• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni kendisine aşik sanan iş arkadaşi

Sevgili Mune Mune başlıkta öğretmenlik mesleğini ve öğretmenleri aşağılamaya çalışan üyeler var. Bir öğretmen olarak son derece rahatsızlık duymaktayım. Biz bu ortamda hiç bir mesleği ya da insanların eğitim durumlarını eşleştirmezken böyle söylemlere maruz kalmak çok kötü bir şey. Lütfen uyarılarınızı yaparsanız sevinirim.
Aşağılamadım aksine böyle kutsal bir mesleğe sahip kişilerin biraz daha donanımlı olması gerektiğini savundum. Donanımlı olanlar zaten üstüne alınmasın

akademisyen degilim, yuksek lisans yaptim. suanda da doktorama devam ediyorum. arastirma gorevlisi olan arkadaslarim var, evlilik fazlasiyla konusuluyor. akademisyen ortamlarinda da. yas 30 larda olunca evlilik gundemde oluyor fazlasiyla.cunku Turkiye de yasiyoruz; yani evlilik icin toplum baskisinin fazlasiyla yasandigi bir ulkede . bunun meslekle iliskillendirilmesi cok sacma geldi bana. bu arada universiteye giris puanlari cok dusuk diye ogretmenligi yerle bir etmeye calismayin kendinizce:) kpss den hangi bolumden olursa olsun artik 82 83 altinda atama olmuyor. kimse egitim fakultesini bitirip hop diye atanmiyor. suan ki puanlari bilemem ama ben 15 bininci olarak kazandim kendi bolumumu. illa her ortamda vardir ogretmenlik meslegiyle derdi olan kisiler. tatillerinin olmasi, tam gin calismamasi gibi nedenlerden dolayi kiskanilan bir meslek. eh ne diyelim kedi uzanamadigi cigere misali..
Ben de atanamadim. Ama üniversiteye o zamanlar 16 bininci olarak girdim. Küsuratsız olarak.

Puanları cok düşük deyince ben de şaşırdım.

Kendini neden bu kadar onemsedi bu arkadaş ona bu kadar önemsenmediğini anlatman gerek..

Sevgilinden bahsedersen beni kiskandirmaya çalışıyo der bu seferde 🙂bence laf arasında ben senin ablanim ,ablan sayılırım falan gibi şeyler söyleyin de havası sönsun, bozulsun

Babam öğretmendir zamaninda öğretmenler odasina da girmişliğim vardir hiç evlilikle ilgili konusulmuyordu onun yerine bu ders su konuyu isleyecegim oğrencilerime bu konuyu yapamiyorlar tekrar anlatmak istiyorum gibi konusmalar gecerdi..simdi bilmiyorum..ama oğretmenler asağılanamaz ilk öğretmen Mustafa Kemal Ataturktur sonrakiler evdeki ailelerimiz ve okula basladiğımız öğretmenlerimiz..

Uzanamadığı ciğerden ziyade objektif baktım. Evlilik ülkemizde konuşulan bir durum evet ama öğretmenler odası muhabbetlerine çok aşina biri olarak bu meslek grubunda biraz daha yaygın sanki. 15 binle girmişsiniz ama tm mi sayısal mı sözel mi? Sözelse 15 bin yüksek bir sıralama değil. Mesleği aşağılama amacıyla söylemedim zaten sevdiğim meslekteyim ancak kendinizde söylediniz tatilleri çok boş zaman da çok. Çok yoğun bir meslek olmayınca ister istemez muhabbetler farklı yöne kayıyordur. Kendi aralarında en çok “gün” yapan meslek grubu da öğretmenler mesela.
Bence sizi araştırma şirketlerine alsınlar, bol bol genelleme yapar anketörlere de “ boşuna araştırma yapıp kendinizi yormayın , birkaç kişiye anketi uygulayıp gerisini de o cevaplara göre genelleyip doldurun “ dersiniz.

Mesleği aşağılamadım deyip sözelden girip sayısaldan hatta başarı sıralamasından çıkmışsınız. Buraya yüz yüzeyken denilemeyecek şeyleri sırf sanalda yazıyoruz diye yazmanın anlamı yok . Sayısal sözel zeka kıyasına bile girilmiş pes dedim gerçekten.

Keşke konuya yorum yapsaydınız konu sahibinin mesleğini analiz etmek yerine.

Hı hı. Evlilik konusu bu kadar gündem olan herkes kezbandır. Benim olmadığı için ben değilim.

yeni nesil öğretmenler çok yetersiz bir de. Entelektüel açıdan çok zayıflar. Nerde o edebiyat bilen, sinema bilen, tiyatro bilen, tarım bilen köy enstitüsü mezunları.
köy enstituleri 1954 te kapandi. 1954ten sonraki ogretmenler yeni nesil olmuyor yalniz:D cok komiksiniz gercekten nerden vuracaginizi sasirmişsiniz sirf ogretmenleri karalamak icin. ogretmenler diye genelleme yapmaniz sizin siğ bir bakis aciniza sahip oldugunuzu gosteriyor. sanirim ogretmenlere cok uzaksiniz. cevremde ben ve benim gibi olan arkdaslar genelde tiyatro edebiyat gibi sanatsal faaliyetlerde bulunan insanlar. bir de yeni nesil tanimina bi bakin isterseniz. bir de yeni nesilin isi daha zor. cunku atanmak icin egitim bilimleri genel kultur genel yetenek konularinin nerdeyse tamamina hakim olup bir de mülakat elemesinden geciyorlar. eskiyle kiyaslandigi zaman köy enstituleri veya eski zamandaki lise mezunu olan ogretmenlerden isleri daha zor. sirf burada bir arkadasla yasadigim problemi anlattim diye icinizde ogretmenlere karsi olan kinininizi ve nefretinizi kusmuşsunuz. cocuklugunuzda bir travma yasadiysaniz bunun sorumlusu biz degiliz:))

Öğretmenler olmasa ( özellikle sınıf öğretmenleri) okuma yazmayı bile bilemeyecek insanlar gelmişler burada akademik kariyerden, başka mesleklerden bahsediyorlar. Herhalde doğuştan kendi kendinize öğrendiniz her şeyi, hiçbir öğretmen size öğretmedi. Bugün doktor olan biri bile öğretmeni sayesinde doktor oluyor. Sayısal bölüm çıkışlı olmadan ve o dersleri başaramadan doktor olabilir misiniz? Üniversite sınavını kazanabilir misiniz? Komik duruma düşüyorsunuz cidden, azıcık aklınızı kullanın. Hepimiz bir yerlere çok şükür öğretmenlerimiz sayesinde geldik, onları küçümsemek yerine, yüceltelim.

Uzanamadığı ciğerden ziyade objektif baktım. Evlilik ülkemizde konuşulan bir durum evet ama öğretmenler odası muhabbetlerine çok aşina biri olarak bu meslek grubunda biraz daha yaygın sanki. 15 binle girmişsiniz ama tm mi sayısal mı sözel mi? Sözelse 15 bin yüksek bir sıralama değil. Mesleği aşağılama amacıyla söylemedim zaten sevdiğim meslekteyim ancak kendinizde söylediniz tatilleri çok boş zaman da çok. Çok yoğun bir meslek olmayınca ister istemez muhabbetler farklı yöne kayıyordur. Kendi aralarında en çok “gün” yapan meslek grubu da öğretmenler mesela.
hic objektif bakmis gibi bir haliniz yok. basbayagi ogretmenlik meslegini asagiya cekme gibi bir caba icine girmissiniz. sayisal sozel ya da esit agirlik bu sizi ilgilendirmez. burada size kendimi kanitlamak gibi bir caba icine girmeyecegim. ogretmen degilsiniz, ogretmen olmadiginiz icin de aşina olamazsiniz muhabbetlere. ama sizi de anliyorum sirf tum gun mesai yapmiyoruz diye butun derdiniz. bizim mahallede kuafor ciragi vardi. bi gun sacimi kestirmeye gittim. sirf basarisizligindan liseyi okuyamamis cirak kuaforlerin ogretmenlerden daha fazla para kazandigini soyluyordu kendince. zamaninda okuyamamis veya sirf bizim tatillere agzindan salya akarak bakan şahislar en kucuk firsatta meslegimizi asagi cekmeye calisirlar. bu bir kuafor yamagi da oluyor sizin gibi ne idugu belirsiz kisiler de.

Sevgili Mune Mune başlıkta öğretmenlik mesleğini ve öğretmenleri aşağılamaya çalışan üyeler var. Bir öğretmen olarak son derece rahatsızlık duymaktayım. Biz bu ortamda hiç bir mesleği ya da insanların eğitim durumlarını eşleştirmezken böyle söylemlere maruz kalmak çok kötü bir şey. Lütfen uyarılarınızı yaparsanız sevinirim.
Mune Mune ozellikle Cileklivanilinn Cileklivanilinn lou salome lou salome gibi uyeler meslegimize laf atanlar. geregini yapin lutfen

Babam öğretmendir zamaninda öğretmenler odasina da girmişliğim vardir hiç evlilikle ilgili konusulmuyordu onun yerine bu ders su konuyu isleyecegim oğrencilerime bu konuyu yapamiyorlar tekrar anlatmak istiyorum gibi konusmalar gecerdi..simdi bilmiyorum..ama oğretmenler asağılanamaz ilk öğretmen Mustafa Kemal Ataturktur sonrakiler evdeki ailelerimiz ve okula basladiğımız öğretmenlerimiz..
benim annemle babam da ogretmen. ben de ogretmenim. bizim ortamimizda da her firsatta konusulan bir konu degil evlilik veya ozel hayat. cok nadir acilan bir konu ogretmenler odasinda. zaten konumda da yazdim kimin hangi niyetle actigini. o yuzden "simdiki ogretmenler" diye de genelleme yapilmamali

hic objektif bakmis gibi bir haliniz yok. basbayagi ogretmenlik meslegini asagiya cekme gibi bir caba icine girmissiniz. sayisal sozel ya da esit agirlik bu sizi ilgilendirmez. burada size kendimi kanitlamak gibi bir caba icine girmeyecegim. ogretmen degilsiniz, ogretmen olmadiginiz icin de aşina olamazsiniz muhabbetlere. ama sizi de anliyorum sirf tum gun mesai yapmiyoruz diye butun derdiniz. bizim mahallede kuafor ciragi vardi. bi gun sacimi kestirmeye gittim. sirf basarisizligindan liseyi okuyamamis cirak kuaforlerin ogretmenlerden daha fazla para kazandigini soyluyordu kendince. zamaninda okuyamamis veya sirf bizim tatillere agzindan salya akarak bakan şahislar en kucuk firsatta meslegimizi asagi cekmeye calisirlar. bu bir kuafor yamagi da oluyor sizin gibi ne idugu belirsiz kisiler de.
Kuaför yamaklarını neden aşağıladınız ki?

Üniversite giriş sınavında alınan puanla zekanın ne alakası var?cidden acayip yorumlar gördüm:olamaz:
oyle:) ben 2006 da girdim o zamanlarda ogretmenlik puanlari dusuk degildi. simdi dusuk ama simdi de atanmak zor. burda elestirenlere sorsan o sorulari eminim tikanip kalirlar:)

siz neden bubkisma takildiniz soyleyin bakalim. ogretmenlik meslegiyle derdiniz ne? bubkadar içiniz gidiyorsa sinava girin okuyun siz de ogretmenlik:)
Psikiyatri alanındayım şuan neden öğretmenlik okuyayım yahu. Annem öğretmen ve kendi öğretmenlerim de dahil 100 e yakın öğretmen tanıdım mesleği kutsal bulduğum için bu tarz muhabbetleri yakıştıramıyorum. Sadece üni ve kpss sınavı değil psikolojik muayeneden de geçmeliler bana göre.

Psikiyatri alanındayım şuan neden öğretmenlik okuyayım yahu. Annem öğretmen ve kendi öğretmenlerim de dahil 100 e yakın öğretmen tanıdım mesleği kutsal bulduğum için bu tarz muhabbetleri yakıştıramıyorum. Sadece üni ve kpss sınavı değil psikolojik muayeneden de geçmeliler bana göre.
ben de neden mesleklerin kutsallastirilmaya çalışıldığını anlayamıyorum. Bu iyi niyetli bir hareketten çok o meslek sahibi insanlara karşı baskıya dönüştürülüyor; şu meslek kutsal bu meslek kutsal denip sonra da kutsal olduğu için şöyle davranmalısınız böyle davranmalısınız diye baskı yapılıyor. Hiçbir meslek kutsal değildir.

Back