- 19 Ağustos 2019
- 1.362
- 2.255
- 31
Bakacağım, tekrardan sağ olun çokroman canım
Yorum icin tesekkur ederim oncelikle.üşengeçlik bunun adı ..
bunun kontrolu tamamen sizde. .
Üniversiteden mezun olduğum sene dil desteği için kursa gitmiştim, akşamları da online ders takipleri yapıyordum. Kendimi hala okula hazırlanıyor gibi derse vermiştim. Şuan kursa gitmeşş şansınız yok. Ama online dil dersi ve bilgisayar eğitimleri alabilirsiniz. UDEMY gibi ücretsiz dersleri kullanabilirsiniz. Bir süre sonra şuan tembellik olan sizi depresyona da itebilir. Şuan evet herkes evde, herkes işsiz ama süreçten kendinize bir şeyler katarak çıkmalısınız.
üstüne gitmelisiniz. Önce yapıpta sıkılmadığınız seylerden başlayın. Sevdiğiniz bi kitap gibi.Yorum icin tesekkur ederim oncelikle.
Tavsiyeniz var midir? Siz ne yaparsiniz, nasıl yaparsiniz işlerinizi vs.?
Biraz biraz farkina vardim aslinda ama ne yapacagimi bilmiyorum.
durumunuz tam bir pandemik atak herkesde var böyle veya buna yakın sorunlar el işi yapın kitap okuyun hobi bulun bomboş durmak amaçsız durmak etkiler insanı çünkü sosyal varlıklarız .Merhabalar herkese.
Neyse, uzatmadan direkt konuya gireceğim.
Benim sorunum, genelde vaktimi çok boş geçirmek. Mesela, sabah kalkıyorum 11-12 gibi, kahvaltı yapıyorum, evin alınacaklarını alıyorum (ekmek vs) ve eve gelince de bütün gün TV'nin başındayım. Ailemle oturuyorum salonda. Arada ev işi olursa onları yapıyorum işte, o kadar.
Üniversite mezunu olduğum için arada iş başvurusu yapıyorum, uygun is buldukça. (2-3 ayda bir mülakata giriyorum. Rutinimdeki değişiklik, sadece bu oluyor.) Ama onun haricinde TV izle, oyun oyna. Rutinim böyle.
Belki de uzun süredir işsiz olduğum için, hayata karşı pozitif düşüncemi kaybettim, onu bilemiyorum. Hiçbir motivasyonum yok şu anda hayata karşı. İş bulabilecegime dair ümidim de yavas yavaş azalıyor, ne yapacağım inanın bilmiyorum. Bundan ötürü müdür bilinmez, canım gerçekten hiçbir şey yapmak istemiyor...
Bazen bu durumdan rahatsız oluyorum, ev ahalisi ile paylaşıyorum bunu, evdekiler de şey diyor "ne yapacaksin bütün gün evde, rutinin normal" gibilerinden. Hiç motive etmiyorlar. Sanki işsiz, yeni mezun genclerin hepsi ayni rutine sahipmiş gibi düşünüyorlar. Veya benim dışındaki kişilerin vakitlerini nasıl geçirdiğini bilmedikleri icin, benim rutinim onlara normal geliyor. Zaten odamda otursam, anında annem salona çağırıyor beni. Çok uzun sürmüyor çağırması. Veya ben, ders bile çalışsam, bir sure sonra yorulup veya sıkılıp salona geçiyorum..
Ben de istiyorum, boyle mesleki sinavlara hazırlanıp belgeler toplamak, online kurslar bitirmek, yabanci dil gelistirmek.
Ama motivasyonum yok herhalde. Hedeflerim var, hepsini kağıda bile yazdım. Ama hiçbir zaman hedefim için bir adım dahi atamadım... Hep harekete geçme konusunda sıkıntı yaşadım.
Normalde benimle aynı şartlarda olan biri, bütün gün odasında Kpss, Ales vb. çalışıp, hedefleri icin çabalıyor. Veya dil öğreniyor, kitap okuyor "odasinda". Ama benim için kendi odam, sanki kasvetli bir yer. Yani genelde odamda gelecek üzerine kaygılanıp, kuruyorum çok, belki de böyle bir imgeleme oldu kafamda odama girince. Bunu da bilmiyorum açıkcası.
Ama sanki zamanim çok değersizmiş ve ne yaparsam yapayim digerleri gibi olamayacakmisim gibi hissediyorum. (Kendimde değersizlik hissi de var zaten, özgüven eksikligi de. Kabul ediyorum bunu.) Zamanimi degersiz gibi gördüğüm için baskalarina zamanimi harcamakta sakinca görmüyorum, ancak onlar bana benim kadar zaman harcamadığı zamansa üzülüyorum. Bende bir tuhaflık var herhalde :///
Sizce sorunum motivasyon mu, yoksa depresyon gibi bir sey mi? Şu anda psikologa vs gitme imkanim yok, eğer baska öneriniz varsa açığım (kisisel tavsiyeler, kitap-video vb. önerisi, vs...).
Şimdiden herkese teşekkürler. İyi akşamlar.
Not: Lütfen hakaretvari yorum yapacaklar baştan yazmasın. Hayatımda bazı şeylerin ters, belki de anormal gittiğinin zaten farkındayım, farkında olmasam buraya yazmazdım ve sizden tavsiye istemezdim. Eğer çözüm önerileriniz varsa, seve seve açığım...
Bende tembellimdir.Mesela bir yerden baslayayim diyorum, yarim birakinca kendime sinirleniyorum resmen "gene ayni seyi yapiyorsun, zaten sen hep boylesin, tembelsin..." diyorum kendi kendime. Kendime kiziyorum.
Alin size gene kisir döngü...
Ben Boğa burcuyum. Biraz heveslenmek hırslanmak lazım aslında. Hayatınızı suan yaptıklarınız belirliyor maalesef. Kendiniziv hevese getirecek şeyler yapın ama depresyondayım diyip salmayın lütfen :)Udemy'de biriktirdiğim bedava onlarca online kurs varayriyeten baska platformlardan da online egitimlere katildim veya katilma imkanim var, ancak enerjim yok. Motivasyonum yok. Keske ben de digerleri gibi mücadeleci, rekabetci olsam. Koc burclarina cok ozeniyorum mesela o konuda. Nasil da meydan okuyorlar herkese... keske ben de koc burcu olarak dogsaydim.
genelde eğitimlere katılıyorum canım zoom üzerinden kişisel eğitimle alakalı.Bakacağım, tekrardan sağ olun çok
Kisisel gelisim okur musunuz bu arada, tavsiyeniz varsa alabilirim ☺
Haklisiniz. Pisman olmak hususunda hele de...Ne yapacağınız arkadaşlar söylemiş ama ben başka bir noktadan yaklaşmak istiyorum. Çok ama çok pişman olursunuz. Bu boş zamanlar, bu yaşlar, bu değerlendirilmeyen imkanlar için. 10
Yıl sonra arkadaşlarınız atanmış, görev içi sınavlarla Yükselmiş siz hala Esra Erol izliyor olabilirsiniz. Hoş bu da bir tercih ama okumuşken mesleğinizi elinize almadığınızdan dolayı inanın vakit geçtiğinde çok pişman olursunuz. Bu sitede takılıyorsanız insanların başına neler geldiğini görüyorsunuzdur. Boşuna mülakat beklemeyin ve devlete hazırlanın. Tek motivasyonunuz da ileride bi başıma kalırsam ne yaparım olsun. Dünyanın binbir türlü hali var sonuçta...
MaşaAllah, bayağı enerjikmişsinizüstüne gitmelisiniz. Önce yapıpta sıkılmadığınız seylerden başlayın. Sevdiğiniz bi kitap gibi.
ben pandemi döneminde bir suru kitaplar okudum filmler izledim spor yaptım
nasılsa yarım kalacak sıkılırım diye başlarsanız bu enerjiyle zaten yarım kalır. .
hiç mi hayattan zevk aldığınız bir şey yok..
mesela ben pandemi den önce pilates kursuna ve seramik kursuna gittim . ikisinde de eğitmen sertifikam var..
Şimdide eşimle şehir değiştirme planımız var ona odaklandık..
Haklisiniz. Zorlamak gerekiyor.Bir şey izleyeceğim illa diyorsanız daha yararlı programları tercih edin. Odanızı kasvetli buluyorsanız ufak tefek dekore edin. Yatağın, masanın yerini değiştirin. Online ücretsiz kurslar dolu. İlla mesleki açıdan bakmayın hobi olarak yapabileceğiniz bir şey öğrenip onu geliştirin. Yat yat insanın yatası gelir. Kimseye havadan motivasyon inmiyor.
Kucukken oyle değildim mesela. Sinifin yildiz ogrencisiydim. Hoca ders calismami soylemeden evde derslere calisip hazirlikli giderdim. Kitap okurdum. Resim yapardım...Bende tembellimdir.
Bazi insanlarin yapisi bu bence. Internete, televisyonda okadar vakit geciriyoruz ki.
Kendi odamda aklima hep baska seyler geliyor, dersim verimli gecmiyor nedense.
O yüzden artik Oturma odasinda, laptopumun basinda oturup calisiyorum.
Sizede bunu öneririm. Bos durmaktan, hicbirsey yapmamaktan iyidir.
Beyhan Budak i halihazırda takip ediyordum, ama bir suredir izlememistim videolarini.Motivasyon eksikliğine benziyor.
Hikmet Anıl Öztekin videoları tam size göre araya Beyhan Budak videoları da ekleyebilirsiniz.