• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben miyim vicdansiz olan?

Kizim daha 1 yasinda, suandan dertleniyorum ben torun bakmak istemedigimi nasil soylicem, bana kirilir mi kizar mi diye endise ediyorum. Omrumun 1 senesini yasamadim sayiyorum zaten, helali hos olsun kizima, yine olsa yine yaparim. Ancak torun bakmak istemiyorum. Gencligimi kizima feda edeyim raziyim, ancak Allah nolur nasip kismet etsin yasliligimda rahat edeyim. 30 yasimda kaldiramadigim yuku 60 yasinda nasil yukleneyim?
Bende 33 yaşında anne oldum. Daha bebeğim 10gunluk .
Okadar zorki bakim
60kusur yaşında birde torun bakmam istencek
Benim amacim o yaşlarda emekliligimin tadini çıkarmak
Gezmek görmek
Kendime zaman ayırmak olur
Acil durumda tabiki yardımcı olurum
Ama sürekli imkansiz

Merhaba arkadaslar

Biraz icimi dokmek ve fikirlerinizi almak icin yaziyorum. Biraz uzun olabilir simdiden kusura bakmayin.

10 aylik bir oglum var ve bu ay çalışmaya basladim. Part time calisiyorum. Bu sure zarfinda ilk basta bir bakici ayarladik ama icime sinmedigi icin annemlere cok israr ettim kafalarina girdim ve yasadigim sehirde onlara kucuk bir ev aldirdim (zaten yatirimlik bir ev arıyorlardı bende yasadigim sehirden alin yardimci olursunuz dedim). Buraya kadar hersey cok guzel cocuga bakmalari icin anlastik. Surekli torun bakacak insan degiller zaten sıkıldıkları zaman kv gelir bakar donusumlu yapariz dedim ve ikna ettim. Onlarda kabul etti ve ben ise basladim. Sonrasinda malesef covid19 a yakalandik ve hepimiz hasta olduk annemlerde memleketlerine donduler. Su ab iyiler sadece halsizlikleri var zaten karantinadayiz. Haftaya ise baslamam lazim ama gelmek istemiyorlar ve ben ne yapacagimi bilmiyorum.

Asil sorun su ki ablam annemleri göndermek istemiyor. Cunku onun eli ayagi annemler su an maddi manevi her turlu destegi sagliyorlar. 2 cocugunu da annemlerle buyuttu hasta oldu annemler yanimda bi yere gidicek annemler yaninda yani surekli beraberler hala daha oyle. Ben ise 7 yila yakindir yasadigim sehirde tek basima mucadele ettim. Hastalandim cocuguma bakcak kimse bulamadim. Evliligimde sikintilar oldu aman kimse uzulmesin diye bahsetmedim. Cocugumuz olmasi icin sureclerden gectik kimsenin haberi yok herseyi tek basima gogusledim. Hayatimda sadece bir kere bisi istedkm nolur 1 sene cocuguma bakin zaten sonrasinda krese vericem dedim onda bile cok yalvardim. Yine olsa yine yaparim cocugum icin. Ama gel gelelim telefonla konusurken baba ne zaman geleceksiniz ise basliycam dedigim icin bencil ve vicdansiz oldum annesoni babasini dusunmeyen biri oldum. Gunde en az 5 kere ariyorum nasıllar diye. Ama ablam ben onlarsiz yapamam diyip kestirip atiyor. Butun sulalemiz memlekette birsey olsa yardim edecek insan cok benim burda kimsem yok ama ben yine vicdansiz ben yine dusuncesiz oldum. Annemi babami ben hasta ettom cunku ankaraya getirdim onlari.

Simdi siz soyleyin benim bu kadar hakkim yok mu cocugum icin istiyorum bakiciya vermemek icin. Gercekten vicdansizlik mi bu biraz da ben annemim babamin keyfini sursem olmaz mi 1 sene ya sadece 1 sene bende yasasam !!!
Haklisiniz.Madem ablaniza imkanlar tanınıyor sizinde hakkiniz var

Ablam yeterince sömürdü, iliklerini de ben kurutayım düşüncesi evet baya baya vicdansızlık , planlar yapıp insanları ev aldıracak kadar darlamak yerine keşke vicdansiz ablanızı da uyarsaydınız ailenizi rahat bırakması için. Doğurdular mecburlar kafasındaysanız zaten size bakıp büyütüp evlendirmişler. Iki kişi evlenmeye karar veriyorsa artık bu kendi sorumluluklarını alabilecekleri anlamına gelmeli ve altından kalkamayacakları işlere kalkışmamalılar başkasına güvenip. Ileride çocuğum evlenmek istediğinde kendi çocuğuna kendisi bakamayacaksa asla evlenmesine izin vermeyeceğim, varsın kötü ana olayım. Insanlarinki de can , vallahi ben bunaldım ailenize tavırlarınızdan.

Çoğu anne baba kaç yaşında olursa olsun çocuğunun mutlu huzurlu olmasını ister. Bazı kardeşler vardır hep bana hep bana annem babam benim yanında olsun benimle kalsın benimle yaşasın onlar sadece benim annem babam olsun düşüncesi güder. Çocuklukta ki gibi düşünün kardeşlerden biri anneye veya babaya sarıldığında diğer kardeş olmadık kıskançlıklar hırçınlıklar gösterir. Anne baba artık öyle bir çıkmaza girer ki sırf sorun çıkmasın diye sorun çıkaran çocuğa karşı daha pasif kalır. Uzun yıllar anne babadan uzak kalanlar anlayamaz sizi, yaşadığınız özlemi, hasreti bir fırsat geçmiş elinize bende olsam ailemi yanıma taşırdım. Ki benimkiler çok mutlu olurlardı. Ekonomik değil ama sosyal şartları buna uygun değil şuanda. Bebeğimde olcak ben ücretsize ayrılacağım onların üzerine yıkmak gibi bir düşüncem yok. Sadece dede anneanne sevgisiyle büyüsün istediğimden. Yeğenlerim öyle büyüdüler ve çok mutlu bir bebeklikleri oldu.

Evet vicdansızsınız.
Ablanıza "şu insanları bir rahat bırak artık" diyeceğinize "biraz da ben keyiflerini süreyim" diyorsunuz.
Abla kardeş bir rahat bırakın da asıl onlar hayatın keyfini sürsün biraz.
1 sene için ev kurdurmak, insanların düzenini baştan aşağı değiştirmeye çalışmak şimdiye kadar görmediğim bir bencillik seviyesi.

Şunu da anlamıyorum, anne baba bakıcıya göre daha güvenilir tabii ki ama belli bir yaşa gelmiş insanlara her açıdan nasıl güvenebiliyorsunuz?
Acil bir durum olur, hızlı müdahale gerekir vs, o yaştaki insanlar ne kadar hızlı hareket edebilirler? Ne dikkatleri ne refleksleri genç bir insan kadar kuvvetli olabilir.
Öyle bir anda hızlı hareket edeyim derken kendilerine de çocuğa da zarar verebilirler. Bunları da mı düşünmüyorsunuz hiç?

Kesinlikle bencillik yapıyorsunuz. Zaten anne ve babalarımız belirli bir yaşa kadar yıllarca bizi büyütmekle mesuller (istenen veya istenmeyen çocuk olalım, fark etmez), kendilerinden feragat ediyorlar bu süreçte. Artık kendilerine ancak bakacak yaşa gelmişlerken bir de torun bakmak zorundalar mı? Tamam, bakıcıya göre daha tanıdık ve güvenilir geliyorlar. Ama diyelim ki evde bir talihsizlik çıktı, o insanların duruma ivedilikle müdahale etmelerini mi bekleyeceksiniz, ya edemezlerse? Ya o arada çocuğun da başına bir şey gelirse? Yaşını başını almış ve zaten size yardım konusunda gönülsüz insanları zorlamışsınız düpedüz. Ablanızın düşüncesine zaten hiçbir şey söylemiyorum, o da ayrı bir klinik vaka. Ama onu eleştirirken dönüp aynaya bakın isterseniz, karşınızda "anne-baba sefası sürmek isteyen" birini bulacaksınız. Al birini vur ötekine ya.

gelmemek için gayet geçerli bir sebepleri var. vakaların yüksek olduğu bir şehirdeyseniz daha küçük bir şehirde kalıp kendi düzenlerini bozmamak istemeleri çok normal. ablanız da bencil ama sizin de aşağı kalır yanınız yok. benim oğluma da annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar. en baştan kendileri kabul etti, gönüllü oldular. yoksa asla zorlamazdım çünkü çocuk bakımı gönülsüz yapılacak bir iş değil.

Çoğu anne baba kaç yaşında olursa olsun çocuğunun mutlu huzurlu olmasını ister. Bazı kardeşler vardır hep bana hep bana annem babam benim yanında olsun benimle kalsın benimle yaşasın onlar sadece benim annem babam olsun düşüncesi güder. Çocuklukta ki gibi düşünün kardeşlerden biri anneye veya babaya sarıldığında diğer kardeş olmadık kıskançlıklar hırçınlıklar gösterir. Anne baba artık öyle bir çıkmaza girer ki sırf sorun çıkmasın diye sorun çıkaran çocuğa karşı daha pasif kalır. Uzun yıllar anne babadan uzak kalanlar anlayamaz sizi, yaşadığınız özlemi, hasreti bir fırsat geçmiş elinize bende olsam ailemi yanıma taşırdım. Ki benimkiler çok mutlu olurlardı. Ekonomik değil ama sosyal şartları buna uygun değil şuanda. Bebeğimde olcak ben ücretsize ayrılacağım onların üzerine yıkmak gibi bir düşüncem yok. Sadece dede anneanne sevgisiyle büyüsün istediğimden. Yeğenlerim öyle büyüdüler ve çok mutlu bir bebeklikleri oldu.
O kadar guzel yazmissiniz ki aslinda duygularim aynen boyle elinize saglik

Ben aileniz neden kovid olunca memlekete gittiler onu anlamadım

Demek ki kendilerini o şehirde güvende hissetmiyorlar bildikleri şehre gittiler

İnsanların yaşları ilerlediğinde alışkanlıkları değiştirmek zordur

Hele de tüm dünyada ölüm korkusunun en üstte olduğu şu günlerde

Alıştığı markete gitmek dahi nimet

Memleketlerinde huzurla yaşasınlar

Siz de gerekirse eşinizle dönüşümlü bakın evden çalışma saatlerini vs organize edin

Zira evde 5 kişi ile evden çalışmak da zor

Çocuğa onlar evde baksa da ağlayıp susmadığında siz daha çok tedirgin olursunuz telefon çalar neden çok konuştu vs diye düşünürsünüz çocuk ağlıyor duymadı mı vs olur ev içinde çocuk bakan büyükler siz orada inen sıkıntı yemek vs de eklenir

Abla kardeş anne babaya çökmüşsünüz. Demek ki güçleri kuvvetleri var yanınızda da olmaya çalışmışlar.
covid i atlattıklarına dua edin allah korusun bir şey olsa vicdan azabı çekerdiniz.
Ben hamileyim midem bulanıyor annem yaşadığım şehirde bir çorba yapmıyor bana koronadan korkuyor görüşmüyordu benimle. Çalışıyordum diye. Şimdi ücretsize ayrıldım gel diyor gitmiyorum.
Siz hem düzenlerini değiştirmişsiniz hem çocuğunuza bakmalarını istiyorsunuz. Ablana yardımcı olmaları kolay çünkü memleketteler korona zamanı büyük şehirde zorlanmışlardır.
bence biraz daha anlayışlı olun bu süreç bitene kadar.

Merhaba arkadaslar

Biraz icimi dokmek ve fikirlerinizi almak icin yaziyorum. Biraz uzun olabilir simdiden kusura bakmayin.

10 aylik bir oglum var ve bu ay çalışmaya basladim. Part time calisiyorum. Bu sure zarfinda ilk basta bir bakici ayarladik ama icime sinmedigi icin annemlere cok israr ettim kafalarina girdim ve yasadigim sehirde onlara kucuk bir ev aldirdim (zaten yatirimlik bir ev arıyorlardı bende yasadigim sehirden alin yardimci olursunuz dedim). Buraya kadar hersey cok guzel cocuga bakmalari icin anlastik. Surekli torun bakacak insan degiller zaten sıkıldıkları zaman kv gelir bakar donusumlu yapariz dedim ve ikna ettim. Onlarda kabul etti ve ben ise basladim. Sonrasinda malesef covid19 a yakalandik ve hepimiz hasta olduk annemlerde memleketlerine donduler. Su ab iyiler sadece halsizlikleri var zaten karantinadayiz. Haftaya ise baslamam lazim ama gelmek istemiyorlar ve ben ne yapacagimi bilmiyorum.

Asil sorun su ki ablam annemleri göndermek istemiyor. Cunku onun eli ayagi annemler su an maddi manevi her turlu destegi sagliyorlar. 2 cocugunu da annemlerle buyuttu hasta oldu annemler yanimda bi yere gidicek annemler yaninda yani surekli beraberler hala daha oyle. Ben ise 7 yila yakindir yasadigim sehirde tek basima mucadele ettim. Hastalandim cocuguma bakcak kimse bulamadim. Evliligimde sikintilar oldu aman kimse uzulmesin diye bahsetmedim. Cocugumuz olmasi icin sureclerden gectik kimsenin haberi yok herseyi tek basima gogusledim. Hayatimda sadece bir kere bisi istedkm nolur 1 sene cocuguma bakin zaten sonrasinda krese vericem dedim onda bile cok yalvardim. Yine olsa yine yaparim cocugum icin. Ama gel gelelim telefonla konusurken baba ne zaman geleceksiniz ise basliycam dedigim icin bencil ve vicdansiz oldum annesoni babasini dusunmeyen biri oldum. Gunde en az 5 kere ariyorum nasıllar diye. Ama ablam ben onlarsiz yapamam diyip kestirip atiyor. Butun sulalemiz memlekette birsey olsa yardim edecek insan cok benim burda kimsem yok ama ben yine vicdansiz ben yine dusuncesiz oldum. Annemi babami ben hasta ettom cunku ankaraya getirdim onlari.

Simdi siz soyleyin benim bu kadar hakkim yok mu cocugum icin istiyorum bakiciya vermemek icin. Gercekten vicdansizlik mi bu biraz da ben annemim babamin keyfini sursem olmaz mi 1 sene ya sadece 1 sene bende yasasam !!!
Valla eğer size böyle bişey soylediyseler keşke buraya yazdıklarınızı ablaniza soyleseydiniz. Şahsen eskiden olsa her şeyi alttan alırdım kimse kırılmasın uzulmesincilerdendim ama çocuğum doğduktan sonra o kadar zorluk yaşadım ki tabiri caizse artık dalima binene in derim inmezse keser atar oldum. Kimsenin anlayissizligina tahammülüm yok. Ben e direkt konuşun. Anne babanizla konuşun eğer olurda ablaniz araya girerse ona da yasadiklarinizi söyleyin burada yazdığınız gibi herkes bilsin. İnsanlar gerçekten dert anlatmayinca dertsiz zannediyo

Merhaba arkadaslar

10 aylik bir oglum var ve bu ay çalışmaya basladim. Bu sure zarfinda annemlere cok israr ettim kafalarina girdim ve yasadigim sehirde cocuga bakmalari icin anlastik. Surekli torun bakacak insan degiller zaten sıkıldıkları zaman kv gelir bakar donusumlu yapariz dedim ve ikna ettim. Onlarda kabul etti. Sonrasinda annemler bir sureligine memleketlerine donduler. Haftaya ise baslamam lazim ama gelmek istemiyorlar ve ben ne yapacagimi bilmiyorum.

Asil sorun su ki ablam annemleri göndermek istemiyor. Cunku onun eli ayagi annemler su an maddi manevi her turlu destegi sagliyorlar. Cocugunu annemlerle buyuttu hasta oldu annemler yanimda bi yere gidicek annemler yaninda yani surekli beraberler hala daha oyle. Ben ise 7 yila yakindir yasadigim sehirde tek basima mucadele ettim. Hastalandim cocuguma bakcak kimse bulamadim. Evliligimde sikintilar oldu aman kimse uzulmesin diye bahsetmedim. Cocugumuz olmasi icin sureclerden gectik kimsenin haberi yok herseyi tek basima gogusledim. Hayatimda sadece bir kere bisi istedkm nolur 1 sene cocuguma bakin zaten sonrasinda krese vericem dedim onda bile cok yalvardim. Yine olsa yine yaparim cocugum icin. Ama gel gelelim telefonla konusurken baba ne zaman geleceksiniz ise basliycam dedigim icin bencil ve vicdansiz oldum annesoni babasini dusunmeyen biri oldum. Ama ablam ben onlarsiz yapamam diyip kestirip atiyor. Butun sulalemiz memlekette birsey olsa yardim edecek insan cok benim burda kimsem yok ama ben yine vicdansiz ben yine dusuncesiz oldum.

Memleketinizde sirf ablaniz yok tum sulaleniz orda sanirim aileniz ondan birakamiyorlar sizde bunca sene durmussunuz bir sene daha durun cocuk krese baslasin bence bu hastalik zamani insanlari evlerinden cikarmayin

bastan guvendirmeselerdi ona gore bakici ayarlardiniz.. bir haftada ne yapacaksiniz pat diye gelmiyoruz diyorlar? bakici ayarlayana kadar geliriz bile demiyorlar. sadece ablam mi evladiniz diye biraz cikisacaksiniz. acaba sizin ev ortaminda rahat mi degiller? esinizle aralarinda bir sey mi var? evde mi rahat degiller? size soyleyemiyorlar mi?

annenin babanın keyfini 30 yıldır surduğun yetmedi mi? hepimiz için söyluyorum resmen 25-30 yaşına kadar ayakbağı gibiyiz bizim hakkımızda endişelenmekten hayatlarını yaşayamıyorlar. tam rahat edecekler al eline torun buna bak.

Back