yazdıklarınıza hak vermekle beraber sadece ufak bir düzeltme yapmak istedim: :)
-mide-barsak ağrısında ayakta direkt batın grafisi çekilir,barsaklarda hava sıvı seviyeleri var mı ona bakılır,eğer varsa büyük ihtimalle ishal olacaktır çocuk, ve ondan ağrısı bulantısı vardır. bir de herhangi bir tıkanıklık varsa yine az çok belli oluyor direkt grafide. ha burada göğüs mü yoksa karın mı grafisi çekilmiş bilemiyorum tabi konu sahibi belirtmediği için :/
- bir diğeri de,covid mide bulantısı -kusmaya sebep oluyor maalesef ... özellikle mutasyonlarla birlikte belirtiler de çok çeşitli hale gelmeye başladı artık :/ tek semptomu orta kulak iltihabı olup da covid pozitif çıkan bile gördüm maalesef
------------------------------
konu sahibi size gelince patates,yedirmeye çalışma,uyutmaya çalışma konusunda falan haksızsınız bence. yerleri yıkacak kadar ağlayan bir bebeğe böyle davranılmaz. tamam bebekler/çocuklar çok sık kusar,ağlar,karınları ağrır ama bu denli şiddetli bir olayla ilk kez karşılaşıyorsanız biraz daha alert olmanız lazımdı,örneğin:
çocuk akut apandisit,peritonit,pankreatit veya barsak obstrüksiyonu geçiriyor olabilirdi.
FMF gibi inflamatuar bir hastalık,volvulus hatta belki GIS kanama bile geçiriyor olabilirdi.
bunlar tedavi edilmezse ciddi sonuçlar doğurur biliyorsunuz değil mi?
hatta şu an rotavirüs salgını var ciddi ishal-kusma yapıyor,çocukların vücudunda su kalmıyor.
apandisit ve obstrüksiyon kontrol altına alınmazsa sepsise,orada Allah korusun ölüme doğru götürür...
kusması çok mu oldu mesela? çocuk bu tabi ki iğneyi sevmez ama ishali kusması olan çocuk dehidrate kalabilir,muayenesini yapıp serum takılması lazım. kan testlerinde beyaz küresine bakılması lazım acaba apandisit vb bir şey var mı diye.
ultrason ve/veya bt ile barsaklarına bakıp kesin olarak apandistti ekarte ettiler mi mesela?
kocanıza diyecek söz yok zaten ama siz de arabayı bahane etmeyin,otomatik vitesli araba takdir edersiniz ki sürmesi çok daha kolay.
covid evet olabilir ama aile bireylerinde herhangi bir semptom yok,biraz düşük ihtimal o yüzden.
kan sonuçlarına e nabızdan bakmak nedir? neden akut batın tamamen ekarte edilmeden sizi taburcu ettiler?
çocuklu üyelerimizin söylediklerine elbette şu açıdan katılıyorum,evet çocukların çok sık mideleri bozulur,kusarlar,ishal olurlar,hemen her zaman da kendiliğinden geçer mesela. ama İLK DEFA bu kadar gürültülü bir tabloyla karşılaşıyorsanız bu kadar rahat olmamalısınız. dediğim gibi basit bir mide üşütmesinden veya bozulmasından çok daha ciddi bir şey olabilir.
ha baktınız zaten evladınız özellikle şu şu yiyecekten sonra böyle oluyor,veya senede yine birkaç kez yaşıyor bunu, o zaman tamam normal karşılayın ama,çocuk acıyla bağırarak uyanıyor,yerlere yatıyor,ve siz (eşiniz zaten tam dayaklık) böyle ağırdan alabiliyorsunuz...