Ben öğretim görevlisi, sevgilim garson? Çıkmazdayım...

21 yaşındasın öğretim görevlisisin ? ben mi yanlış anladım acaba
yok gı daha öğrenci, hayalinde öğretim görevlisi olmuş en kötü ihtimalle de öğretmen olcagına garanti veriyor kusura bakma konu sahibi hiç güleceğim yoktu yahu o günlere kadar kim öle kim kala, kul hayal kurup plan yapar kader gülermiş diye aynen bu na deniyor he bu arada çoban diye küçümseyenler sözüm, bizim köyün çobanı altına lüks araba çekti azmı kazanıyorlar sanıyonuz aylık 6 milyar maaş alanı var öğretim görevlisi en fazla 3 milyar alıyor

bir an salak gibi kaldım bn 22 yaşındayım daha bu sene mezun olcam . ki 4 senenin üstüne 2 sene araştırma görevlisi olunuyorda

bir an salak gibi kaldım bn 22 yaşındayım daha bu sene mezun olcam . ki 4 senenin üstüne 2 sene araştırma görevlisi olunuyorda
aynen yahu benim arkadaşım yurt dışında şuan öğretim görevlisi olmak için bi tarafları çatlıyor ne sınavlardan geçti öyle lafla olunmuyor malesef şimdi daha da zorlaşmış mülakat falan gelmiş doktorada şart koşuluyor en az 5 sene felan zor bence çok uçmamak lazım hayallerde

Konu sahibi kendini ifade bile edemiyor. Bu konusunda yazdığı içerik, attığı başlıkla çelişiyor. Önceki konularına şöyle bir baktım ve anladığım tek şey konu sahibinin çirkin olduğu. Sorun ettiği şeylerin içi boş, açtığı konuların içi boş falan filan yani milletin kafasına vura vura çirkin olduğunu ifade etmiş, şaka yapmıyorum. Böyle özgüvensiz, böyle alıngan, tipsiz olduğunu defalarca vurgulayan birinin kalkıp bugün de böyle saçma sapan bir konu açması komik. Boşalmadı ama hamile mi kaldım acaba diye buram buram bilgisizlik kokan bir konu açan kendisi değildi sanırım. Kendince seviye mi atladığını sanmış, milleti denemek mi istemiş, eğlenmek mi istemiş ya da gerçekten araştırma ödevini yapmaya çalışan bir liseli mi? Ortaya karışık.

Daha kendini ifade edemiyor, öğretim görevlisi olmaktan falan bahsediyor konuyu açan arkadaş. Kullandığı kelimelere de dikkat eden var mı bu arada? Oldukça kasmış onları yazabilmek için.
Anlamlı olabileceği yanılgısına kapılmış olmalı.

Evlilik aşkla olmuyor sadece maalesef. Kültür ve denklik çok önemli. Atalarımızın dediği gibi ''tencere kapak'' durumu var. Eşiniz şu an bir sürü şeyi hoşgöre bile evlenince kompleks yaşayabilir. Sizi de kendisini de mutsuz eder. Maalesef erkekler kendilerinden güçlü kadın yanında eziliyorlar. Belki sizin sevgiliniz için olmaz ama görünen örnekler genelde bu yönde oluyor. İnsan aşkı doya doya yaşamalı ama gelecek planlarken aşk kadar mantığa da bakılmalı. Evlilik başka bir şey. Üstelik siz de gözünüz kapalı değilsiniz. İçiniz de sizi kemiren duyguları tutmaya çalışsanız bile iila birgün sevgilinize yansıtmaya başlıyacaksınız. Bunlar daha büyük tartışmalara neden olur.

Canım bu işin sonu hüsran yaşa ve gör demek istemem..Etrafımda o kadar çok var ki böyle örnekler bir zaman sonra o seni küçük görmeye başlayacak..Benim gördüğüm örnekler hep öyle.Kadın erkekten üstün,erkek ilk başta problem ediyor sonra alışılıyor..Bir bakıyorsun seni ezmeye kalkıyor..Maddi açıdan eşitlik bile önemli..ÇOK ÖNEMLİİ :)

Bin bir emekle okut büyüt
rahat etsin diye her imkanı sağla
sonra iki günde tanıdığı adamla evlensin
çile çeksin
aileni düşün kendine yazık etme

Sözüm meclisten dışarı..Bir arkadaşım vardı son sınıfta erkek arkadaşını ailesi ile tanıştırdı.Çocuk lise mezunu ve işsizdi kabul etmediler sınavlara girip memur olsun diye tutturdular.Arkadaşımda memur olmazsa evlenemem ailem kabul etmiyor diyordu sürekli çocuk çok çalıştı sınavlara girdi torpil falan...Sonunda memur oldu.Düğünleri oldu ve arkadaşım birtürlü atanamadı ve eşi 12 yıllık memur ekmeğini kazanıyor.Arkadaşım onun kazancına muhtaç...Ailesi çok büyük konuşup kibir yapmıştı olan kızlarına oldu

Bu hatunu dinle, zamanında bana bu iş olmaz iyi düşün demişti. Bundan 2 ay önce senden daha uçuk bi ilişkim vardı, hatta aileler bile tanışmıştı. Fakat katıldığımız bir iş yemeğinde patlak verdi. Olmadı yani bizim iş. Nişan düşünüyoduk, iyiki olmamış.
2-3 ay önce bu konuyu açsaydın meslek önemli değil statü sorun değil nolucak sanki amaaan derdim, ama malesef hayat böyle toz pembe değilmiş, statü meslek maddi durum baya baya önemliymiş.

Öğretim görevlisi olabilmen için sağlam bir torpile ihtiyacın var bu devirde, açık ve net. o "en kötü" diye dillendirdiğin öğretmenlik mesleğini yapabilmek için de millet az uğraşmıyor gece gündüz kpss illeti ile. henüz bir üni öğrencisisn, kendini dev aynasında görmeye başlamışsın. ama daha en başında sevgilin hakkında böyle yargıların varsa bunlardan kurtulman çok zor.ailenin en ufak bir lafında onlara hak verip ondan iyice uzaklaşacaksn. bence daha ilerlemeden bitir. bu arada kendine de daha gerçekçi bir kariyer planı çizmeni tavsiye ederim.

Yoo benim kuzenim oldu ne torpille ne başka şeyle gayette hakkı ile oldu. Ama çok zeki birisiydi . Ama en kötü öğretmen olurum lafı çok iğreti durmuş o ayrı. Öğretmen oldu atandı falan en kötüsü olmuş.

O kadar kolay olsaydı...:)

Iyi de ne sen öğretim görevlisisin ne de sevgilin garson

Doğmamış çocuğa don biçmek denir buna

Arkadaşım var kendisi öğretmen eşi sıhhı tesisat ustası inşaatlarda

13 yıllık evliler 2 çocukları evleri 2 arabaları var

Aralarında mezhep farkı da var emin ol onların ailesine de bu durum ters gelmiştir ama şu an gayet iyiler

Şimdiden karalar bağlamak yerine her ikiniz de elinizden gelenin en iyisini yapın biraz da kendinize zaman verin

sizin kuzeniniz olmuş olabilir ama ne yazık ki türkiye nin bir gerçeği var. ben akademik camianın içinde olan birisi olarak konuşuyorum. yök ün kişiye özel akademik ilan yayınladığı bir dönemdeyiz.

Bence adam çalışkansa, kendisini yetistirmis biriyse, tuttuğunu koparan biriyse gelecekte gayet güzel yerlere gelebilir.

Ne yazık ki bu adam, ilkokul mezunu ama aileden zengin olsaydi, burdaki bazı kezbanlarımız sana "ayrıl" demeyeceklerdi. Paraya tapiyorlar çünkü. O zaman ilkokul mezunu olmasi bunların gözünde önemsizleşecekti.

"Aşk sınıfsaldır" tezini destekliyorsan, ayrıl. Ayrıl ve bu dünyada güzel şeylere olan inancımızı tamamen yitirelim.

kültür farkı ekonomık farklılık dusunce farklılıgı bunlar onunuzdekı engeller olarak gorundu bana haklısınız sevgıden vazgecmek zor ama ınanın su zamanda bu sorunlardan evlılıkler bıtıyor olmaz yanı.. ıkınızınde ermiş olması lazımki bunlar ılerde sorun olmasın. senın acından hayat guzel olabılır ama ozellıkle karsı taraf bu durumda bır erkekse mumkun değil bence ılk zamanda guzel ama sonra ınanın cok pışman olursunuz.bebım esımle egıtım durumum aynı ona ragmen sadece düşünce farkından bıle sorunlarımz oluyor yanı bırde sızın durumunuzu dusununce lütfen kendınıze haksızlık etmeyın davul dengı dengıne...

Muhteşem bir yorum

sizin kuzeniniz olmuş olabilir ama ne yazık ki türkiye nin bir gerçeği var. ben akademik camianın içinde olan birisi olarak konuşuyorum. yök ün kişiye özel akademik ilan yayınladığı bir dönemdeyiz.

Onu bilemiyorum kuzenim oldu ve eşi de öyle, ikisi de okullarını derece ile Burada çok iyi üniversite de okudular ve yurtdışında da eğitim gördüler burslu olarak. Kuzenim zaten derece ile üniversiteye girdi. O dönemler vakıf ünilerinden ücretsiz öğrenim hatta üstüne aylık burs teklifi geldi. Çok kıskanmıştım :)
Belki bunların etkisi vardı bilemiyorum. 5 yıl öncesinden bahsediyorum belki bu kadar yayılmamıştı anlattığınız durum. Siz haklı olabilirsiniz. Günümüzde kpss kazanmak bile zor. Seneye kaldıracaklar sanırım. Artık hayal gibi.
Zaten konu sahibinin okul hayatı pek parlak değilmiş eski konusunda okudum. En kötüsü öğretmen olurum lafını neyine güvenerek söyledi anlamadım benim annem öğretmen ondan dokundu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…