- 10 Nisan 2015
- 1.213
- 811
-
- Konu Sahibi annesininminikprensesi
Merhabalar, 18 haftalık hamileyim ve ne zaman eşime askim bebegimize bir seylerler alalim mi almasak bile bakalim fikrimiz olsun diyorum bana çok erken sonra aliriz filan dedi bende hastane cikisi filan alalim diyorum bana diyorki o ney bebeği hemşire kundağa sarmiyormu dedi ben sok!
Neyse geçenlerde annesiyle babası aradi bebeğe puset alalim ana kucagi alalim diye bende tamam anne dedim aksam aradi Esim annesini almayin dedi biz hallederiz diyor sinir oldum benim annem bebeğime alirken tabi alicak torunu demesini biliyorki annemde babamdan ayri ve zor geciniyor deli olucam bu konuda esime
İyi yapmışsınız, ipleri daha yolun başındaykenele almak gerek, yoksa sonra başedilemezler...Cnm erkeklerin %90 ni öle düsünüyor..Sen güzel gördügün biseyler olursa al simdiden basla..Bende 18.haftadan itibaren almaya basladm ama bizim kız anca cinsiyetini belli etmisti:)Sen birden yüklenerek alma ..Mesela belli basli cocuk markalarinda sezon indirimi oluyor ben sezonunda 53 tl olan tulumu haziran ayi gibi 23 liraya almistm kargo dahil netten..bu tarz seylere dikkat ederek alisveris yapabilirsin...
bi ikincisi..ben esimin ailesinden hic birsey istemiyordm ilerde basima kalkilmasin diye..hic biseyde aldirmadm onlara..
kendi ailemede aldirmadm..O bnm cocugum kimse yukunu cekmeye mecbur dgl ki..Herseyini kendim yaptm esimn tarafndan hic bisey kabul etmedm Onlarda teklifte bulunmadi ztn de..yine annem durmadi aldi ama esim ailem icin agzini bile acip konusamaz ..Bunu saglayan bnm ama asla aileme laf ettirmem..
Esim bizim orda besigi kız tarafi Yapiyormus ...dedi Bizim orda da cocugunun ihtiyaclarini adet adi altinda üstünden atanada baba demiyorlar dedim..O oldu bidaha bole bi konu acilmadi..:)
Bende öyle yapicam artik kirilmasin diye ben kiriliyorum bu aile konusunda bana gorumceler beşik kiz tarafinin diyorlardı sanki kendi aileleri almis gibiCnm erkeklerin %90 ni öle düsünüyor..Sen güzel gördügün biseyler olursa al simdiden basla..Bende 18.haftadan itibaren almaya basladm ama bizim kız anca cinsiyetini belli etmisti:)Sen birden yüklenerek alma ..Mesela belli basli cocuk markalarinda sezon indirimi oluyor ben sezonunda 53 tl olan tulumu haziran ayi gibi 23 liraya almistm kargo dahil netten..bu tarz seylere dikkat ederek alisveris yapabilirsin...
bi ikincisi..ben esimin ailesinden hic birsey istemiyordm ilerde basima kalkilmasin diye..hic biseyde aldirmadm onlara..
kendi ailemede aldirmadm..O bnm cocugum kimse yukunu cekmeye mecbur dgl ki..Herseyini kendim yaptm esimn tarafndan hic bisey kabul etmedm Onlarda teklifte bulunmadi ztn de..yine annem durmadi aldi ama esim ailem icin agzini bile acip konusamaz ..Bunu saglayan bnm ama asla aileme laf ettirmem..
Esim bizim orda besigi kız tarafi Yapiyormus ...dedi Bizim orda da cocugunun ihtiyaclarini adet adi altinda üstünden atanada baba demiyorlar dedim..O oldu bidaha bole bi konu acilmadi..:)
Bizim orada hiç öyle bi adet yok. Kaldı ki adetlere bu kadar düşkünlerse eminim daha önceki sorumluluklarını da dört dörtlük yapmışlardırBende öyle yapicam artik kirilmasin diye ben kiriliyorum bu aile konusunda bana gorumceler beşik kiz tarafinin diyorlardı sanki kendi aileleri almis gibi
Haklisin ama ben calismiyorum ve maddi yonden ona soylemek zorunda kaliyorum napicaksin diyor esim cok birikimci biri[/QUOTE]"atessila, post: 40444986, member: 645032"]Bizim orada hiç öyle bi adet yok. Kaldı ki adetlere bu kadar düşkünlerse eminim daha önceki sorumluluklarını da dört dörtlük yapmışlardırBen de sana bi adet söyleyim madem. Annemler abimin 2 bebeğine de 25 gramlık altın bilezik, birer de büyük altın takmışlardı. Öbür türlü giysidir, örülecektir vs hariç. Beşik dediğin kaç paraymış. Neyse erkekler biraz yavaştan alıyolar. Babalığa adapte olamadığından ya da heyecan duymadığından değil. Giyim kuşam çoğu için biraz gereksiz. Sen bebeğin için hassas olduğundan böyle hissediyosun. Yavaş yavaş almanı tavsiye ederim. Ben her şeyini aldım. Oda takımı, bezi, yağı, şampuanı, ana kucağı, park yatağı, giysileri vs aklına ne gelirse. Daha 10 hafta var, yapacak bir şey bulamayınca sıkılıyorum şimdi. Keşke yavaş yavaş alsaydım diyorum :))) Tadını çıkara çıkara al bence. Eşin de aldığın her şeyi bilmek zorunda değil. Madem hevesin var, kendi kendine al biraz :)) Bu arada hayırlı olsun. Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah.
Anladım canım. O zaman sen de son aylar hareketlerinin ağırlaşacağını söyleyebilirsin. Çok da yalan değil aslında. Ben 7. aya gelene kadar ne yürüyüşüm yavaşladı ne bir sıkıntı yaşadım. İşyerinde bile merdivenleri hop hop inip çıkıyordum. Hiç yokmuş gibiydi. Ama şu son 2 haftadır hissettiriyor artık kendini. Bir de Allah korusun erken de gelebilir, hazırlıklı olmakta fayda var diyebilirsin. Ayrıca doğumdan hemen sonra alışverişe gidemeyebilirsin. Sen en iyisi kayınvalideni ara. Bak o da hevesliymiş. Kocanı şikayet eder gibi değil de normal anlat. İlk olunca çok hevesleniyorum o da sürekli erken diyo. Tabi o da haklı. Sen ikna etsen de yavaştan hazırlıklara başlasak, de mesela. Kadın dayanışması yapın yani :)) Ben seni çok iyi anlıyorum ya. Aynı heyecan bende de vardı. İnşallah bi orta yol bulursunuz.[/QUOTE]Haklisin ama ben calismiyorum ve maddi yonden ona soylemek zorunda kaliyorum napicaksin diyor esim cok birikimci biri
Evlenmişiz bebek bekliyoruz tam anlamıyla aile oluyoruz.., kız tarafı nedir ya. Dış kapının mandalları her şeye burnunu sokmayı nasıl da seviyorlar! İnsanız zevkle yapacağı şeylerden soğutuyorlar. Kimseden en ufak beklentim olmaz babasıyla gücümüz yettiğince zevkle yaparız yeter ki burnunun sokmasın insanlar...Bende öyle yapicam artik kirilmasin diye ben kiriliyorum bu aile konusunda bana gorumceler beşik kiz tarafinin diyorlardı sanki kendi aileleri almis gibi