirdigiyle mi geciniriz diyecegine ev diye tutturmus. Almanya diye atlamis. Ask mesk sevgi tamam da bak calismadin mi gelirin olmadi mi "beni kullaniyor" oluyor iste. Sanki elli tane is var patronlar siraya girmis de koca calismiyor. Almanya'da düzenli ve iyi bir gelirin olmasi icin Almanca bilmek sart. Eskiden dil bilmese de vasif gerektirmeyen islerde calismak kolaydi ama AB genisledigi icin tüm dogu Avrupa Almanya'ya göcmüs durumda. Issizlik orani yükseliyor.
Hm..Aklıma eski sevgili ve nişanlışı geldi..Ailen de yanında değil mi?Çocupa onla bakar.İş arıyor da bulamıyorsa suçu yokki...Benim eski sevgilide iş sorumsuzluğu vardı.Kavga eder çıkardı.Aylarca iş bulamıyorum der işsizlik maaşı alırdı.Yurtdışında iş bulması zormu ki.Eski sevgili bulamadı bir yıl kadar.Bu ilk değil ikinci işsizliği tam hersey rayına oturdu bebek düşüne bilirim diyorum is problemi çıkıyor. ..
fabrikası kapandı. .
ama bende bebek istiyordum ev almayalim dedim ona dinlemedi beni bütün herseyi eve verdi. ..
arıyor iş ama bulamıyor. .
bende bebek istediğim halde kalkisamiyorum çünkü çalışmak zorundayım. ..
ama yasimiz da geçiyor. ..
ben artık çok yoruldum bu evin erkeği olmaktan umursamiyor hiç bişeyi bana güveniyor. .. herseyi bana yüklüyor hiç bişey umrunda bile degil. .. çok yıprandım artık çoook
Hm öylemiymiş.Konu sahibinin eşi senelerdir yurtdışında olduğu halde dil öğrenmemiş biri. O derece umursamaz. Bu yüzden iş bulamaz.
Hm öylemiymiş.
konu sahibinin yazısından yurt dışında yaşadığı eşini kendi çalıştığı ülkeye getirdiği gibi birşey yazmıyor ya da ben mi göremedim?
bu konuda yorumum zaten bambaşka olurdu
madem böyle birşey var konu sahibinin belirtmesi gerekirdi müneccim miyim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?