Ben mi kaba birisiyim yoksa konuştuğum çocuk mu saçmalamış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence adam kendi kendine yasamaktan aciz illa bir kadin arkami toplasin derdinde! Ben sanirim bu kadar bile uzatmadan kestirip atardım konusmayi
Benzer durumu kardesim üniversite kazandiginda yasamistik. Herkes benden onun yemegini temizliğini halledip bakicilik yapmamı beklerken ben hep "kardesim yetiskin bir birey kendi basinin caresine bakabilir" demiştim hala ayni fikirdeyim.
Gecenlerde bir arkadaş (erkek) bana atandıktan kisa sure sonra ailesinin yanına tayin istedigini (aile.ilcede kendisi il merkezine atanmisti oyle uzak değildi yani), tek basina kendi kendine idare etmenin zor oldugunu falan söyledi. Ben de 30 yas ustu bir bireyin aileden bagimsiz kendi ayaklari uzerinde durmasi gerektigini söyledim sanırım küstü daha da yazmadi :) sizin konuştuğunuz da öyle nazli tripli biri gibi geldi. Öz bakimini bile yapamayan adamlari da sevgili adayı olarak göremiyorum acikcasi (30-35 ve ustu icin söylüyorum)

Sizin lafiniz biraz ağır olmuş çocuk vs denmesi erkeklerin gücüne gider ama o da çok boş yapmis iyi olmuş bence

alintiladiginiz kisi gibi dusunmuyorum kesinlikle ama siz de cidden cok keskin dusunuyorsunuz. contexti bilmiyoruz ki yani adam bunu o an ne sekilde soyledi? yukarida ornek bir ani yazmistim mesela ben ilk okudugumda aynen oyle anladim, iki tarafin da abarttigini dusundum.

cidden yani flort ederken kadin veya erkek herhangi birinin digerine bana yemek yaparsin, bana sunu ogretirsin, su tatliyi yaparsin demesi benim goremedigim kadar korkunc bir sey mi? hani hos degil dersiniz anlarim ama kacirdigim bir nokta mi var, niye bu herkes tarafindan boyle anlasildi bilmiyorum. vaktinde yazdigim gibi sevgilime yemek yapmaya da gittim, o da geldi evimi temizledi, benden bir seyler ogrendi, ben de ondan ogrendim. birbirimize baktik da. sonra oturup kahvemizi de ictik ama ikimiz de buna hizmet etmek gozuyle bakmamistik. bu disaridan nasil gorunuyor yapilmamasi gereken bir sey mi? cidden samimi soruyorum neyi yanlis anladigimi ogrenmek icin.

Konuşmaları tam aktarmadığım için iki şekilde de anlaşıldı sanırım. Konuşmalar şu şekilde

Bana fotoğraf attı ben de kilo almamışsın dedim o da öyle görünüyorsam dönünce kilo aldırırsın bana dedi sonrasını yazıyorum

Kız: nasıl aldırcam 😅
Erkek: Yemek yaparak olmaz mı
Kız: Ben sağlıklı şeyler yapıyorum onlarla kilo almazsın 😅
Erkek: Sağlıklı besleniriz canım benim seninle zor bişey değil 😀 Olur olur ben varım sende varsan Ramazan’da bitti zaten 😀Hadi bakalım göreceğiz neler olacak bana bakarsın artık sen
Kız: Bana bakarsın derken 😅 Kendi kendine bakmayı öğretirim sana ajsndjndjd
Erkek: Hee öğret 1 hafta sonra bakamam kendime ama ben 😀
Kız:Eee annenler yokken kaç ay baktın ama?? 😅
Erkek:Olsun ya bakamam ben alıştım şuan rahata ondan 😀
Kız: Aaa hiç olmadı bu 😅 Hiç sevmem böyle şeyleri ya 😅
Erkek: Hee yemek nedir ki zaten yemek yapmayı da seviyorsun zaten 😀
Kız: seviyorum da çocuk değilsin ki sana bakayım :p
Erkek: Olsun baksan eline yapışmaz sonuçta neyse ne diyim sana bakmayacaksın belli
Kız: Canım bakmak nedir :D Çocuk gibi değil miiiii
Erkek: Olsun yardımcı ol bana o zaman ne diyim 😀
Kız:Yardımcı olurum tabi ki ama bakmak çok saçma 😅
Kız: Kendine bakamayacak birisi değilsin benve? 😃
Kız: Ya mesela şey gibi sırf yemek, temizlik bilmem ne yapsın ok der gibi
Erkek: Yardımcı ol o zaman bana 😀
Kız: Çıkkkk bu kafadan 😅
Erkek: Yok daha neler bu kafa nedir kendi işimi kendim hallederim ben
Erkek: Oo kadar da değil hizmetçi gibi abartma
Kız: Orda abarttım ama ne demek istediğimi anladın 😃
Erkek: Sana cidden söylediğime pişman ettin resmen kendi işimi kendim görürüm zaten ben hiç sorun yokmuş
Kız:l: Ben ters bi tepki verdiğimi düşünmüyorum, sadece bakmak yerine yardımcı olurum dedim
Erkek:Neyse gerek yok kendi işimi kendim hallederim yardımda istemiyorum pişman oldum zaten

alintiladiginiz kisi gibi dusunmuyorum kesinlikle ama siz de cidden cok keskin dusunuyorsunuz. contexti bilmiyoruz ki yani adam bunu o an ne sekilde soyledi? yukarida ornek bir ani yazmistim mesela ben ilk okudugumda aynen oyle anladim, iki tarafin da abarttigini dusundum.

cidden yani flort ederken kadin veya erkek herhangi birinin digerine bana yemek yaparsin, bana sunu ogretirsin, su tatliyi yaparsin demesi benim goremedigim kadar korkunc bir sey mi? hani hos degil dersiniz anlarim ama kacirdigim bir nokta mi var, niye bu herkes tarafindan boyle anlasildi bilmiyorum. vaktinde yazdigim gibi sevgilime yemek yapmaya da gittim, o da geldi evimi temizledi, benden bir seyler ogrendi, ben de ondan ogrendim. birbirimize baktik da. sonra oturup kahvemizi de ictik ama ikimiz de buna hizmet etmek gozuyle bakmamistik. bu disaridan nasil gorunuyor yapilmamasi gereken bir sey mi? cidden samimi soruyorum neyi yanlis anladigimi ogrenmek icin.
Evet korkunç ama bu konu özelinde korkunç. Ben konuyu okurken gayet eril zihniyette bir adamı betimledim zihnimde. Eşim de bekarken benden sevdiği bir meze yapmamı istemişti örneğin, yapamadım o ayrı tabi de, adamın gerçekten canı istemiş yani. Bakış açım değişmedi kendisine. Ne beni bekar evine ona “bakmam” için davet etti, ne de yemek, temizlik bekledi. Aksine evine gidiyorum diye dip bucak kendi temizledi. Evine gittiğimde elimi hiç bir şeye sürmeyeyim gibi bir düşüncem olmadı, ama o kendisi bana bunu teklif etseydi hoşlanmazdım. Mesela yer mi pislendi dur temizleyeyim, ama o pis yerleri temizlemem için evine çağırıyorsa ı ıhh o bana göre değil. Ben böyle erkeklerden hoşlanmıyorum. böyle adamlar evlendiğinde anasının evine götürüp aynı bakımın anasına da yapılmasını bekliyor çünkü. Ben de bu hikayeyi okuyup adamı masum flörtcü görenlere şaşırıyorum. Sizi tenzih ediyorum ama, buna sempatik bakan kadın da eril kafa. “İyi eş” sıfatının bunları yaparak kazanıldığını düşünüyordur.

İşte böyle. Umarım açıklayabilmişimdir.

Konuşmanın konusu saçma
Ama sizin cevaplarınız yerinde
10 defa gel ev temizleyelim yemek yap şişmanlattır diyen birine az ye de hizmetçi tut denir çocuk musun sen hayatta kalma becerisi kazanamadım mı demek gayet yerindedir.
Bir defa der konu değiştirirsin ama bıktırmış

Evet korkunç ama bu konu özelinde korkunç. Ben konuyu okurken gayet eril zihniyette bir adamı betimledim zihnimde. Eşim de bekarken benden sevdiği bir meze yapmamı istemişti örneğin, yapamadım o ayrı tabi de, adamın gerçekten canı istemiş yani. Bakış açım değişmedi kendisine. Ne beni bekar evine ona “bakmam” için davet etti, ne de yemek, temizlik bekledi. Aksine evine gidiyorum diye dip bucak kendi temizledi. Evine gittiğimde elimi hiç bir şeye sürmeyeyim gibi bir düşüncem olmadı, ama o kendisi bana bunu teklif etseydi hoşlanmazdım. Mesela yer mi pislendi dur temizleyeyim, ama o pis yerleri temizlemem için evine çağırıyorsa ı ıhh o bana göre değil. Ben böyle erkeklerden hoşlanmıyorum. böyle adamlar evlendiğinde anasının evine götürüp aynı bakımın anasına da yapılmasını bekliyor çünkü. Ben de bu hikayeyi okuyup adamı masum flörtcü görenlere şaşırıyorum. Sizi tenzih ediyorum ama, buna sempatik bakan kadın da eril kafa. “İyi eş” sıfatının bunları yaparak kazanıldığını düşünüyordur.

bilmiyorum ya benim hayatimda boyle eril kafali bir erkek hic olmadi daha dogrusu cevremde de gormedim o yuzden herhalde konuya cok ilimli yaklastim. bu forumda gordugum kadar biliyorum bu tipleri ama yeteri kadar bilmiyormusum demek. 😂 ben yemek yaparim, sevgilim temizligi halleder, canim bir sey istedi dersem bilmese bile internetten tarifine bakip yapmaya calisir vs. eger erkeklerin geneli bu sekil sakaya vurarak kadina hizmet ettirme pesindeyse anladim hak verdim simdi tepkilere.

Teşekkür ederim :) Benin de kafamda bu profil olduğu için gereğinden çok daha fazla sert çıkıştım. Daha önce konu açmıştım anneci mi acaba diye ondan temkinli olmak istedim.

Konuşmaları tam aktarmadığım için iki şekilde de anlaşıldı sanırım. Konuşmalar şu şekilde

Bana fotoğraf attı ben de kilo almamışsın dedim o da öyle görünüyorsam dönünce kilo aldırırsın bana dedi sonrasını yazıyorum

Erkek: Sağlıklı besleniriz canım benim seninle zor bişey değil 😀 Olur olur ben varım sende varsan Ramazan’da bitti zaten 😀Hadi bakalım göreceğiz neler olacak bana bakarsın artık sen
Erkek: Olsun baksan eline yapışmaz sonuçta neyse ne diyim sana bakmayacaksın belli
Kız: Canım bakmak nedir :KK70: Çocuk gibi değil miiiii
Erkek: Sana cidden söylediğime pişman ettin resmen kendi işimi kendim görürüm zaten ben hiç sorun yokmuş
Kız:l: Ben ters bi tepki verdiğimi düşünmüyorum, sadece bakmak yerine yardımcı olurum dedim
Erkek:Neyse gerek yok kendi işimi kendim hallederim yardımda istemiyorum pişman oldum zaten
Ya bu senden yaparım ederim demeni beklemiş. Sen de akıllılık yapıp evet yaparım falan demeyince kendince R yapmış.

Ooo cok uzamis muhabbet adam da bana bak da bana bak ! Siz yardimci olurum öğretirim.deyince de bak diyor sonra yardimci da olma diye trip atıyor valla baya ergen kafasında
Ben ayni cumleler ikinci kez kurulunca söylediğim dikkate alinmiyor ya da benim.dusunceme saygi duyulmuyor diye düşünürdüm sizinkisi baya çocuk daha olgunlasmamis

Merhaba, iyi geceler.

İşyerinde bir çocukla 3 aydır konuşuyoruz. 3 aydır sürekli konuşuyoruz. İşyerinde hemen hemen her gün görüyorum ayaküstü yüzyüze sohbet ediyoruz her gün 10-15 dakika ama dışarıda hiç görüşmedik. Yasaklardan dolayı görüşmedik. Laf arasında birkaç kere o temizlik yaparken bana yardım etsene dedi. Şaka yapıyor sandım ama üst üste çok kez diyince şakayla karışık beni eve mi çağırıyorsun dedim. (o kadar çok yardım etsene dedi ki durup durup bunu Diyordu. En az on kere demiştir. ) ben öyle diyince sen beni yanlış anladın bir daha asla böyle bir şey demem dedi.

Bir süredir tek yaşıyor, yemek yapmayı bilmiyor. Bugün fotoğraf atmıştı ben de kilo almış gibi durmuyorsun dedim. Ramazan bitti sen bana kilo aldırırsın dedi, ona yemek yapacakmışım vs. Sonra bakalım nasıl olacak bakarsın bana dedi. Ben de bakmak demeyelim de kendi kendine bakmayı öğretirim sana dedim. Öğret ama 1 hafta sonra bakamam ben kendime dedi. Benim de boşluğuma geldi hiç sevmem böyle şeyleri dedim ama bunu derken güldüm. Yemek yapmayı seviyorsun zaten, eline mi yapılacak diyip güldü.

Ben de iyice sıvadm. Bakmak nedir çocuk mu bakıyoruz, sen kendine bakmayacak birisi misin dedim ama bunları gülerek diyorum. Sonra öyle bi diyorsun ki sanki sadece yemek yapsın, temizlik yapsın tamam der bir tavırda diyorsun dedim.

Sonra o ona çocuk musun dememe çok bozulmuş. Konuya çok alındı sen ne dediğinin farkında değilsin tamam ben kendime bakarım senden yardım istemiyorum dedi. Konu böyle saçma bir yere gitti. Konuyu kapatıp iyi geceler diyip yattı.

Ben çok mu kabayım, bakmak çok saçma bir kelime gibi geldi ve ciddileştim. Fazla mı ciddiye aldım. Çocukla dışarıda bir kahve bile içmemişiz böyle demesi garip geldi. Normalde mesajlarda samimiyiz gayet ama.
Çocuk sizinle flört etmeye çalışmış ya. Kesinlikle siz abartmissiniz.

ne yani ben ilk mesaji okuyunca gayet de flort ederken konusulan small talk olarak algiladim hatta hala ayni dusunuyorum ama konu sahibi farkli dusundugu icin ustelemiyorum.

kimse bana zorla bir yerin temizligini yaptiramaz, kendisine hizmet ettiremez ama bu yuzden de ben bunun lafi acildiginda hemen ders verir gibi elimi belime koyup cat cat cat adami lafla dovmek zorunda degilim. iliskide tavirlar karsilikli sekillenir.

bundan dort yil onceydi sevgilimle daha ne sevgili ne degil oyle takiliyoruz. beni aradi yemekle ilgili bir sey sordu. ben de onu da mi beceremiyorsun dedim, evet gelip sen yap ben de ogreneyim dedi gittim. gayet guzel vakit gecirdik yemegi hangimiz yaptik hatirlamiyorum. simdi bu lafi duyar duymaz “neeee, sen bana nasil ogret dersin ya, ne diyosun ya koskoca adama ben mi ogreticemmmm” diye fircalasam herhalde su an 4.yilda olmazdik.

adam belki flort etmeyi beceremiyor, belki anlayisi bu sekilde, belki gercekten hayvan bilemeyiz ama parasini verip eve temizlik icin cagirdiginiz biriyle adamin flort ettigi kadina karsi olan konusmalarini da kiyaslamayin bir zahmet. iki cumleden hemen seks kolesi vs cikarimlariniz bana cok garip geldi, bu kadar ciddiyetle nasil yasanir ki?

Asıl siz çok alakasız iki şeyi kıyaslıyorsunuz. Sizin bir flörtünüz size yemek ile alakalı bir soru sormuş. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Aynı şekilde adam temizlik ile ilgili bir soru da sorabilirdi. İnsanın içinden geliyorsa zaten cevaplamaz bile, direkt evine gider yapar. Sizin öyle bir samimiyetiniz, güveniniz olmasaydı zaten sevgilinizde yardım istemezdi.

Konu sahibine empati yapmaya çalışın, konu sahibi rahatsız olmuş, biraz çıkışmış. Demekki sizin hikaye gibi değil. Bir kere adam soru sormuyor. Bir daha okuyun. İşten tanışılıyor, pandemiden dolayı buluşup daha kahve içmek nasip olmamış ama adam evimi temizlemeye yardım et diyor. Emir kipi gibi konu da yazılan. Bir kez de denmemiş, aynı tarz şakaları kaç kez tekrarlamış adam. Temizlikçi ve seks kölesi aradığı beli, zihniyeti böyle adamın. İnsan bir kere eve çağırmaya çekinir, ne o öyle abaza gibi. Kapanma bitmek üzere, bir iş gününde önce bir öğlen arası görüşmeye çalışır insan. Aktif cinsel hayat sahibi insanlar bile amaç ilişkiye başlamak ise yeni flörtlerini iş dışında görmeden çat diye eve çağırmıyordur. Çünkü romantik değil. Hadi diyelim ki kadın daha dışarıda görüşülmeden eve çağırılacak, bazı üyelerin de dediği gibi yanlış anlama ama dışarıda görüşemiyoruz, bize gel de film izleyelim, birlikte yemek yiyelim vs denir. Sen bana yemek yapar beni şişmanlatırsın falan nedir? Yemek beklediğinin mesajını veriyor bariz, adeta bir görev gibi. İlerlemiş bir sevgilik olsa, aşkım bana şu yemeği yapar mısın vs dese batmaz ama daha fragmandan böyle olanın filmini görmek istemem. Uslüp herşeydir.

Edit: Mesajı görür görmez direkt alıntı yaptım ve cevap yazdım. dyakamoz dyakamoz ile olan konuşmalarınızı mesajımı yolladıktan sonra gördüm. Zaten kendisi ile anlaşmışsınız. Ben de üstte anlattığım gibi, adamın pis zihniyette olduğunu düşünüyorum yoksa kendi sevgilim için içinden gelelerek bir şeyler yaparım. Çünkü onu tanırım, zihniyeti kötü değil.

Son düzenleme:
Amaan sende trip yapmaya yer aramıssın gibi duruyor
Birazda boş muhabbetlere gelemediğini sezdim
Sanki bana bakarsın demesi değilde böyle boş boş konusması çanınızı sıkmış öyle atarlanmışsınız gibi

Merhaba, iyi geceler.

İşyerinde bir çocukla 3 aydır konuşuyoruz. 3 aydır sürekli konuşuyoruz. İşyerinde hemen hemen her gün görüyorum ayaküstü yüzyüze sohbet ediyoruz her gün 10-15 dakika ama dışarıda hiç görüşmedik. Yasaklardan dolayı görüşmedik. Laf arasında birkaç kere o temizlik yaparken bana yardım etsene dedi. Şaka yapıyor sandım ama üst üste çok kez diyince şakayla karışık beni eve mi çağırıyorsun dedim. (o kadar çok yardım etsene dedi ki durup durup bunu Diyordu. En az on kere demiştir. ) ben öyle diyince sen beni yanlış anladın bir daha asla böyle bir şey demem dedi.

Bir süredir tek yaşıyor, yemek yapmayı bilmiyor. Bugün fotoğraf atmıştı ben de kilo almış gibi durmuyorsun dedim. Ramazan bitti sen bana kilo aldırırsın dedi, ona yemek yapacakmışım vs. Sonra bakalım nasıl olacak bakarsın bana dedi. Ben de bakmak demeyelim de kendi kendine bakmayı öğretirim sana dedim. Öğret ama 1 hafta sonra bakamam ben kendime dedi. Benim de boşluğuma geldi hiç sevmem böyle şeyleri dedim ama bunu derken güldüm. Yemek yapmayı seviyorsun zaten, eline mi yapılacak diyip güldü.

Ben de iyice sıvadm. Bakmak nedir çocuk mu bakıyoruz, sen kendine bakmayacak birisi misin dedim ama bunları gülerek diyorum. Sonra öyle bi diyorsun ki sanki sadece yemek yapsın, temizlik yapsın tamam der bir tavırda diyorsun dedim.

Sonra o ona çocuk musun dememe çok bozulmuş. Konuya çok alındı sen ne dediğinin farkında değilsin tamam ben kendime bakarım senden yardım istemiyorum dedi. Konu böyle saçma bir yere gitti. Konuyu kapatıp iyi geceler diyip yattı.

Ben çok mu kabayım, bakmak çok saçma bir kelime gibi geldi ve ciddileştim. Fazla mı ciddiye aldım. Çocukla dışarıda bir kahve bile içmemişiz böyle demesi garip geldi. Normalde mesajlarda samimiyiz gayet ama.
İkinizde

Emoji zehirlenmesi bu ne böyle bu kadar dalgavari olmuş.

Hiç öyle evimin hanımı tipi biri değilim ama flörtümüzle karışıklı nazlanamıycaz mı ya bana bak gel bi çorba yap diye. Aşırı abartmışsınız ve uzatmışsınız çocuk başarısız da olsa flört etmeye çalışmış alt tarafı. Zamanla anlarsınız zaten amacını.

Merhaba, iyi geceler.

Bence siz haklısınız ya adam yıkılacak yer arıyor resmen. Sevgili olsanız adama bakmak zorunda değilsiniz. Bu adamın düşünce yapısı kadın erkeğe bakar şeklinde. Yani kadınları hizmetçi gibi görüyor bi nevi. Eşek kadar adam yemek yapmayı öğrensin bi zahmet mal değilse. İnsan sevgilisine yemek yapabilir ama bunu kadında yapar erkekte bir kişinin üstüne yüklemek sen bana bakarsın artık demek asalaklık. Çocuk musun demeklede iyi yapmışsınız çocukluk bu çünkü. Kocaman adamların yemek yapmayı bilmemeleri temizliğini vs yapamamaları normal değil.

Emoji zehirlenmesi bu ne böyle bu kadar dalgavari olmuş.

Hiç öyle evimin hanımı tipi biri değilim ama flörtümüzle karışıklı nazlanamıycaz mı ya bana bak gel bi çorba yap diye. Aşırı abartmışsınız ve uzatmışsınız çocuk başarısız da olsa flört etmeye çalışmış alt tarafı. Zamanla anlarsınız zaten amacını.

Naz yapılır tabi siyaset meydanında değiliz ki ama naz için demedi ya bunu anlatamıyorum sanırım :( gerçekten durup temizlik için gelmemi ya da yemek yapmamı bekledi. Hatta konuşmadı da attım orda da eline mi yapışacak, zaten yapmayı seviyosun gibi şeyler diyor. Bu tarz sonu evde yaparız ile biten bi konuya kapansın diye tamam demiştim durup durup onu hatırlayıp ne zaman yapacağız, unuttun arada kaynatın demişti.

Ben eve gitmeye karşı değilim, yemek yapmaya, nazlanmaya karşı değişim ama bu çocukşa dışarıda iş dışında hiç görüşmedim onlardan sonra bunu demiş olsa bu kadar sert çıkmazdım ki.

Üniversitede aileden uzak ilk kez tek başına yaşamaya çalışan kişi muhabbeti... Yaşınız daha büyükse bu sohbet biraz yavan kalmış. Çocuk dediğiniz için bir kere açıklama yaptıysanız hâlâ daha tavır yapmaya devam ediyorsa yol yakınken bırakın derim. Kötü niyetli olmak istemiyorum ben samimi ve güvenilir bulmadım bu kişiyi.

Abarttığımı düşünmüyorum, çünkü flört için bile olsa eminim tamam desem birkaç gün sonra yeniden soracaktı ne zaman yemek yapacaksın vs diye.
Yemek konusunu bir şekilde gecistirebilirdiniz. Ben ona bakmak konusunda onun sizinle şakalaştıgini ve flört etmeye çalıştığını söyledim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X