Ben yaşamayı beceremiyorum

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.797
37.031
O kadar direndim ki konu açmamak için. Nereden baslayacagimi bile bilmiyorum. Bildiğim bir şey var artık tek basima çözemiyorum.

Üç yıla yakındır evliyim. 16 aylık bir oğlum var. Anlatacağım ya da anlatmam gereken çok travma var lakin ben ifşa olma korkusundan çok fazla detay yazamayacagim. Sadece kendim ve evliligimle ilgili kısmı yazayım.

Kendimi bildim bileli sorunlu bir insandim. Yaşadıklarımin bunda etkisi büyük tabi ama depresif ve karamsar olma eğilimi hep mevcuttu. Dönem dönem tedavi olup tekrar başa sardım. Doğumdan sonra hiç toparlanamadim.

Doğum yaptıktan bir ay sonra eşimin İddaa ve at yarışı bağımlısı olduğunu fark ettim. Esasında bizi borçlara mahkum edecek dönüşü olmayan bir boyutta değildi. Her bağımlılık gibi ara sıra nükseden ancak kontrol altına alınabilen bir tür. Daha doğrusu esim tamamen bilinçsiz değil bu konuda. Kendinin farkında...

Yaklaşık on aydır eşim düzeldi. Önemli bir sağlık sorunu yaşadı ve bu onun için bir dönüm noktası oldu. Onunla konuşmalarımızda "her insan gibi benim de tekrar hata yapma ihtimalim elbette var. Ancak ben evliliğim ve oğlum için savaşıyorum. Basariyorum da senden bir şey istemiyorum sadece yanımda ol" diyor.

Evet şu anki durumumuzda bir tuhaflık yok. Çalışan, sorumluluklarını yerine getiren bir es. Oğluma aşırı düşkün. Tuhaftır ama bana rağmen hala beni seviyor da.

Ancak ben eski ben değilim. Bu durumu takıntı haline getirdim. Tekrar oynayacak mı? Oynarsa ne olacak. Ne yapmalıyım ? Geleceğim yok vs vs. Kendimi öyle bir hale getirdim ki adam espri yapsa "neden böyle mutlusun yoksa yine mı başladın?" Diyorum. Bu arada maddi bir darlığa düşmedik çok fazla. En azından ödenmeyecek borçlar yok. Maaşından yedi zamanında o kadar.

Evliliğim bitme aşamasında. Gulmuyorum daima asik bir suratım var. Cinsel isteğim kalmadi. Yemek bana angarya geliyor. Ve en uzucusu oğlumun yaramazligina bile tahammül edemiyorum. Daima sinirliyim ve bir an önce kıyametin kopmasını istiyorum.

Bir yanım sen bu adamla severek evlendin. Evet belki tekrar edebilecek bir bağımlılığı var ama mücadele ediyor. Su an düzeldi. Boşanmak için hiçbir sebebin yok. Bunun dışında sana hiçbir zarar vermedi derken öteki yanim hayat boyu bu kuşku ile nasıl yasayayim diyor. Delirmiş gibiyim. Zihnim surekli "acaba " diyor. Kişisel bakım namına bir şey kalmadı hayatımda. Sadece uyumak ve bir daha uyanmamak istiyorum. Ayakta kalmamin tek nedeni oğlum...

Elbette psikolojik destek alacağım. Zira doğumdan sonra süren 16 aylık bir depresyonun tek basina cozulmedigini ne yazık ki artık fark ettim.

Lütfen bana bir şey söyleyin. Ben ne yapayım. Duzelmek için olaganca çaba sarf eden ve düzelen bir es, buna rağmen "ya tekrar bozulursa " kuskusuyla evliliği cehenneme çeviren bir ben varım.

Dün akşam bana "bana bir kere gulsen her şey düzelecek " dedi. İçim acıyor bir yandan. Ama hissizlestim ben. Sadece ona karşı değil hiç bir insana karşı bir şey hissetmiyorum. Sanki hisleri alınmış bir ot gibiyim... Ne sevgi ne merhamet ne umut benden geriye hiçbir şey kalmadı. Sadece oğlum. Onun da yaşamsal ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılayıp , duygusal ihtiyaçlarına yanıt veremiyorum. Onunla oyun oynayamiyorum mesela. Patlamak üzere olan bir beynim var çünkü.

Bana bir şey söyleyin. Ben ne yapayım...

olay kötü ama tehlikeli boyuta gelmeden ve en önemlisi kendisi farkederek bırakmış oynamayı.. artık bunun üzerinde durma, ya olursa diye düşünme, olursa o zaman düşünürsün.. seninki hala lohusa depresyonunun etkisi ben inanıyorum ki gittiğin psikiyatrist ve kullanacağın minicik bir ilaç bütün kuşkularını alıp götürecek..

olay kötü ama tehlikeli boyuta gelmeden ve en önemlisi kendisi farkederek bırakmış oynamayı.. artık bunun üzerinde durma, ya olursa diye düşünme, olursa o zaman düşünürsün.. seninki hala lohusa depresyonunun etkisi ben inanıyorum ki gittiğin psikiyatrist ve kullanacağın minicik bir ilaç bütün kuşkularını alıp götürecek..

O kadar değil işte. Zamanında yani yıllar önce tehlikeli boyutlara ulaşmış henüz ben hayatında yokken. Tedavi olmuş ve atlatmış. Yıllar sonra aynı boyutta olmasa da nuksetmis. Şimdi yeniden duruldu. Tek farkı onun dediğine göre artık farkındalık yaşıyor. Sorumluluklarının farkında. Benim de gözlemlediğim su an tehlikeli bir boyutta olmadığı. Lakin ben bir omur ya olursa kokusu ile nasıl yaşarım bilmiyorum.

Bana ya da evliligime ciddi maddi zararı dokunan dönüşü olmayan bir şey yaşanmadı. Borcumuz yok. Ancak ben bu takintiyi yenemiyorum...

buradan ne kadar yardım alabilirsiniz bilmiyorum.

yorumlar haklı olarak sizden daha çok acı çeken insanları örnek göstererek bak ne hayatlar var minvalinde olacak ya da aynı eşinizin dediği gibi bir kere gülsen her şey düzelecek boyutunda kalacak.bunlar sizin işinize yarayacak mı peki?

bence kendi mutluluğunuz için destek almalısınız.

Hic zaman kaybetmeyin psikolojik destek alin. Yoksa zamanla sizin bir gulusunuze umut baglayan esiniz sizden gidecektir. Ve dahada onemlisi bebeginizin size en ihtiyaci oldugu zamanlar yaninda degilsiniz.Ciddiyetin lutfen farkinda olun.

Destek almak için adım attım. Randevu zamanını bekliyorum. Bakın anlatmadigim cok şey var. Ciddi sorunlar yaşadım bunları anlatmama sebebim tamamen benimle alakalı olmaları. Yardım istediğim nokta ise evliligimle alakalı. Ben kendi içimde asamadigim takıntılar olduğunun farkındayım ve bunun için adım atiyorum.

Sanırım bu tür bir evlilikte ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Boşanmak bir seçenek. Lakin düzelen , duzelmek için çok yoğun çaba sarf eden bir eşten bosanmak doğru mu bilmiyorum. Evliliği yürütme aşamasında ise benden kaynaklı sıkıntı var.

Büyük bir depresyon içindesin anlattıklarına göre. Yalnız eşin sana cok güzel birsey söylemiş. Bana bir gülsen hersey düzelecek.. İyi olmaya çalış kötü düsüncelerden uzaklas kendine bak kendinle ilgilen. Emin ol hersey daha güzel olacak. Ayrıca vakit kaybetmeden iyi bir psikiyatriste gitmelisin. Senin olayın terapiyle düzelecek birsey, ilac verirse de kullanmamanı öneririm.

Destek almak için adım attım. Randevu zamanını bekliyorum. Bakın anlatmadigim cok şey var. Ciddi sorunlar yaşadım bunları anlatmama sebebim tamamen benimle alakalı olmaları. Yardım istediğim nokta ise evliligimle alakalı. Ben kendi içimde asamadigim takıntılar olduğunun farkındayım ve bunun için adım atiyorum.

Sanırım bu tür bir evlilikte ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Boşanmak bir seçenek. Lakin düzelen , duzelmek için çok yoğun çaba sarf eden bir eşten bosanmak doğru mu bilmiyorum. Evliliği yürütme aşamasında ise benden kaynaklı sıkıntı var.

sıkıntılar eşinizle mi ilgiliydi peki?

yani geçmişte size yaşattığı ağır sorunlardan sonra mı ona olan güveninizi yitirdiniz yoksa sadece kumar sorunu mu sizi bu noktaya getirdi?

Hic zaman kaybetmeyin psikolojik destek alin. Yoksa zamanla sizin bir gulusunuze umut baglayan esiniz sizden gidecektir. Ve dahada onemlisi bebeginizin size en ihtiyaci oldugu zamanlar yaninda degilsiniz.Ciddiyetin lutfen farkinda olun.

Artık onu da bezdirdim zaten. Çok yorulduğunu söylüyor... Ben bana yalan söylemiş olmasını hazmedemiyorum. Defalarca özür dilemesine tekrar etmemesine rağmen hazmedemiyorum.

sıkıntılar eşinizle mi ilgiliydi peki?

yani geçmişte size yaşattığı ağır sorunlardan sonra mı ona olan güveninizi yitirdiniz yoksa sadece kumar sorunu mu sizi bu noktaya getirdi?

Kısmen. Daha çok ben ve ailemle alakalı. Eşimle ilgili olan kısımlarda etki ve tepki olayı var. Yaşattığı kötü seyler elbette oldu. Lakin dönüşü olmayan şiddet aldatma gibi seyler yaşamadık. Ya da hiçbir zaman değersiz hissetmedim kendimi. Sadece bana yalan söylemesi... Kumar konusunda güvenimi kırması.

sanırım sizde de bendekine benzer bir sorun var.
benimki tekrarlayan depresyon, yani benim için tedavi oldum bitti diye bir şey yok, tedaviyi bitirdikten bir süre sonra dünyanın diğer ucunda deprem olması, herhangi bir terör saldırısı ya da eşimin yemek biraz yağlı olmuş demesi beni depresyona sokuyor ve beraberinde anksiyete başlıyor.
siz de eşinizin şans oyunu bağımlılığı fazlaca büyütmüş gibi görünüyorsunuz (10 aydır oynamadığı halde bunu aklınızdan çıkaramamanız nedeniyle)
özetle önce tedavinize başlayın, bir sonraki aşamada hala halledemediğiniz sorunlar varsa onlara yoğunlaşırsınız, en doğrusu bu olur.

Ya olursa ya yaparsa ya kalırsa herkes herşeyi yapabilir herkesin başına herşey gelebilir canım, adam bırakmış ve istikrarlı şimdilik, tedavi olacağını da söyledin, bir an evvel sürece başla anksiyete berbat bişey hem sana hem etrafındakilere zor

Herseyin farkinda olmaniz iyi birsey...
Destek almalisiniz..hepimiz dogum sonu yasadik bunlari ama abartmanin anlami yok...
Ne sartlar altinda dogum yapanlar var allah askina kendinize gelun ve tedavi olun...cocuga yazik

Oğluma karşı sorumluluklarımi yerine getiriyorum. Onun için uzuldugum tek nokta daima mutsuz bir anneye sahip olması. Ona en ufak bir zarar verecegimi hissettiğim gün kendi hayatımdan vazgecebilirim. Bu hususta yeterince vicdan azabı çekiyorum. Mutlu bir annesi olsun istiyorum...

sanırım sizde de bendekine benzer bir sorun var.
benimki tekrarlayan depresyon, yani benim için tedavi oldum bitti diye bir şey yok, tedaviyi bitirdikten bir süre sonra dünyanın diğer ucunda deprem olması, herhangi bir terör saldırısı ya da eşimin yemek biraz yağlı olmuş demesi beni depresyona sokuyor ve beraberinde anksiyete başlıyor.
siz de eşinizin şans oyunu bağımlılığı fazlaca büyütmüş gibi görünüyorsunuz (10 aydır oynamadığı halde bunu aklınızdan çıkaramamanız nedeniyle)
özetle önce tedavinize başlayın, bir sonraki aşamada hala halledemediğiniz sorunlar varsa onlara yoğunlaşırsınız, en doğrusu bu olur.

Maalesef durum bu. On yıldır hayatım bu halde. Tam duzeldim diyorum minicik bir olay dünyanın sonu gelmiş hissine sebep oluyor. Ben artık kendimden nefret ettim. Tahammül edemiyorum kendime.

Merhaba

Merak etmeyin hersey yoluna girecek. Siz suan hkcbiseyi dusunmeyin, kendi sagliginiz icin mutlaka piskolojik destek almalısınız olabildigince kisa bir zamanda kendinizi disari atin bu sorunu halletmek icin bir adim atin. Goruceksiniz bunu duzeltirseniz hersey cok guzel olucaktir hem sizin hemde aileniz icin
Eşinize gelince kendiniz soylemissiniz oyle bir aliskanligi yoktu basladi ve bitirdi. Bu demek degildirki tekrar basliycak bence esiniz hem kendisine hem ailesine nekadar buyuk zarar verdiginin bilincinde ve sizi seviyor ki buda bir daha oyle bir yanlışa düşmeyeceğini ima etmeye çalışıyor :)

Bakin hayatta heppimiz zorluklara göğüs gemreyi onlarla yaşamayı öğreniyoruz. Herkezin hayatinda kendine gore aci cektigi dayanamadigi durumlar var. Siz suan depresyondasiniz ve nekadar cabuk tedaviye başlarsanız sizin için okadar iyi.
Bende depresyondaydim benim esim cocugum yok ama kimseyi cekemiyordum gormek istemiyordum sese tahammülüm yoktu :) depresyon herkezde olabilir.
Ben atlattim sizde atlatacaksiniz !

X