Bende ilk çoçuğumda öyledir hata yaptımTamada kızım doymuyormuş ki boş boş çekmiş memeyi bende emiyor zannediyorum keşke takviye etseydim mamayla
ilk 1 ay aç kalmış kızım
Boş memeyi emmiş durmuş
Hala vicdan azabı çekiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende ilk çoçuğumda öyledir hata yaptımTamada kızım doymuyormuş ki boş boş çekmiş memeyi bende emiyor zannediyorum keşke takviye etseydim mamayla
Benimde kızım şimidi 1. Sınıfa gidiyor hala kendime kızarım keşke diye anne sütünü alıyordu zaten biraz mamayla bişey olmazdıBende ilk çoçuğumda öyledir hata yaptım
ilk 1 ay aç kalmış kızım
Boş memeyi emmiş durmuş
Hala vicdan azabı çekiyorum
Gerizekalıkla ne alakası varOğlumda sürekli aranırdı. Herkes aç bu dpymuyo derdi gerizekalılar. Ama alakası yoktu ben hissediyodum doyduğunu. Öyle de oldu 1 ayın sonunda 1800 gram aldı sadece anne sütüyle maşallah. Bebek sadece acıkınca değil aklına estiği heran, korktuğunda uykusu geldiğinde, susadığında emmek isteyebilir.
Canım 4. Aydan önce çocuklara uyku eğitimi vermiyorsun.ilk aylar gak dedi meme guk dedi meme normal. Cocuk zaten buyuyor gelidiyor crvresini algiliyor zaman icinde ileride bu isyegi azalacak.Ama sen yoruluyorum zorlaniyorum yorgunum dinlenmek istiyorum ben emzik olarak kullanmasın diyorsan emzige alistiracaksinHanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?
Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.
Böyle olması için neler yapmalıyım nolur bir fikir verin çok bitkinim
Yoksa bu böyle Sürer gider mi ? Hep yanında olamayacağım ki ...
Ay ama kadın haklı. Lohusa anneye sürekli aç bu demeleri sinir bozuyorGerizekalıkla ne alakası var
Israrcı olacaksın. Yoksa alışmaz tabi. Farklı emzikler var onları dene.Emzik denedim iki döndürüp atıyo
Vallaah gerizekalı denmez ama neyse ,ben pişmanım kızımı ısrarla emzirip mama vermedim diyeAy ama kadın haklı. Lohusa anneye sürekli aç bu demeleri sinir bozuyor
Ay sorma bende pişman olmuştum. Bizimkinde alerji de vardı. Çok aç kaldım tam 10 ay actim resmen. Bir de gelişim geriliği oldu. Bize önce b12 si düşük dediler ondandır dediler. Ay b12 annede düşükse bebekte de düşük olurmuş. E tabi açım hiç bir şey yiyemiyorum mama versem böyle olmayacaktı diye aylarcan uyuyamadım doğru durust.Vallaah gerizekalı denmez ama neyse ,ben pişmanım kızımı ısrarla emzirip mama vermedim diye
bu bebek aç diyenleri dinlemdiğim için şimdiki aklım olsa hem emzirir hemde arada mama verirdim iki senem resmen eziyetti hiç kopmazdı bendenAy sorma bende pişman olmuştum. Bizimkinde alerji de vardı. Çok aç kaldım tam 10 ay actim resmen. Bir de gelişim geriliği oldu. Bize önce b12 si düşük dediler ondandır dediler. Ay b12 annede düşükse bebekte de düşük olurmuş. E tabi açım hiç bir şey yiyemiyorum mama versem böyle olmayacaktı diye aylarcan uyuyamadım doğru durust.
Sen niye pişman oldun?
Ya canım benim o bir yenidoğan ilk 3 ay memede yaşıyorlar.Sonra düzelecek merak etme.Biliyorum zor ama şuan biraz sabırHanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?
Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.
Bizimde ayni canim:) zaten ayni konudaydik hatrlarsn belki. Memeye duskun degl benm ki ama inan hep kucak mode. Orda uyuyor ve biraknca agliyor. Surekli aglasa da yataga birakmayi deniyrm bende. Aglmalarina bazen tahammul bile etmk de zorlanyrm. Ama inan gececek. Soyle 3-4 ay olsunlar bizim istedgmz sekle daha kolay girerler:)Hanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
Bizimde ayni canim:) zaten ayni konudaydik hatrlarsn belki. Memeye duskun degl benm ki ama inan hep kucak mode. Orda uyuyor ve biraknca agliyor. Surekli aglasa da yataga birakmayi deniyrm bende. Aglmalarina bazen tahammul bile etmk de zorlanyrm. Ama inan gececek. Soyle 3-4 ay olsunlar bizim istedgmz sekle daha kolay girerler:)
Emzik hayat kurtarir ilk cocugum sizinkinden beterdi. Sinirimden agladigimi bilirim. Emzik verdim almadi yine verdim yine verdim ara ara tekrarladim en son zor da olsa alisti ben de rahatladim. Emzihe karsi olanlar da var ama benim doktoeum duygusal olarak rahatlar bebek verin emzik demisti. Bir zarari olmayacagini hatta benim icin iyi olacagini soylemisti.Emzik denedim iki döndürüp atıyo
Hersey zamanla duzene girecek insallah.5AYLIK oldugunda baska seylerle ilgileniyor olacak.lohusalik zaten ruhen ve bedenen yorucu.bebeginizin keyfini cikarin.ve cok iyi bir bakici denk gelsin dilerimİşte ben de bundan korkuyorum işe gittiğimde bakıcı ona meme verecek değil bakıcı sıkıntısıbolacak diye korkuyorum
Birsuru gercklesen ornekleri oldugu gibi tabi gercklesmeyenlerde var. olumsuz konusmak da bana gore degil. Ilk kizimdan memnunum bu konuda. Ins smdi ikincide oyle olur demekten baska bisy diyemiyorm. Her ne kadar olumsuzluklar olsa da cevreden gelen ben yinede guzel olacagina inaniyrm. Ki inanmk basarinin yarisidir:)) sadece guzel dusunmek istyrm.
Benim için o kadar ütopik cümleler ki bunlar...
Bir bizim eve uğramadı herhalde o tür bebekler.
Şuan 13 aylık oğlum ayağımda sallanıyor, bu geceki 8. uyanması.
26 aylık olan da babasıyla beraber yatıyor 4 kere falan da o uyandı.
Ben daha görmedim koyduğumda ağlamayan, kendi kendine 5 dk oynayan, kucaktan indirmeye kalkınca avazı çıktığı kadar bağırmayan, hatta uyurken yatağına koyunca bile daha kapıya yaklaşamadan uyanan.
Sizi üzmek istemem ama, fazla beklentiye girmeyin derim.
Ha yastık gibi yerinde duran çocuklar da var çevremde gördüm ama, benimkiler bırakın kendi uyumayı, 10 saniye yakamı bırakmazlar.
Ben de derdim o bize uyum sağlayacak diye, sonuç olarak sabah 6 ya kadar koltukta oturuyorum o kucağımda ayağımdayken yeter ki gece uykusunu alsın diye.
Hayaller ve hayatlar...
Bende gormedm bi zararini smdiye kadar:)) ama anne memesini reddediyomus falan. Oyle bi durum yasamadm yasarsak dusunuruz:)) ama ikinci kizim almiyo. Pes etmek yok tabi:)) benm drmda susturucu der emzige:)) buyuk nimet bencedeEmzik hayat kurtarir ilk cocugum sizinkinden beterdi. Sinirimden agladigimi bilirim. Emzik verdim almadi yine verdim yine verdim ara ara tekrarladim en son zor da olsa alisti ben de rahatladim. Emzihe karsi olanlar da var ama benim doktoeum duygusal olarak rahatlar bebek verin emzik demisti. Bir zarari olmayacagini hatta benim icin iyi olacagini soylemisti.