- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.456
Yanlış yok olması gereken bu :) 9 ay karnınızda yaşadı şuan size her an sizinle olmak istemesi çok normal. Yeni doğan memede yaşar. 5-6 ay civarı zaten emme aralıklarını arttıracaktır. Sizi korkutmak istemem ama doğası bu en az 2 yıl bu şekilde olacaksınız. Bebekler için meme her şeydir. Acıkır emer üşür emer korkar emer sizi ister emer ağrısı olur emer. Lütfen kendinizi strese sokmayın. En rahat emzirme pozisyonunuzu bulun yanınıza su ve atıştıracak şeyler koyun açın fil izleyin kitap okuyun bebeğiniz de emsin uyusun :)Hanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?
Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.
Böyle olması için neler yapmalıyım nolur bir fikir verin çok bitkinim
Yoksa bu böyle Sürer gider mi ? Hep yanında olamayacağım ki ...
Lütfen emzik önermeyin. Benim bebeğim emzik yüzünden meme reddi yaşadı ve hala çok pişmanım emzik verdiğime.Zorla verin alissin yoksa evden disari cikamazsiniz
Kullanıyorsanız facebookta emzirme gruplarını takip etmenizi tavsiye ederim. Emzik ve biberon meme reddine sebep oluyor. Kullanmayan bebeklerde de meme reddi olabilir ama geri döndürmek çok daha kolay oluyor. Emzik ve biberon kullanan bebeklerde ise neredeyse memeye döndürme imkansız oluyor.Tamam siz öyle yapın, ben konuyu acan arkadaşa alternatif olarak önerdim size değil.
Sürekli emmek istemesi doymadığı anlamına gelmez. Günde 5-6 yumurta büyüklüğünde çişli bezi varsa bebek doyuyordur. Ayrıca ay sonu tartılarında 500-1000 gr arası alıyorsa doyuyordur. Doymuyorsa bile çözüm ilk etapta mama değil daha çok emzirmektir.Bebeğiniz büyük ihtimal doymuyor bi dr baş vurun uygun bi mama verin aynı durumu ben ve kardeşim yaşadık, doysa emin ol kendi bırakacak iyice emzir sonrada biraz mama ver bence
Memede süt hiç bitmez. Bebeğinizi bir sağ meme bir sol meme emzirebilirsiniz. Gece ağlamalarının nedeni gaz olabilir. Gaz masajı yapabilirsiniz. Dil bağı dudak bağı var mı kontrol edin ki bunlar verimli emmeye engel durumlardır. Bebek emdikçe süt üretilir. Süt üretimi arz talep meselesidir. Süt dolsun diye beklerseniz süt üretimi azalır.Yorulmayı attım bir kenara süt Üretmek için bişeyler yapıp yemem içmem,uyumam gerekiyor ve gün içinde hiç uyumadığı zamanlar oluyo o Günler'de istediğim gibi yapıp yiyemiyorum süt erkenden tükeniyo yenisinin üretilmesi için vakit olmuyo.Gece olup süt tükenip deli gibi ağladığında psikolojim bozuluyo
Tamada kızım doymuyormuş ki boş boş çekmiş memeyi bende emiyor zannediyorum keşke takviye etseydim mamayla[/QUOTE neye istinaden doymuyordu diyorsunuz merak ettim
Sonuna kadar katılıyorum size eğer süt biriken bişey olsaydı benim sütüm kesinlikle yetmezdi çünkü memeye düşkünlüğü birkaç tık fazla olan bi bebeğim var. Malasef bu konuda anneler çok bilinçsiz. Muhtemelen Benim yaşadığımı başka biri yaşasa sütüm Yok derdi. Memelerim nerdeyse hiç dolu dolu olmadı hiç sütüm sızmadı hiç yutkunma sesi duymadım ilk ay hep memede olan bebeğim vardı. Hiç bu bebek aç o yüzden memede diye düşünmedimMemede süt hiç bitmez. Bebeğinizi bir sağ meme bir sol meme emzirebilirsiniz. Gece ağlamalarının nedeni gaz olabilir. Gaz masajı yapabilirsiniz. Dil bağı dudak bağı var mı kontrol edin ki bunlar verimli emmeye engel durumlardır. Bebek emdikçe süt üretilir. Süt üretimi arz talep meselesidir. Süt dolsun diye beklerseniz süt üretimi azalır.
Ne güzel siz iç güdülerinize güvenmişsiniz.Eskiden mama yoktu anneler kaygısız emzirirlerdi. Şimdi annelerin üzerinde o kadar baskı var ki. Sürekli memede olmak isteyen bebe görünce hemen aç diyorlar. Doktorlar bile bebek bir ay 500 gr alınca hemen mama öneriyor. Anneler yetersiz hissettiriliyor.O kadar üzülüyorum ki.Sonuna kadar katılıyorum size eğer süt biriken bişey olsaydı benim sütüm kesinlikle yetmezdi çünkü memeye düşkünlüğü birkaç tık fazla olan bi bebeğim var. Malasef bu konuda anneler çok bilinçsiz. Muhtemelen Benim yaşadığımı başka biri yaşasa sütüm Yok derdi. Memelerim nerdeyse hiç dolu dolu olmadı hiç sütüm sızmadı hiç yutkunma sesi duymadım ilk ay hep memede olan bebeğim vardı. Hiç bu bebek aç o yüzden memede diye düşünmedim
O özlem bende ilk kızım için bile hala var:))) uyusun diye beklerm ama uyuyncada uyansa keşke derim bazen:)) evlat işte. Rabbm sağlıktan ayırmasın hem bizi hem evlatlatımızı. O zaman herşy çok daha kolay.Canım hatırlamaz mıyım seni,hatta ne zamandır grupta gözükmüyor diye geçiyordu aklımdan valla :) bana suçlayıcı biçimde yaklaşanlar oluyo ve gözümü korkutuyorlar bu hep böyle olacdk hata yapıyosun gibisinden laflar.Uyutup yerine koydupumda da özlüyorum bu sefer uyansa dşyorum ne garip bir Çelişki bu :)
Istisnadir sizinki benim cevremde cogu kisi kullanıyor bir zararini gormedik. Oneriyorum da cunku emzik almayan cocuk anneyi emzik yerine kullanir anne yipranir.Lütfen emzik önermeyin. Benim bebeğim emzik yüzünden meme reddi yaşadı ve hala çok pişmanım emzik verdiğime.
Lohusa bi kadının tepesinde çocuk her ağladığında aç bu demek tam gerizekalılık. Çocuğun başka derdi olabileceği akıllarına gelmiyo çünkü. Bu kadın kendini yetersiz hisseder mi diye düşünmüyolar. Bence tamamen gerizekalılıkla alakalı.Gerizekalıkla ne alakası var
Bebekler emziği bilmezler anneyi de emzik gibi kullanmazlar.Istisnadir sizinki benim cevremde cogu kisi kullanıyor bir zararini gormedik. Oneriyorum da cunku emzik almayan cocuk anneyi emzik yerine kullanir anne yipranir.
Bebekler emzigi bilirler anne karninda bile parmaklarini emerler. Dogduktan sonra anne memesine alisirlar ve duygusal olarak surekli isterler. Emzik verilmeyen bebekler anneyi emzik niyetine kullanirlar. Bunu bircok doktor soyluyor zaten bende 2 cocuk buyuten bir anne olarak yasayarak gordum bunlari.Bebekler emziği bilmezler anneyi de emzik gibi kullanmazlar.
Kullanıyorsanız facebookta emzirme gruplarını takip etmenizi tavsiye ederim. Emzik ve biberon meme reddine sebep oluyor. Kullanmayan bebeklerde de meme reddi olabilir ama geri döndürmek çok daha kolay oluyor. Emzik ve biberon kullanan bebeklerde ise neredeyse memeye döndürme imkansız oluyor.
Bebekler emziği bilmezler anneyi de emzik gibi kullanmazlar.
Emzik susturucu niyetine verilirse sık sık verildiği için red yaşayabilir ama sizinki gibi sadece uykuya geçiş amacıyla verilince seyrek verilmiş olacağından dolayı red Yaşamaz dşye düşünüyorum.Ben bu konuda muallakta Olduğum için emziğe annemin ısrarlarına rağmen başvurmamıştım ama yenidoğan doktoru kendi bebeğinden örnek vererek önerince aldım bir emzik ama öyle kenarda duruyo uğraşmıyorumŞu ezberlenmiş ifadeden de bana gına geldi şu topikte, emzik yerine kullanirlar ifadesi emme refleksini karşılamak icin emmek isterler demek oluyor. Bunu siz de biliyorsunuz. Yoksa hic bir bebek doğduğunda hani benim x marka emziğim diye talepte bulunmuyor. Anne karnında bile parmağını emer bebekler. Emzik verilmeyen çoğu bebek parmağını emmeye devam eder mesela bu da sorun olur hatta kiminde parmak incelir falan, ha emzik ha parmak farki ne ki bu kadar. Parmağını emen bebek annesinin memesini reddediyor mu? Bana emzik meme reddine sebep oluyor ifadesi mantıklı gelmiyor. Biberon olabilir. Çünkü süt geliyor daha kolayına gelebilir bebeğin.
Ben oğlumu 2 aylikken alistirdim emziğe rahat etmiştim biraz, öncesinde kabul etmedi emme sorunu olan sürekli gaz sorunu yasayan bir bebekti. Doktor yarim saatten sonrasi emzik niyetine demisti ve gaz sorunu geçmez böyle demişti. Uykuya geçerken verdim emziği de bıraktırırken de zorlanmadım. Emzikten ötürü meme reddi de yaşamadım. Konu sahibine de kendi tecrubelerimden yola çıkarak bu yönde tavsiyede bulunacaktım ama zehir önermişim gibi ifade ile karşılaşınca vazgeçmiştim yazmaktan. Hayir siz yanlış biliyorsunuz emzik meme reddine sebep olur diye dayatmanın lohusa kadinin başında sütün yetmiyor mama ver gibi akillarla bunaltilmasindan bir farkı yok bence. Hele ki konu sahibine değil de konuya yorum yapan baska bir anneye yapılınca.
Emzik susturucu niyetine verilirse sık sık verildiği için red yaşayabilir ama sizinki gibi sadece uykuya geçiş amacıyla verilince seyrek verilmiş olacağından dolayı red Yaşamaz dşye düşünüyorum.Ben bu konuda muallakta Olduğum için emziğe annemin ısrarlarına rağmen başvurmamıştım ama yenidoğan doktoru kendi bebeğinden örnek vererek önerince aldım bir emzik ama öyle kenarda duruyo uğraşmıyorum