- 11 Şubat 2023
- 10.636
- En iyi cevaplar
- 1
- 24.514
- 328
Sen kirilmakta haklısın. Ama malesef artık ünv mezunları tam da bu şekilde görünüyor. Ve tam da kv nin dediği gibi sağlık ön plana çıkıyor. Eskiden öğretmen diyince anne babalar gururlanirdi. Şimdi bizim gibi 4 yıl boyunca anne babalar da çocuğuma ne olacak diye korkuyor. Aslında çoğu lisans bölümü bu halde. Hele adını soyadını karalayanin acikogretimde okuduğunu düşünürsek çevrenin böyle soylemesini çok da tuhaf karsilayamiyorum. Ben şahsım adına.Selam canlarım..
Konum egitim ile alakalı bunu uzun zamandır içime atiyordum ama geçen gün bu duygum tekrar patlak verdi. Ben lisans mezunuyum özel sektorde bı sure çalıştım araya pandemi girince işten çıkmış oldum sonrasında kendi alanimla alakalı bı turlu olmadı. Bu sürecte annem çalışıyordu evdekilerin ve evin sorumluluğu evde olduğum için benim üzerime yüklenmiş oldu.
Okuduğum bölümü severek okudum ama isteyerek gittiğim bir bölüm değildi çünkü bu günleri yaşayacağımı tahmin ediyordum aile ve öğretmen baskısı ile bölüme başlamış oldum başlayınca yarıda birakmayi kendime yediremeyip devam ettim. Önüme bu süreçte bı iki güzel fırsat çıktı ama ben maddi yük olduğumu dusunup bı an önce okulu bitirip eve döneyim aileme destek olayim kafasına girmiştim.
Şuan evli ve bir bebiş annesiyim. Güzel bir iş bulduğum anda hamile olduğumu öğrendim riskli bı gebelikti yine bı fırsat elimden kaçmış oldu ama bebeğim tabi ki her şeyden daha önemli. Lisans mezunuyum iyi kötü bı tecrübem var olmadı farklı bı sektörde iyi şartlarda iş bulursam bebişim biraz büyüyünce kendi paramı kazanirim ya da kpss için çabalarim diye kendimi teselli edip motive olmaya çalışıyordum.
Taaa ki geçen gün bı akrabamiz ( okuma yazma bilmiyor) adımla hitap edip konu ortasında alakasız bı şekilde bı anda senden niye bişey olmadı dedi. Bı an şok oldum hemen kendimi toparlayıp benden bişey olmadığını mı dusunuyorsun dedim. Bu kez açıklama yapmaya çalıştı o kadar okudun emek verdin neden atanamadin falan gibi. Dedim yaşadığım zorluklari biliyorsun mühim değil kpss girmek benim için her zaman bir seçenek olacak. Konuyu uzatmadim.
Geçen yılda kv. Niye bu bölümü okudun sağlık okusaydin diyip yorum yapmaya çalıştı bende severek okudum pişman değilim hiç bişey olmasa bile çocuk büyütürken bile daha bilinçli Olcam dedim o şekilde susturdum.
Bı sürü ufak tefek örnekler var. Ama tek bir kitap bile okumamış insanların eleştirileri canımı sıkıyor. Hepsini geçtim verdiğim emeklerin karşılığını alamadım belki kendi yüzümden belki ailemin kısıtlamaları yüzünden oldu. Ama olan bana oldu.![]()
Gerçekten neden bir şey olamadık? Suç bizde mi bilinçsizce açılan ve kontenjan verilen bölümlerde mi ?