Bende Boşanıyorum..

Kıbırlı erkeklerden nefret edıyorum ya bır erkek gerektıgınde hatalıysa af dılemesını bılecek oyle bır anda bır ınsanı sılmek herseyı bıtırmek bukadar kolay mı ya aklım almıyor valla daha cok yenısınız gungecmıyorkı kkda aynı acıyı ceken arkadaslara rastlıyoruz ne acı ya yuva yıkmak bukadar kolaymı bahanelere bak temızlık yapmıyor yemek yapmıyor e calısıyorsunuz bu cok normal ustelık hergun yemege annesı cagırıyormus canım korkarım bu ısın altında kıskanclıktan ote bısey yatıyor allah esınızi islah eylesin yazık yazık evlen kısa bır sure sonra sudan sebeplerle bosanmaya kalk yazıklar olsun sana ınsan ziyanı bu kıza bu haksızlıkları yap cıgerını yak ondan sonrada şeyini sallaya sallaya ben erkeğim Dıye dolas:

Aynen ole canım bide bana dioki evlilik bana gore deilmiş!! niye ewlenmek için dort dondun peşimde o zaman?? Zaten onun benden sıtkı sıyrılmış anladım ben mesela annem dediki o gece oglum nie yapıosnz ikinizde birbirinizi cok seviosnz adamın verdiği cwp ee anne ben ecemide(kardeşim 12 yaşında) seni de seviyorum yani sevgi nereye kadar? Onun bana kalmamıs sevgisi falan..Diorum ya cok içim yanıo ama gecicek ben bunu da atlatıcam. Umarım.

Canım ben 1 adım attımki zaten ve bunun karsılıgında da bana artık avukatlar konusur evden ne istiosan al bida da beni hiçbişey için sakın ama sakın arama oldu ben daa bunun ustune ne arıyım? Biticek bu iş bunu çok hissediorum ama tek istediğim bu işin içinden en az yarayla kurtulmak

Canım Gunaydın,
Yazdıgın seyi dun tum gece dusundum ve resmen aklımı başıma getrdn biliomusn? Bi kere sunu dusundm once batuhan ole kişiliksz 1 adamki zaten kesin sagda solda hava atar sehnazı bosadım ben ayrıldım ben kowdum die bole 1 adam.. Ben nie ona bu fırsatı weriyimki? Zaten ole aman altınları şehnaza verelim onlar gelinin hakkıdır yada ay su kadar nafaka odeyim aylık dicek 1 insan deil ne o nede ailesi(annesini dısarda tutuyorum) hatta utanmasa senden benden fazla maaş alıosn sen ode bna nafaka bile diebilir. Yani beklediim zmn elime hiç bişe geçmicek bnm ustune duycaklarım cnmı daa cok yakıcak..
Ve sana gercekten cok tesekkur ediorum bnm bunlara dusunmeme sebep oldgn için,umarım herkes adına guzel olur hersey..
Sevgiler,

Merhaba,

Yazını çok geç gördüm üzgünüm... Gerçekten kendimi senin yerine koyarak düşünüyorum her zaman buna emin olabilirsin. 28 yaşındayım ama hayatımda gördüğüm duyduğum herşeyden bir ders çıkaran ve derin yaşayan bir insanımdır. Senin konuna da hem empati yaparak hem de psikolojik açıdan değerlendirerek yaklaşıyorum. Şu bir gerçek ''Can çıkar huy çıkmaz''... Benim mantığım her zaman şudur; Bir insan sevdiğini, değer verdiğini söylediği insana bu kadar ciddi bir yanlış yaptıysa(düşmanın olan kızla sadece konuşması yeter) bunu bir daha yapacaktır. Bu %100... O zaman bir şans daha vermek bir daha aynı şeyleri yaşamak demek...Buna hiç gerek yok...Gücü elinde tutan sen ol bence şu raddeden sonra güçlü yüzünü göster, umursama artık ama gerçekten umursama çünkü değmeyen bir insan için sürüklenip gitmemelisin.

Bu hayat insana Allah tarafından bağışlanmış bir hak ve tek 1 kerelik bir hak...Sana verilen bu hakkı da canını üzmeden yaşamak en doğal hakkın ve şu raddede sadece kendine odaklanmalısın. Bırak o ne yaparsa yapsın, isterse gitsin başka düşmanlarınla da konuşsun, kendini tatmin etmeye çalışsın hiç umursama sadece sen mutlu ol. Senin için önemli olan kendin, hayatın, sağlığın ve mutluluğun. Bu yöntem bir insan için olabilecek en büyük koruma kalkanıdır. Kendine odaklanmak seni tahmin edemeyeceğin kadar güçlü kılar.

Allah yeyüzünün yaratıcısı ve ondan daha büyük bir güç yok...Allah sana canını ve yaşama hakkını verdiyse bunu en iyi şekilde değerlendirmek senin hakkın ve kimse Allah' dan daha büyük değilse seni kimse üzmemeli şu hayatta anlatabiliyor muyum ? Kimseye bu hakkı verme...Geç olmadan kontrolü ele al...

Ayrıca şunu da söyleyeyim, bundan sonra zaten devam etse bile yaşananlar o kadar ağır ki izleri asla silinmez. Devam edecek olan bir evlilik böyle derin bir yıkımın üzerine zaten tatsız tuzsuz olacaktır ve ileride bu konuların en ufak tartışmada gündeme gelmesi kaçınılmaz. Bu yüzlerce,binlerce, milyonlarca kez yaşanmış ve görülmüştür... Bir ilişki kangren oluyor böyle bir durumdan sonra ve hiçbirşey asla eskisi gibi olmuyor... Hele ki bunca haksızlığı yaşadıktan sonra herşeyi içine sindirip, sineye çekip yine alttan alması gereken kadın oluyor. Neden ki ?

Aslında bu gibi olaylarda Allah bize her zaman mesaj veriyor hayatımızın nasıl olması gerektiğine dair ama biz malesef mesajı almak yerine duygusal davranıp sürünüp, üzülmeyi, acı çekmeyi göze alıyoruz bu toplumun kadınları olarak... Kişisel olarak buna karşıyım... Harekete geçmek için bekleyecek birşey kalmamışsa neden bekleyip kendimi daha fazla ezdireyim ki benden daha değerli olmayan bir adama neden daha değerliymiş gibi hissettireyim ki ?

Çok doğru ifade etmişssin bende bunu anlatmaya çalıştım kimseyi hedef almadım kalbinide kırmak istemem( yukarılarda yazdığım bir yazıya tepki gelmiş herneyse burada sadece menfaatsiz iyi duygularla yardım etmeye çalışıyoruz değer veriyoruz birbirimize)
Hayatta herşey olacağına varıyor İlahi plan bizi nereye getireceğiniz bilemiyoruz Bizim sorumluluğumuz iyi ahlakli Kuran Ahlakına uygun insan olmakla, Karakteri bozuk bizi uzen insanlar elbet karşımıza çıkacak eğer aklıma ben onları ayırıp seçmem dersekte Aklımıza aşırı güvendiğimiz için kibire kapılabilir o zamanda imtihan edibebiliriz. Yani her yaptığımızla ilgili mesaj atmak ufak nuans bunlar kafamıza takıp gereksiz yere kendimizi uzmeyelım. Olcağına varacak herşey Biz sadece duayla daha hafif atlatmaya çalışabilir sadece. Yüce yaratıcı herşeyi herkesi kendimizi bile bizden daha iyi tanıyan bize eşsiz bir yaşam planı sunuyor. Bu yüzden başımıza ne gliyor kabullenip yolumuza bakmak zorundayız. Sorguladıkça üzülüp psikolojik rahatsızlıklara zemin hazırlarız. Kendi değiştirebileceklerimiz kadarı sorgulamak sınırmız olmalı

cnm okudum ve sana hak verdım...acıkcası her evlılıkte ılk bı sene oluyor bu catısmalar benımde evlılıgımde oldu ama her defasında ben dedım annemın evıne gıtcem dıye ve o vazgecırdı benı..bı defasında cok sıddetlı olmustu bırbırımızı yırttık zarar verdık resmen..hem ayrılık ıstıordum hemde bı yanım eşimi sevdıgımı soluyordu eşime dedım kı bız dedım yapamadık olmadı ddım bole olursa bıtsın dedım eşimde aşkım bız bu hale nıye geldık dedı ?bıtmesın dıye sözler verdı bı daha yapmıcam dedı ve suan öyle ıyıyız kı bızım evlılıgımız oturdu artık kalk gıt dese bıle kı bole bısey demez gıtmem..onu sevıyorum..bazı seylerı beraber aştık..hatalar ınsanlar ıcındır benımde eşiminde hataları oldu bu evlılıkte ama ufak tefek seylerı buyutmemek laızım bızde buyutmedık suan cok ıyıyız..kötu gunler bırbırımızı kırdıgımız gunler gerıde kaldı...
bence sızde suan o surectesınız dönup gercekten sevdıgını vede bır daha yapmıyagını solerse bence yıkmayın yuvanızı...bugunler gerıde kalsın ıns barısırsınız tatlım cunku bır yuva kolay kurulmuor...

arkadaslar hic bir erkek karisi calisti para kazandi diye bu derece degisemez...
adamin kaninda varmis serefs...lik yani konu sahibinin calisip 3 kurus kazanmasiyla ne alakasi var...duyan da ayda 3-5 bin kazaniyor da adam bunu kabullenememis sanacak...
yani bu yasananlari konu sahibinin calismasiyla iliskilendirip yanlis yonlere sapmayin cunku yaniliyorsunuz...
adam neler yapmis ya kizcagizi evden bile kovmus...eger isiyle ilgili alip veremedigi varsa mutlaka dillendirirdi baska seyler yapardi bunlari degil

Gunaydın kızlaaar,
Giremedim uzun zamandır.. Yeni gelişmeler oldu aslında ole cok onemli şeler deil ama sizinle paylaşmak istedim. Buarada sizinde desteğinizle kendimi toparladım saolsun arkadaslarım ailem ole ii gelioki bana gittim bi guzel alışveriş yaptım giyiniyorum susleniyorum :))
Cuma aksamı annemle cok yakın 1 arkasına gittik benmde oz teyzem yok onu hep teyzem gibi gorurm onunla paylaşmak istedim bu konuyu ki ilk kez de ona anlattım buyuklerden. Neyse kızlar gittik oturdk bnm telefonum caldı arayan bunun cok yakın arkadası gokhan bnm de gayet ii arkadasım nerdesin dedi bnde yasamkentteyim dedim olemi napıosn orda dedi bnde kıllığına hiiç takılıorm arkadaslarımla dedim snra sen napıosn dedim biraz konustuk ondan yeni işinden falan snra tekrar sordu ee sen kimlesin nerdesin die bnde dedim ya gokhancm arkadaslarımlayım sen tanımazsn dedim :) DAha snra konustuk ee napmayı dusunuosn dedi bnde valla gokhan ben batuhanla oturup adam gibi konusabilmeyi çok istedim hatta bunun için adım da attım ama o bana bu saatten snra avukatlar konusr bida da bni hiçbişe için sakın arama die msg attı snde biliosndr dedim smdi madem ole dusunuo yapcak bişe yok avukatları konustrcaz dedim zaten bole kendinden emin 1 msg attıına gore dava acmıstr die dusunuyorum yok acmadıysada ben acıcam onumuzdeki hafta dedim snra bu 1 panik oldu kızlar aa yok yok o dava falan acmadı ole bişe yok yani dedi. Bende bilmiorum ole 1 msg attı ki bana dedim. Bence kızlar bu facebook actı ya bnmde bakıcağımı biliyodr gerci bnm facebookum falan yok ama fake 1 hesabım war ordan giriorm ara sıra. Benim Gokhana aa bak face acmıs listesinde sırf kız var sole bole dememi bekledi bnde aksine dedimki gokhana gokhan batu napıo ne edio kimle nerde merak etmiorm bilmekte istemiorm hem ben zaten bnce onun kafasında bitmişim yani o da beni istemio bnde artık ilgilenmiorm dedim. Sonra dedimki bide Gokhan ben suan ole rahatımki batuhan yuzunden gorusmediğim arkadaslarımla gorusuorm (bekar tum kız arklarımla gorusmemi yasaklamıstıda)geziyorum tozuyorum mutluyum yani dedim. o ilk once dediki yaa yok ole deilde o işte snn ailenle tatile gitmene cok bozulmus nası beni bırakıp tatile gider dio dedi bana bende napıcaktm gokhan dedim kaldıki annesi anneme soledi bunlar biraz ayrı kalsın bayramda gorusmesnler biraz dusunsnler dedi dedim o da olemi peki batunun bundan haberi varmı dedi bnde mutlaka vardır yani dedim. Snra kızlar gokhan dediki bana ben senle daha once konusmalarımda sesinde hep 1 mış lılık seziyodum ama suan hem hırs hem kararlılık var sende dedi bnde gokhan ben artık herseyin hayırlsı olsn die dua ediorm ben batuyu cok sevdm ama olmuyosa da yapcak bişe yok hem zaten o da istemio dedim o da yani olabilir falan dedi agız değiştirdii snra kapattık.
Ertesi gun oldu kızlar gokhanın annesi aradı beni onu da cok severiz hem batu hem ben yani cok farklıdır bende yeri dediki sehnazcım ben seni kzım gibi gordugum için arıyorum sana sdc tek bişe solicem yuva kolay kurulmuyo yavrum eger seviyosan lutfen bnm için 1 kez daha sans ver hallolmıcak 1 sorun yok aranzda gibileerinden konustu ama bu arada bni kendi ailesinden kmse aramıo kızlar 17 gun oldu ayrılalı ne annesi ne ablası ne babası kimse... Tık yok yani. Neyse aksamnda gokhan yine beni aradı ve sdc napıyosn sehnazcım nerdesin dedi evdeyim dedim bnde ama saat 10 :) Dun gece dısardayım demiştm ya bu aksam nerde oldugumu ogrenmek için bole davrandı heralde snrada zaten ii tamam diip kapattı. :)
Bide kızlar sole bişe aldı bizim annesi ve ablasıyla gittiimz guzellik merkezi aynı yerdi ben gecen gun aradım randewu almak için dediki Şehnaz ozlem abla geldi cok canı sıkkındı noldu die sordum batuyla sehnazın arasında sorunlar var dedi bnde bida bişe sormadım ama sorsam anlatcaktı yanii dedi bide gorumcemn ynnda gorumcesinin kızı varmıs yani demekki tum sulale bilio onlar tarafndan yaaa kızlar ole gıcık oldmki kuafore kadar herkes herseyi bilio yaniicok sinirlendm cook. Ki ben bi kaç arkadasm haricinde sdc annemn arkadasna anlattım daha kmse bilmio bunlar maaşallah sanki cok mujdeli 1 haber yaymıslar herkese.
Bole yani kızlar okuyup yorum yapabilirseniz cok sevincem cnki gercekten hepinizn ayrı ayrı cok onemli bnm için yorumu. Şimdiden saolun kızlar
Sevgiler,

bir ailede kavga oldu mu aile buyukleri kız yada erkek tarafı hemen aramalı oldu seni aramadı sinirlidir diye anneni annesi aramalıdır böyle şeyde beklenmez insan düşünür ya kız bana dava açtıysa diye sana bişey diyim mi erkeklerin hiç biri 5 para etmez bir suru insanla çıktım ciddi amaçlı ama hiç biri sevgiyle yanaşmadı bana başıma bişey geldiğinde bile eski sözlüm bana destek çıkmadı yok oldu gitti hep seni severim derdi kaç kez aradım bana yardımcı ol diye gelmedi neler yaşadım ondan sonra belki değer veren biri çıkar diye herkesle çıktım ve çoğunun amacı kötüydü benim ailemin çevresi yok yani onlar bana eş göstermedi bende genelde sanaldan arkadaş edindim ne hastayken ararlar ne doğum gunumde erkekler çok değişti artık dün daha önce görüştüğüm biriyle çıktım hiç söylemeden erkek arkadaşını getirmiş yolda inicek dedi inmedi o benim arkadaşım inmicek oda gelicek dedi tartıştık ve kolumu sıktı vurdu böyle tiplerde var erkeğin saygısı yoksa bayana o iş sürmez bu tip kadına değer vermeyen bir tipti birinden kazık yıyıp herkese kötü davranan takmayan tiplerden en azından bunu sana yapan eşin benimkiler 1 lira etmeyen insanlar nerden ciddi birini bulucam bilmiyorum ama bulucam ben bu tarz kişilerle çıkmaktan utanç duyuyorum
bence tekrar bir dene eğer olamzsa ayrıl derim ailesi aramalıydı bu yanlış benim ablam ayrılıcak kaç yıldır herkes dul gözüyle bakıp asılıyor
çoğuna bekaret vermeye değmiyor biliyormusun aslında en baştan evlenmiceksin değmez bunlara benim için 40 takla atan adam beni ortada bıraktı aramızda bişey geçmedi ama pis insanlara bıraktı beni ben onla bunla çıkıp sevgi arıycak kız değildim hepde zarar gördüm aşk aradıkça iyi insanları erkekler pek istemiyor
senle bunu paylaşmak istedim şu an kolum mosmor iz kaldı hiçbirine değmiyor ama sen yıne düşün açık kapı bırak ayrılırsanda kimseyle çıkma benden bir abla tavsiyesi kötü erkekler çok artık doluuu

anlattigin herseye bakilirsa ne kocanda ne de ailesinde is yok bosuna kendini yorma ve uzme bence...
erkek adam alir telefonu arar karisini ya da ailesine aratir...sacma sapan isler...

anlattigin herseye bakilirsa ne kocanda ne de ailesinde is yok bosuna kendini yorma ve uzme bence...
erkek adam alir telefonu arar karisini ya da ailesine aratir...sacma sapan isler...

Aynen snn gibi dusunuorum tatlım adam olan arar ben onun karısıyım soyadım hala onun soyadı ama işte herkes aynı erdemde olamayabilio... Psikologum gecen gun bana bosver maksat insan tanımak dedi :) bnde aynı ole dusunuyorum :)

hay agzina saglik o psikologun
cok dogru soylemis vallahi...
adam olamayan kisiden koca hic olmaz canim birak ne hali varsa gorsun...
yuva yikmak kolaydir, cabala ayrilmamaya calis demek isterdim ama buna degecek birine yapilir bunlar...
ayrica hakli iken bu duruma dusup geri donersen de herseyi kabullenmis olacaksin...o insanlar yine tepene binecek bir sure sonra...
bu yaptigin inat degil gurur degil, senin hakli oldugun bir konuda bes kurus etmeyen insanlara boyun egmemen...suan yaptigin sey zaten yapman gereken bir sey, naz niyaz degil...
Allah askina bana bir insan soyleyin kocam bana sunu yapti, ailesi sunu dedi ama yuvami bozmamak icin hepsini affettim evime geri dondum diyen kadinlar ne kazanmis bugune kadar?
bosanmamislar yuvalarini kurtarmislar belki ama hayatlarinda ne degismis?
evlerine geri donunce onune kirmizi hali mi sermisler iyi ki bizi affettin dondun sen ne buyuk insansin deyip kiymet vermisler mi?
hic sanmam...

eger esin seni arayip ozur dilerse ve gonlunu alacak seyler yaparsa, bir kere daha denemek istiyorum diyebilirsin bu cok normal...
hatta esin ozur dilemese bile sen yuvani kurtarmak adina geri donerbilirsin evine, bosandiktan sonra neden bir kere daha denemedim dememek icin (tabi bu durumda eger eski halinize donerseniz korunmayi unutmamalisin :) )
AMAAA bu iki durumda bile ayni seyleri esin ve ailesi sana tekrar yasatirlarsa o dakika pilini pirtini toplayip, o evi terkedip esini bosaman gerek cunku o zaman bu evliligin bir vakit kaybi oldugunu anlicaksin ve iyice emin olmus olacaksin...esinin degismeyecegini anlayacaksin ve o dakikadan sonra da bu evlilikle vakit kaybetmek, kendini uzup yipratmak anlamsiz olur...
bunlari yazinca aklima twitter'da okudugum bir soz geldi: "ayni hatayi 2 kere yapmam, 3-4 defa yapayim ki yanlis oldugundan iyice emin olayim''

Son düzenleme:
Canım bır gelısme varmı merak edıyorumda bakugan hala aklını basına almadımı?

Gunaydın Tatlım,
Evet 1 gelişme var :) Adam facebookta kendisini ilişkisi yok olarak gostermiş :) Yani dun gun gordum bunu baktım bole inceden 1 içim sızladı sızlamadı deil ama dedimki kendi kendime bu kadar mı ucuzsun yaaaa :) Ya ben bu adam için ailemi karsıma aldım ne emekler verdim onun için ama hiiiiç deemezmiş şimdi dusunuyorumda kesinlikle Rabbim beni daa kotu olaylardan korumak için su an bunları yasatıyo bana,cocugum olmadıgı için her gece sukrediyorum. Bole ucuz 1 adamı baba onun dusuncesiz karaktersiz ailesini torun sahibi yapmamısım iyi ki.. İnsanlar hata yapa yapa dogruyu bulurlarmış gerceklten suan tek istediğim bi an once bu işin bitmesi pzt dava acıcam. Ama mesela annem dioki onlar seni bizim yanımızda cok mutsuzsun sanıyolar ve mutlaka batuhana geri donceini dusunuolar bu yuzden de burnunun surtmesi için aramıolar ama sen davayı acınca cok fena tutusucaklar ozellikle Batuhan. Ama bişe diim mi sana bnm tek derdim 1 an once onun soyadından kurtulmak ustumdeki su yuku atmak.. Umarım uzatmazlar bu kadar gerci adam kendini face de falan ilişkisi yok olarak gosterdiine gore o da benden 1 an once kurtulmak istiodur hrld de ama anlamadıım nie 1 harekete gecmioo :))
Neyse tatlım dediim gibi inş herseyin hayırlısı olur gelişmelerden haberdar etcem mutlaka destein için tesekkur ediorum :))
Sevgilerle,

Slm Kızlar,
Yeni gelişmeler olduda sizi de haberdar etmek istedim. Bgn sabah batuhan efendi msg attı bana aynen yazıorum msgı : Merhaba. Annemin ricaları uzerine bir ay daha davayı acamıyorum ekimin 15 i gibi acıcam davayı o biraz daha beklememi istiyo içimin bittiğini goremiyo sdc. Sen eger beklemek istemezsen istediğin zaman acabilirsin davayı sevinirim. Esyalarını da cts falan gelip alabilirsin yada ben gonderebilirim.
Bu msgı sabah 9 gibi attı bnde hiç cep wermdm ben 1 karar aldım kızlar dawa acılana kadar hiç 1ile muhattap olmıcam hiç 1 sekilde cnk,i ben muhattap olunca canım sıkılcak.
Saat 12 gibi bi msg daha geldi. Ayrıca eve geldiğinde iphone u da bırak sende olan bişeyin faturalarını odemek istemiorum. Esyalarını almaya ne zaman geliceğinide bana ya da anneme haber verirsin. Ben yine yazmadım bişey.
SAat 2 oldu bu beni aradı acmadım snra ofisi aradı o sırada da musait deildim ark.m actı. Snra bida aradı cepten ben acmadım snra tekrar ofisten arayınca acmak zorunda kaldm. Yaziorm aynen:
Ş: Efendim?
B: Sehnaz?
Ş: Efendim?
B: Batuhan ben
Ş:Efendim??!
B:Msglarımı aldın mı?
Ş:Aldım
B:Neden arıorum acmıosn msglara cwp wermiosn?
Ş:İşim var
Beki anlasılmayan bişey var mı?
Ş:Hayır
B:Tamam o zaman dedi ve ben hiçbişey demedn kapattım. Simdi bide sole bişe var kızlar konusurkn sesi titredi ole içimde hissettimki.. Ama ben gayet cool dum ve sole de bişe varki cool olmak için deil gercekten cooldum. Canım yanmadı bunca zaman snra sesini duyunca. Sdc garibime giden su oldu biz adamla bosanıoruz o i phone derdine dusmus komik deilmi kızlar yaa ucuz deilmi yani? Sabırsızlıkla bekliorum yorumlarınızı..
Sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…