Ben neden kaç kez psikoloğa gittiğim halde iyi hissedemiyorum?

Arkadaşlarını güzel insanlardan seçmek istemen çok güzel bir şey takdir ettim fakat insanlar karşısında iyi enerji veren güzel insanları isterler ve senin çevrende bu sanırım yok ya da tam tersi bir durum söz konusu...Öncelikle psikologlar değişmek isteyenlere destek olabilir aksi halde sihirli bir değnekleri yok.En güzel şansın iyi bir aileye helede bir kız çocuğu için onu destek veren onu çok seven bir baba.Bence yukarıda bir arkadaşın dediği gibi önce kendini sevmelisin.Sen yaratılmışların en mükemmelisin diyor Allah,öyle ise sen neden bu değeri kendine göstermeyesin ki dimi?Ben insanları çok severim kötü de olsa her insanın içinde mutlaka bir iyilik vardır ve her insandan bir şey öğrenirim sen de kötü yönlerinden ziyade iyi yönlerine bak mesela eğlenebiliyormusun gibi...Herşeyini hiçbir kimseye anlatma yok psikolojik tedavim gördüm vb...Mutlaka bir hobi keşfet ilgi alanına göre bu seni rahatlatır,mutlu eder.Seni seven babanla arada dışarı çık eğlen bu bile bazen yetebilir.İnsan sağlıklıysa umut hep var,lütfen hep kendini sev!

Şu an 17 yaşındayım. Devlete gitmemiştim hiç, özele gitmiştim orda fiyatta uygundu. hep ordaki psikoloğa gitmiştim aynı psikologtu yani. pahalı olanlar genelde psikiyatri hastaneleri oluyor. Aslında anlatabileceğim konuşacağım biri olsa okulda daha iyi geçer ama bir samimi olan arkadaşım da uzaklaşmıştı konuşmuyor. okul şu sıralar boş geçiyor, kitap okuyorum, ders boş olunca uyuyorum vs. tek başıma takılıyorum. En azından rahatsızlık veren kimse olmadığı için çok dert etmiyorum şimdilik ama böyle devam ederse gidebilirim psikoloğa tekrardan bilmiyorum

Genelde okuldan eve, evden okula gidip geliyorum. Çevremi oluşturan, sürekli gördüğüm insanlar da okuldan. Özünde iyi kişiler ama alkol, sigara, küfürlü konuşmaları, espriler vs. bunlardan çok hoşlanmıyorum. Sınıf ortamındaki kişilerin çoğu böyle. Ortaokulda da böyle bir arkadaşım olmuştu ve beni de etkilemişti ders notlarım düşmüştü onunla arkadaşlığım olduğunda, bende alkol içmiştim vs. Kendisi şuan okulu bırakıp biriyle yüzük falan takmıştı en son hatta. Öyle kişilerle anlaşamıyorum o yüzden. Bende de iletişim konusunda sorunlar var aslında aşırı ciddi bir insanım, çocukluğumdan beri böyle. Espri yapılır mesela eğlenceli bir konu konuşulur ama ben herhangi bir duygusal tepki, mimik gösteremem. Hiçbir şey hissetmem konuşurken duygusal olarak, sesimde bir tonlama, heyecan vs. olmaz. Benim ilgilendiğim konularla onların konuştuğu konular eğlence anlayışları da farklı oluyor mesela bu yüzden arkadaş edinmek istesem de anlaşamıyorum okuldaki kişilerle.
Sınıftan tek arkadaşım vardı sohbet ettiğim. Bana çok zekisin, derslerin çok yüksek vb. şeyler derdi yani severdi. Ama sonra birden uzaklaştı sınıfta farklı kişilerle takılıyor. Nasılsın diye bile sormuyor arkadaşlığını kesti yani. Sadece soru sorarsa dersle ilgili bilmediği şeyleri soruyor onun dışında muhabbet kurmuyor. Kendi grubu ile takılıyor, bende konuşmuyorum artık.
Benim arkadaşlarım genelde internetten oluyordu, internetten tanıştığım bir kızla buluşmuştum hatta eskiden, o 19 yaşındaydı kafeye gidip oturmuştuk güzel vakit geçirmiştik. Ama şuan farklı şehirde olduğu için görüşemiyoruz eskisi gibi samimiyetimiz kalmadı. 2019da tanıştığım bir arkadaşım daha var sanaldan, hatta bu cumartesi görüşmeyi düşünüyorduk ama gidip gitmemek de kararsızım sık sık gezmediğim için işte ya yanlış otobüse binersem ya rezil olursam ya kafede rezil olursam şu bu olursa vs. kafamda bir çok düşünce var, kendime özgüvenim çok düştü. İlk kez buluşacaktık. Haftasonu ne karar vereceğimi bilmiyorum bu yüzden de stresliyim.
Bugünler kendimi toparlamaya çalışıyorum o da dersler için, eskisi gibi çok veremiyorum kendimi derslere

Bu dediklerin rezillik değil hangi otobüse bineceğini bilmiyor olabilirsin nereye nasıl gideceğini bilmiyor olabilirsin karşındaki insan sırf sen bilmiyorsun diye seni ayıplamaz bunu kimse yapmaz insanın birçok bilmediği şey oluyor bende doğduğumdan beri yaşadığım şehirdeyim ama daha gitmediğim nereye nasıl gideceğini bilmediğim birçok yer var o yüzden canını sıkma

Kendine başka bir ortam bulmaya çalış. Bir kursa yazılmayı deneyebilirsin veya liseli gençlerle ilgilenen onlara eğitimler dersler aktiviteler düzenleyen dernekler, vakıflar var onlara ulaş oralardan yeni daha düzgün ve muhabbet edip vakit geçirebileceğin arkadaşlar edin. Merak etme elbet olacak bugün olmasa yarın. Dert etme kendine bu durumu.

Öncelikle umarim bir an once toparlanirsin
Senin gibi bir ogrencim vardi spora yonlendirmistim, spor ona o kadar iyi geldi ki, sana da sporu tavsiye edebilirim
Hem ozguveni artti, hem de depresifligi azalmisti,
Bende de mevsimsel depresyon var onceleri bunu anlamlandiramadigimda cok korkmus ve cok uzulmustum hep boyle olacagim sanmistim. Simdi kendimi tanidigim icin daha az telasli oluyorum.
Hormonlarina ve vitaminlerine de baktirmalisin d vitamini eksikligi seni bu hale getirebilir kanin dusmus olabilir tiroid hormonlari ayni sekilde.
Hicbir seyin yoksa bile spor sana iyi gelecektir,
Sana iyi gelmeyecek kimseyle de arkadas olmani tavsiye etmem, en guzelini yapmissin,
Kitaplar da guzel arkadaslardir bu arada..
Yasadigin seyler hormonlarin dolayisiyla yasin dolayisiyla cok dogal, hep suna inanmisimdir annemiz bizi dogurur ailemiz yetistirir ama insanin kendi kendisini tekrar dogurmasi gerekir,
Yani koruyucu ebeveynlerin varmiş, ama artik 5 yasinda degilsin biraz da cesur olmayi deneyebilirsin.
Elbette kolay olmayacak ama kendinj gelistirmen ve degistirmen icin en guzel yaslardasin,
Zamaninin ve kendinin kiymetini bil

Son düzenleme:
Okul ortamı işte fazla birşey bekleme sende toplumun geneline uymuyorsan yalnız kalırsın kendin gibi insanlar illaki vardır üniversitede kursta işte vs mutlaka karşına çıkar.internette ortak noktamız olan insanları daha kolay buluyoruz bir oyun forum sosyal medya olsun ortak ilgi alanımız olduğu için.internetten tanışmak sorun değil artık çok yaygınlaştı ama kalabalık bir ortamda olmasına dikkat et birde yaşına uygun insanlar olsun rezil olacak bir durum yok sen heyecanlıysan karşındakide öyle.gelecek planları yapmanı öneririm üniversiteye gideceksen orada edineceğin arkadaşlarını düşün.meslek edinmek önü açık bir alansa çok mantıklı ama üniversiteye gitmekte sosyal açıdan çok şey katar yabana atma derim herkeste işsiz kalmıyor artı üniversiteye sadece iş bulmak için gidilmez.kısacası sorun senin hayatında belirli bir hedef olmaması ve yalnızlık o yüzden iyi olamıyor olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…