• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bende vajinusmusum..

Canim muayene nasıl olunuyor . Aslında bana kimse vajinismus un demedi ama cinsel ilişkide çok ağrım oluyor . Ama parmak filan hiç birşey degdirmiyorun

Herkesin anatomik yapısı, geçmişie farklı. Lütfen burdan kulaktan dolma bilgilerle kendinizi yıpratmayın. İşin uzmanına görünün. Yüzlerce kadın var bu sorunu yaşayan. Cinsel ilişki sadece birleşmeden ibaret değilmiş, kendi sürecimde bunu anladım. Terapistim hep önemli olan an ı kurtarmak değil karşılıklı tatminin olduğu bir ilişkiden bahsederdi. Şimdi bunu daha iyi anlıyorum. Cinsellik evlilik için çok önemli. Bu yalan yanlış öğrendiğiniz egzersizler hem sizi hem eşinizi yıpratıyor. Önce bir jinekoloğa gidip detaylı tetkit yaptırın ve ardından psikoloğa gidin

Zaten başta sıkıntı burada. Cinsellik iki kişiyle yaşanıyor ortada bir sorun varsa bu iki kişilik bir sorun. Sen bir şeyler öğrenirken eşin yerinde saymıyor. O da öğreniyor. Bence eşini bu şekilde ikna edebilirsin. Bende sadece ilk görüşmeye eşimle gideceğimi sanıyordum. Terapistimiz o kadar güzel anlattı ki eşime neden gelmesi gerektiğini o utangaç sıkılgan adam terapide benden çok konuşmaya başladı. Hemen umutsuz olma, istersen ben sana benim terapistimin adını vereyim.

merhaba arkadaslar,
bende 6 aylık evliyim.. ilişkiye girememek gibi bir sorunumuz var.. kadın doğum uzmanına kontrole gittik ve vajınusmus olmadığını sadece korku olabileceğini söyledi. bölgesel anestezi kremi kas gevşetici ilaç verdi olmazsa alkol alabileceğimizi söyledi. hepsini denedik ve hala olmadı. aynı yöntemlerle farklı sonuçlar alınamayacağı kanısındayım. bu sebepten bana farklı neler yapabileceğim hakkında lütfen yardımcı olur musunuz?

Kadın doğum doktoruna mi gitmek gerekiyl
Evet vajinusmus konusunda da eğitim almış kadın doğum doktoruna gitmeniz gerekiyor. Malesef her kadın doğum doktoru gerekli ilgili göstermiyor bu hastalığa. Onun icin kesinlikle eğitim almış biri olmalı.

Kizlar ,uzur dilerim..bu nas bi sey? Anlamadimda..Yabanciyim.kusura bakmayin...
Kamyon garaja giremiyor :D :D :D
Şaka bir yana, vajina kendini kasıyor istem dışı ve içeriye giremiyor penis. İlişki gerçekleşemiyor anlayacağın

Gene bilmedim..ama..bence bu erkekede bagli..onceden iyice hazirlamasi lazimdir kadinini...

Back