Çocuğun niyeti iki türlü de olabilir. Birinci tür, yaşı artık evlilik yaşına gelmiştir, ev kurmak, karı koca samimiyeti yaşamak, derdine de sevincine de ortak bulmak istiyordur, seni de o gözle görmüştür, eve sahip çıkarsın, söz sahibi olursun diye düşünmüştür, iyi niyetle söylemiştir bunları. Senin de hoşuna gideceğini, niyetinin ciddi olduğunu anlayıp rahat davranacağını düşünmüştür.
İkinci ihtimal, çocuk tam bir ana kuzusudur, kendi işini kendi görmeye alışık değildir. Daha yeni tek yaşamaya başlamıştır ama çamaşırdır, bulaşıktır, yemektir bıkmıştır. Kendine hizmetçi niyetine eş arıyordur. Seni bulmuştur, samimiyetine güvenip rahatça konuşmuştur. Bu ikinci ihtimal çok tehlikelidir. Evlendiğinde sana kök söktürür. Çocuk bile olsa sana hiçbir şekilde yardım etmez. Kaldı ki gerçek evlilik, çocuk olmadan her işi paylaşmaktır.
Ama ilk ihtimal ise çocuk tam bir aile babası olup eşine de son derece güvenmek ister. Bu iyi insan modelidir. Evde her işi ortaklaşa yapmak ister.
Bunu anlamak için sadece 3 aydır tanışmak yetmez. Ben eşimle 4 sene sözlü kaldım. Evine de gittim, evime de geldi. O zaman tanıdım beni hizmetçisi gibi görmediğini. Evlenince fark ettim, öyle de oldu. Çok şükür her işimiz ortak. Şimdi bebeğimiz olacak ve daha şimdiden evin tüm yükünü üzerine aldı bile.
Diğer yandan o ilk türde erkekler de tanıyorum, eşlerine tam olarak kök söktürüyor. Ağzılarından eşleriyle ilgili en ufak güzel bir söz çıkmıyıor. Eşleriyle aralarında aşk kalmadı desem yeridir. Allah göstermesin. Bence sen iyice araştır. Azıcık da sabırlı ol.
Evine de hemen gitme bence. Önce kendi evinden yemek yap götür iş yerinde ona ver. Temizlik için temizlikçi kadın öner, tanıdığın güvendiğin varsa. Siz işteyken o evi temizlesin. Böyle böyle ona yardımcı olmak istediğini yavaştan göster. Eve gitmek için 3 ay da çok erken bir süre. Hadi hayırlısı
He evine gitmedin diye de ekstra tavır yaparsa da zaten sil gitsin. Yangından mal kaçırmıyorsunuz sonuçta.