- 11 Aralık 2013
- 6.144
- 6.868
-
- Konu Sahibi uglybetty89
yok gı daha öğrenci, hayalinde öğretim görevlisi olmuş en kötü ihtimalle de öğretmen olcagına garanti veriyor21 yaşındasın öğretim görevlisisin ? ben mi yanlış anladım acaba
bir an salak gibi kaldım bn 22 yaşındayım daha bu sene mezun olcam . ki 4 senenin üstüne 2 sene araştırma görevlisi olunuyordayok gı daha öğrenci, hayalinde öğretim görevlisi olmuş en kötü ihtimalle de öğretmen olcagına garanti veriyorkusura bakma konu sahibi hiç güleceğim yoktu yahu o günlere kadar kim öle kim kala, kul hayal kurup plan yapar kader gülermiş diye aynen bu na deniyor he bu arada çoban diye küçümseyenler sözüm, bizim köyün çobanı altına lüks araba çekti azmı kazanıyorlar sanıyonuz aylık 6 milyar maaş alanı var öğretim görevlisi en fazla 3 milyar alıyor
aynen yahu benim arkadaşım yurt dışında şuan öğretim görevlisi olmak için bi tarafları çatlıyor ne sınavlardan geçti öyle lafla olunmuyor malesef şimdi daha da zorlaşmış mülakat falan gelmiş doktorada şart koşuluyor en az 5 sene felan zor bence çok uçmamak lazım hayallerdebir an salak gibi kaldım bn 22 yaşındayım daha bu sene mezun olcam . ki 4 senenin üstüne 2 sene araştırma görevlisi olunuyorda
yok gı daha öğrenci, hayalinde öğretim görevlisi olmuş en kötü ihtimalle de öğretmen olcagına garanti veriyorkusura bakma konu sahibi hiç güleceğim yoktu yahu o günlere kadar kim öle kim kala, kul hayal kurup plan yapar kader gülermiş diye aynen bu na deniyor he bu arada çoban diye küçümseyenler sözüm, bizim köyün çobanı altına lüks araba çekti azmı kazanıyorlar sanıyonuz aylık 6 milyar maaş alanı var öğretim görevlisi en fazla 3 milyar alıyor
Daha kendini ifade edemiyor, öğretim görevlisi olmaktan falan bahsediyor konuyu açan arkadaş.bir an salak gibi kaldım bn 22 yaşındayım daha bu sene mezun olcam . ki 4 senenin üstüne 2 sene araştırma görevlisi olunuyorda
Merhaba arkadaşlar.
Çok yeni bir ilişkim var henüz, bir hafta on gün kadar oluyor.
Bu ilişkiye başlamadan evvel, hep kendime demişim ki, "aşktan evvel yoldaşlık" yaşayabileceğim
biri çıksın karşıma ve karşıma da öyle biri çıktı. Hayattaki her şeyi anlamlandırarak görmeye uğraşan
bir insan çıktı karşıma ve aşk'ı da aynı şekilde. Aşk'ı günümüzdeki yozlaşmış
haliyle değil, anlamlı kılarak, temiz ve dürüst yaşayarak hak etmeye uğraşıyoruz.
Bir tür hayat yoldaşlığıdır bu. Lakin gel gelelim ki, hayat ütopik hayallerle
yaklaşılması sakıncalı bir realitedir. Bunu göz ardı edemiyoruz. Ben üniversite
öğrencisiyim, ve eğitimimi ilerletmeyi belki ileride üniversitede okutman olmayı düşünüyorum. Ya da en
kötü ihtimalle normal bir öğretmen.. Ama sevdiğim insan, okumuyor. Okumayı asla
düşünmediğini söylüyor. Yaklaşık bir yıl önce cezaevinden çıkmış, siyasi sebeplerden
ötürü 12 aya yakın bir süre tutsak edilmiş. İkimiz de 21 yaşındayız. Okul okumuyor ama kendini son derece
geliştirmiş, olgun bir insan, hatta kendisinin bana öğrettiği çok şey oluyor. Şu anlık
köyde ailesinin yanında kalıyor ve ciddi manada çobanlık yapıyor. Tabi bu birkaç aydır böyle,
daha öncesinde lokantada çalışıyormuş İstanbul'da. Ben kendisine çok değer veriyorum, bu açıktır.
O da bana değer veriyor, seviyor ve hatta ailesine beni de anlatmış. İnsan bazen heyecandan, duygularından
körleşebiliyor. Ben de bunu yaşıyorum, yaşadım şu an anlıyorum. Çünkü 10 yıl sonramıza baktığımda
kara bulutlar üşüşüyor başımın üstüne, diyelim ki oldu evlendik ve ben üniversitede öğretim görevlisi oldum,
o garsonluk yapmaya devam mı edecek.. Nasıl olacak.. Bana, ben her işi yaparım, diyor.. Ama aklım çok
karışmış. Kendime inanılmaz derecede kızıyorum, bu işin sonunun olmayacağını bile bile
nasıl umut verebildim, nasıl bu kadar körleştim.. Ailemin bana okuyayım diye verdiği emekleri
hiçe sayıp, onunla köyde ekolojik bir yaşam sürmem imkansız.. İnanın gönlümden geçen
bu olsa da ailemin emeklerine bunu yapamam. Ailem bu ilişkiyi öğrenirse kesinlikle karşı çıkar,
ilişki ilerlerse ailemin engellemeleri onu da yıpratır, incitir.. Aile ve sistem zincirleri arasında hapsolmuşum.
Cesaretim yok bu ilişkiyi sırtlanmaya, keşke umutlandırmasaydım onu da.. Ben ne yaptım böyle kızlar?
Bir hafta on günlük ilişkide sevdiğim adamlar, çok değer veriyorumlar havada uçuşuyor. 21 yaş romantizmine veriyorum bunu.
Çok merak ettim nerede tanıştınız?
Benim bu konuya bakışım biraz sert. Her eğitimli insan kendini geliştiremez ancak eğitimsiz insanların çok çok çok azı kendini geliştirebilir. Eğitim almamış ancak kendini geliştirebilmiş bir insanın da zaten düzgün bir öesleği olur. Garsonluk, çobanlık yapmaz. Senin gözün şu an için biraz kör olmuş.
Yürümez bu ilişki, baştan bunu kabullenmen lazım. 5-10 yıl sonrasına gitmeye gerek yok. Şu anda bile aynı ortamda sıkıntı çıkar. Okuldan arkadaş çevrene bu insanla girmezsin, girdiğinde yadırganırsın, yargılanırsın. Hayatına soktuğun adam da senin ortamında rahat edemez. Yıllar sonraya kalmadan sarsılır bu ilişki.
Öğretim görevlisi olabilmen için sağlam bir torpile ihtiyacın var bu devirde, açık ve net. o "en kötü" diye dillendirdiğin öğretmenlik mesleğini yapabilmek için de millet az uğraşmıyor gece gündüz kpss illeti ile. henüz bir üni öğrencisisn, kendini dev aynasında görmeye başlamışsın. ama daha en başında sevgilin hakkında böyle yargıların varsa bunlardan kurtulman çok zor.ailenin en ufak bir lafında onlara hak verip ondan iyice uzaklaşacaksn. bence daha ilerlemeden bitir. bu arada kendine de daha gerçekçi bir kariyer planı çizmeni tavsiye ederim.
Yoo benim kuzenim oldu ne torpille ne başka şeyle gayette hakkı ile oldu. Ama çok zeki birisiydi . Ama en kötü öğretmen olurum lafı çok iğreti durmuş o ayrı. Öğretmen oldu atandı falan en kötüsü olmuş.
Yoo benim kuzenim oldu ne torpille ne başka şeyle gayette hakkı ile oldu. Ama çok zeki birisiydi . Ama en kötü öğretmen olurum lafı çok iğreti durmuş o ayrı. Öğretmen oldu atandı falan en kötüsü olmuş.
Muhteşem bir yorumSiyasi olduğunu söyleyip sistemi eleştiriyorsun ayrıca sistemin kölesi olmaktanda başka birşey yapmıyorsun. Hayallerin bile bu sistemin içinde. sen o genci sevmiyorsun sadece (tutsak düşmesinden çıkardığım) onun siyasetine hayransın. düzene karşı durmuş bu uğurda bedeller ödemiş emekçi bir genç ve sen daha okuyorsun buna rağmen yok o resmen çoban yok garson gibi eleştirdiğin toplumun yozluğunda batıyorsun. o okuduğun kitaplardaki insanlar bedel ödedi bir ideoloji için ama görüyorumki sen bırak halklar için bedel ödemeyi "ssevdiğin" için bile bedel ödemekten acizsin. Yazık bırak siyaseti filan. o gencede yalan söyleme. Sen düzende boğulmaya devam et.
sizin kuzeniniz olmuş olabilir ama ne yazık ki türkiye nin bir gerçeği var. ben akademik camianın içinde olan birisi olarak konuşuyorum. yök ün kişiye özel akademik ilan yayınladığı bir dönemdeyiz.