Ben ne yapıyorum?😔

Gerçekten de her işi kendi yapan, kimseye minnet etmeyen, edemeyen biriyim. Mecbur öğrendik yaşamayı. Desteğiniz çok iyi hissettirdi. Samimi, iyi, herkesin yanında olan biri gibi olduğunuzu düşünüyorum. Yanınızdakiler çok şanslı Travma Sonrası Stres Bozukluğu da olabilir belki. Ne olursa olsun ben düzelecem ama. Dengeli, doya doya yaşamak istiyorum, nasip olur inş. Hepimize de... Çok teşekkür ederim, sevgiler

Evet, annemin de ortamı sağlıklı değilmiş ama benim sorunum değil ve onun değişmeyeceğini kabul etmem lazım artık. İnş bu farkındalık devam eder ve mutlu, sağlıklı, keyifli bir gelecek benim olur. Paylaşmak iyi geldi, sizin yorumunuz da tabii. Teşekkür ederim

Senin adına çok üzüldüm.Benzer durulmari yaşamiş biri olarak taaa iliklerimde hissettim.
Ama sen çok başarili birisin hemde çok .O kadar kolaymi iş değiştirmek ,sürekli sınavlara girmek .Herkesin harcı değil .Bazi garson işine bile giremezken ,sen ne güzel işler kapmış sin.
Bırakma sebebinde belki ailenden gördüğün bazı tavırları işyerinde maruz kalmanla soğuman olmuş olabilir.
Duygularin seni yönetmesine izin verme .Arada sırada anlık bile olsa bir dur ve hiset : hangi duygudayim
korku,öfke ,kaygı , suçluluk.....
Duygularımız fazla düşünmeye yol açar ve yanlış hareket edebiliriz.

Bende yeni yeni öğreniyorum ,en önemlisi ailenden uzaklaş .
Yeni çevre edin sürekli insanlarla iletişimde ol .Göreceksin bir tek sen değilsin ,kendini uzaydan gelmiş gibi hissetmeyeceksin.
YouTube bu konular üzerinde güzel teknikler var.
-düşünce gücü kanalı
- mistik yol ,olumlamalar ve meditasyon
-joe dispanza türkce,kesinlikle tavsiye ediyorum
-Ho oponopono tekniği(affetme yöntemi ,ilk başta kendini ,anne ve babani ,kardeşlerini)

Lütfen direk bırak kendini bir kalıplara sokmaya,niye kendi kendini eziyorsun ,

Sen başarabilirsin,sen çok naif ve temiz kalbli birisin ,sen çok zekisin,
Sen çok azimli ve hatta girişken birisin .

Kiz bayagi yazmissin o kadar okumaya üsendim ama bi kismi kadar okuyabildim. ne yapmak istiyorsan onu yap cocuklugunda yapmak istedigini yapamamissin anlasilan onun icinde bi ükteligi yasiyorsun cok normal. Gez eglen dolas, sen de bulursun elbette birilerini lütfen akisina birak onlar gelir sana kendi kendine sen de karar verirsin kdkdd bu arada meslegin icin seni tebrik ediyorum

Bizim kültürümüzde hayır demek yanlış anlaşılıyor ve çocuklara çok fazla yük bindiriliyor bilerek ya da bilmeyerek. Bizi bu insanlar dünyaya getirdi. Bizi yedirmeleri içirmeleri okutmaları zaten yapmaları gereken bir şeydi. Ama büyüyen çocukların artık bir hayatı olduğunu, hayır diyebileceğini, önceliklerinin oldugunu, bunun nankörlük olmadıgını vs bilmek lazım. Yaşımız çok ilerleyince fark ediyoruz bazı şeyleri ve kaçınılmaz değişim başlıyor. En önemlisi mutlu olun. Hak ediyorsunuz

Güzel noktaya değindiniz. Şu an düşünüyorum da gerçekten de evde gördüğüm tavırları işte de gördüğüm çok oldu. Demek ki bunun üstünde de çalışmalıyım. Kimseyi değiştiremem, mutlaka böyle insanlar çıkabilir karşıma. Baş etme yöntemlerini öğrenmem lazım Diğerlerine ara sıra bakıyordum ama Joe Dispanza bilmiyordum, kesinlikle bakacam. Sonda yazdıklarınızı da olumlama olarak kendime söyleyecem. Çok çok teşekkür ederim, sağ olun

Evet, gerçekten de çok uzatmışım. Yorumu okuyunca pozitiflik geldi, var olun Ahh şöyle salmayı öğrenecem inş yakında Tebrik için de teşekkür ederim. Sevgiler

Birkaç yorumda açıkladım, yine belirtmek istedim. Yazım kurallarına hep dikkat eden biriyim, paragraf da ayarladım ama paylaşınca böyle göründü, düzenlemeyi de bilmiyorum k.bakmayın. Uzun olduğunun da farkındayım. Konuşmayı, yazmayı seviyorum. Detaylandırınca da daha iyi anlaşılacakmışım gibi düşünüyorum. Aileler haklı, çocuklar kadir kıymet bilmiyor olarak görüldüğü için aile içini ve psikolojilerini ayrıntılı paylaşayım dedim. Okuyanlara tekrar teşekkür ederim ❤

Kendimi yetişkin gibi hissetmiyorum cümlen özellikle dikkatimi çekti,çocukluk yasamadigin için,cok fazla yaşından büyük sorumluluklar yüklendiğin için böyle hissediyorsun.Bence bu kısma da odaklanmalısın değişim ve iyileşme sürecinde.buradaki konuları okuduğumda özellikle ailesi ile annesi ile sorunlar yaşamış, bekar veya özellikle çocuksuz kişilerin,bu sorunları fark edip iredeyelip çözmeye çalışmalarını gördükçe çok imreniyorum.Ben çocuklukta yasadgim sıkıntıların travmaların,mutsuz bir anne ile büyümenin hem evliligime ve çocuğuma yansıyacağını hiç düşünmemiştim.Keske bu farkındalığı önceden kazansaydım diyorum.Şanslisin.Ben burdaki konuları okudukça bende çocukluk travmaları olduğunu fark ettim mesela. Çünkü bizim çocukluğumuzda yaşadığımız şeyler sanki o kadar normal geliyordu ki bana sanki her aile öyle gibi.Ama şimdi şimdi fark ediyorum ki öyle değilmiş.

Çocukluk süreci ve annelik kavramı hayalkırıklığı ve travma ile eş değer benim için. Korkum da bunları aşamamak, ileride eş, çocuk vs. gibi üstünde kötü etki bırakmak. Aşmak üstünde çalışıyorum, umarım sonuç alabilirim. Siz de farkındasınız ne güzel. Ailenizle mutlu olun hep

Bu arada anlatım dilin çok güzel,her ne kadar paragraf olmasa da akıcı bir şekilde okunuyor Öğretmen misin?
Teşekkür ederim, dikkat ettim aslında ama maalesef böyle olmuş. Hayır öğretmen değilim. Kitap çok okurum, kendi çapımda da bir şeyler yazıyorum

Nerde tanışıyorsun bu adamlarla sosyal medyada mı

Bir gün terapiye giderseniz bence direkt psikoloğa bu yazıyı okutun. Kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz.
Çözüm terapi.
Dualarımız sizinle bölümündeki dua etkinliklerine katılabilirsiniz forumda.

Nerde tanışıyorsun bu adamlarla sosyal medyada mı
Sosyal medya kullanmıyorum. Reelde tanışıyorum. Biri kurstandı, biri arkadaşımın arkadaşıydı diğeri de uzaktan bir tanıdık. Birkaç ay tanıyıp, görüşüp sonra ilerlemeye çalışıyorum ama genelde aynı oluyor

Bir gün terapiye giderseniz bence direkt psikoloğa bu yazıyı okutun. Kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz.
Çözüm terapi.
Dualarımız sizinle bölümündeki dua etkinliklerine katılabilirsiniz forumda.
Çok iyi bir fikir, uzun uzun konuşmama gerek kalmaz Teşekkür ederim, oraya da bir göz atayım hemen

Sanardım ki anne babası çalışan insanlar daha güçlü olurlar kendilerine yeterler. Ama o algımda yavaş yavaş kırılıyor.
30 yaş herseyi sorgulatıyor insana kafayı yememek elde değil

Başından sonuna kadar okudum daha uzun olsa yine okurdum sıkılmadan okudum. Yanlış anlamayın sizin için üzüldüm çok da kendime aileme kardeşlerime benzettim annenizin babanızın huyları her şeyiyle arayı yapmaya çalışan kişi olmanıza kadar kendime benzettim. Birde şu dikkatimi çekti kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz diliniz çok kuvvetli hatta bir kitap olsa, yazsanız keyifle okunur.

Sizin için şunları söylemek istiyorum. Henüz 30 yaşındasınız çok genç yani, üstelik atanmış iyi meslek ve para sahibisiniz planlarda güzel kendinizi geliştirmek yönünde uygulayın bence aslında gayet iyi bi durumdasınız sadece aşık olmak kalmış.. eminim oda en doğru zamanda hem de nasıl olur her şeyiyle içime siniyor dersiniz. Kendi ailenizi kuracaksınız. Gönlünüzce olsun her şey.

Sanardım ki anne babası çalışan insanlar daha güçlü olurlar kendilerine yeterler. Ama o algımda yavaş yavaş kırılıyor.
30 yaş herseyi sorgulatıyor insana kafayı yememek elde değil
Aslında çoğu, güçlü oluyor gerçekten ama benim gibi azınlık, geçmişte takılıp kalıyor. "neden sevilmedim, desteklenmedim" gibi çocuk kalıp hâlâ bekliyor bir şeyler

Kendimce yazıyorum bir şeyler. Birgün kitap hâline gelebilir, neden olmasın Herkes çalışıyor, işi gücü var ama ben kaldım gibi de panikledim sanırım 30 yaş olunca. Herkesin yolu farklı oysaki... Dilekleriniz için de teşekkür ederim, sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…