• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...

atakaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
238
3
46
İstanbul
bunları çevremden hiç kimseyle paylaşamadığım için sizlere yazıyorum.lütfen bana yardım edin. fikir verin.
eşimle 3,5aydır evliyiz. aileler yüzünden zaman zaman tartışırız. önceki konumda detaylı bahsetmiştim.
şimdi yardım istediğim şey şu:
eşim evlilik hazırlığı sürecinde amcasıyla yaşadığı bir tartışma sonucu sinirle evden çıkmış ve arkadaşlarıyla içmeye gitmiş. dönüşte polis kontrolü ve ehliyetini almışlar. bunu birkaç gün sonra öğrendim ben.
evlendik 1 ay geçmedi işyeri ile ilgili sorunlarından işinden ayrıldı. yabancı bir firma ve oldukça iyi maaşı vardı.
ben hep yanlış yaptığını en azından ehliyetini alana kadar bu işte devam etmesini savundum. arabası vardı, maaşı iyiydi, şartları güzeldi. arabayı kullanması içinde eşim maaşınan özel şoför tuttu. ama ayrıldı, ehliyetim olmadığı duyulursa onlar çıkarır ilerisi için kötü referans olur dedi. birşey diyemedim.
o gün bu gündür 2,5ay olacak neredeyse işsiz. pazarlamacı olduğu için gittiği her yerden ehliyet istiyorlar.
ehliyet istemeyen düşük maaşlı işler var ama eşim onlarda çalışmak istemiyor. yıllardır mal sattığım insanların yanında çalışmak zoruma gidiyor diyor. onu anlamaya çalışıyorum ama gerçekten yapamıyorum. sürekli destek oluyorum kendisine ama daha 2 ayı var ehliyeti almasına.
bir sürü borcumuz var. tüm kredi kartlarının limitleri dolmuş, kredi borcu var ve düğünden sonra altınları bazı borcu kapatmak için sattık. ben çalışıyorum ama aldığım maaş hepsini karşılayacak kadar yüksek değil. sadece kira ve kredileri ödüyorum. kartları hep aksata aksata bir ay birini ödediysem diğer ay ödemiyorum falan.
ben evlenmeden önce hiç böyle maddi sıkıntı ve kira görmediğim için şimdi çok zor geliyor bu yaşananlar.
bir de asıl sorunum bu diyebilirim. eşim her gün içki içiyor. kredi kartlarının limitleri dolunca tekele borç yapıyor.
ilk evlendiğimiz günlerde dediki bir süre kendimi toplayana kadar birşey deme. ses etmedim. ama hala içiyor. evlendiğimizden beri toplasanız içmediği 4-5gündür. ramazanda bile her gün içti.
içince kendini kaybetme ya da zarar verme gibi bir durum yok ama ben kabullenemiyorum bunu. çokk zor bir hayat geçirdi, düğünden sonra ailesinden yine maddi kazık yedi, işsiz gurunu incindi bunları atlatması için içiyordur diyorum. ama daha ne kadar sğrecek böyle bilmiyorum.
bir de eşimin anne ve babası çok erken ayrılmış eşim son 5-6 yıldır amcası ve yengesiyle kalıyor. o zaman zarfında tüm maaşıyla onlara yardım etti herşeylerini aldı. ama o insanlar şu an işsiz olduğunu bildikleri halde paranız pulunuz varmı ne yer içersiniz diye hiç aramıyorlar. üstüne yengesi niye yemeğe çağırmadın falan diyor eşime. bu insanlara da uyuz oluyorum zaten.
tüm bu yaşananların hiç birini ailem bilmiyor o da ayrı konu. en başından ber hiç gönül rızaları yoktu yaşadığım sıkıntıyı onlara anlatamam. kendime yediremem.
şimdi lütfen bana yardım edin;
eşimi içki alışkanlığından nasıl vazgeçireceğim.
o kadar borç nasıl ödenecek.
her geçen gün psikolojim daha da çok bozuluyor. eşim çok iyi biridir normalde. hiç bir yalanı dolanı görmedim. çok sever değer verir ama bu içki, işsizlik ve sözde ailesi yüzünden yanlış bir evlilik mi yaptım diye düşünmek istemiyorum ama bilemiyorum.

bi kaç şey hariç ablamla tıpa tıp aynı sorunları yaşıyorsun sana tek söyleyebileceğim ablamın bu yaşamış olduğu sıkıntı ve sitres yüzünden saçkıran olduğu hemde 2 ekimde yani pazar günü kuaför farketti eğer böyle sitreslenmeye sinirlenmeye devam ederse saçının her yerine yayıla bilir Allah korusun eğer sağlığını düşünüyorsan takmayacaksın demesi kolay ama öyle işte

eşini içmekten vazgeçiremezsin konuş ama faydasının olacağını sanmam biraz zaman tanı kendini toparlaması için
bak hem değerde veriyormuş iyi tarafından bak bu arada yaşın kaç canım

canım cok zor bi durum,ama içki içerek sıkıntılarını bi nebze unutuyo demekki karsına alıp sakince konustun mu hiç askım bak maddi olarak sıkıntıdayız senin tekele borclanman olmaz hem saglıgınada zararlı hem bende üzülüyorum birlikte herseeyn üstesnden geliriz diye.
Amca ve yengesine takılma sen eşinle mutluysan gerisi bos be canım.

bitanem ya..yeni evlisiniz ve tüm aksilikler üstüste gelmiş..
hani yıllarca evli olan çiftler krize girerde sınav verir ya..siz ilk sınavınızı çok erken veriyorsunuz...eşinden memnunsun ki bence bu duyduğum en güzel şey...
sadece bu ara alkolde teselli arıyor ama yinede tetikte ol,alkol bu masum birşey değil..

borçlarınıza ikinizde üzülüyorsunuz ama sen ayrıca bide alkol olayına üzüntü yapıyorsun,bunu eşine anlatmaya çalış...borçlar birşekilde ödenir bitanem,ama huzur bir kez kaçtımı onu tekrar sağlamak zor olabilir..

eşinde iş anlamında başarılı birine benziyor.. geliri yerinde bir iş bulacaktır..iki ay dediğin nedir ki..
çar çabuk geçecek Allahın izniyle..

bide eğer mantıklı bulursan şöyle bir fikir verebilirim..
madem çalışıyorsun borçlarınızın belli bir miktarı kadar ihtiyaç kredisi çekin..
enazından bankalar 2-3 ay borçlar yüzünden aramasın,ve size moral olsun..

elimden gelen bu diyin eşinize..sizin bu hareketinize rağmen içmeyi erkekliğine sığdıramaz...inşallah senin kıymetini bilip,omuz omuza olduktan sonra aşamayacağınız hiç bir engelin olmadığını anlaycak..

zaman içip dertlenme zamanı değil..birbirinizle verdiğiniz ilk sınavı sevgi ve anlayışınızla aşacağınıza inanıyorum..

hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
ben 27 eşim 32 yaşındayız.

defalarca konuştum, yalvardım, ağladım içme ne istiyorsan yapayım dedim.
ama içtiği zaman unutuyor sanırım. bu yaşına kadar hep kendi birşeyler yapmış ve çevreden hiç destek görmemiş. sanırım düğün zamanı yaşanan şeyler ona çok ağır geldi. amcası düğünü yapacaktı 3bin tl dışında para vermedi. takı takar dedi eşim 200 tl taktılar. eşimin elindeki parayı da adam kendine kullanmıştı. düğün takılarını bile ben alıyorum dedi düğünden sonra onlarıda bize ödetti. düğünümüze eşimin çevresinden pek gelen olmadı gelenlerde doğru dürüst takı takmadı. bunları eşim kendine hiç yediremedi. ben herkese yaptım kimse bana değer vermedi dedi.
sonra iş olayıda üstüne gleince psikolojisi tamamen bozuldu.
normalde çok çalışkan biridir. elinde varsa herkese yardım eder. hep arar sorar dertleriyle ilgilenir ama bu yaşananlar kendini yalnız hissettirdi.
kredi çekecek limitimiz kalmadı artık. eşim zamanında amcasına kefil olduğu ve sorunlarar yaşandığı için hiçbir banka kredi vermiyor. tüm borçlar benim adıma zaten. nişandan beridir hep ben kredi çektim. beyaz eşyayı falan kartla aldık.
son kredimi geçen ay kira ve diğer banka borçları için kullandım. artık hiçbir banak ödemelerim azalana kadar bana kredi vermez.

yeni evliyken bunları yaşamak ikimize de ağır geliyor gerçekten.
şimdi bizim birlikte mutlu olma, evimizin, evliliğimizin tadını çıkarma vakti olması gerekmiyor muydu.

düşünmekten kafayı yiyeceğim neredeyse. olup olmaz zamanlarda aklıma geliyor ama bir çözüm üretemiyorum.
eşimi kaybetmek istemiyorum ama ona ve kendime nasıl yardım edebilirm onu da bilmiyorum.
eşimi artık uyku tutmuyor zaten. gecenin bir vakti uyanıyor, evin içinde tur atıyor, gidip diğer odada sigara içip geliyor, sabaha kadar yatağın içinde dönüyor. bunları görünce bende üzülüyorum uykularım düzensizleşiyor.

Canım..üzme kendini,tamam durumunuz şuan için zor ama öyle ayrılma falan aklına getirme..

ayrılınca borçlar ödenmeyecek ayrıca..madem bu yola baş koydunuz..savaşacaksınız..

eşin zaten akrabalarında kaldığı sürece maaşını vererek zaten vefa borcunu ödemiş,daha fazla birşey beklemeyin onlardan,sağ gözün sol göze faydası yokken eşin duygusal davranmasın,akrabalrınında düşünecek çocukları ve hayatı var..sizde onlara belli mesafeden durursunuz..

eşin bu süre içinde geçici çalışabiliyorsa çalışsın..klasik bir örnek olacak ama adam dediğin pazarda limon satar yinede parasını kazanır..komplekslere girmesin..namusuyla çalışan hiçbirkimseye kötü gözle bakılmaz..12yıllık iş hayatımda çalışan kimseyi hor görmedim..
nebiçim bir iş yapıyor diye sorgulamadım.buna hakkımızda yok...
acaba işsizken içmeye bahanemi buluyor?eşinin acilen iş bulması lazım..hani para getirmesi şöyle dursun,alkol almaması ve buna iyice alışmaması için..

Evliliğinizin daha tadına varamadan şu yaşadıklarınıza üzüldüm gerçekten;

eşiniz bellki yaşadığı sıkıntılar sebebiyle kendini içkiye vurmuş;

konuşuyorsunuz oda olmuyor;

o zaman elinde ki kredi kartlarını alın;
çalışmıyor parada bulamaz;

içkiyi bırakması şart;

ama demekki zayıf bir karakteri varmış;

içkiye sığındığına göre;

hergün konuşun;anlatın,böyle gitmeyeceğini söyleyin...

sizde tüm bunları haketmiyorsunuz yani;

bütün yük sizin omzunuza binmiş;

siz neden içkiye vurmuyorsunuz kendinizi..

eşiniz biraz bencil davranıyor gibi geldi...

canım Allah yardımcınız olsun. Anlattıklarından bana kocan "alkolik, sorumsuz" gibi gelmedi.

çok zor şeyler yaşamış zaten düğünde akrabalardan kimin ne olduğunu anlıyorsun. o da anlamış. kimi takmaz. ama üstüne işsizlik, borç eklenince ki yeni evliliğinde sorumlulukları var iyice ezilmiş adam. canım ehliyetini alana kadar sabret. izle sadece. ehliyetini aldıktan sonra işe girecek mi? bunları gözlemle. şu an bir tepki verirsen ters de tepebilir. bu bir kaç ay sık dişini.

ehiyetini alıp işe girip alkolü de bırakırsa o zaman anlarsın ki hakikaten yaşadıklarından o dönemi öyle atlattı.

ehliyetini alıp, iş bakmazsa ya da iş bulduktan sonra da düzenli içiyorsa işte o zaman sorun eşinin her sorunda içkiye sarılan bir adam olmasıdır ama senin eşin o. seviyorsun. hemen yargılamamak gerek.

2-3 ay sık dişini. Allah yardımcınız olsun.

eşimi bırakmayı, ayrılmayı hiç düşünmedim. Ama yanlış bir evlilik mi yaptım diye sorguladığım zamanlar olmadı değil.
şu an yaşadığım hayat hiç tahim ettiğim ya da bugüne kadar yaşadığım hayatla bağdaşmıyor.
evelene kadar zaten bir sürü zorluk yaşadık, artık biraz olsun rahat edelim istiyorum sadece.

Allah biliyor eşimin çevresinden kimseden bir beklentim yok maddi olarak ama eşim onlara yıllarca baktı en azından hala beklenti içinde olacaklarına ne durumdasınız diye sormalarını beklerim. ki düğünde takı takmak addettendir bana göre.
eşimin amcası ve yengesinin çocukları olmamış her fırsatta sen bizim oğlumuzsun diyorlar düğünü falan hep kendisi yapacaktı. nişana yakın eşimin tüm birikmiş parasını sözde borç aldı amcası. nişanda verecekti ama vermedi nişanı binbir güçlükle yaptık. bizim düğün zamanımız amcası emekli oldu dünyanın parasını aldı ve bırakın yardım etmeyi aldığı borcu bile ödemedi. eşim yıllarca onların kirasından mutfak masrafına kadar ödediği için maddi olarak destekleri olur diyordu.

eşim yıllarca zorluklarla tek başına mücadele etmiş biri ama artık tükendiğini görüyorum ben. kaldıramıyor. yoksa aciz ya da karakteri zayıf biri hiç değildir.
şu borçlar olmasa ben daha hoşgörüyle yaklaşabilirm belki ama her aybaşı gelince elimdeki parayı nereye yettireciğimi bilemiyorum.

Bu anlattıkların bana o kadar tanıdıkki aynı beni anlatmışsın sadece benim eşim içmiyordu ama gerçekten çok kötü günler geçirdim 3 yıllık evliyim hala çok zor günler geçiriyorum ama şunu söyleyim eşinle aran bozulmasın diğerleri gerçekten bir şekilde hallediliyor yoluna giriyor belli bir süre sonra bide ben bu zor günleri yaşarken hamileydim ve doğumuma 1 hafta kala evime icra memurları geldi Allaha şükürki çoğu bitti şimdi eşim çalışkan diyorsun onun için hiç korkma hayırlısıyla bir işi olduktan sonra hepsi geçer kendini çok üzme lütfen eşinle konuşarak incitmeden işte ben senin sağlığını düşünüyorum lütfen içme de ama hiç para mevzusunu geçirme konuşmada sadece sağlık açısından uyar Allah yardımcın olsun umarım herşey yoluna girer bir an önce :58:

zor bı durum içki kumar bu tarz seylerle ugrasmak gercekten zor..Allah yardımcınız olsun..içkiyı nasıl bırakır bilemicem ama borç kısmını şöyle halledebilirsin..bankadan kredı cekın ne kadar borcunuz varsa.yukarda bı ark da sölemiş...bu para ıle tum borçlarınızı anında kapatın ve elınızde ne kadar kredı kartı varsa eşinizdekılerde dahıl hepsını anında iptal ettırın....eşinizde kart olmayınca borç da yapamayacaktır....tekel vs yerlere gelınce.evınıze yakın bır tekel bayı ıse konusarak halledebılırsınız adam eşinize para olmadan içki satmasın.......ee eşinizde para da olmadıgına göre içki alamayacak..ve sizin bu sıcaklıgınız güler yuzlulugunuz ile eminim eşiniz kısa surede kendını toplayacaktır...ayrıca doktora göturebılırsınız...gitmıyorsa eczanelerde hafıf uyku veren haplar oluyor..içki içmesındense uyuması daha iidir.....

Eşinize fazla tolerans gösterdiğinizi düşünüyorum. Evet talihsizlikler yaşamışsınız ama içkiye sığınmak sonh derece yanlış. Ve sizin de buna gerekçe bulmanız.
Kimseden birşey beklemeden elele verip, iş ayırmadan toparlanmak ve evliliğinizi kurtarmak zorundasınız. İçkiye sığınarak sorunlarını çözmesine bile anlayış göstererek ona doğruyu göstermiş olmuyorsunuz. Yanlış yolda eşiniz. Böyle giderse daha zor ve kötü şeyler bekliyor korkarım sizi.
Artık o neden oldu bu neden oldu yerine nasıl ayağa kalkarsınız ve ne yapmalısınız bunu düşünmenin vakti.

bende çoğu zaman fazla tolerans gösterdiğimi düşünüyorum ama başka ne türlü davranabilirim bilmiyorum.
söylediğim şeyler içki içmesine gerekçe değilde eşimi anlamaya çalışıyorum. ama bunu yapamadığımın da farkındayım aslında. ben onun yaşadığı hiç bir zorluğu yaşamadım, sıkıntıları görmedim. Allaha şükür huzurlu bir aile ortamında yetiştim, maddi manevi huzur vardı hep yaşantımda. Eşim anne ve babasını sadece resimlerde birlikte görmüş, babası tarafından para lazım olmadıkça aranmamış, annesini babaannesi ve amcasının dolduruşuyla (bana göre) hayatına almamış. 25 yaşında tanımış annesini. hep kendi başına birşeyler yapmış. tüm bunların birikimi bu yaşadıkları diye düşünüyorum. ona yardım etmek istiyorum.
içki benim müsama göstereceğim bir konu asla değildi. arada bir ortam olur içersin tamam ama hergün hergün bir şişe votka içilmezki. ama şu an nasıl davranmam gerektiğini inanın bilmiyorum. daha yeni evliyiz böyle devam ederse ne kadar dayanabiliriz ki yaşadıklarımıza.

eşimin çevresinden hiç maddi beklentim yok ciddi anlamda söylüyorum bunu. zaten annesi dışında kimseyi arayıp sormuyorum bende. evlilik hazırlığı süresince çok kırgınlıklarım oldu.

bankadan kredi çekip tüm borçları kapatmak gibi bir durumum olamaz. kredi limitlerim doldu tüm bankalardan.

içki için doktor olayını söyledim. ama alkolik olmadığını söylüyor. bunu göstermek için birkaç gün içmeden yaşadı.
netten alkoliklerin davranış ve belirtilerini okuyorum. hergün içmek dışında uyan başka bir belirtisi yok.
ben olmayınca dışarı bile çok çıkmaz. içince sarhoş olup küfür şiddet ya da herhangi anormal bir hareketi yok.

eşimin içki için para bulamak gibi bir sorunu olmaz. çok iyi ve paralı bir çevresi var. her gün bir arkadaşını ya da bir müşterisini arasa bile en iyi yerlerde yedirip içirirler. iş piyasasında çok saygındır. bir dediğini ikiletmezler. o koduda ben istediğim kadar kısıtlasam bile kendi istemediği sürece mutlaka içecek bir ortam bulabilir.
şu an tek kartım onda. onunda çok fazla limiti yok. o bittikten sonra diğer kartlarımı vermeyeceğimi dün söyledim kendisine.

en kötüsü de ne biliyormusunuz. ben bu kadar sıkıntı yaşarken çevreme hep mutlu evliliği olan birini oynamak zorunda kalıyorum. ne ailem ne arkadaşlarım tanıdığım hiç kimse değil eşimin içtiğini, işten ayrıldığını bile bilmiyor.
kimseyle konuşamıyorum, anlatamıyorum.

O kadar yeni ki evliliğiniz. Eşinize yardımcı olmak istemenizi. Böyle şeyler yaşamadığınız için şaşırmış durumda olduğunuzu. Ama böyle giderse daha kötü olacak. Şu anda limitleriniz dolu ve bir gün tıkanacak o arada bir yaptığınız ödemeleri de yapamayacaksınız. Ve eşiniz içkiye sığınmamalı.
Evet günde bir şişe votka içilmez. Parasını geçtim hayattan soğutur bu durum adamı. Sorumluluklarını unutturur. Yaşama amacını kaybettirir. Ve gün gelir siz de pes edersiniz. Daha sorunlar çok çok büyümemişken önlem almak zorundasınız. Yaşadıkları nedeniyle bunları yapıyor düşüncesiyle hareket ederseniz ve eşiniz de bunu anlarsa kendini toparlamaz. Ne yapacağınıza karar vermeye çalışın. Ve eşinize sorumluluklarını hatırlatın.
Bakın bu içki yüzünden ehliyet ve iş kaybı yaşıyor bu adam. Daha nelere yol açacak kimbilir. Şu anda alkolik olmaması önemli değil. Ama bu gidişle alkolik olacak.
Az zamanınız var toparlanmanız için. Aile büyüklerinizden yardım alın. Aileniz çok iyi insanlar anladığım kadarıyla. Hep beraber neler yapabileceğinizi konuşun.

eşin bir an önce içki içmekten vazgeçmeli.sıkıntılar üstüste gelmiş olabilir ama bunu içkiye sığınarak aşamaz ki:20:aksine azına çoğuna bakmadan bir işe girip çalışıp sıkıntılarını aşması gerek.yoksa bu gidişat iyi değil canım.gerekirse bir doktor yardımı alsın ama bu kadar içmesine izin verme:50:siz el ele verirseniz birbirinize destek olursanız maddi sıkıntılar aşılır ama ben eşinin sana destek olduğunu düşünmüyorum pes etmiş sanki buna izin verme:31:

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. O kadar çaresiz ve arda kalmış şeyler yaşıyorum ki nasıl çözüm üreteceğimi bilemiyorum.
Kendi aileme bu durumu asla anlatamam. Zaten evleneceğim zaman gönül rızaları yoktu, ben istediğim için kabullendiler. Annem kanser hastası ona bu durumu anlatamam. Sürekli soruyor ne yapıyorsunuz, işi nasıl, harçlığınız var mı diye. Sanki hissediyor bazı şeylerin yolunda gitmediğini.
Eşime sorumluluklarını hatırlatacak ne yapabilirim inanın bilmiyorum. İlişkimiz süresince hiç böyle değildi. Herşeyle ilgilenen her yere koşturan biriydi.
İçkiyi sadece özel günlerde falan içerdi. Niye böyle oldu anlamıyorum.
Ehliyetini kaybetmesinden dolayı ben hep amcasını suçluyorum. Düğüne 20 günden az vardı ve sözüm ona borç aldığı parayı vermemişti. Eşimde sormuş takıları almak lazım, eksikler var parayı ne zaman vereceksin diye tartışma başlamış. Amca eşimi evden kovmuş. Düğüne de gelmem seni de istemiyorum para da vermem gibi küfürlü konuşmalar olmuş. Belki diyorum o gece yaşanmasaydı herşey daha farklı olurdu. Tabi eşimde keşke biraz iradeli olsaydı.
Ehliyetini kaybetmesi onun için çok büyük ders oldu aslında. Ehliyeti olmadan istediği şartlarda çalışamayacağını hatta yaşayamayacağını gördü ama bu durumdan çıkmak için ne yapıyor bilmiyorum.
Hiçbir sıkıntısını ben sormadıkça paylaşmıyor artık. Seni yeterince üzüyorum zaten diyor.
Bilmiyorum bu durumda ne yapmam gerektiğini, nasıl davranmam gerektiğini hiç bir şey yapamıyorum.

durumuna gerçekten çok üzüldüm. ne kadar çaresizce yazmışsın.
içki içen birini içkiden nasıl vazgiçerebilirsin ki. en iyisi onu doktora gitme konusunda ikna etmen.ya da psikolojik destek alsa en azından. yaşanan şeyler ağır geldi diyorsun ama içki tüm kötü şeylerin başlangıcıdır. asla fırsat verme içmesi konusunda onu hoş görmeye kendince anlam yüklemeye çalışmamalısın. bugün içen yarın sana da şiddet uygular. daha yeni evliyken bu kadar çok sorunla boğuşmak istediğinden emin misin.
eşine karşı çok net ve açık olmalısın. onun bu durumundan duyduğun rahatsızlığı gerekiyorsa her an dile getir konuş.
keşke kendi ailenle ya da onun ailesinden bir büyükle konuşma imkanın olsa da onlar eşinle konuşsa.
maddi olarakta sıkıntıdasın madem verme içki için ona para, kartını da al. sadece temel ihtiyaçları için para ver.
bir de demişsinki çok zengin çevresi var o zaman niye bu kadar çok borcunuz var ya da onlardan yardım istemiyor.
eve para getirmek bakmak temelde erkeğin vazifesidir. gitsin iyi kötü demesin 2 aylığına da olsa bir işe girsin. ne biliyim en kötü tezgehtarlık yapsın yine para kazansın. sürekli evdeyse buda onun psikolojisini etkiler, içkiye yönlendirir.
herşeyden önce kendini düşün bence. daha yaşınızda genç. ileride kötü şeyler olmaması için şimdiden mutlaka ne istediğine, ne yapman gerektiğine karar ver.

Back