Okuyacağım teşekkürler :)Google a yenidoganin mektubu yazip o yaziyi okumanizi oneririm.
Bebeginizin yaptigi cok normal.
1 ay ile 5 ay arasinda daglar var.
5. Ayin sonunda ek gidaya geçecek mesela.
Ozelikle İlk 3 ay bebek her istediginde ve istedigi kadar emmesini tavsiye ediyorlar.
Etrafinizda konusanlar varsa dinlemeyin. Zira cok sacma seyler duyuyor olabilirsiniz.
Yüz üstü yatırmayı denedim sadece bir kere öyle mışıl mışıl uyuduBenim bebeğim 5 aylık olacak, 5 ayda defalarca huy değiştirdi. 5 aydır ağzına emzik sokamadım bugün emzik aldı. Bizim ki de emerken uyumaya bayılıyor ama her zaman da öyle yapamıyorsun. Yüz üstü yatırmayı denediniz mi?
Uzaklaştırmak tabiki istemem sadece şunu bilmek istiyordum aslında : bu durum Alışkanlık kazanır mı ? Çünkü etraftan " kokuna alıştırma bakıcıya zor olur" deniyor.İnşsllsh ben işe gittiğimde yaygarayı koparmaz şu an babası bile ben yokken durduramıyor ağlayınca.Yorumlar içimi rahatlattı 5.aya gelinceye kadar çok şey değişecekmiş iyi o halde.Bi yandan da zaman dursun istiyorum aslında,özleyeceğim biliyorum bu hallerini :)1 aylik ve boyle olmasi kadar dogal birsey yok.siz ise baslayana kadar boyle devam etmeyecek zatem alisacak dunyaya...4.ayda uyku egitimi verirsiniz.
Hepimiz bitkindik baslarda.dogum yorgunlugu da var su an uzerinizde.hem bebegin size bagimliligi hem de dogum yorgunlugu zamanla azalacak.simdi sakin uzaklastirmaya kalkmayin bebegi kendinizden.
Okudum biliyorum öyleymiş.hamilelikte hic okuyup arastirmadiniz sanirim..ilk 3 ay 4.trimester diye gecer.Yani bebek kendini hala anne karninda gibi hissetmek ister. O nedenle surekli size yapisik olur, sicakliginizi hisseder, kalp atisinizi duyar, kucaginizda kendini güvende hisseder..merak etmeyin 3 aydan sonra yavas yavas baska seyler oyincak vs ilgisini. dagitacak size biraz nefes aldiracaktir
Evet çok emince sürekli bir gaz Sancısı oluyoBenim bebegimde anlattiginiz gibiydi.artık çok emdiği için çok da gazi oluyor ağlıyordu.Emzige alistirinca rahat ettim açıkçası eğer karnı tok olup da emmek istiyorsa emzik veriyordum
Yorulmayı attım bir kenara süt Üretmek için bişeyler yapıp yemem içmem,uyumam gerekiyor ve gün içinde hiç uyumadığı zamanlar oluyo o Günler'de istediğim gibi yapıp yiyemiyorum süt erkenden tükeniyo yenisinin üretilmesi için vakit olmuyo.Gece olup süt tükenip deli gibi ağladığında psikolojim bozuluyoCanım 4. Aydan önce çocuklara uyku eğitimi vermiyorsun.ilk aylar gak dedi meme guk dedi meme normal. Cocuk zaten buyuyor gelidiyor crvresini algiliyor zaman icinde ileride bu isyegi azalacak.Ama sen yoruluyorum zorlaniyorum yorgunum dinlenmek istiyorum ben emzik olarak kullanmasın diyorsan emzige alistiracaksin
Eşim bunu heo yapıyo.Bu çocuk aç ,doymuyo sütün mü yok sağsak şimfi bi damla çıkmaz mama verelim gibi gibi.Günlerdir küsüz bu konu YüzündenAy ama kadın haklı. Lohusa anneye sürekli aç bu demeleri sinir bozuyor
Ben de mama vermemekte ısrarcıyım sizinki sonuçta Büyüdü ama dimi niye Pişmanlık yaşıyorsunuz kiVallaah gerizekalı denmez ama neyse ,ben pişmanım kızımı ısrarla emzirip mama vermedim diye
Canım hatırlamaz mıyım seni,hatta ne zamandır grupta gözükmüyor diye geçiyordu aklımdan valla :) bana suçlayıcı biçimde yaklaşanlar oluyo ve gözümü korkutuyorlar bu hep böyle olacdk hata yapıyosun gibisinden laflar.Uyutup yerine koydupumda da özlüyorum bu sefer uyansa dşyorum ne garip bir Çelişki bu :)Bizimde ayni canim:) zaten ayni konudaydik hatrlarsn belki. Memeye duskun degl benm ki ama inan hep kucak mode. Orda uyuyor ve biraknca agliyor. Surekli aglasa da yataga birakmayi deniyrm bende. Aglmalarina bazen tahammul bile etmk de zorlanyrm. Ama inan gececek. Soyle 3-4 ay olsunlar bizim istedgmz sekle daha kolay girerler:)
Ben de bazen sırf ikimiz de uyuyabilelim diye kollarımın arasına yerleştiriyorum öyle uyuyoruz,aslında bunu isteyen kendisi,gündüz tabi bu..ama işte çok da korkuyorum ben uyurken yüzüne bişey gelirse kapanırsa diye Allah korusun.
Benim için o kadar ütopik cümleler ki bunlar...
Bir bizim eve uğramadı herhalde o tür bebekler.
Şuan 13 aylık oğlum ayağımda sallanıyor, bu geceki 8. uyanması.
26 aylık olan da babasıyla beraber yatıyor 4 kere falan da o uyandı.
Ben daha görmedim koyduğumda ağlamayan, kendi kendine 5 dk oynayan, kucaktan indirmeye kalkınca avazı çıktığı kadar bağırmayan, hatta uyurken yatağına koyunca bile daha kapıya yaklaşamadan uyanan.
Sizi üzmek istemem ama, fazla beklentiye girmeyin derim.
Ha yastık gibi yerinde duran çocuklar da var çevremde gördüm ama, benimkiler bırakın kendi uyumayı, 10 saniye yakamı bırakmazlar.
Ben de derdim o bize uyum sağlayacak diye, sonuç olarak sabah 6 ya kadar koltukta oturuyorum o kucağımda ayağımdayken yeter ki gece uykusunu alsın diye.
Hayaller ve hayatlar...
Bana da önerdi doktor ama açıkcası çok tembelim bu konuda çok uğraşmıyorumEmzik hayat kurtarir ilk cocugum sizinkinden beterdi. Sinirimden agladigimi bilirim. Emzik verdim almadi yine verdim yine verdim ara ara tekrarladim en son zor da olsa alisti ben de rahatladim. Emzihe karsi olanlar da var ama benim doktoeum duygusal olarak rahatlar bebek verin emzik demisti. Bir zarari olmayacagini hatta benim icin iyi olacagini soylemisti.
Ay inşallah çok Sağolun şansı açık olsun oğlışumunHersey zamanla duzene girecek insallah.5AYLIK oldugunda baska seylerle ilgileniyor olacak.lohusalik zaten ruhen ve bedenen yorucu.bebeginizin keyfini cikarin.ve cok iyi bir bakici denk gelsin dilerim
Gerçekten sağları solları belli olmuyor. Ben sizi anlıyorum. Eğer işe başlamayacak olsaydınız, bu zamanların tadını çıkarın derdim ama işe başlayacaksınız. Bebeğin alışmasının yanı sıra sizinde dinlenmeye ihtiyacınız var. O kokuya alışma olayı çok kötü bir şey. Ben banyo yaptığım zaman kızım emmeyi reddederdi. Youtubedaki ninnileri açmayı deneyin bir de yüz üstü yatarken. Biz de ilk 15 gün anne karnındaki sesi dinliyorduk sonra istemedi o sesi ninni dinliyor.Yüz üstü yatırmayı denedim sadece bir kere öyle mışıl mışıl uyudu
rica ederim. Ben o yaziya bir sekilde denk gelmeseydim ne yapardim bilmiyorumdemlicaykeyfi bende okudum. Cok güzelmiş teşekkürler bu faideli yazı için.
Doya doya saril kuzuna...cok cabuk buyuyorlar.etrafa da bakma.cunku herkesin cocugu kendine ve hicbir bebek birbirinin ayni degil.belki seninki sana daha cokihtiyac duyuyor? Ilk 3 ay sutunun kaderini belirler hem...ne kadar cok emerse o kadar sutun olacak.fazlasini sagarsin dondurursun calismaya basladiginda icer:)emzirmekten zarar gelmez ilk 3 ay istedikce emecek:)Uzaklaştırmak tabiki istemem sadece şunu bilmek istiyordum aslında : bu durum Alışkanlık kazanır mı ? Çünkü etraftan " kokuna alıştırma bakıcıya zor olur" deniyor.İnşsllsh ben işe gittiğimde yaygarayı koparmaz şu an babası bile ben yokken durduramıyor ağlayınca.Yorumlar içimi rahatlattı 5.aya gelinceye kadar çok şey değişecekmiş iyi o halde.Bi yandan da zaman dursun istiyorum aslında,özleyeceğim biliyorum bu hallerini :)
valla zaten kaynanam gelip elleyecek, babam gelip dürtükleyecek diye wrap sling aldım kendime bağlayıp oradan çıkarmayı düşünmüyorum, en azından tehlike geçene kadar
Ugrasip alistirirsan emzik seni kurtarir.Bana da önerdi doktor ama açıkcası çok tembelim bu konuda çok uğraşmıyorum
Zorla verin alissin yoksa evden disari cikamazsinizBende gormedm bi zararini smdiye kadar:)) ama anne memesini reddediyomus falan. Oyle bi durum yasamadm yasarsak dusunuruz:)) ama ikinci kizim almiyo. Pes etmek yok tabi:)) benm drmda susturucu der emzige:)) buyuk nimet bencede