bende vajinusmusum..

Ben simdi psikologa gidiyorum ilk bir hafta kegel egzersizi verdi . Ve esimle bu esnasda cinsel ilişkiye girme yasağı var :) zaten olmuyor

vajınusmus tanısı konulmadan mutlaka jinekolojik muayeneniz yapılması. gerekir. ama bu muayene vajınusmus ile deneyimi olan bir kadın doğum hekiimi tarafından olmalı. aksi durumda en ufak bir yaklaşım hatası sıkıntıları daha da arttırı. muayene acı vermeyen herhangibir alet kullanılmayan sadece gözlemle yapılan bir muayene olup rahatsızlığınız ile ilgili önemli bir basamağı atlamınıza yardımcı olur. ardından hem vajınusmus olup olmadığınız hemde nasıl bir tedavi uygulanması konusunda hekiminizle beraber karar verebilirsiniz.dr.aslı alay

vajınusmus tedavisinde uygulanılan cinsel terapi sadece birleşmeye yönelik olmamalı. kadın ilişkiyi sadece birleşme olarak görürse bunu bir görev gibi hisseder. biz bu terapide aslında istediğimiz kadınında bunu bir görev değilde haz duyacağı bir davranış olarak görmesi. yani amaç sağlık lı ve çiftlerin sadece hissettikleri ile yaşadığı ve davrandığı keyifli bir cinsel hayat. dr.aslıalay

öncelikle vajınada bir enfeksiyon, kistik kitleler, yara(uçuk virüsü) gibi bir durum yoksa vajınada ağrı olmaz. vajina yaklaşık 4000 gram bir bebeği çıkaracak genişlikte ve esnekliktedir. anatomik olarak vajınanın açıklığında bir sorun yoksa, ki vajınanın tamamen kapalı olduğu durumlar nadırdir,ilişki ağrısız ve acı olmadan yaşanır. hissedilen korkularımızdır. hissedilen acıyı yaşama korkusudur. direk olarak parmak egzersizleri ile tedaviye başlamak biraz sakıncalı olabilir. önce ilk iş bedeninizi vajınayı ve penisin anatomik yapısını tanımak kızlık zarını görmek. vajınaya dokunabilmekle başlar.cinsellik genital bölgede değil aslında beyinde yaşanır. önce korkuları aşmak gerekir. mutlaka yardım ve danışma alın. dr.aslıalay

spreyler ve kremler genellikle vajınada hissizlik uyuşukluk yapan ilaçlardır. bu ilaçlar ile olan uygulama lokal anestezi il e vücudunuzun herhangi bir bölgesini uyuşturup örneğin dişinizi müdehale etmek gibi. yani his yok. bir sonraki deneme yine aynı şekilde olacak yani yine cinsell korku. uygun yaklaşım tedavi olmak yani uyuşturmak değil. hem sizin hemde eşinizin ilişkiden zevk almasını sağlama. dr.aslı alay

Mesela ben doktora muayene olabiliyorum. Ama cinsel ilişki sırasında com ağrı ve yanma oluyor

muayene olmanız vajınal tampon kullanmanız vajınanıza dokunmanız oldukça iyi bir durum . mevcut ağrı ve acıma enfeksiyon veya endometriozis gibi bir sorundan kaynaklanabilir.dr.aslı alay

Peki nasıl çözülür . Normal kadın dogumcular, hemen hızlıca bakıyorlar hersey normal gibi yolluyorlar.

ayrıntılı jınekolojik muayene ve kontrolden geçmelisiniz biz böyle durumlarda genellikle vajınnokyal kültür ve rahim ağzında enfeksiyona yol açan mikrobik etkenleri genelde tarıyoruz. birde en önemli sıkıntılardan biri endometriozis denilen çikolata hastalığı özellikle penis son noktaya değdiğinde şiddetli bir ağrı ve baskı olur.enfeksiyon durumunda uygun ilaç verilir. ama endometriozis mevcutsa tedavi biraz daha farklı bazen cerrahi bile gerekebiliyor. dr.aslı alay

Anestezi spreyi icime kadar sıkamadm girise sıktım. Penis girince devaminda da acımadı ya ne kadar abartıyoruz bi bilseniz var ya o kadar geniski askinda balon nasil minnacikken sisebiliyor genisliyor orasida oyle lastik gibi ayni. Anestezi sayesinde tırsakligim gitti ya. Kizlik zarımı bile
Hissettm şaka gibi yaa hala inanamiyorum..!!!!

jel ve kremlerin tek kullanım amacı kayganlaştırmak. Bende psikoloğa gittim ve yendim. Gerçekten çok iyi bir psikoloğum vardı. Bana çok yardımcı oldu. Kendi başarısız denemelerim beni daha da yordu ve artık pes etmek üzereydim. İyi bir psikologdan yardım alabilirsin bence

Özel mi bu psikolog yoksa devletin psikyatrislerimi
Devlettede var cinsel terapist fakat sıra uzun zaman sonra geliyor mesela ben erenkoy ruh sinir hastaliklarina gittim (cunku diger devlet hastanelerinde yok ) beni prikiyatriye yonlendirdi ama hala
aranmadim ... Bekliyorum ki esimle birlikte gidecegim gorusmeye

Ne güzel.. Ne mutlu size ..insallah darısı bana

Merhaba,

Çok şey yazılmış ama sen fazla yazmamışsız, belki geç belki erken ama yazmak istedim.

Eğer vajinada bir fonksiyon kaybı yoksa (kitle, yoksunluk vs) vajinismus tamamen psikolojiktir, ve bu vakayla gelenlerin %90'ı bu durumdadır. O yüzden benim neyim var diye düşünmeden önce eşinle durumunu gözden geçir, mutlu muyum, istiyor muyum diye düşün, seni rahatsız eden birşey varsa ter, ağız kokusu, ışık vs onlardan kurtul. Tüm bunların cevabı evetse temizlenin giyinin süslenin vs sevişin, zorlamayın, her defasında başarılı olmak zorunda da değilsiniz zaten. İhtiyacın olduğunu sanmıyorum ama Migros'ta dahi prezervatiflerin yanında bulabileceğin bahsi geçen kremlerden kullanarak işi hızlandırabilirsin ancak bir kere içeri girdikten sonra göreceksin ki buna ihtiyacın yok aslında . Zira vajinanın işi bu, yemek yerken ben bu lokmayı nasıl yutacağım diye düşünmekten bir farkı yok bu sorunun. Özetle tüm şartları hazırla ve istediğin şeyi istediğin gibi yap. Benim neyim var diye de düşünme bir daha.

Mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…