Yani madem sizin duyacağınız şekilde ardınızdan konuştular . O zaman size de izah etselerdi, özür dileselerdi yanlış anladın vs diye alttan alsalardı hiç uzamazdı mevzu..
çok üzüldüm sizin de anne babanıza kadar konunun gitmesine ve onların da gereksiz yere üzülmesine..
sizden yaşça büyüğüm, evlilik tecrübem daha
çok. Gerçekten evlilik idare etme sanatı .
Ben de 18-20 yaşındayken stajda bir abla nasihat etmişti , ne olursa olsun eşinize annesini kardeşini kötülemeyin. Neticede siz yokken onlar vardı . Onları kayırır üzülürsünüz derdi. Hiç unutmam bu nasihatlerini. Gerçekten çok doğru .
Benim de kv ve elti çocukları itinalı beslememe takmışlardı. Elti hanım kendi çocuğunu Eti browni, link meyve suyu gibi şeylerle beslediği için benim şeker vermemem vs ona dert oluyordu nedense o zamanlar onun çocuğu 8-10 yaşlarındaydı. Şimdi büyüdü ve obez maalesef . Yani onlar konuştu ve ben cevap vermedim kavga etmedim ama şu an herkes gördü kim hatalı davranmış çocuk beslenmesinde
Olabildiğince onların eline koz vermemeye çalışın. Misal baktınız kv öksürüyor , çocuğu başı boş bırakmayın , yıkayacağım. Uyutacağım vs bahanelerle elinizden gelen en az sürede çıkarın yanlarına. sigara içiyorlar diyelim sizin olduğunuz odada, kocanıza dert yanmadan . Alın odadan çıkın , sorduğunda da çocuk çok rahatsız oldu dumandan öksürüyor gözü yaşardı deyin
Baban da cahil çocuğun yanında sigara mı içilmiş dersek , babasının hatası kapanır. Bize bilenir erkekler babama laf ediyor diye
Allah yardımcınız olsun , insanların cahillikleriyle uğraşmak çok çok zor . Sabır diliyorum size