Ben mi tuhafım ?

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.287
1.141
83
32
Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacaktı. Ben bekarım tek başıma yaşıyorum. Kiram 11 bin cıvarı. Öğretmenlik yapıyorum. Benim gibi olup da birikim yapabilen var mı? Bugün arkadaşlarla tartıştık biraz bu konuyu nasıl birikim yapamıyorsun diye beni didiklediler. Biri aile evinde yaşıyor diğeri de ev kendinin eşi de polis. Benim kenara atabildiğim en fazla bir yarım her ay. Buna bile aa o da azmıs demeye getirdiler. O kadar sinir oldum ki. Başladılar neye ne harcıyorsun saymaya. Kendime aylık 20 bin ayırıyorum harcamaya dediğimde de niye ayırıyorsun cok değil mi dediler. Aylık 10 bin de kredi kartı borcum var dedim ona bile gözlerini açıyorlar. Ben mi çok harcama yapıyorum ? O kadar sinir oldum ki. Öyleyse de kendimi gözden geçireyim istedim. Her ay kenara illa bir tam altın mı atmak lazım bekarım diye

Nasıl yaşadığınız önemli
Sosyallik adına arkadaşlarınızın tek yaptığı şey dışarda kahve içmek, yemek yemek ve avmde gezmekse tabii ki birikim yaparlar
Çünkü sığ ve de sığır bir hayat

Ama yılda bir kaç ülke geziyorsanız, tatile gidiyorsanız, hobiniz varsa, danstır tenistir resimdir, bunlara para harcıyorsanız, siz daha vizyonlu yaşıyorsunuz demektir

Ülkede hayat zaten pahalı o ayrı
Ama ben paranın nasıl harcandığına bakarım
Para kazanmak için değil ama iyi para harcamak için kültür gerekiyor çünkü

Misal uzakdoğuya gittim ben geçenlerde. 300 bin lira harcadım. Ama gelirim de ona göre ve borcum yok

Şimdi kahve ve avmden başka yaşam kültürü olmayan arkadaşlarınız mı daha kaliteli şeylere harcıyor benim gibiler mi

İşte bunlar hep tercih

Geleceğinizi riske atın demiyorum. Birikim yapmayın demiyorum. Herkesin tarzı farklı diyorum. 60 yaşında bileziklerini şıngırdatan ama dünyayı görmemiş bir yaşlı olmak da bir tercih

bilmeseler daha iyi. siz onların ailesi, eşi ne harcıyor biliyor musunuz? yalnız yaşıyorum keyfime bakıyorum deyip geçin.
sizin para gereken hedefleriniz varsa atıyorum gezmek olur, kurslar olur vb. bu gibi hayalleriniz için kira fatura harici 20 bin harcama maaşa oranla bence de çok, yapabilecek imkanım varsa o 20'nin yarısını kenara atar biriktirirdim.

En nefret ettiğim birilerinin her şeyimi didik didik edip akıl vermesidir. Üniversitede bir tane sevgilim vardı, annem gibi sürekli yok az yedin yok efendim bugün ders çalıştın mı işte para biriktir yeni telefon al diye başlardı. O kadar boğucu birisiydi ki anlatamam. Arkadaşın da böylesini hiç çekemem. Maaşıma birikimime ortak mı da sürekli hesap soruyor ya? Sürekli birilerinin onayını almak istesem arkadaş edinmezdim, çünkü bunun adı arkadaşlık olmuyor.

😂😂😂 ben bekarken daha fazla gezer daha fazla giyinirdim. Yani daha fazla para harcardım. Şimdi ilk cümledekileri yapmaya zamanım ve enerjim yok, çocuklarımın geleceğini artı kendi yaşlılığımızı düşünmek zorunda olduğumdan vara yoğa harcama yapmıyorum. Dış görünüşüme sadece bazı yatırımları yapıyorum, çok süslenmiyorum eskisi gibi. Yetişkin çağlara geldiğimden hayata farklı bakıyorum tüketim mantığım değişti, sadeleştim. Onlar da aile kurmuş olduklarından senin kadar harcamıyor olmalarını normal karşılıyorum.

bilmeseler daha iyi. siz onların ailesi, eşi ne harcıyor biliyor musunuz? yalnız yaşıyorum keyfime bakıyorum deyip geçin.
sizin para gereken hedefleriniz varsa atıyorum gezmek olur, kurslar olur vb. bu gibi hayalleriniz için kira fatura harici 20 bin harcama maaşa oranla bence de çok, yapabilecek imkanım varsa o 20'nin yarısını kenara atar biriktirirdim.
Fatura da içinde. Arabam da var onun masrafı da içinde

😂😂😂 ben bekarken daha fazla gezer daha fazla giyinirdim. Yani daha fazla para harcardım. Şimdi ilk cümledekileri yapmaya zamanım ve enerjim yok, çocuklarımın geleceğini artı kendi yaşlılığımızı düşünmek zorunda olduğumdan vara yoğa harcama yapmıyorum. Dış görünüşüme sadece bazı yatırımları yapıyorum, çok süslenmiyorum eskisi gibi. Yetişkin çağlara geldiğimden hayata farklı bakıyorum tüketim mantığım değişti, sadeleştim. Onlar da aile kurmuş olduklarından senin kadar harcamıyor olmalarını normal karşılıyorum.
Aynen bir kahve içiyorsun dışarda 200 lira ödüyorsun en az ki ben her hafta. 3 4 gün yaparım böyle

En nefret ettiğim birilerinin her şeyimi didik didik edip akıl vermesidir. Üniversitede bir tane sevgilim vardı, annem gibi sürekli yok az yedin yok efendim bugün ders çalıştın mı işte para biriktir yeni telefon al diye başlardı. O kadar boğucu birisiydi ki anlatamam. Arkadaşın da böylesini hiç çekemem. Maaşıma birikimime ortak mı da sürekli hesap soruyor ya? Sürekli birilerinin onayını almak istesem arkadaş edinmezdim, çünkü bunun adı arkadaşlık olmuyor.
Aynen ben de sinir olurum

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacaktı. Ben bekarım tek başıma yaşıyorum. Kiram 11 bin cıvarı. Öğretmenlik yapıyorum. Benim gibi olup da birikim yapabilen var mı? Bugün arkadaşlarla tartıştık biraz bu konuyu nasıl birikim yapamıyorsun diye beni didiklediler. Biri aile evinde yaşıyor diğeri de ev kendinin eşi de polis. Benim kenara atabildiğim en fazla bir yarım her ay. Buna bile aa o da azmıs demeye getirdiler. O kadar sinir oldum ki. Başladılar neye ne harcıyorsun saymaya. Kendime aylık 20 bin ayırıyorum harcamaya dediğimde de niye ayırıyorsun cok değil mi dediler. Aylık 10 bin de kredi kartı borcum var dedim ona bile gözlerini açıyorlar. Ben mi çok harcama yapıyorum ? O kadar sinir oldum ki. Öyleyse de kendimi gözden geçireyim istedim. Her ay kenara illa bir tam altın mı atmak lazım bekarım diye
Öğretmenim ve öğretmenlerin geneli çok cimridir. Arkadaşlarin durumları seninkiyle çok farklı.Bence az da olsa para atabiliyorsan kenara çok çok iyi

haklilar bence
öğretmen olup kus kadar kira odeyip hala kenara bir kurus atamiyorsan normal degil
bir de seyi anlamadim
20 bin kendine ayiriyorsun
10 bin de kredi karti
e kredi kartini da sen harciyorsun:)
yani kendine ayirdigin rakam 30 bin oluyor.
bir de sormasi ayip maasiniz ne kadar ki?

karışmasınlar karıştırmayın
bir daha konu açıldığında surat asın anlasınlar
siz muhtemelen nasıl biriktiriliyor para ya vs vs konu açtıysanız kendilerinde konuşma hakkı görmüşlerdir

amaaan boşverin yaa bu konuyu Allah sağlık versin de yiyip içiyorum diyip kapatın konuyu

Fatura da içinde. Arabam da var onun masrafı da içinde
anladım ben tamamen keyfi harcama olarak düşünmüştüm. zaten birikim isteyen hedefleriniz olduğu durumu ele almıştım. mesela öylr bir hedef olsa haftada 3-4 kere dışarıda kahve içmek yerine evde kendim yapardım, o şekilde tasarrufa giderdim. her halükarda ne harcadığınız sizi ilgilendirir, milleti boşverin. samimi ve insancıl olsalar kınamaz yapıcı tavsiye verirlerdi birikimle ilgili.

Back
X