- 9 Şubat 2015
- 3.951
- 7.047
Okudum göremedim gösterseneMesajlarını okursan anlarsın belki. Olmadı etrafındakilere sor. İyi geceler.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Okudum göremedim gösterseneMesajlarını okursan anlarsın belki. Olmadı etrafındakilere sor. İyi geceler.
:))) Oyuncak değilki koyduğun yerde dursun hele daha 1 aylık.Kızım 3 aylık sıkıntısı yoksa kanapede en fazla 5 dk duruyor,beşiğinde dönence açıyorum yine aynı.Sizin bebeğiniz daha çok küçük ama bol bol emzirin birlikte yatın.Hanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?
Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.
Böyle olması için neler yapmalıyım nolur bir fikir verin çok bitkinim
Yoksa bu böyle Sürer gider mi ? Hep yanında olamayacağım ki ...
Ben burada yorum yaparken sadece bebeği düşünüyorum. Ezberlenmiş cümleler kuran da ben değilim sizsiniz. Ben yaptım bir şey olmadıcılardan değilim. Emzirme konusunda çok araştırma yaptım ve okudum. Emzik emmeyen çoğu bebek parmak emer gibi bir genelleme yapmak için bir çok bebekle araştırma yapmış olmanız gerekir. 3.aydan sonra bebekler ellerini sürekli ağızlarına sokarlar evet bunun nedeni oral dönemdir. Size sadece yardımcı olmak istemiştim.Şu ezberlenmiş ifadeden de bana gına geldi şu topikte, emzik yerine kullanirlar ifadesi emme refleksini karşılamak icin emmek isterler demek oluyor. Bunu siz de biliyorsunuz. Yoksa hic bir bebek doğduğunda hani benim x marka emziğim diye talepte bulunmuyor. Anne karnında bile parmağını emer bebekler. Emzik verilmeyen çoğu bebek parmağını emmeye devam eder mesela bu da sorun olur hatta kiminde parmak incelir falan, ha emzik ha parmak farki ne ki bu kadar. Parmağını emen bebek annesinin memesini reddediyor mu? Bana emzik meme reddine sebep oluyor ifadesi mantıklı gelmiyor. Biberon olabilir. Çünkü süt geliyor daha kolayına gelebilir bebeğin.
Ben oğlumu 2 aylikken alistirdim emziğe rahat etmiştim biraz, öncesinde kabul etmedi emme sorunu olan sürekli gaz sorunu yasayan bir bebekti. Doktor yarim saatten sonrasi emzik niyetine demisti ve gaz sorunu geçmez böyle demişti. Uykuya geçerken verdim emziği de bıraktırırken de zorlanmadım. Emzikten ötürü meme reddi de yaşamadım. Konu sahibine de kendi tecrubelerimden yola çıkarak bu yönde tavsiyede bulunacaktım ama zehir önermişim gibi ifade ile karşılaşınca vazgeçmiştim yazmaktan. Hayir siz yanlış biliyorsunuz emzik meme reddine sebep olur diye dayatmanın lohusa kadinin başında sütün yetmiyor mama ver gibi akillarla bunaltilmasindan bir farkı yok bence. Hele ki konu sahibine değil de konuya yorum yapan baska bir anneye yapılınca.
Bilimsel kaynak ya da herhangi bir araştırma var mı bu konuda? Bu kadar kesin konuştuğunuza göre olmalı.Bebekler emzigi bilirler anne karninda bile parmaklarini emerler. Dogduktan sonra anne memesine alisirlar ve duygusal olarak surekli isterler. Emzik verilmeyen bebekler anneyi emzik niyetine kullanirlar. Bunu bircok doktor soyluyor zaten bende 2 cocuk buyuten bir anne olarak yasayarak gordum bunlari.
Kucakta kalsa kalsa 8 ay kalir sonrasinda istesen de durmuyolar. 10 aylik bebegm var kucaga alismasin diye neler yaptim. Alismadi da. Ama 8 ay kisa bi zamanmis alissa da olurmus diorum smdiHanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?
Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.
Böyle olması için neler yapmalıyım nolur bir fikir verin çok bitkinim
Yoksa bu böyle Sürer gider mi ? Hep yanında olamayacağım ki ...
Memeden kesme düşüncem olduğunu hangi cümlemden çıkardınız pardon ?ilk 2 ay bu şekilde olması çok normal
anormal olan sizsiniz 1 aylık bebek için memeden kesme düşüncesi nedir ?
Ben iki gün banlandım neden ?Hanımlar,
af buyurun, bebek büyütmemin üstünden yıllar geçmesine ve dolayısıyla yeni nesil bebek bakımıyla ilgili cahilliğime verin ama burada konu Lets go'ya yardımcı olmak mı yoksa bilgileri çarpıştırıp kavga etmek mi?
Benim bildiğim her bebek şahsına münhasır, her bebeğe her yöntem uymuyor, bazen kitap bilgileri bile bebeğinize uygulamaya kalktığınızda ters tepiyor, her anne bebeğine doğru yöntemi deneme yanılmayla buluyor.
Purpplee ,
kızım ilk zamanlar sizin bebeğiniz gibiydi, benim sütüm kızım 2,5 aylıkken aşırı yorgun düştüğüm için gıdama dikkat edemediğimden kesilmişti ama buna rağmen bebeğim gece uykusu dahil hep kucağımda benim kokumu alarak uyumak istiyordu, çok zorlandım, beşiğinde yatmaz, bebek arabasına koysam durmaz, mecbur kanguruyu yatar hale getirip ona yatırıyor, her işimi onunla yapışık halde yapıyordum, beşiğine alıştırmak için önerebileceğim yöntem anam babam usulüdür, bilimselliği yoktur muhtemelen ama bende işe yaradı, kızımı doyurduktan sonra beşiğine aynı anne kucağında uyuyormuş gibi destekleyen aparatlar koyuyor onların arasına yatırıyordum, beşiğin bir köşesine de üstümden çıkardığım tişörtümü koyuyordum kızım kokumu alıp rahatça uyuyordu, öyle öyle yatağında uyumaya alıştı, bir süre sonra da zaten uyku düzeni oturdu.
Şimdilerde uyutma minderleri var sanırım, onlardan alabilirsiniz, içinde emzirme yastığı olanlar var diye biliyorum, emzirme minderi annenin kolları gibi sardığından belki o da işe yarar beşik kullanımında.
Bebeğin yüzüne gelip risk oluşturmayacak bir yere de üstünüzden çıkan tişörtü sabitlerseniz belki sizin bebeğinizde de işe yarar.
Bebeğiniz dış dünyaya adapte sürecinde, siz ilk bebek olduğu için acemilik çekiyorsunuz, o sizin kokunuzla kendini güvende hissediyor, herşey yoluna girecek endişelenmeyin.
Uyutma minderini ilk kez öğreniyorum bakayım ona tşk ler.İki gündür uyumuyor bebeğim göğsümde yatırdım beraber uyuduk bu akşzm sırf uykusunu alsın diye işi gücü bıraktım onunls yattık 4 saat uyudu şükür..sıcaklığımı istiyor yatacağı yeri ısıtmayı da denicemHanımlar,
af buyurun, bebek büyütmemin üstünden yıllar geçmesine ve dolayısıyla yeni nesil bebek bakımıyla ilgili cahilliğime verin ama burada konu Lets go'ya yardımcı olmak mı yoksa bilgileri çarpıştırıp kavga etmek mi?
Benim bildiğim her bebek şahsına münhasır, her bebeğe her yöntem uymuyor, bazen kitap bilgileri bile bebeğinize uygulamaya kalktığınızda ters tepiyor, her anne bebeğine doğru yöntemi deneme yanılmayla buluyor.
Purpplee ,
kızım ilk zamanlar sizin bebeğiniz gibiydi, benim sütüm kızım 2,5 aylıkken aşırı yorgun düştüğüm için gıdama dikkat edemediğimden kesilmişti ama buna rağmen bebeğim gece uykusu dahil hep kucağımda benim kokumu alarak uyumak istiyordu, çok zorlandım, beşiğinde yatmaz, bebek arabasına koysam durmaz, mecbur kanguruyu yatar hale getirip ona yatırıyor, her işimi onunla yapışık halde yapıyordum, beşiğine alıştırmak için önerebileceğim yöntem anam babam usulüdür, bilimselliği yoktur muhtemelen ama bende işe yaradı, kızımı doyurduktan sonra beşiğine aynı anne kucağında uyuyormuş gibi destekleyen aparatlar koyuyor onların arasına yatırıyordum, beşiğin bir köşesine de üstümden çıkardığım tişörtümü koyuyordum kızım kokumu alıp rahatça uyuyordu, öyle öyle yatağında uyumaya alıştı, bir süre sonra da zaten uyku düzeni oturdu.
Şimdilerde uyutma minderleri var sanırım, onlardan alabilirsiniz, içinde emzirme yastığı olanlar var diye biliyorum, emzirme minderi annenin kolları gibi sardığından belki o da işe yarar beşik kullanımında.
Bebeğin yüzüne gelip risk oluşturmayacak bir yere de üstünüzden çıkan tişörtü sabitlerseniz belki sizin bebeğinizde de işe yarar.
Bebeğiniz dış dünyaya adapte sürecinde, siz ilk bebek olduğu için acemilik çekiyorsunuz, o sizin kokunuzla kendini güvende hissediyor, herşey yoluna girecek endişelenmeyin.