- 14 Nisan 2011
- 9.304
- 16
- 158
- Konu Sahibi burberry87
-
"benim oğlumu ne kızlar sevdi bi bilsen" dedi, ilk günden sesimi çıkarmak istemedim
.........
"anneme hizmet etmeyecek misin"
...........
Oğluna ben herkese ondan kızım die bahsediyorum onu öle övüyorum böle övüyorum dior ancak kendi akrabalarının yanında beni yerden yere vurdu neymiş benim nasıl sessiz, saygılı olduğumu onlara gösteriyormuş yine ben alınınca hemen çeviriyor benim gelinim çookk güzeldir, çookk hanımdır die..
............
çünkü nişanlım sürekli "şaka yapıyor, o seni çok seviyor, sen alıngansın" gibi cümleler kuruyor yani o kadar doluyum ki resmen bu kadın şeytan diyeceğim ee tabi ben toyum taktiklerden haberim yok, kırılıp laf söyleyince ben bi şekilde haksız oluyorum o haklı..
..............
Şimdi ben ne yapacağım, sinirlenip ayrılayım diyorum ama yok kalbim yangın yeri ne sevdiğim adamdan geçebiliyorum ne de annesinin bu hareketlerine tahammül edebiliyorum..
Geline hizmetci gözüyle bakilmasina kesinlikle karsiyim elbette.
Ama yasli insanlarin da gencecik insanlarin önünde gelinlik kiz gibi hizmet etmesine de bir o kadar karsiyim.Bende gelinim sahsen ben oturacagim ve süzüm süzüm süzülecegim benim kayinvalidem de bana hizmet edecek. ben utanirim.üstelik orasi kimin evi.Eslerimiz bir zamanlar o evde yasamadilar mi?orasinida tamamen olmasa da bir nevi kendi evimiz gözüyle görürsek belki bizlerde mutlu oluruz.sonucta bizm evimiz var ve kisa bir zaman diliminde insanlari biraz mutlu etmek bizim icin daha hayirli olur diye düsünüyorum.sonucta bu bir yardimdir.insanlar birbirlerine yardim etmeli.dünyada kimse kimsenin kulu ve kölesi degildir.
Kusura bakma ve yanlis anlama.ben böyle düsünüyorum.12 senelk te evliyim.ve tamamen hizmet kültürlü bir ailedeyim.yorulmak mi yorulurum bazen, ama uzun vade de düsününce böylesi iyi gibime geliyor.Aslinda is onlari sevip sevmemekte bitiyor.ben hepsini cok seviyorum ve severseniz her sey güzel olur diyorum..
burada bikaç arkadasın dusuncelerini beğendim bunu da cook cok begendım bende aynı seylerı duşunuyorum..elbetteki konuyu acan arkadasımızın haklı yonlerı de var ama senn daha ilk basamaga basmadan kalmıssın orda..evlilik bu kolay değil ve bizler evlenınce sadeceeşlrimizle degıl aileleriylede evlenıyoruz bu ne kadar kabul etmek ıstemesekte bı gerceeeekkk...siz demiş dememiş laflarını bırakın ve sevgiyle yaklasın tabi içinizede sıkıntı yapmayın derdınız sızı gerıyormu güzellilkle konusun...ama ben derımkı bunları dert etmeyın ..siz bunları hafife alır ve hatta takmazsanız görmeyeceksınız ve boule sorunlar yasanmayacak... yıllarca eşleriyle mutlu yasayanlar bunda bulmuşlardır sırrı....o insanı sevın ... tamam sevemedınızmı saygı duyun...bunlar yapabıleceğimiz seyler..kadın ne demışki hizmet istemiş... bende isterim ilerde gelinimde hizmet..bunda bişey yok ama kızlar zaten surda kaynanaya ettiğimiz hizmet neki allah aşkına onları sıradan eve misafirliğe gelen birisi bile yapar şayet bu bizim buralarda hizmet kulturuyle yetişmiş kişilerce öyle..bende kayınvalideme varınca evi ben toparlar ben süpürür ben silerim kahvaltı yemek bulasıklar..hep benim işimdir..ki bizimkiler köyde yasıyor daha farklı işleride olabiliyor onlarada elimden geldiği kadar yardım etmeye calışırım..ama ne olur sankı bıraz ellerımız tahriş olsa biraz belimizi büksek e birazda yorulsak ne oluyor kı... tamam bizlede herkez gibi sorunlarımız olur ama gelip giderken biraz olsun içimiz rahat gelir gideriz..birde şunu söyleyim içimdekileri demek istediğimi tam anlatamadım ama bugday basagının bası içindeki taneler olgunlastıkça yere eğilirmiş....bunları sorun etme kardesim ... allah daha baska sorunlar vermesın...içini rahat tut kendını germe..
benim yaşadıklarıma benziyor,benim konumu okudunmu bilmiyorum ama enbaşta bizde böyle başladık.
Önce böyle yavaş yavaş sonra artarak devam ediyor.
Benim oğlumu kızlar kaçırcak diyorlardı ah ah diye iç geçiriyordu.
Durmadan sürekli ama sürekli oğlunu övüyordu, o müthiş mükemmelmiş, ben kısmetmişim ona. yanına yakışan kişi kim olcakmış diye merak ediyolarmış .Beni asla övmüyordu.
habire bizi birbirimize yakıştırma davranışları vardı, boylarımızı bile ölçüştürüyordu, kahvaltı masasında ikimize bakarak kalakalıyordu rahatsız ediyordu, yemek yiyemiyordum.
evime bile büyü yapmış istemeye geldiğinde, ayrılayım diye. O şakalaştıgımız beni sever görünen kadın bu.
hep beraber olucaz hep içimizde olmak istediginin sinyallerini veriyordu.Biz bağlıyız hep beraber olcaz alışcam de alışcam de diyordu.
......
Gidin dediği akrabalara gitmemizi bekledi zorla eşime baskı yaparak. Bana baskı yapsın diye.
......
Çok enteresandı ben böyle alıştırdım herşey önlerine gelir, sende yaparsın değilmi şüphesindeydi. Ben gerekirse eşim için o da yapacak suyunu o alacak, yemeğinide mutfaktan gerekirse o gidip alacak dediğimde nasıl bozuldu üzüldü görmeliydiniz.Sonra üzülmeyin herhalde yaparım dedim kapansın konu dedim. Kendini inandırmaya çalışır gibi yapar yapar ben sana inanıyorum diyordu sesli düşünüyordu.
evlendikten sonra oğluma portakal kestane soyarmı diye ağlayan bir kadın haline dönüştü bu kadın.
ama kızım kızım o benim kızım kızım deyip duruyordu. Onca şey yapmasına ragmen hala bunu savunuyor o benim kızımdı kızım gibi gördüm diyor. Yaptıklarıyla lafları örtüşmüyor.
benimlede şakalaşır gülüşür konuşurdu farklı bir yüz diğer yüzleri nefret ediyorsun(İki yüzleri var çünkü
Sen bilirsin ama enbaştan belli ediyolar kendilerini ve hiç geriye gitmiyor hep ilerleyerek artarak devam ediyor.
Yani canım hiç inanma öyle anlaşalım konuşa konuşa halledelim vs laflarına. Asla değişmiyorlar deliriyorlar. Ben çok pişman oldum çok üzüldüm. Eşimlede hep sorun oldu aramızda.
Siz şuanda evlilik arifesinde olmanız nedeniyle çok hassassınız bence.şu formda hangi geline sorsanız kesinlikle kaynanasından"benim oğlumu ne kızlar istedi"cümlesini duymuştur.değerli çünkü onların oğulları öyle bir çırpıda elin kızına teslim edemezler ben 1 yıl boyunca kayınpederimden duymuştum bu cümleyi ve gülüp geçmiştim benim nasibimmiş dedim kapandı kızmadım mı kızdım tabiki ama büyütmemelisiniz.büyükler yaşanmışlıklarıyla bize yardımcı olmaya çalışırlar gelinliğinizi kiralıyın derken sizi düşünmüştür çünkü parayla size altın almayı teklif ediyorlar.aslında bakarsanız gelinliğe 3 saat için o kadar para vermeye gerek yok emin olun daha sonra koyacak yer bulamıyorsunuz hiç öyle geçmişe dönüm gelinliğe bakma ihtiyacıda duymuyorsunuz size abla tavsiyesi gelinliğinizi kiralayın.sıkıntılarınızı kayınvalidenize anlatır konuşmaya çalışırsanız emin olun daha huzurlu olursuzunuz.
Öncelikle yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim..
Beni asıl korkutan bugün değil, sonuçta bu zamana kadar sustum, görmezden geldim, içime attım da attım..
Ancak ya yarın ? Ya daha ileri giderse ?
Okuyoruz, görüyoruz aileler yüzünden biten ilişkileri..
Ya benimde sabrımın taşma anına denk gelirde biterse ?
Ya da mutsuz bi evliliğim olursa ?
Asıl korkum bu işte..
Hayallerle kuracağım yuvamda kaynana gölgesi istemediğim için bu kadar tedirginim ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?