Bende depresyon mu, yoksa motivasyon eksikliği mi var?

Üniversiteden mezun olduğum sene dil desteği için kursa gitmiştim, akşamları da online ders takipleri yapıyordum. Kendimi hala okula hazırlanıyor gibi derse vermiştim. Şuan kursa gitmeşş şansınız yok. Ama online dil dersi ve bilgisayar eğitimleri alabilirsiniz. UDEMY gibi ücretsiz dersleri kullanabilirsiniz. Bir süre sonra şuan tembellik olan sizi depresyona da itebilir. Şuan evet herkes evde, herkes işsiz ama süreçten kendinize bir şeyler katarak çıkmalısınız.

üşengeçlik bunun adı ..
bunun kontrolu tamamen sizde. .
Yorum icin tesekkur ederim oncelikle.

Tavsiyeniz var midir? Siz ne yaparsiniz, nasıl yaparsiniz işlerinizi vs.?

Biraz biraz farkina vardim aslinda ama ne yapacagimi bilmiyorum.

Mesela bir yerden baslayayim diyorum, yarim birakinca kendime sinirleniyorum resmen "gene ayni seyi yapiyorsun, zaten sen hep boylesin, tembelsin..." diyorum kendi kendime. Kendime kiziyorum.

Alin size gene kisir döngü...

Udemy'de biriktirdiğim bedava onlarca online kurs var ayriyeten baska platformlardan da online egitimlere katildim veya katilma imkanim var, ancak enerjim yok. Motivasyonum yok. Keske ben de digerleri gibi mücadeleci, rekabetci olsam. Koc burclarina cok ozeniyorum mesela o konuda. Nasil da meydan okuyorlar herkese... keske ben de koc burcu olarak dogsaydim.

Yorum icin tesekkur ederim oncelikle.

Tavsiyeniz var midir? Siz ne yaparsiniz, nasıl yaparsiniz işlerinizi vs.?

Biraz biraz farkina vardim aslinda ama ne yapacagimi bilmiyorum.
üstüne gitmelisiniz. Önce yapıpta sıkılmadığınız seylerden başlayın. Sevdiğiniz bi kitap gibi.
ben pandemi döneminde bir suru kitaplar okudum filmler izledim spor yaptım
nasılsa yarım kalacak sıkılırım diye başlarsanız bu enerjiyle zaten yarım kalır. .
hiç mi hayattan zevk aldığınız bir şey yok..
mesela ben pandemi den önce pilates kursuna ve seramik kursuna gittim . ikisinde de eğitmen sertifikam var..
Şimdide eşimle şehir değiştirme planımız var ona odaklandık..

Bir şey izleyeceğim illa diyorsanız daha yararlı programları tercih edin. Odanızı kasvetli buluyorsanız ufak tefek dekore edin. Yatağın, masanın yerini değiştirin. Online ücretsiz kurslar dolu. İlla mesleki açıdan bakmayın hobi olarak yapabileceğiniz bir şey öğrenip onu geliştirin. Yat yat insanın yatası gelir. Kimseye havadan motivasyon inmiyor.

durumunuz tam bir pandemik atak herkesde var böyle veya buna yakın sorunlar el işi yapın kitap okuyun hobi bulun bomboş durmak amaçsız durmak etkiler insanı çünkü sosyal varlıklarız .

Ne yapacağınız arkadaşlar söylemiş ama ben başka bir noktadan yaklaşmak istiyorum. Çok ama çok pişman olursunuz. Bu boş zamanlar, bu yaşlar, bu değerlendirilmeyen imkanlar için. 10
Yıl sonra arkadaşlarınız atanmış, görev içi sınavlarla Yükselmiş siz hala Esra Erol izliyor olabilirsiniz. Hoş bu da bir tercih ama okumuşken mesleğinizi elinize almadığınızdan dolayı inanın vakit geçtiğinde çok pişman olursunuz. Bu sitede takılıyorsanız insanların başına neler geldiğini görüyorsunuzdur. Boşuna mülakat beklemeyin ve devlete hazırlanın. Tek motivasyonunuz da ileride bi başıma kalırsam ne yaparım olsun. Dünyanın binbir türlü hali var sonuçta...

Mesela bir yerden baslayayim diyorum, yarim birakinca kendime sinirleniyorum resmen "gene ayni seyi yapiyorsun, zaten sen hep boylesin, tembelsin..." diyorum kendi kendime. Kendime kiziyorum.

Alin size gene kisir döngü...
Bende tembellimdir.
Bazi insanlarin yapisi bu bence. Internete, televisyonda okadar vakit geciriyoruz ki.
Kendi odamda aklima hep baska seyler geliyor, dersim verimli gecmiyor nedense.
O yüzden artik Oturma odasinda, laptopumun basinda oturup calisiyorum.
Sizede bunu öneririm. Bos durmaktan, hicbirsey yapmamaktan iyidir.

Motivasyon eksikliğine benziyor.
Hikmet Anıl Öztekin videoları tam size göre araya Beyhan Budak videoları da ekleyebilirsiniz.

Bu bende de var. Bence biz bariz üşengeciz.. yani her iş için motivasyon bekleyemeyiz ki.. Bazen de zorunluluktan yapmak gerekir. Ben hale tam aşamadım ama işe başlarsam motive olurum bunu biliyorum

Merhaba, en kısa zamanda İyi Hissetmek isimli kitabı edinin mesela hemen sipariş verin :) Altını çize çize okuyun, alıştımaları yapın. Sizin derdinize deva olacağına eminim :) Yukarıda da bahsedilmiş ama Beyhan Budak'ı ben de yeni keşfettim, dinlemek gerçekten işinize yarar diye düşünüyorum. Şu soruyu kendinize sorun eylem mi önce gelir motivasyon mu? Cevabı hemen vereyim: eylem, o nedenle birşey yapmak için motivasyon beklemeyin yapın, deneyin görün. Kolay gelsin..

Ben Boğa burcuyum. Biraz heveslenmek hırslanmak lazım aslında. Hayatınızı suan yaptıklarınız belirliyor maalesef. Kendiniziv hevese getirecek şeyler yapın ama depresyondayım diyip salmayın lütfen :)

Haklisiniz. Pisman olmak hususunda hele de...

Ancak bir noktada fikir ayriligi yasiyoruz. Ben sahsen devlette cok da fazla imkan oldugunu dusunmuyorum. Ailem baski yapiyor kpss icin ,ama nedense sadece torpilli insanlarin tutunabildigi bir kurum gibi geliyor bana devlet. Özel sektörde daha fazla is imkani yok mu sizce? Tamam orada da torpil yok degil, ama devletinki ispatlanip haberlere bile konu olmus. Yani, bu benim sahsi fikrim. Sizinkine de saygi duyarim.

MaşaAllah, bayağı enerjikmişsiniz

Maalesef bu uzun surecte artik neyi sevip neyi sevmedigimi bile bilmiyorum

Haklisiniz. Zorlamak gerekiyor.

Yararli sey derken belgesel gibi mi?

Odami aslinda kasvetli buluyorum, bulmasina ama sanki odamdaki bir sey benim enerjimi emiyor. anlamadim gitti.

Kucukken oyle değildim mesela. Sinifin yildiz ogrencisiydim. Hoca ders calismami soylemeden evde derslere calisip hazirlikli giderdim. Kitap okurdum. Resim yapardım...

Ne zamanki psikolojik sorunlarim ve hastalığım ortaya cikti, hicbir sey eskisi gibi olmadi.

Motivasyon eksikliğine benziyor.
Hikmet Anıl Öztekin videoları tam size göre araya Beyhan Budak videoları da ekleyebilirsiniz.
Beyhan Budak i halihazırda takip ediyordum, ama bir suredir izlememistim videolarini.

Hikmet Anil Oztekin in de mi varmis oyle motivasyon videoları ? ismini duymustum, 1-2 videosuna da denk gelmistim gerci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…