Ben mi beceremiyorum geçinmeyi yoksa çok mu sabrediyorum bilemedim.

Aslında bugün ciddi ciddi düşündüm. Ama boşanmayı şöyle siniri yatışınca gerçi niye sinir olduysa konuşsakmı diye. Ama bunu da düşünsem iyi olur. Gerçi kabul edeceğini sanmam. Çünkü o mükemmel harika dünyalar iyisi bir adam. 8 yıllık evliyim sadece 1 kere o egosunu nasıl yendi bilmem sen çok iyisin ben ilişkimizi çok zorluyorum sorun çıkarıyorum gibilerinden konuştu şimdi ordan girsem konuya geri teper zaten söylediğini inkar eder. Bakayım denemekte fayda var. Sende sorun var demek yerine bizim ilişkimiz çok sarsıldı düzeltemiyorız bir uzmana gideyim desem gerçi cevabını bildiğim soruyu sorucam. Bana diyicek sen git bende bir sorun yok
Zaten hatalarını kabul etse şu erkekler şaşarım.Hepsi mükemmel,kadınlar sanki durup dururken olay çıkartıyor.Denedin mi bilmiyorum ama eşinin gözünü korkutmak için bir resti çeksen nasıl olur? Mesela çocuğunu alıp,ailenin yanına gitsen,sen düzelene kadar gelmiyorum desen etkili olur mu? Bir başına kalsa evde biraz,hem belki özler,pişman olur falan.

Bazen alır ama insan kalp kırıp gönül alınca bidaha aynısını yapmamalı bazende burnundan kış aldırmaz. Artık umrumda bile değil inanki gönlümü almış almamış. Hatta bir gün bana gerizekalı dedi. Dedim bana sakın bidaha bu lafı söyleme bak dedim sana gerizekalı lık kanıtı mı getireyim. Evlenme cüzdanını alıp gösterdim. Bu tarihte ben gerizekalı yım diye imza attım zaten dedim.
Evet canm saygının bittiği aşikar gibi şekilde belli. Doğru diyon yıkıp kırılgan döktükten sonra gönül alsa nolur. Hep kendini haklı görmekten kaynaklı işte.
Canm hadi hepsi tamam ama saygı bitmiş herseyden önemlisi işte en başı bu olayların. Canm ya üzdün beni çok inanki allah yardımcın olsun arkadaşım Esinide doğru yola iletsin insiallah

Cikom az cok bazi konularda yorumlarini biliyorum ve hic budurumda bir kadin oldugunu tahmin etmezdim şaşırdım.
Esinle birbirinizdenden cok ayri iletisimsiz karmasa bir cift gibi gorundunuz.
Ayrica niye kv ile filan buderece siki fiki iletisim icindesiniz anlamadim herseye dahil etmeseniz daha iyi olacak gibi geliyor.
Aslında tamda yazdığım yazılardaki gibi biriyim. Çevremde de öyle bilinirim. Etrafımda çok insan vardır ilişki durumuna yardım ettiğim. Gelip fikrimi soran. Ama karşımda öyle tutarsız bir insan varki. Yani konuşabildiğimiz zaman herşey yoluna giriyor. Mesela bundurumu da düzeltmek benim elimdeydi. Ya küfür etme lütfen bak normal bir şekilde konuşuyoruz desem oda normale dönerdi. Konuda anlattığım gibi olay daha sabah saatlerinden başlayarak birse hasta halime sinirim tavan yapmış ılımlı olamadım. Olmayı aklımdan geçirdim çünkü o sırada ılımlı olsam bu konuyu akşam eve gelince tekrar açıp yine ılımlı konuşup çözebilirdim. Ama ılım ılım nereye kadar bende insanım. Dön dolaş başa gel sıkıldım eeeeehhhh diyip çıktım hanfendi çizgimden :)

Kv yi dahil eden ben değilim eşim kardeşi ile konuşmuyor. Kv ye yakınlar çocukları çağır sana gelip alıcaz alışverişe gidicez dedik kadın gidip alışverişi yapıp bize hesabınız şukadar dedi. Benim saçmalıpım onlarla beraber diper avm ye geçmek oldu. Ahhh ahhh valla plan plan yapa yapa bıktım bu ailenin içinde. Diyorum ya bazen bazı arkadaşlarıma çözüm yolu bulurum. Çikom sende ne cin kafası var derler. Yani öyle çetrefilli bir aile ki o cin gibi kafaya sahip olmazsam bukadar bile olmam gelen vurur giden vurur.

Aslında tamda yazdığım yazılardaki gibi biriyim. Çevremde de öyle bilinirim. Etrafımda çok insan vardır ilişki durumuna yardım ettiğim. Gelip fikrimi soran. Ama karşımda öyle tutarsız bir insan varki. Yani konuşabildiğimiz zaman herşey yoluna giriyor. Mesela bundurumu da düzeltmek benim elimdeydi. Ya küfür etme lütfen bak normal bir şekilde konuşuyoruz desem oda normale dönerdi. Konuda anlattığım gibi olay daha sabah saatlerinden başlayarak birse hasta halime sinirim tavan yapmış ılımlı olamadım. Olmayı aklımdan geçirdim çünkü o sırada ılımlı olsam bu konuyu akşam eve gelince tekrar açıp yine ılımlı konuşup çözebilirdim. Ama ılım ılım nereye kadar bende insanım. Dön dolaş başa gel sıkıldım eeeeehhhh diyip çıktım hanfendi çizgimden :)

Kv yi dahil eden ben değilim eşim kardeşi ile konuşmuyor. Kv ye yakınlar çocukları çağır sana gelip alıcaz alışverişe gidicez dedik kadın gidip alışverişi yapıp bize hesabınız şukadar dedi. Benim saçmalıpım onlarla beraber diper avm ye geçmek oldu. Ahhh ahhh valla plan plan yapa yapa bıktım bu ailenin içinde. Diyorum ya bazen bazı arkadaşlarıma çözüm yolu bulurum. Çikom sende ne cin kafası var derler. Yani öyle çetrefilli bir aile ki o cin gibi kafaya sahip olmazsam bukadar bile olmam gelen vurur giden vurur.

4 yaşında çocuğuna küfür eden bir... Neyse ağzımı bozmak istemiyorum.yazılarınızdan aklı başında bir kadın olduğunuz belli..burdaki "ama ben kocişimden ayrılamam beni dövdü ama birbirimiz çok seviyoruz"culardan olmadığınız da belli..böyle bir babanın çocuğunuzun psikolojisine nasıl zarar vereceğini ve cocugunuza bunu yapıp yapamayacagınızı düşünün..cift terapisi teklif edin..zaten sen git benim ihtiyacım yok diyorsa bu adamla evlilik devam ettirilmez.

Bazen alır ama insan kalp kırıp gönül alınca bidaha aynısını yapmamalı bazende burnundan kış aldırmaz. Artık umrumda bile değil inanki gönlümü almış almamış. Hatta bir gün bana gerizekalı dedi. Dedim bana sakın bidaha bu lafı söyleme bak dedim sana gerizekalı lık kanıtı mı getireyim. Evlenme cüzdanını alıp gösterdim. Bu tarihte ben gerizekalı yım diye imza attım zaten dedim.

Bu sözden sonra insan olan utanır. Bu durumla pek ilgisi yok galiba ama siz böyle dedikten sonra nasıl tepki verdi merak ettim.

Ehem, neyse, evlenmeden önce böyle değildi demişsiniz; acaba evlendikten sonra iş/arkadaş ortamı değişti mi? Belki onlardan etkileniyordur (Bir tahmin). Ailece huzurlu, mutlu arkadaşlarınızla görüşseniz; onların tavırlarını görünce belki utanır, kendi davranışlarının fevri ve değişken -ve tabii kırıcı- olduğunu fark eder (Kabul ediyorum fazla iyimserim).

Bir de, çözüm olur mu veya önceden denediniz mi-dayanabilir misiniz bilmiyorum ama yalnız kendiniz ve çocuğunuzu içeren planlar yapsanız bir süre? Yani eşinizin ailesiyle zaman geçirip üzülmektense biraz kendi arkadaşlarınızla vakit geçirseniz, oğlunuzla aktivitelere katılsanız, oğlunuzun arkadaşları varsa onların aileleriyle sosyalleşseniz? Varlığınızla mutlu olmayan, güzel vakit geçirmeyi bilmeyen biri gibi görünüyor eşiniz; bir süre kendinizden uzak tutsanız da ikiniz de sakince düşünseniz? Bir ihtimal, bir umut hani? o_O

Zaten hatalarını kabul etse şu erkekler şaşarım.Hepsi mükemmel,kadınlar sanki durup dururken olay çıkartıyor.Denedin mi bilmiyorum ama eşinin gözünü korkutmak için bir resti çeksen nasıl olur? Mesela çocuğunu alıp,ailenin yanına gitsen,sen düzelene kadar gelmiyorum desen etkili olur mu? Bir başına kalsa evde biraz,hem belki özler,pişman olur falan.
Daha önce yaptım gerçi blöf değildi başka bir nedeni vardı. Sonra geri döndüm. Ama gerçekten zormuş evlenip ayrılıp tekrar eski evine dönmek bunuda anladım. Bir kaç gün geçiyor evini düzenini özlüyorsun. Birde benim Karakterim dolayısı ile. Yani bişeye alışınca kopamam. Gittiğim kafe yediğim menü alışveriş yaptığım yer bile bellidir. Farklısı mutlu etmez. Evlendim bu eve geldim belki ozman ki aşk evlilik içşn verilen mücadele nin hazzı ile bu eve alıştım. Evinden hiç memnun değilim başka eve taşınmak bile korkutuyor beni.

Öyle vah ben ne yaptım diyen bşr insan hiç olmadı yani başkaları ile olan olaylardan biliyorum hep kendisi haklıdır.

Sadece o gün evi terk ederken ( normalde hemen üzülüp ağlamam gerek her dediğine ) yanıma gelip defalarca gidersen bidaha gelme. Dedi. Yüzüne bakıp güldüm aşay eder gibi. Sonra geldi anahtarı ver bidaha eve Girme dedi yine gülerek verdim. Eğer bu eve geri gelirsen sana cehennem ederim bu evi ona göre git ama gelirsen sakın eski beni bekleme dedi yine güldüm. Tehditleri hep böyleydi ama umrumda değildi. Ha barışma için özür falan olmadı. Seni gelip almam kendin dönersin tıpış tıpış dedi ama gelip aldı. Eve gelince o dediklerinin hiçbirini yapmadı anladımki onun gitme nolur deme şekli bu. Eşimi aklamak için demiyorum ama beni sevdiğine eminim. Ama çok saygısız. Sevmeyi bilmiyor desem evlenmeden önce bilirdi. Kavga tabi olacak bir evde zaten bu absürd ailenin olayları içinde aksi mümkün değil hep bir çomak sokuluyor. Ama küfür hakaret giriyor ben kinleniyorum taşıyorum bende yapıyorum. Sonra o hatasını anlıyor ama iş işten geçiyor. Bu bayram nasıl olacaz acaba. Ama düzelir sek bize konuşma şart. Çocuğu anneme bırakıp şimdi küfürmü edicen ne yapıcan yap ama artık yapma. Ben böyle istemiyorum ya düzlelelim ya ayrılalım kavgamız olsada aynı yatağa girince birbirimizden tiksinecek hale gelmeden kavga edelim diyicem. Gerçi bu cümleyi tamamlayabilirmiyim bilemiyorum. Hayaller bu hayatlar s.git olabilir yine :)

Yine bir Arife günü ve yine kavga gürültü bıktım ya her mutlu olmamız gereken günde aynı şeyleri yaşamaktan öncesinde hiç olmayan ama düğün günü dahil 8 yıllık kısır döngü.

Olaya geleyim. Eşmin sorumsuz bir kardeşi 2 de çocuğu var eşi aldı başını gitti. Kv çocuklara bakmaz torun gibi görmez. Görümce babaları hapisteyken çocuklara devletten yardım istedi 1200 lira falan. Babaları çıktı dışarı o parayı hala Görümce alıyor neymiş 2 yıl çocuklara o bakmış. Tabiki bu doğru değil katkısı var hakkını yemeyim ama babası ile aynı evde oturdu çalışmadı babası yani kp karşıladı masraflarını. Neyse şimdi o zamanın yerine diye çocukların parasını ben alıcam dedi. Yaptığı harcamalardan belli zaten parayı aldığı inkâr da etmiyor zaten.

Neyse geçen kp ara bakalımçocuklar napıyor buraya gelsinler okul eşyalarını falan alayım demiş. Kv ile kp ayrı
. Eşim kv yi aradı Görümce nin hala o parayı alması ile ilgili sitem etti falan derken kv demişki ufak oğlan hep internet kafeye gidiyor kız evde yanlız kalıyor. Bilgisayar istiyor diye. Eşimde senin bilgisayar lardan birini verelim dedi. Dedim 2 side bozuk özellikle biri pert ama sende biliyorsun birini yaptırıp anneme vericez. İşte başladı evde sen o çocuklara düşmansın falan demeye. Tabiki değilim ama evet öyleyim bidaha benden bişey bekleme ozaman dedim. Sonra dedim tamam birini verelim. Ama haftasına bozulur elinde onların oynadığı oyunlar baya zorluyor çünkü biliyorum. Bide bizimki demesinmi bozmasa gidip alıcam taksitle. Ya dedim nasıl bu duruma geliyorsun. Çocuk okula başlıycak oyun için bilgisayar istiyor drama bağlıyorsunuz. Benim çocuğum beşiğin yatağının ayak ucuna yorgan katlayıp koydum yenisini almayım diye sen yeğenine bilgisayar diyorsun. Halası çocukların bir aylık parası ile alsın dedim.

Bugün yine kıyamadım eşime dedim gel gidelim anneni ara çocukları evden çağırsın çocukları alışverişe götürüp bayramlık alalım. Kv hemen bende gelicem demiş sinir küpü oldum. Çünkü nezaman böyle bişey olsa hemen beni devre dışı bırakır seçtiğimi beğenmez kendi kafasına göre alır ama gerçekten kötüdür zevkide. Sonra kasaya gelir aaa hiçbişey tutmadı az tuttu der. Bir keresinde 1 çocuğa 200 tl lik beğendi ben kızıp çıkmıştım ama fiyata değil biz doğum günü için alacaktık ben ne seçtiysem ağız burun yaptı gidip garip garip picama gibi şeyler aldı.eşimde sinirlenip yanıma geldi. Birsürü şey seçti koydu kasaya 200 tl tuttu bide bana diyor ay çok ucuz tuttu diye anlattı eşim dedim hiç anlatma sen dahil ediyor sun anneni her seferinde. Güzel bişey alsa amenna ama oda yok.
Böyle bir kaç kere yaşadık
Bugüne devam edersek.
. Sonra biz çıktık kv yi ara ara açmıyor avm de. En son eşim buldu geldi restoranda lar mış. Elinde bir poşet bişey almanıza gerek yok ben aldım baban dan 70 lira ister bana verirsin demiş eşime sinir oldum resmen. Dedim biz niye geldik ozaman deseydin gelmeyin diye. Ordan başka avm ye geçtik. Kv kocası oğlu bir mağazaya girmek istedi bende oğluma başka yerden bakıcam bende şuraya gireyim ozman çabuk biter işimiz kalabalık olunca zor olur dedim. Eşim öyle bakıyor onlarla gitmedik diye. Tövbe Yarabbi evden sanki onlarla alışveriş gezmesi niyeti ile çıktık. Oğluma bir ayakkabı alıcam burnumdan getirdi. Al işte çocuk ne önemi var . Bişey sorucam bağıyorum arıyorum saçma sapan biyerde bizle ilgisi yok. Başka mağazaya girdim çocuğa kıyafet seçiyorum eşim yine alakasız biyerde çocuk onu takip ediyor bulduğum şeyi deneyemiyorum çocuğa sesleniyorum babası gidiyor çocuk peşine. En son çıktım mağazadan. Ama gayet sakinim. Çocuğa kıyafet seçiyorum bizim oğlumuz var senin tee kız reyonunda ne işin var. Zaten kalabalık. Ben hastayım. Gerçekten çok rahatsızım ama sırf çıkma nedenim kaynımım çocukları içindi son anda halim kalırsa oğluma alacaktım baktım onlar olmuyor oğluma alayım dedim. Bana birden çıkışıp s...git dedi. Mağazanın önünde oturuyoruz az ileri gidip oturdum. Güle oynaya geçen aileleri izlerken gözyaşlarımı Tutamıyorum. Oğluma dedim gel sana hamburger ısmarlayım. Üst kata çıkalım dedim.niye dedi annemleri beklesene insanlar ordayken ne işin var orda. Dedim sabahtan beri ta ileride oturuyorum bu anormal değilmi git otur dedi. Otur nolcak dedi kızarak tabi. Bende çocuğa hadi dedim. Hem dedim s..git diyosun hemde nerede bekleyeceğimi belirliyorsun. Yine s..git dedi bem eve gidicem dedi. Bende ben burdayım madem gidiyorsun hadi sen s.git dedim. Böylece banada küfür ettirmiş oldu.

Yani oraya gidiş nedenimiz belli yola çıktığımız andan beri kv nin kuruğunda niye gezeyim. Zaten Arife günü kalabalık işimi bitirip çıkıcam gidicem hastayım mazalar belli. Bide yemek için bekliycem. Kaldıki ben yemek yemedim. Çok sinir stres vardı üstümde çocuğa yedirirken bende açıkhava alayım rahatlayım dedim. Zaten aynı avm deyiz. İşleri bitince gelirlerdi.
Bende başta kızdım alışveriş yapmıycaktım. Koca yazı tanesi 5 liradan 6 tshort le bitirdim. Gittim valla dibine kadar harcadım 8 yıllık evliyim ilk defa yaptım ama rahatlamadım desem yalan olur. Bıktım ya bi kendisi değil sülalesinden bıktım. Valla birine anlatmaya bile utanıyorum artık. Kocam bana böyle küfür etti demeye. Allahtan kk var da içimi döküyor um.

Neyse akşam geldim eve uyuyor çocuk tv yi açmak istiyor kumandayı vermiyor. Çocuğa diyorum oğlum sessiz ol uyuyor çocuk durmuyor. En son odaya girdim karanlık açtım ışığı kumandayı bulayım yanında mı diye birden sıçradı kalktı ayağa çocuğa uyarocağına sen açma ışığı diye yine hakaret etti defolup gitti yatak odasına. Yemek hazırladım Oplum babanı çağır yemek hazır dedim. Çocuk ağlayarak geldi babam s. Git bana dedi diye. İki gözüm iki Çeşme yazıyorum bu son olayı da. Yani bende ne sabır varmış yada ne aptal ne cesaretsiz kadınım ki hala bu adam tahammül ediyorum.

Pes yanı kendı esı ve cocuguna gostermedıgı ilgiyı baskasına gosterme cabasındakı esınızı anlamadım. Ayrıca bu kadar sevıyesız bır tutumla sızı rencıde edıp kırması konusunda cok haksz . Cok ıyı yapmışşınız alşvers ypmakla. Tavır koyun . Bırdaha tekrarlamasın

Bu sözden sonra insan olan utanır. Bu durumla pek ilgisi yok galiba ama siz böyle dedikten sonra nasıl tepki verdi merak ettim.

Ehem, neyse, evlenmeden önce böyle değildi demişsiniz; acaba evlendikten sonra iş/arkadaş ortamı değişti mi? Belki onlardan etkileniyordur (Bir tahmin). Ailece huzurlu, mutlu arkadaşlarınızla görüşseniz; onların tavırlarını görünce belki utanır, kendi davranışlarının fevri ve değişken -ve tabii kırıcı- olduğunu fark eder (Kabul ediyorum fazla iyimserim).

Bir de, çözüm olur mu veya önceden denediniz mi-dayanabilir misiniz bilmiyorum ama yalnız kendiniz ve çocuğunuzu içeren planlar yapsanız bir süre? Yani eşinizin ailesiyle zaman geçirip üzülmektense biraz kendi arkadaşlarınızla vakit geçirseniz, oğlunuzla aktivitelere katılsanız, oğlunuzun arkadaşları varsa onların aileleriyle sosyalleşseniz? Varlığınızla mutlu olmayan, güzel vakit geçirmeyi bilmeyen biri gibi görünüyor eşiniz; bir süre kendinizden uzak tutsanız da ikiniz de sakince düşünseniz? Bir ihtimal, bir umut hani? o_O
Zaten Arık hep böyle yapıyorum. Tatile oğlumla çıktım 3 hafta hiçmi özlemez bir insan özlemedim ya evimi özledim sadece. O işteyken oğlumla alışveriş sinema park vs gezeriz. Yani her zman böyle değildir. Bazen şen şakrak da olur. Ama anası vardı o gün anasının sabahtan beri tğm yediği hatlara eee napalım tatsızlık çıkmasın diyen adam çocuk seni takip ediyor niye uzaklaşoyorsun dememden olayı buralara getirdi. Öyle insan içine çıkmaz yabanidir. Biri ay ne iyi hoş Marifetli karın var dmesin anında düşman olur kadın erkek farketmez. Kimin yanında mutluysam onunla sorunu vardır. Yani çok sevdiğim bir arkadaşım mesela nişanlısını da Severim bize yemeğe gelecekti akşam. Sabah beni aramış duymamışım dedim sonra aradım arkadaşımı konuştum. Başka bişey için aramış. Eşşm diyor nooldu aradımı x yemeğe gelemiyordur kesin diye dalga geçiyor. Hani dğer verdiğin kişiye bak gibilerinden yoo dedim başka birşey için aramış ama utanmak denen duygu yok pess yani.

Ananı da al sen s. git derdim artık çocuğuma ettiği küfürden sonra.
Cidden gitsin salak herif.

Anasının yanında rezil etmek lazım böylesini.
Terbiyesiz! Çok sinirlendim.

4 yaşında çocuğuna küfür eden bir... Neyse ağzımı bozmak istemiyorum.yazılarınızdan aklı başında bir kadın olduğunuz belli..burdaki "ama ben kocişimden ayrılamam beni dövdü ama birbirimiz çok seviyoruz"culardan olmadığınız da belli..böyle bir babanın çocuğunuzun psikolojisine nasıl zarar vereceğini ve cocugunuza bunu yapıp yapamayacagınızı düşünün..cift terapisi teklif edin..zaten sen git benim ihtiyacım yok diyorsa bu adamla evlilik devam ettirilmez.
Farkındayım canım emin ol onada hep anlatıyorum bak mutsuz um güldüğüme bakma çok mutsuzum diyorum. Ama genel olarak böyleyim şimdi bu gece yazıp ağlayıp zırlıyorum sbah kalkar bir duş alır oğlumla müzik açar dans ederim. Mesela bugün o olayı yaşadım eşim gitti oğlumla kaldım. Alışveriş gezme yakalamaca Gülmece ne varsa oynadım güldüm. Zaten yaşadığım şey ağır birse sürekli ağlak zırlak olursam hayatı hepten kaçırırım. Geceleri ayorıyorum ağlamak için gündğzlerimden çalmıyorum. Sabahta yaparım makyajımı çıkarım. Birde şu karşı uyanık komşum olmasa sen ağladım mı ağlamoşsın noldu diye sormasa daha iyi olucam. Çocuğun psikolojisine gelince zaten olayda bahsi geçen wn önemli konu bu gündüzleri bu halimle şimdilik arayı kapatıyorum. Tabi babası ile de çok iyi zaman geçirir eğlenir hatta babası benim 10 da birim enerjim ile onu dha çok eplendirir erkek çocuğu olduğu içşn sanırım. Ama ileride küfür eden bir çocuk olmasından korkuyorum. Diper yandan ayrıldık diyelim haftada iki de olsa bu aileye girince neler görücek korkusu var kimi tutsan elinde kalıyor. Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal. Yani bit yandan kendime kızıyorum böyle bir aileye bile bile gelşn geldim ama eşime güvenim. Ama öyle yapışık lar ki. Ve eşim içlerinde en iyileri. Yani bir karası yok işinde gücünde namusu ile çalışır haram la işi yok. Ama bir laf var ya en akıllısı direğe bağlı diye. İşte o akıllı da benim eşim bukadar olmuş.

Daha önce yaptım gerçi blöf değildi başka bir nedeni vardı. Sonra geri döndüm. Ama gerçekten zormuş evlenip ayrılıp tekrar eski evine dönmek bunuda anladım. Bir kaç gün geçiyor evini düzenini özlüyorsun. Birde benim Karakterim dolayısı ile. Yani bişeye alışınca kopamam. Gittiğim kafe yediğim menü alışveriş yaptığım yer bile bellidir. Farklısı mutlu etmez. Evlendim bu eve geldim belki ozman ki aşk evlilik içşn verilen mücadele nin hazzı ile bu eve alıştım. Evinden hiç memnun değilim başka eve taşınmak bile korkutuyor beni.

Öyle vah ben ne yaptım diyen bşr insan hiç olmadı yani başkaları ile olan olaylardan biliyorum hep kendisi haklıdır.

Sadece o gün evi terk ederken ( normalde hemen üzülüp ağlamam gerek her dediğine ) yanıma gelip defalarca gidersen bidaha gelme. Dedi. Yüzüne bakıp güldüm aşay eder gibi. Sonra geldi anahtarı ver bidaha eve Girme dedi yine gülerek verdim. Eğer bu eve geri gelirsen sana cehennem ederim bu evi ona göre git ama gelirsen sakın eski beni bekleme dedi yine güldüm. Tehditleri hep böyleydi ama umrumda değildi. Ha barışma için özür falan olmadı. Seni gelip almam kendin dönersin tıpış tıpış dedi ama gelip aldı. Eve gelince o dediklerinin hiçbirini yapmadı anladımki onun gitme nolur deme şekli bu. Eşimi aklamak için demiyorum ama beni sevdiğine eminim. Ama çok saygısız. Sevmeyi bilmiyor desem evlenmeden önce bilirdi. Kavga tabi olacak bir evde zaten bu absürd ailenin olayları içinde aksi mümkün değil hep bir çomak sokuluyor. Ama küfür hakaret giriyor ben kinleniyorum taşıyorum bende yapıyorum. Sonra o hatasını anlıyor ama iş işten geçiyor. Bu bayram nasıl olacaz acaba. Ama düzelir sek bize konuşma şart. Çocuğu anneme bırakıp şimdi küfürmü edicen ne yapıcan yap ama artık yapma. Ben böyle istemiyorum ya düzlelelim ya ayrılalım kavgamız olsada aynı yatağa girince birbirimizden tiksinecek hale gelmeden kavga edelim diyicem. Gerçi bu cümleyi tamamlayabilirmiyim bilemiyorum. Hayaller bu hayatlar s.git olabilir yine :)
Çok haklısın,insanın içi şişiyor bir süre sonra ve sende artık karşında ki insan gibi olmaya başlıyorsun.Küfürse seninde ağzın bozuluyor,şiddetse sende dalıyorsun kafa göz :) Bu durum da olan bir arkadaşım vardı,o yüzden hikayen pek yabancı gelmedi bana.Az çok anlayabiliyorum seni bu yüzden.Onun da eşinin ağzı çok bozuktu.Normalde çok iyi bir insandır,severde karısını ama ağzından küfür eksik olmazdı.Sonuç olarak ayrıldılar,olmadı yani en sonunda patlak verdi bir yerden.İnşallah sizin ki de öyle olmaz,bence eşini ikna et bir uzmandan yardım alın siz.

Zaten Arık hep böyle yapıyorum. Tatile oğlumla çıktım 3 hafta hiçmi özlemez bir insan özlemedim ya evimi özledim sadece. O işteyken oğlumla alışveriş sinema park vs gezeriz. Yani her zman böyle değildir. Bazen şen şakrak da olur. Ama anası vardı o gün anasının sabahtan beri tğm yediği hatlara eee napalım tatsızlık çıkmasın diyen adam çocuk seni takip ediyor niye uzaklaşoyorsun dememden olayı buralara getirdi. Öyle insan içine çıkmaz yabanidir. Biri ay ne iyi hoş Marifetli karın var dmesin anında düşman olur kadın erkek farketmez. Kimin yanında mutluysam onunla sorunu vardır. Yani çok sevdiğim bir arkadaşım mesela nişanlısını da Severim bize yemeğe gelecekti akşam. Sabah beni aramış duymamışım dedim sonra aradım arkadaşımı konuştum. Başka bişey için aramış. Eşşm diyor nooldu aradımı x yemeğe gelemiyordur kesin diye dalga geçiyor. Hani dğer verdiğin kişiye bak gibilerinden yoo dedim başka birşey için aramış ama utanmak denen duygu yok pess yani.
Evli değilim o nedenle bu konularda tecrübem de yok ama size biraz da olsa yardımcı olabilmeyi çok isterim. :KK51:

O nedenle eski konularınıza bakıyordum da, eşiniz özellikle oğlunuz doğduktan ve işyerinde pozisyonu değiştikten sonra...hmm, nasıl desem...geçimsiz olmuş sanki. Bir de, okuduklarımdan çıkardığım kadarıyla siz ufacık bir şeyi bile rica etmek için çok hassas davranırken o fütursuzca sizden fedakarlık bekliyor. Çok çok anlayışlı davranmışsınız şimdiye kadar, takdir etmemek elde değil ama size de yazık. Annenize tavrı, ev mevzusu, ailesi, oğluna -umarım şimdi durum değişmiştir- bile tahammül edemezken yeğenlerine yaklaşımı çok zorlayıcı.

Kırmızıyla yazdığım yere gelince, galiba eşiniz kendi istekleri yerine gelince öyle ancak en ufak bir isteğini tatmin etmeseniz veya pek gönlünün olmadığı şeyler yapsanız hemen saldırganlaşıyor, kırıcılaşıyor.

Sanki sizinle bir alıp veremediği var gibi, sizinle paylaşmadığı, içine dert olan; veya basitçe Nasrettin Hoca fıkrası gibi de olabilir: "Nasrettin Hocayı evlendirmişler. Uzun zamandır görmediği bir tanıdığı ile karşılaşmış. Tanıdık sormuş, 'Hoca hayırlı olsun evlenmişsin. Nedir eşinin adı?' Hoca, 'Bilmiyorum' demiş. Tanıdık şaşırmış: 'Neden?' diye sormuş. Hoca: "Geçinmeye gönlüm yok da ondan.":KK14:

Pes yanı kendı esı ve cocuguna gostermedıgı ilgiyı baskasına gosterme cabasındakı esınızı anlamadım. Ayrıca bu kadar sevıyesız bır tutumla sızı rencıde edıp kırması konusunda cok haksz . Cok ıyı yapmışşınız alşvers ypmakla. Tavır koyun . Bırdaha tekrarlamasın
Yani kenarda az bir paramız var önümüz kış boşver bişey istemem giyecek dursun nolur nolmaz dedim hep. Bugün ya o çocuklar için gitsin giderse dedim. Zaten eşimede işin bitti tabi yeğen lerine alışveriş yapılmış resti çekiyorsun hemen dedim. En son dedim o parayı da kendime harcıycam. Ben çocuğuma bayramlık alma kendime alma yeğen lerine o parayı gözden çıkar. Ohhh iyi oldu kendime çıkardım şu ucuz mu bu pahalı mı bakmadım ne yakışıyor sa kendime oğluma aldım. Yarın bir bankaya bakayım ayakkabımı da alıcam sinirle hepsini bitirip ay sonuna el elde baş başta kalmayım :) 8 yıllık evliyim hayatımda ilk defa böyle alışveriş yaptım. Zaten kv min sözüdür meşhur o çok harcar hepde der erkeğin 2 tası varsa birini kırıcan rahat etmesin diye. Tabi her erkeğe değil benim ki gibi kıymet bilmeyene şart. Bak 8 yılda kayınvalidem den bişey öğrendim baya da işime yaradı

Yani kenarda az bir paramız var önümüz kış boşver bişey istemem giyecek dursun nolur nolmaz dedim hep. Bugün ya o çocuklar için gitsin giderse dedim. Zaten eşimede işin bitti tabi yeğen lerine alışveriş yapılmış resti çekiyorsun hemen dedim. En son dedim o parayı da kendime harcıycam. Ben çocuğuma bayramlık alma kendime alma yeğen lerine o parayı gözden çıkar. Ohhh iyi oldu kendime çıkardım şu ucuz mu bu pahalı mı bakmadım ne yakışıyor sa kendime oğluma aldım. Yarın bir bankaya bakayım ayakkabımı da alıcam sinirle hepsini bitirip ay sonuna el elde baş başta kalmayım :) 8 yıllık evliyim hayatımda ilk defa böyle alışveriş yaptım. Zaten kv min sözüdür meşhur o çok harcar hepde der erkeğin 2 tası varsa birini kırıcan rahat etmesin diye. Tabi her erkeğe değil benim ki gibi kıymet bilmeyene şart. Bak 8 yılda kayınvalidem den bişey öğrendim baya da işime yaradı

:):) ohhhh cok ıyı ypmışşın. Esının tavrını hıc hoş bulmadıgımdan sızı dudurdugu durumunu farketmedı için uzuun ve ıstıkrarlı bır dersı hakedıyor.

Evli değilim o nedenle bu konularda tecrübem de yok ama size biraz da olsa yardımcı olabilmeyi çok isterim. :KK51:

O nedenle eski konularınıza bakıyordum da, eşiniz özellikle oğlunuz doğduktan ve işyerinde pozisyonu değiştikten sonra...hmm, nasıl desem...geçimsiz olmuş sanki. Bir de, okuduklarımdan çıkardığım kadarıyla siz ufacık bir şeyi bile rica etmek için çok hassas davranırken o fütursuzca sizden fedakarlık bekliyor. Çok çok anlayışlı davranmışsınız şimdiye kadar, takdir etmemek elde değil ama size de yazık. Annenize tavrı, ev mevzusu, ailesi, oğluna -umarım şimdi durum değişmiştir- bile tahammül edemezken yeğenlerine yaklaşımı çok zorlayıcı.

Kırmızıyla yazdığım yere gelince, galiba eşiniz kendi istekleri yerine gelince öyle ancak en ufak bir isteğini tatmin etmeseniz veya pek gönlünün olmadığı şeyler yapsanız hemen saldırganlaşıyor, kırıcılaşıyor.

Sanki sizinle bir alıp veremediği var gibi, sizinle paylaşmadığı, içine dert olan; veya basitçe Nasrettin Hoca fıkrası gibi de olabilir: "Nasrettin Hocayı evlendirmişler. Uzun zamandır görmediği bir tanıdığı ile karşılaşmış. Tanıdık sormuş, 'Hoca hayırlı olsun evlenmişsin. Nedir eşinin adı?' Hoca, 'Bilmiyorum' demiş. Tanıdık şaşırmış: 'Neden?' diye sormuş. Hoca: "Geçinmeye gönlüm yok da ondan.":KK14:
Valla akıl akıldan üstün derler. Bak gördünmü çokta evlenmek gerek değil miss gibi özet yapmışsın. Bende bilmiyorum ne. Sıkıldı benden bunaldı desem. Bu adamın arkadaşı eşi dostu bir dünya. Hep biyer lere çağrılır evden çıkmaz gitmez. 1 hafta izin kullandı sadece bir kere 3 saat liği ne dışarı çıktı ya . Geçimsiz bir benle olsa anlarım ya bir insanın hiç eleştirmeden sevdiği biri olmazmı hayatında bunun yok.

Konuşamıyoruz zaten öyle bir yeteneği yok. Ancak geyik muhabbeti yapar. Bide heryerde komiklik yapçam diye paralar kendini. 35 yaşında adam ya. 2 gğn önce kasa için bekiyorız sıra var orda saçma sapan espiri. Küçük çocuk ağlıyor bitane ordan çocuğa diyor büyünce bizi daha iyi anlıycan hani alışveriş sevmez miş erkek. Yahu adam evde yemek yiyoruz hadi alışverişe gidelim dedi. Yok dedim ısrar etti gittik 15 dk hadi hadi ofluyor pufluyor. Ya diyorum sen istedin sen sorun çıkarıyorsun nedennnn. Kasaya geldik yine aklı sıra espiri kasiyer kız tip tip baktı. Dedim allah aşkına 15 dk espiri yapma zaten senden başka gülen yok. Kasiyer kız bastı kahkahayı. Yani bende az değilim ama canım burnuma getirmiş zaten bide komiklik yapmaya kalkıyor valla 15 yaşında ergenler bile daha iyilerini yapar

Ben eskiden tam tersi düşünürdüm, bir taraf çok harcıyorsa diğeri kısmalı ki dengelensin diye ama okudum-gördüm ki olay hiç öyle olmuyormuş. Harcayan taraf "Nasıl olsa eşim tutumlu." deyip ona güvenerek iyice saçıp savuruyor, olan tasarruf etmeye çalışana oluyor. Bence ne olur ne olmaz kendinizi dara düşürmeyin, kıyıda kenarda biraz para bırakın acil durumlar için ama sırf tasarruf edeceğim diye de kendinizin ve çocuğunuzun ihtiyaçlarını kısmayın-ertelemeyin. Sağlığınızdan, huzurunuzdan kıymetli değil hiçbir şey.

Valla akıl akıldan üstün derler. Bak gördünmü çokta evlenmek gerek değil miss gibi özet yapmışsın. Bende bilmiyorum ne. Sıkıldı benden bunaldı desem. Bu adamın arkadaşı eşi dostu bir dünya. Hep biyer lere çağrılır evden çıkmaz gitmez. 1 hafta izin kullandı sadece bir kere 3 saat liği ne dışarı çıktı ya . Geçimsiz bir benle olsa anlarım ya bir insanın hiç eleştirmeden sevdiği biri olmazmı hayatında bunun yok.

Konuşamıyoruz zaten öyle bir yeteneği yok. Ancak geyik muhabbeti yapar. Bide heryerde komiklik yapçam diye paralar kendini. 35 yaşında adam ya. 2 gğn önce kasa için bekiyorız sıra var orda saçma sapan espiri. Küçük çocuk ağlıyor bitane ordan çocuğa diyor büyünce bizi daha iyi anlıycan hani alışveriş sevmez miş erkek. Yahu adam evde yemek yiyoruz hadi alışverişe gidelim dedi. Yok dedim ısrar etti gittik 15 dk hadi hadi ofluyor pufluyor. Ya diyorum sen istedin sen sorun çıkarıyorsun nedennnn. Kasaya geldik yine aklı sıra espiri kasiyer kız tip tip baktı. Dedim allah aşkına 15 dk espiri yapma zaten senden başka gülen yok. Kasiyer kız bastı kahkahayı. Yani bende az değilim ama canım burnuma getirmiş zaten bide komiklik yapmaya kalkıyor valla 15 yaşında ergenler bile daha iyilerini yapar

Gerçekten çok ilginç sosyalleşme çabalarını inatla reddetmesi. :KK16: Ailenin en küçük çocuğu muydu acaba? Hiç olgunlaşamamış sanki; sürekli bir dikkatleri üstüne çekme, kendini kanıtlama çabası var sanki? Sizle ilgilenen insanları amiyane tabirle ezmeye çalışması, siz iyi vakit geçirirken huzursuzluk çıkarması... Sürekli "Benle ilgileeeen!" diyen bir çocuk-ergen var sanki. :KK64:

Ben eskiden tam tersi düşünürdüm, bir taraf çok harcıyorsa diğeri kısmalı ki dengelensin diye ama okudum-gördüm ki olay hiç öyle olmuyormuş. Harcayan taraf "Nasıl olsa eşim tutumlu." deyip ona güvenerek iyice saçıp savuruyor, olan tasarruf etmeye çalışana oluyor. Bence ne olur ne olmaz kendinizi dara düşürmeyin, kıyıda kenarda biraz para bırakın acil durumlar için ama sırf tasarruf edeceğim diye de kendinizin ve çocuğunuzun ihtiyaçlarını kısmayın-ertelemeyin. Sağlığınızdan, huzurunuzdan kıymetli değil hiçbir şey.

Gerçekten çok ilginç sosyalleşme çabalarını inatla reddetmesi. :KK16: Ailenin en küçük çocuğu muydu acaba? Hiç olgunlaşamamış sanki; sürekli bir dikkatleri üstüne çekme, kendini kanıtlama çabası var sanki? Sizle ilgilenen insanları amiyane tabirle ezmeye çalışması, siz iyi vakit geçirirken huzursuzluk çıkarması... Sürekli "Benle ilgileeeen!" diyen bir çocuk-ergen var sanki. :KK64:

Hiçte öyle elbebek gülbebek büyümemiş ona bakarsak ben tek çocuğum benim bu şekilde davranmam gerek. Mesela hep der sen ailen yada arkadaşların ile birlikte iken beni unutuyorsun diye. Yahu sanki baypas olmuş adam hastanede yatıyor olayı dramatize ediyor hemen. Ama şu da var. Kendisi 8 yılda toplasak 5 gece dışarı çıkmıştır bensiz balığa gitmiştir iş yemeği birde arkadaşları ile. Artık ya kapat tlfonu eğlenmeye baksana diyorum. Şırda şu var senle de gelelim bilmem ne.

Bigün kavga ettik evde yeter gidicem evden gezemiyorum tozmaıyorum dedi. Ya dedim gezdin de gezmemi dedim gir gez hadi. Bende kafa dinlerim çocuğu istedi dedim bak çocuğu bırak bende kalsın ikş gğn sonra çocuk yanımdayken gezmedim taktın peşime deme. Yok dedi biz oğlumla gezicez. Gittiler duşa girdim tlefon arıyor :) çıktım duştan bişey oldu sandım napıyosun diyor yaa. Duş alıyorum rahat bırakırsan diyorum ama yok muhabbeti uzatıyor sanki o kavgayı biz yapmadık. Gittiği yerde arıyor şurda indirim var gelsene burda öok güzel ayakkabı var atla gel. Ya dedim evde değilsin benden uzak kalmak için evden yaka paça çıktın ama hala arıyorsun git gez ya. Kaç kere aradı ya kaç. Böylede bir model. Valla bağışlıycam İsviçreli bilim adamları na incelesinler ben çözemiyorum

Kusura bakmayın, faydalı olabilmek isterdim size ama daha eşiniz kendini çözememiş.:KK1:

Her şeye rağmen umarım bayramınız güzel geçer ve sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. İyi geceler ve mutlu bayramlar! :KK24:

Kusura bakmayın, faydalı olabilmek isterdim size ama daha eşiniz kendini çözememiş.:KK1:

Her şeye rağmen umarım bayramınız güzel geçer ve sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. İyi geceler ve mutlu bayramlar! :KK24:
:))) ay beni güldürdünüz bu halimle. Benim çözümüm yok aslında. Yani o kabullenip bu tutarsız hallerden vazgeçmeli sadece oda olurmu bilemiyorum. İnşallah olur. Sizede mutlu bayramlar. Çok teşekür ederim. Çözüm olmasada zaten çok zor. Hani bir söz var ya. Psikoloğa gidenler aslında gerçekte psikoloğa gitmesi gerek kişilerin depresyona soktuğu kişiler miş. Sanırım benim durum um da öyle. Ben depresyon dan çıkamam eşim dğzelmeden be yine aynınşekilde bir çözüm bulamayız. Ama dettleşmiş olduk ve beni anladınız çol teşekür ederim

Siz zaten elinizden yüreğinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz gördüğüm kadarıyla, buradan sonrası sizden çıkıyor. Umarım bu fedakarlıklarınızın karşılığını çok geçmeden hak ettiğiniz şekilde alabilirsiniz.

O söze kesinlikle katılıyorum. :KK51: Siz yine güzellikle konuşursanız eşiniz terapiste-psikoloğa gitmeyi kabul eder inşallah.

Rica ederim, keşke elimden gelen bir şey olsaydı; inşallah biraz olsun kendinizi daha iyi hissediyorsunuzdur. Oğlunuz ve sevdiklerinizle güzel günler geçirin. Sevgilerimle. :21:

X