• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben miyim vicdansiz olan?

Bence annenizi çağırmayın...Benim teyzemde böyle bir durumda kaldı,kadın sinirden hasta oldu kızlarının bu “Annem benim çocuğuma baksın” durumu yüzünden..Büyük kuzenimin ilk çocuğunu teyzem büyüttü,diğer kuzenim hamile kalınca “Seninkinede ben bakarım” dedi diye büyük kuzenim işten çıktı gitti ikinciye hamile kaldı.Yazık kadın hem iki çocukla ayrı ayrı uğraştı hem kızlarıyla..Olan arada annelere oluyor..Evet haklısınız belki çocuğunuz emin ellerde olacak ama belki anneniz artık kendiyle,eşiyle ilgilenmek istiyordur?Bende şu an yeğenime bakıyorum,inanın hatır gönül vs. olmasa bakmam çünkü kendi hayatım kalmadı.Yaşıtlarımın dertleriyle benimkiler çok farklı..Onlar ne giysem nereye gitsem kimle buluşsam diye dertlenirken ben çocuğa ne yedirsem,ne giydirsem,üşüdü mü terledi mi diye dertleniyorum.Annenizde de bu durum böyle olabilir.Evinde ayağını uzatıp çayını kahvesini alıp TV seyretmek varken torun peşinde koşmak istemez,bu yüzden o teklif etmedikçe siz ısrar etmeyin bence.

Ablanın çocuklarına bakarken muhtemelen daha gençlerdi şimdi zor geliyor olabilir, bir de yaşlı başlı insanlara düzen değiştirtmek çok mantıklı değil. Destek istiyorsanız siz onların bulunduğu şehre gidin, taşının. İki yaşına kadar ücretsiz izne çıkın ya da.

Hasta hasta nasıl işe başlayacaksınız? İyileştiniz mi? Ben burda kimsede vicdansızlık göremedim çünkü çocuk bakmak bir kadın için çok zor çalışan kadın için daha da zor. Onlar zaten gerektiğinde yardımcı olur. Şuan için izin alamaz mısınız? Henüz iyileşmedikleri için bence uzak durmanızda fayda var.

Bence annenizi çağırmayın...Benim teyzemde böyle bir durumda kaldı,kadın sinirden hasta oldu kızlarının bu “Annem benim çocuğuma baksın” durumu yüzünden..Büyük kuzenimin ilk çocuğunu teyzem büyüttü,diğer kuzenim hamile kalınca “Seninkinede ben bakarım” dedi diye büyük kuzenim işten çıktı gitti ikinciye hamile kaldı.Yazık kadın hem iki çocukla ayrı ayrı uğraştı hem kızlarıyla..Olan arada annelere oluyor..Evet haklısınız belki çocuğunuz emin ellerde olacak ama belki anneniz artık kendiyle,eşiyle ilgilenmek istiyordur?Bende şu an yeğenime bakıyorum,inanın hatır gönül vs. olmasa bakmam çünkü kendi hayatım kalmadı.Yaşıtlarımın dertleriyle benimkiler çok farklı..Onlar ne giysem nereye gitsem kimle buluşsam diye dertlenirken ben çocuğa ne yedirsem,ne giydirsem,üşüdü mü terledi mi diye dertleniyorum.Annenizde de bu durum böyle olabilir.Evinde ayağını uzatıp çayını kahvesini alıp TV seyretmek varken torun peşinde koşmak istemez,bu yüzden o teklif etmedikçe siz ısrar etmeyin bence.
Çok haklısın ben de aynı durumdayım, çok zor oluyor. Kendi hayatından fedakarlık ediyorsun.

Birakin yahu annenizi. Ablaniz bir yandan siz bir yandan. Yapmak isteyen zaten teklif eder demek istemiyorlar. Demekki zorlanıyorlar. Ama kendi alistiklari duzende ablaniza yardim etmek zor olmuyordur. Siz bambaska sehirde ev aldirip insanlari sizin deyiminizle ikna etmissiniz. Ama yapamamislar. Benim de çocuğum bakicida büyüdü iyi birini bulun kolau degil ama cok zor da değil

Size bulaşmasın diye gitmişlerdir ki bulaşmış diyorsunuz nasıl çalışacaksınız? çocuğunuza da bulaşsa daha mı iyi. Sakin olun, mantıksız düşünüyorsunuz.

Evden çalışıyormuşsunuz zaten. Mesleğinizi bilmiyorum ama evden çalışırken çocuklara bakmakta çok zorlanmazsınız diye düşünüyorum. Yani burada bir sürü konu var. Yeni doğum yapan kadınlar uzaktan çalışmaya geçildiği için izinlerinin dolmasını beklemeden işe dönüyorlar. Siz de telefon operatörü vs değilseniz annenize ihtiyacınız olmayabilir çocuk bakarken.

Belli bir yaşa gelmis insanlar kapanın elinde kalır misali oraya buraya çekeşlenmemeli. Zaten insanlar yıllarca çalişmis çocuk büyütmüş okutmus evlendirmiş bırakın bu saatten sonra kafalarini dinlesinler gezip tozsunlar. Size karsi görevlerini bitirmisler zaten. Biz genc oldugumuz halde cocuk büyütürken zorlaniyoruz yaşli insanlar ne yapsin. Heleki şu virüs ortaminda yaptiginiz zaten bencillik. Anne baba keyfi sürmekte yanlıs bir tabir koltukmu beyaz eşyami bunlar insan. Valla ogluma 4 yasina kadar işyerimin bir odasinda baktim. Heee zor oldumu oldu .

Valla sırf sordunuz diye yanıtlıyorum. Evet biraz vicdansızsınız. Hem ev aldırmışsınız ısrar kıyamet ona rağmen belliki gelmek istemiyorlar sebepleri ne olursa olsun bu kadar ısrar neden? Ablanızın da savunulacak bir yanı yok bu arada olan anne babaya oluyor hala üstlerinden pirim sağlamak derdinde cocukları “keyfini sürmek” falan hoş değil.

Bu dönemde cagirmamamiz daha uygun. Benim yaşadığım şehre gelip de corona olsalardı vicdan azabı duyup tekrar gelmeyin hastalık bitene kadar derdim.
Yanı sadece 1 yıl çocuğunuza baktırmak için ev aldirmaniz da garip geldi. O da arada sırada. Düzenlerini bozup gelmeleri de garip. Ablanız ne niyetle tepki verdi bilemeyiz ama ben de olsam size tepki verirdim. Ablanız da belki gerçekten hastalık nedeniyle tepki vermiştir.
Bu konuyla ilgili söyle bir düşünceye kapıldım. Sanki sırf ablanıza yardımcı oluyorlar diye siz bilerek onları cagirdiniz ki artık bana yardımcı olsunlar diye.

Ben cok cocuk heveslisi olsam 30 yasinda cocuk defterini kapatmazdim ...2 tane kafi geldi..o kadar yipratici surec ki hic torun bakmak bile istemem.Cunku yasarsam baska planlarim var. Tarihe baska kulturlere merakim cok ..illa belli bir yasa geldim diye saksi gibi kim nereye cekerse oraya mi gidecegim..calisan annelerin bu en buyuk problemi cok dogru ama baska secenekleri goz onunde bulundurun

Kizim daha 1 yasinda, suandan dertleniyorum ben torun bakmak istemedigimi nasil soylicem, bana kirilir mi kizar mi diye endise ediyorum. Omrumun 1 senesini yasamadim sayiyorum zaten, helali hos olsun kizima, yine olsa yine yaparim. Ancak torun bakmak istemiyorum. Gencligimi kizima feda edeyim raziyim, ancak Allah nolur nasip kismet etsin yasliligimda rahat edeyim. 30 yasimda kaldiramadigim yuku 60 yasinda nasil yukleneyim?

Benim annem asla sizi evlendirmem dugun masraflarinizi ustlenmem bence gereksiz bir sey dugun ve asla torun bakmam diyor. Annem seneye calismayi birakip guneye yerlesmek istiyor bence hakli da... herkesin yapmak isteyip yapmak istemedigi seyler oluyor. Bana diyor ki turkiyeye gelirsen sana araba alayim ya da sen al ben yardim ederim, ama mesela anne ben evlendim evime beyaz esya al desem evlenebiliyorsan kendin al der. Her anne baba ayri, herkesin sinirlari limitleri sartlari ayri. Yine her cocugun sartlari da ayri. Bir kardesi ozel olarak gozetmiyorlarsa elbette sartlar geregi arada fark olur... Anne baba belli bir yastan sonra bunu yapar sunu yapmaz diye kural yoktur bence. Ondan bunu istemek hakkim mi degil mi sorusu abes kaliyor.

Back