- 17 Nisan 2011
- 3.259
- 162
- 373
- Konu Sahibi betty_boop
-
- #121
Kıbırlı erkeklerden nefret edıyorum ya bır erkek gerektıgınde hatalıysa af dılemesını bılecek oyle bır anda bır ınsanı sılmek herseyı bıtırmek bukadar kolay mı ya aklım almıyor valla daha cok yenısınız gungecmıyorkı kkda aynı acıyı ceken arkadaslara rastlıyoruz ne acı ya yuva yıkmak bukadar kolaymı bahanelere bak temızlık yapmıyor yemek yapmıyor e calısıyorsunuz bu cok normal ustelık hergun yemege annesı cagırıyormus canım korkarım bu ısın altında kıskanclıktan ote bısey yatıyor allah esınızi islah eylesin yazık yazık evlen kısa bır sure sonra sudan sebeplerle bosanmaya kalk yazıklar olsun sana ınsan ziyanı bu kıza bu haksızlıkları yap cıgerını yak ondan sonrada şeyini sallaya sallaya ben erkeğimDıye dolas :
Canım ßenim herseyin hayırlısı tabi ama hani erkek ya o senin çalışman paralı olman bence eşinin zoruna qitmiş belli ki çünkü sen dedin işe qirmeden önce böle deildi die sen işe qirince bide yardımcı felan alalım demen bence eşin bira strese qirmiş o aramadıysa bile bence sen ara bu evlilik canım kolay deil ananın evine qit demesine alınma bence her erkek aynı şeyi söyler söylüyorda qüzel bi şekilde konuşun eqerki baktın olmuyor ozman boşanma kararı al bence bundan ayrılcaksında baskasına varınca iyimi olcak unutma canım her erkek aynıdır bunda bu sorunu yasıyorsan dierinde daha kötü sorunlar çıkcak karsına unutma aeol hayırlı qeceler tatLm..
Yapılan en büyük hatalar kendinden başkalarının ne düşünüp ne yaptığına odaklanmakla yapılıyor. Akıllı ve eşini tanıyan bir adam zaten kimsenin dolduruşuna gelmez, geliyorsa o adamdan da hayır gelmez. Artık o davalık olduğu kız mutlu olmuş, eline koz geçmiş falan bunları bir kenara bırakıp kendi mutluluğunu düşünmeli kendine odaklanmalı. O adam da demek ki o konuştuğu kadın gibi kadınlara layık ki böyle bir olayda anında zafiyete düşebiliyor.... Bence Allah daha büyük zafiyetlerini görmeden mesajı vermiş...Bundan sonra beklemek bir kadına psikolojik olarak zarar verecek birşey.
Davayı erkek açtığı zaman daha da çok dokunacak kadına şu anda bunu farkedemese de. Ama net olarak ben mutlu değilim ve böyle bir adamla da zaten mutlu olamam geleceğe yönelik daha fazla birşey paylaşam, sürdüremem kararını verip net bir şekilde ben kararımı verdim ve ben boşanıyorum demesi lazım. Beklemek sadece acıyı ve yıpranmayı fazlalaştırır. Karşı tarafın boşanma davası açması sonucunda boşanmış olmak da en çok dokunanı; eşim beni boşadı psikolojisine sokar insanı.
Haklar konusuna gelince; Evlendikten sonra edinilen mal varsa eşit olarak ikiye bölünerek ayrılır. Edinilen mal varsa erkek kadından şu durumda birşey talep edemez. Ama kadın kendi geçimini sağlayamayacak ve eşi tarafından boşanmak isteyip mağdur edildiyse o zaman kadın hak talep edebiliyor nafaka olarak...
En güzeli bu işin sonucunda net karara varıp kendi kararımı verdim diyip beklemeden harekete geçmektir ve emin olun bunun sonucunda yaşadığınız his karşı tarafın sizi boşamış olması hissinden daha ağır olmayacak... Hayatta insanı en çok yoran ve yıpratan şey belirsizlik halidir...Bir kadın kendisi için neyin daha iyi olacağını her zaman bilir ve hisseder. Aynı zamanda kendi kararlarını alabilir ve uygulayabilir kendisi için başkaları tarafından birşeylerin sonuçlanmasını beklemesi gerekmez...
Platon' un bir sözü vardır ''Kendini yönet Dünyayı yönetecek gücü bulursun'' der... Gerçekten de çok doğrudur...
Canım Gunaydın,
Yazdıgın seyi dun tum gece dusundum ve resmen aklımı başıma getrdn biliomusn? Bi kere sunu dusundm once batuhan ole kişiliksz 1 adamki zaten kesin sagda solda hava atar sehnazı bosadım ben ayrıldım ben kowdum die bole 1 adam.. Ben nie ona bu fırsatı weriyimki? Zaten ole aman altınları şehnaza verelim onlar gelinin hakkıdır yada ay su kadar nafaka odeyim aylık dicek 1 insan deil ne o nede ailesi(annesini dısarda tutuyorum) hatta utanmasa senden benden fazla maaş alıosn sen ode bna nafaka bile diebilir. Yani beklediim zmn elime hiç bişe geçmicek bnm ustune duycaklarım cnmı daa cok yakıcak..
Ve sana gercekten cok tesekkur ediorum bnm bunlara dusunmeme sebep oldgn için,umarım herkes adına guzel olur hersey..
Sevgiler,
Lütfen ağlayıp kendini üzme...Bence böyle kişilik zaafiyeti olan iradesiz bir adamdan kurtulacağın için sevin. Kusura bakma ne olursa olsun hala evli olduğun adam ama bu kadar ağır konuşmak zorundayım çünkü hakediyor. Hele ki düşmanına bile koz vermiş.
Kendini topla, süslen püslen, keyfine bak hayatını yaşa...Hayat şimdi sana bunu yapıyorsa mutlaka sebebi var bunu unutma...Hayat önüne ne güzellikler çıkaracak kim bilir....Sadece kendine odaklan ve hayatın sana sunacağı sürprizleri yaşa...
Gunaydın kızlaaar,
Giremedim uzun zamandır.. Yeni gelişmeler oldu aslında ole cok onemli şeler deil ama sizinle paylaşmak istedim. Buarada sizinde desteğinizle kendimi toparladım saolsun arkadaslarım ailem ole ii gelioki bana gittim bi guzel alışveriş yaptım giyiniyorum susleniyorum :))
Öncelikle giyinip süslenip gezmen iyiye işaret artık biraz rahatlamaya başlamışsın. Bundan sonrasını akışına bırakacaksın hem de ruh halin iyi ve kendinden emin olduğunda olaylara dışardan bakması daha kolaydır. Kafan iyice netleşecektir şimdi.
Arkadaşını aratmış resmen senden ses çıkmayınca sanırım merakta kaldı. eriyip yok olsan erkek her zaman mutlu olur burnunu sürtüyorum der ama sen böyle rahat olunca tutuşmaya başlamıştır çünkü taktiği tutmadı ! He blöf değil gerçekten keyfi yerindeyse ve acı çekmeni görmek istediyse yine her halükarda cevabını aldı senden rahat ol :)
Bana kalırsa bundan sonra ne yapmak istediğine karar ver önce. Yani şu saatten sonra sana gelse barışalım dese tekrar dener misin ? Önce bunu netleştir. Yoksa böyle iyi misin ? Bu sürede kendine vakit ayırıp kafanı dinliyorsun diye düşünüyorum (ki öyle olmalı kesinlikle...). Tekrar bunca tantananın içine girip yükü omuzlayamam mı diyorsun yoksa ben onu seviyorum arkadaşlarımla görüştürmese de şöyle olsa da böyle olsa da denemeye değer mi diyorsun ?
Eğer devam etmek istiyorsan önünde iki alternatif var; Ya ailesi aileni arayacak sizi bir araya getirecekler ve olay karşılıklı sözler verilip anlaşma yoluna giderek çözülecek. Sen de Batuhan' a söyleyeceksin şunları şunları kısıtlaman evliliğimize yük oluyor, bunları yapman bizi yıpratıyor diyeceksin o da sana Şehnaz sen de böyle yapınca ben kaldıramıyorum fln diyecek yani herşey ortaya konulacak ve bir anlaşmaya varılacak siz devam edeceksiniz...( Çünkü herşeyi masaya yatırıp konuşup şu raddede çözmeden devam ettiğiniz takdirde kangren olmuş bir ilişkiye devam, bile bile lades demen anlamına gelir ve tekrar bir kısır döngü içine girersin, senaryoyu baştan alırsın sadece o kadar....)
İkinci alternatif de ailesinin aramaması ve Batuhan' ın pişman olup seninle barışmak istemesi halinde olur. O da şöyle olur; Sen Batuhan' a dersin ki; ''bunca olay oldu ki, bu derece ciddi noktaya geldi meseleler ve ailenden kimse beni ya da ailemi aramadı ara bulmak için çabalamadı. Ben seni seviyorum, kabul ediyorum devam etmek istiyorum ama şu saatten sonra ailenle görüşemem sen de bu kararıma saygı duymak zorundasın ki ezilen ben olmayayım.'' Batuhan ya ailesiyle konuşur senden özür dilerler ya da gerekli konuşmayı yaparlar ya da Batuhan seni seviyorsa bu derece hiçbirşeyi önemsemeyen ailesiyle görüşmemeni kabul eder ve seninle devam eder.... He zaten bunları da kabul etmiyorsa hiiiçççç uğraşma bırak yoluna gitsin senin için en hayırlısı !
Ama dediğim gibi bunlar devam etmek istediğin takdirde olabilecek alternatifler. Seni etkilememek adına böyle durumda olsam ben ne yapardım yorumunu katmak istemiyorum şu anda ama verdiğin her kararda ben sana yorumlarımla destek olmaya hazırım bunu bil... Bir de kendin için hayırlısını dile herşeyden önce. Bak Bakara Suresinde geçen ayet; '' Sizin Şer gördüğünüzde Hayır; Hayır gördüğünüzde Şer olabilir...Allah bilir, siz bilmezsiniz...'' Bu sabit ayettir. Kesinlikle akışına bırak iki durumda da üzüleceğin hiçbirşey olmadığını kafana koy bir defa. Bir de sana Eylem' den ''Hayat Devam Eder'' şarkısını armağan ediyorum aç dinle lütfen
Gunaydın kızlaaar,
Giremedim uzun zamandır.. Yeni gelişmeler oldu aslında ole cok onemli şeler deil ama sizinle paylaşmak istedim. Buarada sizinde desteğinizle kendimi toparladım saolsun arkadaslarım ailem ole ii gelioki bana gittim bi guzel alışveriş yaptım giyiniyorum susleniyorum :))
Öncelikle giyinip süslenip gezmen iyiye işaret artık biraz rahatlamaya başlamışsın. Bundan sonrasını akışına bırakacaksın hem de ruh halin iyi ve kendinden emin olduğunda olaylara dışardan bakması daha kolaydır. Kafan iyice netleşecektir şimdi.
Arkadaşını aratmış resmen senden ses çıkmayınca sanırım merakta kaldı. eriyip yok olsan erkek her zaman mutlu olur burnunu sürtüyorum der ama sen böyle rahat olunca tutuşmaya başlamıştır çünkü taktiği tutmadı ! He blöf değil gerçekten keyfi yerindeyse ve acı çekmeni görmek istediyse yine her halükarda cevabını aldı senden rahat ol :)
Bana kalırsa bundan sonra ne yapmak istediğine karar ver önce. Yani şu saatten sonra sana gelse barışalım dese tekrar dener misin ? Önce bunu netleştir. Yoksa böyle iyi misin ? Bu sürede kendine vakit ayırıp kafanı dinliyorsun diye düşünüyorum (ki öyle olmalı kesinlikle...). Tekrar bunca tantananın içine girip yükü omuzlayamam mı diyorsun yoksa ben onu seviyorum arkadaşlarımla görüştürmese de şöyle olsa da böyle olsa da denemeye değer mi diyorsun ?
Eğer devam etmek istiyorsan önünde iki alternatif var; Ya ailesi aileni arayacak sizi bir araya getirecekler ve olay karşılıklı sözler verilip anlaşma yoluna giderek çözülecek. Sen de Batuhan' a söyleyeceksin şunları şunları kısıtlaman evliliğimize yük oluyor, bunları yapman bizi yıpratıyor diyeceksin o da sana Şehnaz sen de böyle yapınca ben kaldıramıyorum fln diyecek yani herşey ortaya konulacak ve bir anlaşmaya varılacak siz devam edeceksiniz...( Çünkü herşeyi masaya yatırıp konuşup şu raddede çözmeden devam ettiğiniz takdirde kangren olmuş bir ilişkiye devam, bile bile lades demen anlamına gelir ve tekrar bir kısır döngü içine girersin, senaryoyu baştan alırsın sadece o kadar....)
İkinci alternatif de ailesinin aramaması ve Batuhan' ın pişman olup seninle barışmak istemesi halinde olur. O da şöyle olur; Sen Batuhan' a dersin ki; ''bunca olay oldu ki, bu derece ciddi noktaya geldi meseleler ve ailenden kimse beni ya da ailemi aramadı ara bulmak için çabalamadı. Ben seni seviyorum, kabul ediyorum devam etmek istiyorum ama şu saatten sonra ailenle görüşemem sen de bu kararıma saygı duymak zorundasın ki ezilen ben olmayayım.'' Batuhan ya ailesiyle konuşur senden özür dilerler ya da gerekli konuşmayı yaparlar ya da Batuhan seni seviyorsa bu derece hiçbirşeyi önemsemeyen ailesiyle görüşmemeni kabul eder ve seninle devam eder.... He zaten bunları da kabul etmiyorsa hiiiçççç uğraşma bırak yoluna gitsin senin için en hayırlısı !
Ama dediğim gibi bunlar devam etmek istediğin takdirde olabilecek alternatifler. Seni etkilememek adına böyle durumda olsam ben ne yapardım yorumunu katmak istemiyorum şu anda ama verdiğin her kararda ben sana yorumlarımla destek olmaya hazırım bunu bil... Bir de kendin için hayırlısını dile herşeyden önce. Bak Bakara Suresinde geçen ayet; '' Sizin Şer gördüğünüzde Hayır; Hayır gördüğünüzde Şer olabilir...Allah bilir, siz bilmezsiniz...'' Bu sabit ayettir. Kesinlikle akışına bırak iki durumda da üzüleceğin hiçbirşey olmadığını kafana koy bir defa. Bir de sana Eylem' den ''Hayat Devam Eder'' şarkısını armağan ediyorum aç dinle lütfen
Gunaydın canım,
Yazdıklarını sindire sindire 2 kez okudum ve iyice dusundum :). Oncellikle yazdığın ilk altenatifi dusundum. Diyelim ki Batunun ailesi ailemi aradı ve bi şekilde 1 araya gelindi,Batuhan bida yapmıcam die soz verdi aileside aynı sekilde bende ona karsı onun istemeyeceği şeleri yapıcagımı soledim ve biz barıstık. Sonra...?
Sana max 1 ay veririm Batuhanın eskiye donmesine bence o adam değişmez sorumsuzz tembell saygısızz. Duzelmezki o duzelmicek yani ustune ben barısırsam bunla bi an once cocuk yapma derdinde duserki bida ondan ayrılamıyım :)
İkinci alternatife gelince tatlım; ne Batuhan bnm ailesiile gorusmememi kabul eder ne ailesi benden ozur diler :) Onlara gore ben zaten yerden goge haksızımki benm onları aramam lazım :) Bide ne var cnm biliomsn Batuhan ole bi adam deil pısırığın onde gideni asla dedirtemezki gidin şehnazdan ozur dileyin aksine su an o acaip gazla calısıyo veriolar ona gazı sakın arama bekle kopek gibi geri doncek sole bole ama asıl merak ettiim celb gittiinde yuzlerinin şekli olcak :)
Ve benim hissettiklerime gelince ; dun twitterda sole 1 yazı okudum ole hosuma gittiki : "Hayatımdan tek bir sayfayı bile koparıp atamayacağımı dusunurken tum defteri yakabileceğimi farkettim" bu soz tam beni anlatıyo su an bence :) Anlamsız bi mutluluk var bende bu olaydan snra sdc 1 gece cok agladım ama sanki o gece butuuun içimi bosalttım hersey aktı gitti o gunden snra ole mutluyumki geziyorum tozuyorum işime dort elle sarıldım daha 1 sahiplenerek gidip geliyorum arkadaslarımla ailemle cok keifli vakit geciriorum acıkcası onu ozlemiyorum ve gece yataga yattıgımda yanımda onu istemiyorum. En onemliside bu bence. Bide bu ayrıldıktan snra hala benli evli oldugu halde kızlarla mailleşmesi facebook acması oraya bir suru tanımadıgım kızları eklemesi ne kadar ucuz 1 adam oldugunu gosterdi bana ve iyice sıtkım sıyrıldı ondan. Dusundugum tek sey etraf ne derdi ama artık yavas yavas o da bitiyo ne derlerse desinler hiiiç umursamıycam konusup konusup suscaklar sncta :)
Desteğin bnm için cok onemli inan hiç tanımasakta birbirimizi yazdıgın seler ole raatlatıoki beni,cok tesekkur ediyorum. Sarkı da super buarada :)
Sevgiler,
anlattigin herseye bakilirsa ne kocanda ne de ailesinde is yok bosuna kendini yorma ve uzme bence...
erkek adam alir telefonu arar karisini ya da ailesine aratir...sacma sapan isler...
Gunaydın canım,
Yazdıklarını sindire sindire 2 kez okudum ve iyice dusundum :). Oncellikle yazdığın ilk altenatifi dusundum. Diyelim ki Batunun ailesi ailemi aradı ve bi şekilde 1 araya gelindi,Batuhan bida yapmıcam die soz verdi aileside aynı sekilde bende ona karsı onun istemeyeceği şeleri yapıcagımı soledim ve biz barıstık. Sonra...?
Sana max 1 ay veririm Batuhanın eskiye donmesine bence o adam değişmez sorumsuzz tembell saygısızz. Duzelmezki o duzelmicek yani ustune ben barısırsam bunla bi an once cocuk yapma derdinde duserki bida ondan ayrılamıyım :)
İkinci alternatife gelince tatlım; ne Batuhan bnm ailesiile gorusmememi kabul eder ne ailesi benden ozur diler :) Onlara gore ben zaten yerden goge haksızımki benm onları aramam lazım :) Bide ne var cnm biliomsn Batuhan ole bi adam deil pısırığın onde gideni asla dedirtemezki gidin şehnazdan ozur dileyin aksine su an o acaip gazla calısıyo veriolar ona gazı sakın arama bekle kopek gibi geri doncek.....
Şehnaz' cım zaten bunları düşündürmek için sormuştum sana o soruları. İşte bu soruları kendine sor cevapları tek tek ver ki sonra pişmanlık duyacağın birşey kalmasın aklında. Ama yanıtladığında görüyorsun ki bu ilişkinin de Batuhan' ın da ailesinin de onunla yaşamanın da elle tutulacak hiçbir yanı kalmamış senin açından. Bundan sonrası ruh yorgunluğu. Bu derdin yokken dert edinmek demek bu raddeden sonra herşeyi göze alıp devam edersen başına geleceklerden kendini sorumlu tutabilirsin ancak :) He bir de onların bu tavrı şu; hiç ses seda yok ve sen dönersen herşeyi göze alarak döneceksin...Yarın birgün en ufak birşey olduğunda sen istedin biz seni zorlamadık olacak :) Ben seni etkilememek için yorumlamadım o kısmını ama ben senin yerinde olsam bitirmiştim aynen senin şu anda yaptığın gibi kendi hayatıma bakardımBen kişisel olarak kendi hayatımda mutluysam, keyif alabiliyorsam, ailemle bir sorunum da yoksa ve karşı tarafın hayatıma sorun getirdiğini görüyorsam neden dertsizken dert edineyim neden mutluyken mutsuz olmak için çırpınayım ki dimi ama ? Keyfine bak ve hakettiklerini yaşa şu saatten sonra. Ayrıca hiç bekleme o harekete geçmeden davanı aç derim. Kendi kararını kendin verdin yükünü de at ve kurtul, rahatla... Neşeli keyifli şarkılar dinle benden sana tavsiye :) Artık seni yeni bir hayat bekliyor ona adapte ol, güzelliklere adapte ol, zaten çalışıp paranı da kazanıyorsun ne eksiğin var :)))) Valla bu lafa kızacaklar olabilir ama o eskidenmiş paranı da kazanıyorsun hiçbirşeye muhtaç değilsin ailen de arkanda ve aradığın tek şeyin iyi bir hayat arkadaşı olması lazım biriyle bir ilişkin olması için. Ama o da sorun getiren biriyse ona hiç ihtiyacın yok işte :) Son olarak da şu twitter da okuduğun söz gerçekten çok güzelmiş...İnsan nasıl psikolojideyken birden dünyaya farklı bir pencere açabiliyor herşey insanlar için seçmesi bize kalmış :) Gelişmelerden haberdar et. Öpüyorum.
Aynen snn gibi dusunuorum tatlım adam olan arar ben onun karısıyım soyadım hala onun soyadı ama işte herkes aynı erdemde olamayabilio... Psikologum gecen gun bana bosver maksat insan tanımak dedi :) bnde aynı ole dusunuyorum :)
Gunaydın canım,
Yazdıklarını sindire sindire 2 kez okudum ve iyice dusundum :). Oncellikle yazdığın ilk altenatifi dusundum. Diyelim ki Batunun ailesi ailemi aradı ve bi şekilde 1 araya gelindi,Batuhan bida yapmıcam die soz verdi aileside aynı sekilde bende ona karsı onun istemeyeceği şeleri yapıcagımı soledim ve biz barıstık. Sonra...?
Sana max 1 ay veririm Batuhanın eskiye donmesine bence o adam değişmez sorumsuzz tembell saygısızz. Duzelmezki o duzelmicek yani ustune ben barısırsam bunla bi an once cocuk yapma derdinde duserki bida ondan ayrılamıyım :)
İkinci alternatife gelince tatlım; ne Batuhan bnm ailesiile gorusmememi kabul eder ne ailesi benden ozur diler :) Onlara gore ben zaten yerden goge haksızımki benm onları aramam lazım :) Bide ne var cnm biliomsn Batuhan ole bi adam deil pısırığın onde gideni asla dedirtemezki gidin şehnazdan ozur dileyin aksine su an o acaip gazla calısıyo veriolar ona gazı sakın arama bekle kopek gibi geri doncek.....
Şehnaz' cım zaten bunları düşündürmek için sormuştum sana o soruları. İşte bu soruları kendine sor cevapları tek tek ver ki sonra pişmanlık duyacağın birşey kalmasın aklında. Ama yanıtladığında görüyorsun ki bu ilişkinin de Batuhan' ın da ailesinin de onunla yaşamanın da elle tutulacak hiçbir yanı kalmamış senin açından. Bundan sonrası ruh yorgunluğu. Bu derdin yokken dert edinmek demek bu raddeden sonra herşeyi göze alıp devam edersen başına geleceklerden kendini sorumlu tutabilirsin ancak :) He bir de onların bu tavrı şu; hiç ses seda yok ve sen dönersen herşeyi göze alarak döneceksin...Yarın birgün en ufak birşey olduğunda sen istedin biz seni zorlamadık olacak :) Ben seni etkilememek için yorumlamadım o kısmını ama ben senin yerinde olsam bitirmiştim aynen senin şu anda yaptığın gibi kendi hayatıma bakardımBen kişisel olarak kendi hayatımda mutluysam, keyif alabiliyorsam, ailemle bir sorunum da yoksa ve karşı tarafın hayatıma sorun getirdiğini görüyorsam neden dertsizken dert edineyim neden mutluyken mutsuz olmak için çırpınayım ki dimi ama ? Keyfine bak ve hakettiklerini yaşa şu saatten sonra. Ayrıca hiç bekleme o harekete geçmeden davanı aç derim. Kendi kararını kendin verdin yükünü de at ve kurtul, rahatla... Neşeli keyifli şarkılar dinle benden sana tavsiye :) Artık seni yeni bir hayat bekliyor ona adapte ol, güzelliklere adapte ol, zaten çalışıp paranı da kazanıyorsun ne eksiğin var :)))) Valla bu lafa kızacaklar olabilir ama o eskidenmiş paranı da kazanıyorsun hiçbirşeye muhtaç değilsin ailen de arkanda ve aradığın tek şeyin iyi bir hayat arkadaşı olması lazım biriyle bir ilişkin olması için. Ama o da sorun getiren biriyse ona hiç ihtiyacın yok işte :) Son olarak da şu twitter da okuduğun söz gerçekten çok güzelmiş...İnsan nasıl psikolojideyken birden dünyaya farklı bir pencere açabiliyor herşey insanlar için seçmesi bize kalmış :) Gelişmelerden haberdar et. Öpüyorum.
canim katiliyorum sana...
Canım bır gelısme varmı merak edıyorumda bakugan hala aklını basına almadımı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?